Ulasan Pertukaran Binance Dex | Yuran, Keselamatan, Kebaikan dan Kekurangan

Binance Dex

Dalam artikel hari ini, kita akan mengkaji Pertukaran Binance Dex, melihat apa ciri yang ditawarkan oleh platform perdagangan crypto ini.

Tinjauan Binance Dex

Pertukaran Desentralisasi | DEX | Binance DEXPertukaran Binance yang popular dilancarkan pada 20 Februari 2019, testnet untuk Binance DEX, platform pemadanan pesanan yang terdesentralisasi berdasarkan teknologi Binance Chain. Binance Chain adalah sistem edaran blockchain dan peer-to-peer baru yang dibuat oleh pasukan untuk berfungsi sebagai persekitaran di mana pemadanan pesanan dibuat dalam nod blockchain. Semua urus niaga direkodkan di rantai untuk memastikan lejar yang dapat diaudit sepenuhnya dan membolehkan penukaran antara aset digital yang dikeluarkan dan disenaraikan di DEX.

Melalui Binance Chain, syarikat dan projek lain dapat mengeluarkan aset digital mereka sendiri. Projek boleh mencadangkan penyenaraian pasangan perdagangan baru antara dua token yang berbeza di Dex dan juga menyertakan pesanan untuk pasangan baru ini.

Mata Wang yang Disokong dan Negara yang Ada

Platform ini mempunyai 135 pasang, yang terbahagi kepada 4 pasaran: pasar BNB, pasar BTC, pasar Altcoin, dan Pasar Fiat. Di pasaran BNB, aset berikut diperdagangkan terhadap Binance Coin: VRAB, AVA, AERGO, RUNE, TRXB, ARN, CRPT, CAS, UND, dan EOSBEAR.

BTC diperdagangkan berbanding BNB, ANKR, BOLT, dan COS. Satu-satunya pasangan di pasaran ALTS adalah BNB / ETH. Pasaran fiat mempunyai koin crypto yang diperdagangkan berbanding stablecoin seperti Rupiah Token (IDRT), Binance USD (BUSD), dan StableUSD (USDS). BTC, ETH, LTC, BCH, dan BNB semuanya diperdagangkan berbanding BUSD.

Pengguna dari negara berikut tidak dapat menggunakan Binance DEX: Amerika Syarikat, Albania, Bosnia dan Herzegovina, Belarus, Kongo (DRC), Pantai Gading, Crimea, Cuba, Iraq, Iran, Korea Utara, Liberia, Macedonia , Myanmar, Serbia, Sudan, Syria, Zimbabwe.

Keserasian Sistem

Platform perdagangan boleh diakses dan digunakan dari penyemak imbas yang dibuka pada sistem desktop mana pun. Tidak ada aplikasi mudah alih untuk Binance DEX; namun, fungsi perdagangan DEX telah disatukan ke dalam aplikasi mudah alih dompet Trust.

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

Antara muka pengguna platform DEX serupa dengan Binance.com, yang menampilkan carta TradingView dan banyak petunjuk teknikal.

Skrin Dagangan Binance DEX

UI membolehkan pengguna membuat dompet bukan kustodian dan juga menyokong dompet perisian dan perkakasan luaran, yang menampilkan integrasi dengan Trust Wallet dan Ledger Nano S.


Cara Dapatkan Akaun Binance Dex

 • Pergi ke https://binance.org/ dan klik pada “Buat Dompet” yang terletak di sebelah kanan atas skrin.
 • Anda akan mempunyai tiga kaedah alternatif di mana anda boleh mengakses dompet anda:
 1. Fail kunci + kata laluan;
 2. Frasa Mnemonik;
 3. Kunci Peribadi.

 • Fail Keystore + kata laluan diminta dari semua pengguna Binance. Anda harus memilih antara frasa mnemonik atau kunci peribadi sebagai kaedah sekunder.
 • Untuk membuat dan memuat turun fail Keystore anda, masukkan kata laluan sekurang-kurangnya lapan aksara yang mempunyai huruf besar, simbol, dan angka.
 • Tuliskan frasa mnemonik yang dipaparkan dan simpan di tempat yang selamat.
 • Anda akan diberi pilihan untuk melihat kunci peribadi anda. Juga, tuliskan dan simpan di tempat yang selamat.
 • Sahkan bahawa anda telah memasukkan butiran kunci dan kunci peribadi.
 • Buka kunci dompet anda dengan mengklik mana-mana tab yang berkaitan.

 • Muat naik fail Keystore anda dan masukkan kata laluan anda, masukkan frasa mnemonik 24 kata atau kunci peribadi anda.

Cara Menggunakan Akaun Binance Dex

Membuat deposit

 • Akses keran dan log masuk ke akaun Binance anda.

 • Masukkan alamat anda dan klik pada “+ Tambah Alamat.”
 • Klik “Hantar”.
 • Dana akan dihantar ke bahagian “Transaksi” di DEX.
 • Setelah resit disahkan, anda boleh mula berniaga.

Berniaga

 • Cari pasangan perdagangan pilihan anda dari kotak di kiri atas skrin.
 • Klik pada pasangan yang ingin anda jual.
 • Buat pesanan Had.

 • Klik pada tab “Beli” atau “Jual”.
 • Maklumat mengenai Pesanan Terbuka, Pesanan, dan Sejarah Perdagangan dan Saldo anda ditampilkan di bahagian kiri bawah antara muka.

Yuran Binance Dex

Pertukaran yang terdesentralisasi berlaku bayaran berdasarkan sistem pembuat-pembuat, tetapi sedikit lebih kompleks daripada itu.

Bayaran perdagangan untuk perdagangan bukan BNB adalah 0,10%, dan perdagangan yang dibayar di BNB mempunyai yuran 0,04%, yang merupakan separuh daripada biaya Binance.com.

Bayaran DEX Binance di Mainnet

Platform ini mengenakan bayaran sebanyak 0.000375 BNB setiap transaksi ketika melakukan pengeluaran. Tidak ada bayaran yang dikenakan semasa anda membuat deposit.

cara bayaran

Seperti pertukaran terdesentralisasi yang lain, Binance DEX tidak menerima sebarang bentuk mata wang fiat. Anda hanya boleh membuat deposit di cryptos yang disokong.

Masa urus niaga

Waktu urus niaga akan berbeza-beza berdasarkan rangkaian duit syiling yang anda gunakan dalam perdagangan anda.

Had transaksi

Tidak ada batasan yang dikenakan untuk jumlah simpanan, pengeluaran atau perdagangan.

Ciri-ciri keselamatan

selamatOleh kerana platform ini tidak menyimpan dana pengguna, hanya peniaga yang mengawal kunci peribadi mereka sepenuhnya. Binance Chain menerapkan mekanisme konsensus berdasarkan Toleransi Kesalahan Byzantine (BFT) dan Proof of Stake (PoS), yang mengesahkan transaksi melalui rangkaian validator yang berkelayakan. Blockchain menggunakan beberapa mekanisme menjalankan anti depan untuk menjaga integriti perdagangannya.

Pasukan ini juga mempunyai bahagian yang menjelaskan protokol Pemulihan Bencana dan Kecemasan mereka, yang berlaku untuk pelbagai kes kecemasan.

Sokongan pengguna

Ikon sokongan pelangganSebagai pertukaran yang terdesentralisasi, Binance DEX tidak mempunyai sistem tiket sokongan pelanggan seperti Binance.com dan Binance.US. Sebaliknya, pengguna boleh menghubungi pasukan melalui Telegram atau Twitter rasmi pertukaran berkenaan dengan masalah DEX. Terdapat juga halaman Github dan bahagian FAQ yang boleh dirujuk untuk beberapa topik penting.

Namun, kerana Binance adalah pertukaran besar dengan sokongan di berbagai negara, pasukan ini dapat memberikan sokongan yang lebih tinggi jika dibandingkan dengan pertukaran terdesentralisasi lainnya.

Reputasi Binance Dex

Oleh kerana reputasi umum di sekitar projek Binance, Binance DEX juga dianggap sebagai platform yang boleh dipercayai.

Ulasan Binance Dex: Keputusan

Binance DEX adalah pilihan yang bagus untuk peniaga kripto yang mencari cara yang terdesentralisasi untuk menukar token yang berbeza, kerana ia mempunyai yuran yang rendah dan sokongan syarikat crypto yang terkenal. Walau bagaimanapun, platform ini mungkin bukan untuk semua orang, kerana terdapat beberapa pasangan, dan pemula tidak dapat menggunakan fiat untuk membuat pembelian crypto pertama mereka.

Gambar pilihan: blockonomi.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector