Kajian Muzika ICO dan Analisis Lengkap

Gambaran keseluruhan

Industri muzik berkembang dengan pesat dengan kadar pertumbuhan pendapatan muzik digital global 17.7%. Memandangkan cara industri muzik digital sedang dan akan berkembang, ICO baru ini memasuki pasar dengan banyak potensi. Dengan membuat ekosistem muzik digital baru sebagai langkah menuju desentralisasi, Muzika merancang untuk mengambil peranan sebagai perantara yang ada dan mewujudkan struktur pengedaran yang adil. Oleh itu, mari kita selami Muzika ICO untuk mengetahui semua nilainya!

Muzika: Blockchain diintegrasikan ke dalam muzik digital

Muzika memasuki dunia kripto untuk menangani cabaran pemuzik dan peminat menjadi pencipta nilai sebenar dalam industri muzik masa kini tetapi tidak diberi penghargaan yang sewajarnya untuk penciptaan nilai mereka secara langsung.

Di dunia ini di mana pemuzik tidak mendapat iuran dan peminatnya “digelar sebagai pengguna” sementara perantara mengambil keuntungan, Muzika bertujuan untuk membawa inovasi ke rantai nilai dalam industri muzik digital.

Rencananya adalah untuk “mereformasi bagaimana nilai dibuat dan ditangkap oleh pelbagai pemain dalam industri.” Ganjaran akan dikembalikan kepada mereka yang mencipta nilai sambil memulihkan bahagian yang hilang dari cetak rompak digital melalui teknologi blockchain.

Masa penilaian!!

 • Terperinci & buku putih berasaskan data

Muzika memberikan maklumat terperinci dan jelas melalui buku putih penjelasannya. Dengan nuansa profesional terhadap dokumen ini, ia selanjutnya menawarkan kajian terperinci mengenai industri muzik, nilai dan pertumbuhannya. Aspek teknikal teknologi blockchain juga diliputi dengan mudah sambil membentangkan fakta dengan data dan carta.

Demo perisian Muzika Studio v0.1.0 telah disediakan untuk orang ramai untuk dimuat turun untuk pelbagai peranti iaitu. Mac, Windows dan Linux.

 • Profil pasukan yang kuat

Permulaan pasukan Muzika adalah baik kerana pengasasnya adalah salah seorang usahawan termuda dan berjaya. Rata-rata berusia 22 tahun, kesemuanya dianugerahkan Forbes 30 Under 30 Asia 2018.

Inseo Chung- Pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif: Chung adalah usahawan bersiri dengan pengalaman dunia muzik dan blockchain. Sebagai pemain piano profesional, dia memenangi tempat ke-2 dalam Pertandingan Muzik Pelajar Nasional. Dia juga pernah menjadi salah satu penambang Ethereum terawal di Korea.

Sangmin Heo- Pengasas bersama dan CTO: Dengan ijazah dalam Sains Komputer, Heo juga telah menjadi finalis global di Intel Science and Engineering Fair. Selain memiliki pengalaman teknikal yang relevan, dia telah menjadi satu-satunya pengembang “The Bamboo Network”.

Jangwon Lee- Pengasas bersama dan COO: Lee juga telah mengasaskan Shadal Inc. dan Youthglobe Korea semasa menjadi usahawan trilingual dengan rangkaian global. Dia mempunyai ijazah dalam bidang pentadbiran perniagaan dari Universiti Nasional Seoul.


Syarikat itu telah menyenaraikan 12 ketua jabatannya yang melibatkan blockchain, pengembangan perniagaan, reka bentuk UX, pemasaran, pemaju, pengurusan muzik, penyelidikan, dan kepatuhan.

Pelabur & rakan kongsi: NEO Global Capital, Ontology, BlackHorse, Everest Ventures, 256 Ventures, V3 Ventures, Ulysses Capital, Vestigium, dan Divergence Digital Currency (DDC) Fund.

 • Model perniagaan: MZK- token utiliti

Muzika disokong oleh platform yang sudah mapan bernama Mapiacompany yang mempunyai sekitar 2 juta pengguna aktif yang merangkumi lebih dari 150 negara dari segi pelanggan dan artis dari lebih dari 30 negara. Sekarang, untuk mewujudkan komuniti yang setia dan diberi insentif, syarikat ini menempuh jalan blockchain.

Mendapat inspirasi dari komuniti projek Steemit yang popular, Muzika Coin (MZK) telah dibuat. Satu-satunya medium pertukaran dalam ekosistem Muzika, ia akan melakukan empat fungsi iaitu. pembangunan masyarakat, cara transaksi untuk item dan perkhidmatan komersial, peluang penajaan, dan program kemasyarakatan.

Untuk mendapatkan MZK, terdapat tiga pilihan iaitu, mengambil bahagian dalam ICO, pertukaran cryptocurrency, dan poin kesetiaan.

 • Teknologi sokongan: Blockchain berasaskan Ontologi

Muzika memanfaatkan platform Ontologi untuk membina projeknya yang terdesentralisasi. Dengan fokus pada ketelusan dan keselamatan, pemilihan platform Ontologi berfungsi dengan baik untuk projek ini. Mengenai kontrak pintar, pasukan pertama berusaha memahami fungsi dan prosedur pelaksanaan.

 • Ketahanan penjualan kripto

Projek ini diperbadankan di Singapura sementara syarikat di belakang Muzika berpusat di Korea yang tidak hanya dilengkapi dengan teknologi terdepan dalam teknologi digital tetapi pasaran muzik Korea juga merupakan yang ke-10 terbesar di dunia berdasarkan hasil.

Dengan kira-kira 12 penasihat yang tersenarai di laman webnya, ia telah merangkumi semua perkara. Dengan nama seperti Michael Cho – Pengarah bukan eksekutif Kakao, JoonKee Hong – Pengarah bukan eksekutif Kakao Bank, Yoonwoo Lee – (EX) CEO & Naib Pengerusi Samsung Electronics, dan Stella Kung – CMO QTUM antara lain, Muzika telah membuat senarai penasihat panjang yang baik.

Pengedaran token

Dari jumlah keseluruhan 1 bilion token MZK, 20.5 peratus iaitu 205.000.000 token akan dijual. Sebilangan besar token iaitu 40 peratus diperuntukkan untuk ekosistem ganjaran. Kerjasama dan pasukan masing-masing mendapat 10 peratus setiap token MZK. Kira-kira 14.5 peratus akan ditempatkan sementara baki 5 peratus adalah untuk penasihat.

 • Penerimaan masyarakat

Syarikat ini menawarkan jangkauan yang baik kepada bakal pelaburnya melalui Reddit, Facebook, Twitter, Medium, dan, GitHub. Saluran Telegram Cina mempunyai lebih daripada 280 ahli manakala versi bahasa Inggeris mempunyai kira-kira 2,160 ahli dan versi Korea mempunyai lebih daripada 1,480 ahli.

 • Peta Jalan

Peringkat Projek:

 • Projek ini membentangkan peta jalan yang berfungsi dan dapat dilaksanakan yang mempunyai penambahan pembangunan yang besar pada platform pada setiap suku tahun. Mulai Q1, 2017, sekarang projek ini akan membuat penjualan tokennya secara langsung.
 • Senarai pertukaran, testnet dan kemudian pelancaran mainnet platform adalah matlamat masa depan projek.

Catatan kepada pelabur

Idea untuk merevolusikan industri muzik bernilai berbilion dolar sambil menargetkan titik-titik kesakitannya, projek ini menuju permulaan yang baik. Ini terus bergerak maju dengan pasukan yang kuat dan berpengalaman sambil menawarkan demo perisian kepada penonton. Lebih-lebih lagi, pasukan ini telah mempersembahkan peta jalan yang rapi dan dapat dilaksanakan yang mewakili pertumbuhan yang progresif.

Perkara penting yang perlu diperhatikan adalah adanya platform dengan 2 juta pengguna di belakang Muzika yang memanfaatkan sifat teknologi blockchain yang terdesentralisasi.

Metodologi

Untuk menilai ICO, kami mengikuti senarai parameter yang pada dasarnya adalah KPI (Petunjuk Prestasi Utama) projek:

 • Whitepaper – Ketersediaan kod atau prototaip, pecahan dana, dompet untuk crowdsale
 • Profil Pasukan – Kekuatan dan reputasi pasukan
 • Model Perniagaan – Masalah diselesaikan, tujuan & utiliti token dan model ekonomi
 • Teknologi Penyokong – Infrastruktur Blockchain, kejelasan istilah & syarat dan perisian token
 • Ketahanan penjualan kripto – Penggabungan, pengedaran token, risiko undang-undang, dan aspek keselamatan
 • Penerimaan Masyarakat – Kejelasan & kekerapan komunikasi dan kehadiran media sosial

Dengan mengemukakan soalan yang tepat, kami mengekalkan integriti dan daya maju tinjauan ICO kami sambil mengikuti kaedah penilaian yang berdasarkan pada kritikal faktor tertentu. Sebagai contoh, elemen seperti utiliti token dan pemecahan dana telah diberi kepentingan tertinggi sementara reputasi dan rancangan ahli pasukan untuk menarik pangkalan pengguna mempunyai tahap kritikal sederhana.

Kami mempunyai pasukan profesional yang kuat yang menilai projek ICO dengan cara yang tidak berat sebelah.

Awas: Coingape menerbitkan ulasan projek ICO hanya untuk tujuan maklumat. Itu bukan jemputan untuk pelaburan. Semasa membuat keputusan pelaburan, lakukan penilaian individu anda dan berunding dengan penasihat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector