Laporan Kajian Dan Analisis ICO Velix.id

Kajian Velix.ID ICO

Dalam dunia teknologi yang maju sekarang ini, bukti identiti sangat penting. Walau bagaimanapun, cara kita mengenal pasti juga mengalami perubahan evolusi termasuk nama, no telefon, alamat rumah, no akaun bank, no kad kredit, nama pengguna, kata laluan dan banyak lagi. Pemerintah di seluruh dunia telah mengambil langkah serius ke arah ini, yaitu. ID 2020 PBB, Kad AADHAAR Kerajaan India dan BankID Sweden. Di sinilah dimana Velix.ID datang untuk menyediakan platform untuk pengesahan identiti yang lancar.

Konsepnya mungkin bukan sesuatu yang baru tetapi pastinya menarik perhatian. Tetapi adakah ini benar-benar perkara besar seterusnya? Hari ini, kita telah berusaha untuk melakukan Kajian Velix.ID ICO untuk menguji potensinya dan jika itu bernilai wang anda!

Tarikh penting

 • Permulaan Jualan Token: 17 April 2018
 • Token Sale Tamat: 15 Mei 2018
 • Bekalan maksimum: 100,000,000 VXD
 • Cap Keras: $ 23,800,000 USD
 • Topi lembut: $ 2,500,000 USD
 • Harga: 1 VXD = $ 1.00 USD
 • Menerima: ETH, BTC, XRP, LTC

Semua token yang tidak terjual akan dibakar.

Velix.ID: Platform global yang dicadangkan untuk pengesahan identiti tanpa gesekan

Dengan tujuan untuk menargetkan pasaran $ 200 bilion ini, Velix mengemukakan idea platform berasaskan blockchain yang memungkinkan pengesahan identiti tanpa gesekan di seluruh dunia. Kaedah semasa yang digunakan untuk pengesahan identiti melibatkan kerugian kewangan yang besar bagi individu dan perniagaan walaupun mempunyai masa pemprosesan yang panjang dan kadang-kadang malah menjejaskan maklumat peribadi.

Dengan menggunakan kontrak pintar, protokol konsensus Stellar (SCP), dan bukti pengetahuan sifar, Velix.ID bertujuan untuk mendesentralisasi proses untuk membina ekosistem yang terdesentralisasi, sejagat dan telus sambil menjimatkan masa dan kos.

Sekarang, masa penilaian!!!

 • Kertas putih- Mengapa begitu banyak istilah teknikal?

Velix.ID memberikan kertas putih terperinci yang memandu seseorang melalui senario, masalah, penyelesaian mereka dan bagaimana sebenarnya mereka ingin mencapainya. Setelah itu, kertas putih mengandungi jargon teknikal hingga ke tahap yang sukar untuk mengembangkan pemahaman.

Bercakap mengenai peruntukan dana, 45 peratus dari penjualan akan digunakan untuk pengembangan produk, 25 persen akan disisihkan untuk perkongsian dan pemasaran, 20 persen akan menanggung kos operasi, penyelidikan akan diberikan 5 persen sementara selebihnya 5 persen akan digunakan ke arah bahagian projek yang sah.

Salah satu perkara yang kekurangan projek adalah ketiadaan prototaip. Prototaip itu sepatutnya dilancarkan pada Mac 2018.

Walaupun syarikat itu sudah mengusahakan prototaip dan mempunyai kod yang tersedia di GitHub, Velix.ID ICO perlu menyediakannya terlebih dahulu untuk menawarkan penyelesaian substantif kepada para pelaburnya. Menurut laman web syarikat, ia akan segera hadir di iOS App Store.

 • Pasukan- Bagus untuk ICO tetapi tidak begitu untuk produk yang sedang dibangunkan

Velix ICO – Pasukan

Sekumpulan 11 orang, mempunyai pengalaman bertahun-tahun dari pelbagai industri yang menjadikan mereka cukup dinamik.

Manav Singhal – Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas Bersama, Memiliki pengalaman lebih dari 13 tahun dalam bidang keusahawanan dan kepemimpinan dalam pelbagai bidang, Singhal mempunyai kepakaran, seorang eksekutif kanan perlu dimiliki. Dia juga berada di dewan di Blockchain Foundation of India yang menunjukkan penglibatannya dalam sektor blockchain.


Balwant Singh – CTO & Pengasas Bersama, Dia mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun dalam pembangunan mudah alih, platform awan, aplikasi seni bina tanpa pelayan, membina kontrak pintar, dan menulis DApps. Singh bukanlah orang baru dalam dunia blockchain kerana ketika ini di Bank Australia Nasional, dia telah mengusahakan Ripple.

Guangling Yang – Pembangun Blockchain, Dia memiliki pengalaman selama 3+ tahun dalam bidang pengembangan penyelesaian IT, reka bentuk produk dan seni bina perusahaan. Yang adalah pembangun tumpukan penuh dan pakar dalam reka bentuk penyelesaian Keselamatan Digital.

Anggota pasukan yang lain tergolong dalam operasi, perkongsian, pemasaran digital, perhubungan awam, pelaburan dan kewangan, jangkauan, KYC / AML dan hubungan pelabur.

Semua ahli pasukan projek melampirkan pautan LinkedIn mereka yang memberikan semua maklumat yang diperlukan.

Rakan kongsi: Velix.ID mempunyai beberapa rakan kongsi untuk namanya juga. Blockchain Foundation India, Coinsecure, Bitxoxo, Bazista dan WandX.

Maklumat Velix ICOMaklumat Velix ICO

 • Model perniagaan: Token utiliti

Token VXD dari Velix.ID adalah token utiliti yang akan memberi peluang kepada penggunanya untuk memanfaatkan produk atau perkhidmatan syarikat pada masa akan datang. Dalam kes ini, pengguna akan dapat menggunakan token VXD untuk mengesahkan dan berkongsi identiti yang disahkan pada ekosistem. Oleh kerana bekalan token VXD dibatasi pada 100 juta, sama seperti token utiliti lain, ia boleh diperdagangkan di pasaran yang akan berkembang dengan platform.

 • Teknologi sokongan

Velix.ID didasarkan pada blockchain ethereum dan oleh itu, pada mulanya, pengguna akan diberikan token VXD standard ERC20. Setelah platform dilancarkan, pemegang akan mendapat bilangan token VXD yang setara dengan nisbah 1 VXD = 100,000 VEL, di mana VEL adalah unit VXD yang lebih kecil. Semua token yang tidak terjual dari crowdsale akan dibakar.

 • Ketahanan penjualan kripto

Syarikat belum berkongsi perincian mengenai penggabungannya, kawasan larangan dan terma dan syarat secara jelas. Walaupun, dilaporkan Singapura juga diperbadankan dan dibatasi di Singapura.

Projek ini mempunyai kira-kira 8 pakar yang berdiri sebagai penasihat mereka yang mempunyai kepakaran dalam bidang khusus mereka iaitu. Tony Simonovsky (penasihat pemasaran, CEO & Pengasas Insight.to), Michael Fourgeaud (penasihat pelaburan, CEO & Pengasas di PrimaBlock), Mohit Kalra (penasihat strategik, CEO Coinsecure), Prof Simon Choi (penasihat undang-undang, rakan pengasas Acme Ardent), Julian Smith (penasihat blockchain, CEO Blockfreight).

 • Pembahagian Token

Laman web syarikat memberikan sebaran token yang jelas. Dari jumlah penawaran 100 juta token, 35 peratus, iaitu 35 juta akan dijual dengan penjualan peribadi, penjualan semula, dan crowdsale.

Pasukan ini akan diberikan 16 peratus daripada token ini, iaitu 16 juta VXD. Dari 16 juta ini, 25 peratus akan diserahkan kepada pengasas yang akan dibuka setelah 6 bulan.

Pasukan akan mendapat 50 peratus yang akan dibuka setiap 3 bulan dan selebihnya 25 peratus diberikan kepada penasihat yang juga akan dibuka setelah 3 bulan. Tanda tanya besar di sini adalah jangka masa membuka dana yang singkat untuk pengasas, pasukan, dan penasihat syarikat yang sepatutnya sekurang-kurangnya setahun.

4 peratus token akan digunakan untuk komuniti. 15 peratus akan diperuntukkan untuk penjualan hadapan berjangka yang tidak masuk akal sementara 30 peratus selebihnya akan disimpan untuk rakan niaga masa depan. Secara keseluruhan, token 45 peratus akan dikunci, yang pasti satu perkara yang ganjil.

Bagi keselamatan, pasukan akan menghasilkan corak kunci awam / peribadi yang akan disandarkan dengan mudah tetapi tidak mudah diteka. Mereka seterusnya memperkenalkan konsep kunci diperpanjang ibu bapa, indeks dan kunci diperluas anak untuk langkah keselamatan.

 • Penerimaan masyarakat

Syarikat ini tersedia di pelbagai saluran iaitu. Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, GitHub, Reddit, bitcoin talk, medium dan juga melalui surat. Di Telegram, syarikat ini mempunyai 18,000+ ahli yang baik dalam komunitinya. Pasukan ini cukup aktif untuk memberitahu penonton dan pelaburnya mengenai perkembangan terkini dalam berita dan pengumuman mengenai projek tersebut. Pasukan Velix.ID juga telah mengambil bahagian dalam pelbagai acara yang memihak kepada mereka dan membincangkan minat mereka pada blockchain.

 • Peta Jalan

Peringkat Projek

Syarikat ini mempunyai versi hala tuju yang cukup luas dan pada masa ini sedang dalam fasa penjualan token yang ditetapkan untuk April 2018. Walau bagaimanapun, MVP yang harus dilancarkan menjelang Januari 2018 adalah kira-kira 3 bulan lewat. Syarikat itu sudah mengusahakannya dan mempunyai setiap perincian yang ada di GitHub, tetapi mereka benar-benar perlu menarik kaus kaki mereka dan terus berada di landasan yang betul.

Velix ICO – Penilaian

Penilaian Purata: 7.3 / 10

Bendera merah 

Produk seperti yang dijelaskan dalam kertas putih tidak disokong oleh perkembangannya sejauh ini. Laman web masih menyebutkan akan segera hadir untuk aplikasi mudah alih utamanya, yang menjelaskan bahawa ICO akan lebih masuk akal setelah produk dikeluarkan secara umum.

Catatan kepada pelabur

Syarikat telah menjalankan konsep yang baik iaitu pengesahan identiti untuk ditangani. Platform yang terdesentralisasi bertujuan mesra pengguna, telus dan serba boleh. Tetapi, 

 • Walaupun laman webnya berkualiti tinggi dan sangat bermaklumat, kertas putihnya penuh dengan jargon teknikal. Pasukan dinamik yang besar dengan sekumpulan penasihat, projek ini berpotensi.
 • Walaupun begitu, projek ini kekurangan prototaip dan itu tidak memberikan pengesahan yang diperlukan oleh projek tersebut. Beberapa lagi cegukan dari segi sebilangan besar iaitu 45 peratus token yang terkunci dalam rizab dan masa depan ramai dan tidak jelas mengenai butiran kesahan, akan mempengaruhi lagi projek ini. 

Metodologi Kajian ICO kami

Untuk menilai ICO, kami mengikuti senarai parameter yang pada dasarnya adalah KPI (Petunjuk Prestasi Utama) projek:

 • Kertas putih – Ketersediaan kod atau prototaip, pecahan dana, dompet untuk crowdsale
 • Profil Pasukan – Kekuatan dan reputasi pasukan
 • Model perniagaan – Masalah diselesaikan, tujuan & utiliti token dan model ekonomi
 • Teknologi Penyokong – Prasarana blockchain, kejelasan istilah & syarat dan perisian token
 • Ketahanan penjualan kripto – Penggabungan, pengedaran token, risiko undang-undang dan aspek keselamatan
 • Penerimaan Komuniti – Kejelasan & kekerapan komunikasi dan kehadiran media sosial

Dengan mengemukakan soalan yang tepat, kami mengekalkan integriti dan daya maju tinjauan ICO kami sambil mengikuti kaedah penilaian yang berdasarkan pada kritikal faktor tertentu. Sebagai contoh, elemen seperti utiliti token dan pemecahan dana telah diberi kepentingan tertinggi sementara reputasi dan rancangan ahli pasukan untuk menarik pangkalan pengguna mempunyai tahap kritikal sederhana.

Kami mempunyai pasukan profesional yang kuat yang menilai projek ICO dengan cara yang tidak berat sebelah.

Ingin ICO anda disemak oleh Coingape? Beritahu kami

Awas: Coingape menerbitkan ulasan projek ICO hanya untuk tujuan maklumat. Ia bukan jemputan untuk pelaburan. Semasa membuat keputusan pelaburan, lakukan penilaian individu anda dan berunding dengan penasihat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector