Kajian COTI ICO Dan Analisis Lengkap

Kajian COTI ICO

Hai semua,

Berikutan permintaan daripada pembaca kami, kami telah memilih COTI untuk menjadi ulasan ICO kami yang seterusnya. Dibina berdasarkan struktur data DAG seperti IOTA, ICO kelihatan menjanjikan. Mari selami lebih jauh untuk melihat lebih dekat.

Gambaran keseluruhan

Industri pembayaran dalam talian hari ini mempunyai berbilion orang yang terlibat dengan jumlah urus niaga lebih dari satu trilion dolar yang selanjutnya dijangka meningkat pada tahun-tahun mendatang. Walaupun sistem pembayaran tradisional dalam talian dapat menawarkan skalabilitas dan transaksi yang lebih cepat, mereka mengenakan bayaran yang tinggi. Di sinilah mata wang digital dapat menawarkan alternatif yang luar biasa dengan memberikan kemudahan keselamatan dan bayaran yang lebih rendah. Namun, mereka menghadapi cabaran skalabilitas dan tingkat penggunaan yang rendah. Ulasan ICO kami hari ini adalah mengenai syarikat yang menargetkan rintangan ini dengan mengembangkan rangkaian yang terdesentralisasi yang menggabungkan faedah kedua-dua sistem.

Nantikan Ulasan COTI ICO kami untuk mengetahui bagaimana rancangannya untuk mencapainya!

Tarikh penting

 • Pra-Jualan Token Bermula: 4 Jun
 • Senarai putih Token Presale: 21 Mei hingga 23 Mei
 • Bekalan maksimum: 2,000,000,000
 • Token untuk dijual: 600,000,000
 • Cap Keras: 30,000,000 USD
 • Harga: 1 COTI = 0.1 USD
 • Menerima: ETH, BTC

COTI: Mata wang digital dibina untuk pembayaran

COTI (Mata Wang Internet) adalah rangkaian transaksi pembayaran yang disokong oleh mata wang digital asalnya. Ia menggabungkan yang terbaik dari kedua pembayaran tradisional dan teknologi blockchain untuk menetapkan standard untuk sistem pembayaran.

Ini lebih dari sekadar platform atau mata wang digital, ini adalah ekosistem pembayaran digital yang terdiri dari model konsensus berbasis DAG, Sistem Pengantaraan, pertukaran mata wang, Mesin Pemarkahan Kepercayaan, dan pemerintahan yang terdesentralisasi.

Rangkaian pembayaran ini memudahkan perdagangan global yang cekap melalui penyelesaian pembayaran segera, boleh dipercayai, dan kos rendah. Pilihan yang baik untuk pedagang dan pengguna, ia akan mempercepat lagi pasaran atas permintaan dan pembayaran mudah alih sambil memungkinkan penggunaan mata wang digital secara besar-besaran untuk pembayaran.

Sekarang, masa penilaian!!!

 • Buku putih terperinci

COTI mempunyai buku putih teknikal terperinci bersama dengan dua makalah lain yang menggambarkan gambaran keseluruhan perniagaan dan ekonomi token. Terdapat prototaip, yang merupakan bahagian penting dari projek yang kurang di sini. Pasukan ini tidak mempunyai apa-apa di GitHub juga yang tidak memberikan sesuatu yang konkrit kepada pelabur untuk meletakkan kepercayaan mereka.

Projek ini juga melibatkan dompet berbilang mata wang bersama dengan perkhidmatan akaun multisig dan escrow yang murah, namun, tidak ada maklumat mengenai ke mana dana awal akan pergi.

Penganggaran dana ICO

Projek ini memberikan perincian dana yang jelas yang memperuntukkan sebahagian besar dana iaitu 30 peratus pada R&D. 15 peratus dana akan digunakan untuk pemasaran sementara sah & jabatan pematuhan akan mendapat 15 peratus.


Untuk mewujudkan pasaran yang berfungsi untuk COTI, 7 persen digunakan untuk pembuat pasaran sementara 8 persen akan diperuntukkan untuk perkhidmatan Pedagang seperti perkhidmatan lindung nilai. 7 peratus dana akan meliputi perbelanjaan operasi dan 7 peratus lagi akan dikhaskan untuk dana COTI sementara selebihnya 5 peratus dari hasil penjualan akan mensasarkan keselamatan siber.

 • Profil pasukan

Satu pasukan yang terdiri daripada 21 orang, COTI pasti mengetahui bahawa apa yang diperlukan untuk menjayakan sesuatu projek. Dari sains data, kejuruteraan penyelidikan, kejuruteraan perisian, kewangan, undang-undang & pematuhan, pengembangan perniagaan, pemasaran kepada masyarakat, sosial & operasi, pengembangan perisian dan blockchain, pasukan COTI mempunyai pengalaman industri yang luas.

Ulasan COTI ICO – Pasukan

Shahaf Bar-Geffen – Ketua Pegawai Eksekutif, Shahaf sebelumnya telah menubuhkan syarikat pengiklanan media digital dan memiliki gelar B.Sc dalam bidang Bioteknologi dan Ekonomi dari Universiti Tel Aviv di samping menjadi pegawai Tentera Udara Israel (Major, cadangan).

Nir Haloani – CTO, Seorang inovator dalam pembelajaran mesin, AI dan pemampatan data, Nir mempunyai pengalaman lebih dari 19 tahun dalam pasukan penyelidikan dan pembangunan terkemuka. Dia mempunyai ijazah dalam sains komputer dan matematik dan Ph.D. dalam matematik gunaan.

Idan Lakritz – Ahli Blockchain, Idan telah berada di ruang blockchain sejak 2013 dengan pengalaman profesional sebagai CPA di PwC dan E&Y.

Ulasan COTI ICO – Perincian

 • Model perniagaan

Pada mulanya, token ERC20 akan dikeluarkan untuk memiliki rekod rasmi token yang dijual. Setelah Mainnet dilancarkan, token ERC20 akan ditukar menjadi token COTI. Telah dijangkakan bahawa token ERC20 akan disenaraikan di sekurang-kurangnya satu bursa utama sebelum akhir September 2018.

Mata wang asli COTI akan menjalankan rangkaian dan interaksi antara pedagang, pengantara, pengguna, dan pengendali nod. Mata wang ini boleh digunakan untuk pelbagai tujuan:

Walaupun rangkaian COTI menyokong mata wang digital dan juga fiat lain, COTI menawarkan yuran transaksi rendah hingga sifar. Untuk pengantaraan, seseorang perlu mempunyai koin COTI dan pengendali nod juga akan diberi insentif dalam mata wang asli dan memerlukannya untuk mengesahkan sebarang aktiviti simpul. Selain itu, semua yuran hanya dapat dibayar dengan duit syiling COTI dan dana bergulir pedagang juga dinyatakan dalam syiling ini.

 • Teknologi sokongan

Lejar diedarkan COTI didasarkan pada struktur data acyclic graph (DAG) yang diarahkan, serupa dengan IOTA. Struktur ini akan membolehkan COTI melakukan lebih dari 10,000 transaksi sesaat.

Projek ini mengikuti langkah-langkah pengetahuan anda-pelanggan bersama dengan piawaian anti pencucian wang.

Bagi kawasan larangan, COTI tidak membenarkan sebilangan besar negara untuk turut serta dalam ICO ini. Republik Rakyat China, Afghanistan, Bosnia dan Herzegovina, Republik Afrika Tengah, Cuba, Republik Demokratik Kongo, Republik Rakyat Demokratik Korea, Eritrea, Ethiopia, Guinea-Bissau, Iran, Iraq, Israel, Libya, Lebanon, Somalia, Sudan Selatan , Sudan, Syria, Uganda, Amerika Syarikat, Vanuatu dan Yemen seperti yang disebutkan di halaman FAQ-nya.

Projek ini mempunyai enam penyokong dan penasihat selain daripada pasukan utama yang merangkumi Dr. Matt McBrady, Steven Heilbron, Avi Chesed, Stas Oskin, Sebastian Stupurac, dan Ophir Gertner yang merupakan pakar dalam bidang pelaburan dan blockchain.

 • Ketahanan penjualan kripto

COTI didaftarkan di Gibraltar yang bertujuan untuk mengatur promosi, penjualan, dan pengedaran token digital. Gibraltar adalah negara yang mesra kripto yang berusaha untuk memberikan maklumat yang mencukupi dan seimbang kepada pelabur yang membeli token.

Pengedaran Token: Dari jumlah keseluruhan 2 bilion token COTI, 30 peratus akan digunakan untuk penjualan token awam atau swasta, iaitu 600 juta. 440,000,000 (22%) token COTI akan disediakan untuk pembangunan dan kestabilan ekosistem.

Pasukan ini akan diperuntukkan 15 peratus token sebagai pampasan untuk penglibatan awal yang akan dikunci selama 6 bulan kemudian dikeluarkan secara proporsional setiap suku tahun.

13 peratus token akan masuk ke program insentif untuk pedagang, rakan kongsi, pengguna, dan pengesah untuk penggunaan awal yang tidak memiliki masa penguncian. Penyokong, rakan kongsi, dan penasihat mendapat 10 peratus token sementara 10 peratus yang lain akan diperuntukkan untuk menyediakan langkah kecairan.

Keselamatan: Mengenai keselamatan pertukaran mata wangnya, pertukaran tersebut menerapkan arsitektur keselamatan bertingkat yang membatasi vektor serangan dan serangan masuk. Semua lalu lintas di pertukaran COTI dienkripsi dari hujung ke ujung menggunakan Transport Layer Security (TLS) 1.2 (menggunakan kunci SHA256) dan semua data-at-rest dijamin dengan enkripsi AES-256

 • Penerimaan masyarakat

Pasukan ini mengikuti pendekatan komunikasi yang lebih luas dengan tersedia di beberapa platform seperti Twitter dengan 12.4k pengikut, Facebook, Youtube dengan 742 pelanggan, lebih dari 2k pengikut di LinkedIn, dan sekitar 29,000 ahli di Telegram. Mereka juga hadir di Steemit, Medium, Reddit, Bitcointalk, Bountyox, dan, GitHub.

 • Peta Jalan

Peringkat Projek

Jaringan Alpha yang akan dilakukan oleh 10 Node akan dilancarkan pada Q3 tahun ini. Hala tuju projek ini membincangkan pencapaiannya yang lain juga, jaring ujian perkhidmatan COTI dijangka pada Q4 tahun 2018 sementara Mainnet akan datang pada Q2 2019.

Ulasan COTI ICO – Penilaian

Penilaian Purata: 8.2 / 10

Catatan kepada pelabur

COTI menyasarkan industri pembayaran dalam talian yang mempunyai potensi besar. Dengan memberikan penyelesaian menyeluruh yang menawarkan faedah seperti desentralisasi, keselamatan, yuran rendah dan skalabilitas bersama dengan lapisan kepercayaan tambahan dan pertukaran mata wang asli. Semua ini dan pasukan yang dinamik dengan Gibraltar yang mesra kripto sebagai negara berdaftar mereka, COTI mempunyai banyak potensi.

Isu yang paling mendesak adalah ketiadaan prototaip yang versi Alpha tidak akan dilancarkan sehingga selepas ICO.

Metodologi

Untuk menilai ICO, kami mengikuti senarai parameter yang pada dasarnya adalah KPI (Petunjuk Prestasi Utama) projek:

 • Kertas putih – Ketersediaan kod atau prototaip, pecahan dana, dompet untuk crowdsale
 • Profil Pasukan – Kekuatan dan reputasi pasukan
 • Model perniagaan – Masalah diselesaikan, tujuan & utiliti token dan model ekonomi
 • Teknologi Penyokong – Prasarana blockchain, kejelasan istilah & syarat dan perisian token
 • Ketahanan penjualan kripto – Penggabungan, pengedaran token, risiko undang-undang dan aspek keselamatan
 • Penerimaan Komuniti – Kejelasan & kekerapan komunikasi dan kehadiran media sosial

Dengan mengemukakan soalan yang tepat, kami mengekalkan integriti dan daya maju kami Kajian ICO semasa mengikuti kaedah penilaian yang berdasarkan pada kritikal faktor tertentu. Sebagai contoh, elemen seperti utiliti token dan pemecahan dana telah diberi kepentingan tertinggi sementara reputasi dan rancangan ahli pasukan untuk menarik pangkalan pengguna mempunyai tahap kritikal sederhana.

Kami mempunyai pasukan profesional yang kuat yang menilai Projek ICO secara tidak berat sebelah.

Ingin ICO anda disemak oleh Coingape? Beritahu kami

Awas: Coingape menerbitkan ulasan projek ICO hanya untuk tujuan maklumat. Ia bukan jemputan untuk pelaburan. Semasa membuat keputusan pelaburan, lakukan penilaian individu anda dan berunding dengan penasihat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector