Bagaimana NOWPayments.io Payment Gateway Meningkatkan Penggunaan Crypto Global

Dunia cryptocurrency berkembang pesat apabila pasaran melambung tinggi, kenaikan harga dan dasar peraturan di sekitar ekosistem matang ke tahap yang sebelumnya tidak dapat dilihat. Hasilnya, permintaan untuk sistem pembayaran yang berfokus pada crypto juga melambung tinggi menyebabkan firma gateway crypto seperti NOWPayments.io mendapat perhatian orang ramai.

Dalam artikel ulasan ini, kami melihat lebih dekat NOWPayments.io dan fungsinya sebagai gerbang pembayaran crypto, ciri yang tersedia di platform, dan pelbagai kelebihan yang ditawarkan kepada pengguna di platform. Kami seterusnya membincangkan jenis cryptocurrency yang terdapat di platform seperti Bitcoin, Ethereum, XRP, NEM, Litecoin dll dan bagaimana membuat pembayaran lancar di NOWPayments.io.

Apa itu NOWPayments.io?

Menurut laman web rasminya, SEKARANGPembayaran.io menyediakan pengguna dengan “cara termudah untuk menerima pembayaran cryptocurrency” termasuk Bitcoin, Ethereum dan juga stablecoin terus ke dompet bersepadu anda. Platform ini dibuat oleh pertukaran kripto ChangeNOW pada tahun 2019 membuka gerbang mudah bagi pengguna untuk membuat pembayaran fiat-ke-kripto dengan serta-merta.

Dibangunkan untuk siapa?

Platform ini dibina untuk pedagang, pelanggan, pelabur dan pekerja yang ingin menerima crypto sebagai pembayaran di platform yang mesra pengguna.

Pada bahagian berikut, kami melihat beberapa ciri paling menarik yang ditawarkan oleh NOWPayments.io kepada penggunanya termasuk bayaran yang kompetitif, deposit dan pengeluaran segera, pengurusan risiko, pematuhan peraturan dan penukaran duit syiling automatiknya yang unik.

Ciri-ciri NOWPayments.io

Seperti yang disebutkan di atas, NOWPayments.io menyediakan pelbagai fitur kepada penggunanya untuk memastikan pengalaman pengguna yang lancar dan mudah dan penyelesaian segera. Berikut adalah beberapa ciri unik teratas yang ditawarkan oleh perkhidmatan pembayaran gateway.

Pengeluaran segera

Platform ini bukan kustodian, yang bermaksud pengguna menyimpan akaun peribadi mereka. Sekiranya anda ingin menghantar crypto kepada orang lain, SEKARANG Pembayaran tidak akan menahan wang sama sekali, yang memungkinkan pemindahan dana segera sebaik sahaja transaksi blockchain disahkan.

Ini membolehkan pengguna menikmati faedah penuh pembayaran kripto tanpa menderita harga tidak menentu yang dipasarkan di pasaran.

NOWPayments.io Invois

Perkhidmatan NOWPayments.io Invoice memudahkan untuk memindahkan pembayaran crypto dari dompet pengguna. Dengan perkhidmatan invois, pengguna NOWPayments.io dapat menghantar pembayaran kecil dengan keterangan tanpa perlu menaip keseluruhan alamat dompet ‘kompleks’ atau mengulangi jumlah yang harus dibayar sebelum.

Pedagang dan pelanggan yang mengintegrasikan Invois menikmati kaedah pembayaran yang lebih pantas dan mudah. Ketahui lebih lanjut mengenai NOWPayments.io di sini.

Penukaran duit syiling automatik

Auto Coin Conversion adalah ciri unik yang membolehkan pengguna menerima pembayaran dalam cryptocurrency pilihan mereka. Ciri itu adalah penyatuan alat penukaran yang digunakan oleh ChangeNOW untuk menukar lebih daripada 50 cryptocurrency di platformnya.

Memandangkan sifat ruang kripto yang tidak menentu, pengguna dapat memilih untuk menukar pembayaran mereka kepada koin stabil yang dipasang seperti fiat atau USDC setiap kali mereka menerimanya.

Pemberitahuan segera

Bagi peniaga, pemberitahuan cepat mengenai pembayaran yang dibuat adalah penting. NOWPayments.io menyediakan salah satu penyelesaian terpantas (skalabilitas) dan pemberitahuan kerana perkhidmatan bukan kustodiannya, yang hanya membenarkan transaksi dompet-ke-dompet.

Sokongan berganda

Lebih dari 50 cryptocurrency tersedia sebagai pilihan pembayaran di NOWPayments.io menyediakan pelbagai pilihan untuk kedua-dua peniaga dan pelanggan. Beberapa syiling crypto teratas yang terdapat di platform termasuk Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP, Verge (XVG), Bitcoin Cash (BCH), Zcash (ZEC), Monero (XMR), TRON (TRX), Binance Coin (BNB) dan stablecoin antara aset digital yang lain.

Kotak Pasir NOWPayments.io

Platform ini juga menyediakan program Sandbox untuk pedagang untuk mencuba platform dari sistem pembayaran dunia nyata. Kotak Pasir NOWPayments.io membolehkan anda menguji semuanya tanpa menghantar wang sebenar.

“Cukup nyatakan kes yang ingin anda uji dan kami akan meniru aliran proses pembayaran yang nyata.”

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sandbox ikuti di sini.

Cara menggunakan NOWPayments.io

Gerbang pembayaran crypto menawarkan pedagang tiga cara langsung untuk mengumpulkan pembayaran dan menerima cryptocurrency di laman web mereka – melalui integrasi API, pemalam dan butang sumbangan & widget. Bahagian seterusnya membincangkan setiap pemalam ini dan cara menggabungkan kripto secara langsung pada pilihan pembayaran dalam talian anda menggunakan masing-masing.

Melalui API

NOWPayments.io menawarkan API yang ringkas, ramping dan mudah dipasang dalam kod pendek yang boleh disatukan dengan mudah di laman web anda. API memastikan keselamatan platform sepenuhnya dan mudah untuk menggabungkannya.

NOWPayments.io menawarkan API mudah untuk meningkatkan pemindahan kripto. (Kotak merah menunjukkan kaedah penyatuan yang berbeza)

Cara menggabungkan API NOWPayments.io

Untuk melancarkan API anda di NOWPayments.io, anda perlu:

  • Lancarkan pautan laman web NOWPayments.io di sini.
  • Buat akaun pengguna anda atau log masuk.
  • Tentukan pembayaran anda ke dompet (dompet hasil)
  • Hasilkan kunci API.
  • Tambahkan kunci API di laman web anda dan mula menerima pembayaran crypto.

Melalui pilihan pedagang lain

NOWPayments.com juga membenarkan pemalam pedagang pihak ketiga yang menghubungkan pembayaran pelanggan dengan dompet peniaga. Beberapa pemalam teratas termasuk gerbang pembayaran crypto WordPress, WooCommerce, pasaran WHMCS, pemalam Opencart dan Magento.

Anda boleh memasang setiap pemalam ini, menggunakan laman web berikut: WooCommerce, Magento, Pembukaan, dan WHMCS pasar.

Melalui sistem pemberitahuan pembayaran segera

Pemberitahuan pembayaran segera (IPN) juga merupakan modul integrasi lain yang memastikan peserta transaksi diberitahu dalam masa nyata apabila statusnya berubah. Garis panduan terperinci mengenai cara memasang dan menggunakan IPN dengan betul disediakan di muka surat ini.

Melalui widget dan butang

Platform ini juga membolehkan pengguna dengan pertunjukan sumbangan dengan mudah meningkatkan pembayaran yang diperlukan dengan menerima sumbangan secara langsung di laman web mereka. Menurut laman web, anda boleh melancarkan butang derma atau widget sumbangan. Butang ini &widget membolehkan pembayaran crypto hingga 35 pasangan mata wang.

Widget derma membolehkan pengguna memberi tip atau sumbangan secara langsung di laman web induk tanpa menukar halaman atau tab, seperti yang terlihat pada gambar di bawah.

Kotak widget sumbangan NOWPayments.io

Mengapa NOWPayments.io?

Ekosistem gerbang crypto dipenuhi dengan pemain di seluruh dunia yang menawarkan pelbagai ciri dalam usaha menarik pengguna dan pedagang. Dalam tahun-tahun berfungsi yang singkat, NOWPayments.io telah berkembang menjadi salah satu gerbang pembayaran crypto terbaik yang memberikan anda ciri-ciri dan faedah perkhidmatan yang terbaik berbanding dengan rakan sebayanya.

Berikut adalah beberapa faedah di atas dan di luar yang diperoleh pengguna dari platform:

Sokongan sepanjang masa: Sebagai perkhidmatan pembayaran global, mempunyai jadual 24/7 adalah penting untuk memastikan transaksi cepat pada bila-bila masa dalam seminggu. NOWPayments.io juga menggunakan pasukan khidmat pelanggan yang berusaha menyelesaikan masalah anda 24 jam sehari, tujuh hari seminggu.

Pematuhan keselamatan dan peraturan yang tinggi: Ketika berkaitan dengan masalah keselamatan dompet, NOWPayments.io menawarkan dompet bukan kustodian yang bermaksud setiap pengguna bertanggungjawab untuk dompet mereka sendiri, mengurangkan kes peretasan atau pencurian kripto terpusat. Walau apa pun, penyedia pembayaran juga memastikan tahap pematuhan peraturan yang tinggi melalui peraturan KYC dan AML kepada pengguna.

Bayaran persaingan: Akhirnya, platform ini mempunyai bayaran yang sangat rendah. Ia menawarkan bayaran yang kompetitif untuk perkhidmatannya dengan jumlah transaksi yang lebih tinggi, membayar yuran yang lebih kecil. Berikut adalah jadual bayaran yang dikenakan di NOWPayments.io.

Jadual yang menunjukkan struktur yuran berjenjang di pintu masuk pembayaran crypto NOWPyments.io.

Kesimpulannya

NOWPayments.io adalah salah satu pintu masuk terbaik untuk cryptocurrency yang membolehkan pendatang baru di lapangan dengan mudah mula menerima token digital terus ke dompet mereka. Setelah bekerjasama dengan beberapa syarikat yang paling berprestij di angkasa seperti Travala.com (platform pelancongan milik Binance), Verge, Kun Koro, dan Guarda Wallet, pastinya layak untuk dikunjungi.

Protokol keselamatan yang dipertingkatkan, pematuhan peraturan, sistem pembayaran cepat dan cepat, keluk penggunaan mata wang kripto akan segera menuju ke tahap tertinggi sepanjang masa dengan perkembangan seperti NOWPayments.io.

Semua gambar bersumber dari NOWPayments.io.

Penafian Kandungan yang disajikan mungkin merangkumi pendapat peribadi penulis dan tertakluk kepada keadaan pasaran. Lakukan penyelidikan pasaran anda sebelum melabur dalam cryptocurrency. Penulis atau penerbitan tidak bertanggungjawab terhadap kerugian kewangan peribadi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me