Tinjauan ICO Protokol Sentinel & Analisis Token UPP Lengkap

Kajian ICO Protokol Sentinel

Salah satu ancaman terbesar hari ini adalah diretas. Sekarang, menggabungkannya dengan dunia cryptocurrency, risikonya sangat menakutkan. Sifat cryptocurrency yang terdesentralisasi yang merupakan ciri terbaiknya juga mempunyai kekurangan. Ia tidak mempunyai sistem pertahanan ancaman yang sesuai yang menjadikan cryptocurrency rentan terhadap kecurian, penipuan, dan peretasan. Di sinilah Protokol Sentinel muncul dalam gambaran yang berencana untuk “mengatasi kerugian desentralisasi dengan mengubahnya menjadi keuntungan untuk keamanan.” Jadi, apakah projek ini? Ketahui potensi sepenuhnya melalui komprehensif kami Kajian ICO Protokol Sentinel!

Perincian penting

Jumlah token: 500,000,000

Tersedia untuk penjualan token: 300,000,000 (60%)

Pra-penjualan token: 23 Mei

Token crowdsale: 27 Mei

Harga token: 1 UPP = 0.16 USD (0.00020 ETH)

Protokol Sentinel: Perlindungan terhadap peretasan & penipuan

Sentinel Protocol ICO bertujuan untuk membina “pangkalan data intelijen ancaman orang ramai di blockchain dengan memanfaatkan sistem konsensus dan insentifnya.”

Pasukan pengawal termasuk pakar keselamatan dan organisasi yang memanfaatkan kekuatan desentralisasi untuk mewujudkan ekosistem yang selamat. Dengan menyedari tiga masalah keselamatan utama iaitu. pendedahan kepada peretasan, pengenalpastian penyerang, dan tanggungjawab kerosakan yang ditimbulkan, pasukan telah mengembangkan jalan keluarnya.

Platform risikan keselamatan ini melindungi pengguna cryptocurrency individu dan menjamin pertukaran, dompet, dan pembayaran crypto melalui ciri uniknya termasuk pangkalan data reputasi ancaman, dompet keselamatan pembelajaran mesin, dan kotak pasir analisis malware yang diedarkan sambil memberi penghargaan kepada profesional keselamatan atas sumbangan mereka.

Sekarang, masa penilaian!!!

 • Buku putih terperinci dengan dana tertumpu pada R&D

Buku putih Sentinel Protocol ICO memberikan penerangan terperinci mengenai masalah tersebut iaitu masalah keselamatan dengan desentralisasi, ciri keselamatan khusus platform, dan ekosistem Sentinel Protocol.

Syarikat ini membuat dompet mereka iaitu S-Wallet yang dikuasakan oleh pembelajaran mesin. Dengan fungsi perisian antivirus, S-wallet juga bertindak balas secara proaktif terhadap ancaman yang tidak diketahui.

Mengenai prototaip, pasukan sedang mengusahakannya tetapi tidak ada kod yang tersedia di GitHub seperti yang dinyatakan dalam Soalan Lazim di laman web yang menyatakan bahawa kod akan disediakan tetapi beberapa tidak akan diterbitkan kerana alasan keselamatan.

Buku putih itu memperlihatkan sejumlah besar dana yang terkumpul iaitu 50 peratus akan diperuntukkan untuk Penyelidikan dan Pembangunan. Perbelanjaan peralatan keselamatan siber, operasi am & pentadbiran dan perakaunan, undang-undang & bahagian pematuhan akan mendapat 10 peratus setiap dana. Selebihnya 20 peratus akan menuju penjualan & pemasaran yang merangkumi usaha pemasaran dalam talian dan luar talian.

 • Profil pasukan yang berpangkalan di Singapura

Pasukan ini memberi inspirasi yang baik untuk projek ini sebagai pengasas Yayasan Uppsala, sebuah pasukan profesional keselamatan IT yang berusaha untuk membolehkan dunia crypto yang terdesentralisasi tetapi terhubung Patrick Kim telah mencuri 7,218 Ether yang membawa kepada idea ini.

SENTINEL ICO – Pasukan

Patrick Kim – Pengasas & CEO, Dengan pengalaman selama sepuluh tahun dalam keselamatan rangkaian dan seni bina sistem, Patrick Kim juga mengasaskan Yayasan Uppsala dan pernah bekerja di Cisco, Palo Alto Networks, dan F5 Network. Dia juga telah berunding dengan pemerintah dan syarikat besar seperti Samsung.

Taman HM – Pengasas bersama / Ketua Operasi, Park memiliki pengalaman bertahun-tahun dalam keselamatan IT, keselamatan fintech, dan pembelajaran mesin. Dia telah merancang seni bina DB di bank KB dan memimpin operasi perniagaan global di F5 Networks, dan Darktrace.

John Kirch – Ketua Penginjil, John Kirch mempunyai lebih dari 25 tahun pengalaman antarabangsa dalam penyelesaian perisian dan sebelumnya pernah bekerja di Softbank, Watchguard, dan Darktrace.

Dayeol Lee – Core Development, Lee kini sedang mengikuti Ph.D. mengenai keselamatan perkakasan dan sistem yang telah memenangi tempat ke-3 dalam pertandingan penggodaman simulasi di DEFCON 2010 yang merupakan konvensyen penggodam terbesar di dunia. Dia juga mensimulasikan peretasan untuk perusahaan, kerajaan dan laman web universiti.

Pasukan ini terdiri daripada lapan orang lain di jabatan pereka, pemaju, pemasaran, kewangan, keselamatan, dan perisikan.

Sentinel Protocol ICO - PerincianSentinel Protocol ICO – Perincian

 • Model perniagaan: Token utiliti

Sentinel Protocol mempunyai cryptocurrency tersendiri bernama UPP iaitu untuk Uppsala yang dapat digunakan untuk membayar barang dan perkhidmatan yang disediakan oleh platform. Token UPP juga dapat digunakan untuk memanfaatkan ciri keselamatan dompet canggih antara perkhidmatan lain seperti penilaian kerentanan, perundingan, dan perkhidmatan forensik siber terperinci.

Untuk mendorong mereka yang memerlukan bantuan dan mereka yang memberikannya, penyumbang awal akan diberi insentif yang lebih besar. Selain itu, nisbah inflasi awal juga akan ditetapkan antara 3 hingga 7 persen per tahun yang secara bertahap akan menurun hingga nisbah inflasi 0 persen. 30 peratus daripada pendapatan UPP akan disalurkan kepada penyumbang masyarakat.

 • Teknologi sokongan: blockchain ICON

Sentinel Protocol akan menggunakan blockchain ICON namun, pasukan ini tidak mempunyai pakar blockchain sendiri. Projek ini memang mempunyai pembangun tumpukan penuh dan pemaju teras tetapi mereka tidak mempunyai pengetahuan blockchain.

Dengan sekumpulan terma dan syarat yang jelas, projek ini mengikuti langkah-langkah KYC dan menjelaskan had sumbangan min / maksimum yang berlaku iaitu 30-300 ETH. Pendaftaran KYC adalah langkah yang diperlukan untuk presale dan crowdsale yang meminta alamat dompet Ethereum yang tidak seharusnya menjadi alamat pertukaran terpusat. Lebih-lebih lagi, untuk pengenalan diri, lesen memandu tidak boleh diterima tetapi kad pengenalan nasional dan pasport dianggap pilihan yang sah.

 • Ketahanan penjualan kripto

Syarikat berdaftar adalah Yayasan Uppsala yang berpusat di Singapura, yang telah muncul sebagai pusat ICO. Kerajaan berpendirian positif terhadap peraturan fintech dan percukaian. Pada bulan November 2017, Otoritas Monetari negara mengeluarkan serangkaian panduan untuk penjualan token dengan menyatakan bahawa ia tidak mengatur mata wang digital, sebaliknya menyambutnya sebagai inovasi.

Buku putih itu dengan jelas menyatakan bahawa orang-orang dari China dan Amerika Syarikat tidak akan dapat mengambil bahagian dalam ICO ini bersama dengan warganegara negara-negara di mana ia dilarang atau tidak dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam ICO.

Pengedaran token: Dari jumlah keseluruhan 500,000,000, 15 peratus iaitu 75 juta akan diberikan kepada Yayasan Uppsala sementara 15 persen lagi akan menuju pengembangan perniagaan. Penyumbang awal akan mempunyai 33.7 peratus UPP awal dan 26.3 peratus daripada jumlah token akan diserahkan kepada penyumbang awam. Pembahagian token awam sebanyak 131,500,000 UPP dibahagikan lagi kepada penjualan awam (33.25%), crowdsale (28.7%), penyumbang strategik (33.25%) dan pra-sentinel (3.8%). 8 peratus daripada jumlah token akan digunakan untuk peruntukan yang dikhaskan, sementara baki 2 peratus lagi hanya akan diberikan kepada penasihat.

Ketika datang kepada penasihat, pasukan ini terdiri daripada 6 orang iaitu. JH Kim yang berada di dewan yayasan di ICON, Simon Kim, John Ng, Kenneth Oh, Hongzhuang Lim dan Wong Lee Hong yang merupakan penasihat eksekutif di Kyber Network.

Memandangkan kenyataan bahawa Sentinel Protocol ICO adalah platform perisikan keselamatan untuk blockchain, keselamatan adalah faktor utama keseluruhan projek ini. Ia mempunyai tiga ciri keselamatan unik iaitu pangkalan data reputasi Ancaman (TRDB), dompet keselamatan bersepadu mesin pembelajaran (ML) (S-Wallet), dan kotak pasir analisis malware Terdistribusi (D-Sandbox) untuk memastikan ekosistem Sentinel Protocol yang selamat.  

Penerimaan masyarakat

Projek Sentinel Protocol mempunyai kehadiran sosial mereka di Facebook, Twitter, medium, Reddit, dan Youtube. Saluran Telegram mereka mempunyai lebih daripada 30 ribu ahli yang jumlahnya bagus. Walaupun mereka mempunyai bahagian blog, namun tidak terlalu aktif. Bercakap mengenai ahli pasukan, mereka mempunyai bios lengkap yang dikemas kini dan dianalisis.

Sentinel Protocol ICO - PenilaianSentinel Protocol ICO – Penilaian

Penilaian Purata: 7.7 / 10

 • Peta Jalan

Peringkat Projek:

 • Projek ini bermula pada bulan Januari tahun ini, di mana ia juga memenangi Pertandingan Pembangun Rangkaian Kyber. Peta jalan tersebut menyatakan bulan Mac untuk penerbitan token tetapi presale dan crowdsale akan berlaku pada akhir bulan Mei.
 • Projek ini dilaporkan mempunyai prototaip di testnet tetapi tidak tersedia untuk orang ramai. Mereka juga mempamerkan prototaip mereka dalam sidang kemuncak ICON. Mengikut peta jalan, mainnet akan dilancarkan pada bulan Julai sementara pembelajaran mesin dan Sandbox akan disiarkan secara langsung pada akhir tahun ini.

Bendera merah:

 • Projek ini belum membuat sebarang pengumuman perkongsian yang diperlukan untuk penimbangannya. Untuk kejayaan protokol sentinel, ini akan bergantung pada pertukaran yang memanfaatkan protokol dan sekali lagi tidak ada pengumuman mengenai perkongsian dengan pertukaran.

Catatan kepada pelabur

Dengan peningkatan jumlah peretasan dan kecurian cryptocurrency, ICO ini mempunyai makna yang kuat. Walau bagaimanapun, pasaran memerlukan lebih banyak kesedaran dan pertimbangan terhadap konsep tersebut. Sentinel Protocol pastinya menjadi keperluan industri crypto pada masa itu. Projek ini mempunyai pasukan yang baik dengan pengalaman bertahun-tahun yang besar tetapi tidak mempunyai pasukan yang relevan di Blockchain. Mengenai prototaip, pasukan sudah mengusahakannya tetapi belum ada kod di GitHub. Setelah mengatakan bahawa syarikat telah menyebutkan kerana sifat projek yang sensitif, projek itu tidak akan disebarkan kepada umum sepenuhnya. Secara keseluruhan, ini adalah projek yang berpotensi dan pasukan yang baik!

Metodologi

Untuk menilai ICO, kami mengikuti senarai parameter yang pada dasarnya adalah KPI (Petunjuk Prestasi Utama) projek:

 • Kertas putih – Ketersediaan kod atau prototaip, pecahan dana, dompet untuk crowdsale
 • Profil pasukan – Kekuatan dan reputasi pasukan
 • Model perniagaan – Masalah diselesaikan, tujuan & utiliti token dan model ekonomi
 • Teknologi sokongan – Prasarana blockchain, kejelasan istilah & syarat dan perisian token
 • Ketahanan penjualan kripto – Penggabungan, pengedaran token, risiko undang-undang dan aspek keselamatan
 • Penerimaan masyarakat – Kejelasan & kekerapan komunikasi dan kehadiran media sosial

Dengan mengemukakan soalan yang tepat, kami mengekalkan integriti dan daya maju kami Kajian ICO semasa mengikuti kaedah penilaian yang berdasarkan pada kritikal faktor tertentu. Sebagai contoh, elemen seperti utiliti token dan pemecahan dana telah diberi kepentingan tertinggi sementara reputasi dan rancangan ahli pasukan untuk menarik pangkalan pengguna mempunyai tahap kritikal sederhana.

Kami mempunyai pasukan profesional yang kuat yang menilai Projek ICO secara tidak berat sebelah.

Ingin ICO anda disemak oleh Coingape? Beritahu kami

Awas: Coingape menerbitkan ulasan projek ICO hanya untuk tujuan maklumat. Ia bukan jemputan untuk pelaburan. Semasa membuat keputusan pelaburan, lakukan penilaian individu anda dan berunding dengan penasihat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me