Ulasan Kraken | Yuran, Keselamatan, Kebaikan dan Kekurangan

Ulasan pertukaran Kraken

Dalam tinjauan pertukaran Kraken kami, kami akan melalui beberapa ciri dan ciri yang menjadikan pertukaran ini salah satu tempat perdagangan paling popular di pasaran.

Kami akan meninjau perkhidmatan teratas yang mereka berikan sebagai pertukaran, membincangkan harga dan yuran mereka, dan melihat apa yang membezakan Kraken dengan pertukaran crypto yang lain. Ramai orang mungkin bertanya kepada diri mereka sendiri: Adakah Kraken selamat? atau… Sekiranya saya melabur dalam cryptocurrency menggunakan Kraken? Jadi, anda pasti akan menemui jawapan di bawah.

Gambaran Keseluruhan Pertukaran Kraken

kajian kraken

Kraken adalah pertukaran crypto-to-crypto dan fiat-to-crypto yang berfungsi seperti bursa saham tradisional dengan memadankan pesanan beli dan jual dengan bayaran. Pertukaran adalah salah satu platform perdagangan crypto yang paling popular, dan ia mempunyai salah satu jumlah dagangan Bitcoin hingga euro tertinggi di dunia.

Diasaskan secara rasmi oleh Jesse Powell pada tahun 2011, Kraken diciptakan sebagai tindak balas kepada Mt. Pelanggaran keselamatan Gox. Ia adalah antara pertukaran cryptocurrency pertama yang dimasukkan ke terminal Bloomberg, dan juga bukti audit rizab yang dapat disahkan.

Platform ini lebih ditujukan kepada peniaga profesional, menyediakan sekumpulan alat yang komprehensif, seperti grafik dan petunjuk terperinci, serta pilihan perdagangan kripto seperti perdagangan margin, OTC, perdagangan kolam gelap, kontrak niaga hadapan, dan pilihan. Ini membolehkan peniaga memaksimumkan keuntungan berdasarkan perubahan pasaran, menggunakan strategi perdagangan yang maju.

NOTA SAMPINGAN. Kolam gelap crypto adalah platform perdagangan peribadi yang membolehkan pengguna berdagang tanpa membuat urus niaga menjadi umum. Ini membolehkan pemain utama (dikenali sebagai ikan paus) untuk membeli / menjual sejumlah besar crypto tanpa mempengaruhi pasaran dan harga cryptocurrency secara langsung.

Mata Wang yang Disokong

Kraken menawarkan pelbagai pilihan perdagangan, baik dalam pasangan fiat dan crypto. Platform ini menyokong sejumlah 50 cryptos, termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Monero (XMR), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) , Stellar Lumens (XLM), Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC), Dogecoin (DOGE), EOS (EOS), serta banyak altcoin lain.

Pengguna Kraken juga dapat membuat deposit dan pengeluaran dengan sejumlah mata wang fiat, seperti CAD, EUR, GBP, JPY, dan USD.

Dari segi perdagangan Ripple, Kraken mempunyai 4 pasangan mata wang fiat dan 1 pasangan cryptocurrency yang tersedia:

 • USD / Riak;
 • EUR / Riak;
 • CAD / Riak;
 • JPY / Riak;
 • BTC / Riak.
 • Washington;
 • New York.

Jumlah Kecairan dan Dagangan

Bursa ini mempunyai tahap kecairan yang tinggi, yang pada gilirannya menyebabkan jumlah perdagangan yang tinggi. Kecairan yang baik adalah mustahak untuk pertukaran, kerana perdagangan dibiayai lebih mudah dan cepat.

Kajian Kraken Antara muka

antara muka kraken


Antaramuka Kraken terbahagi kepada tiga templat: Simple, Intermediate, dan Advanced. Perisian perdagangannya dianggap sebagai salah satu yang paling kompleks dan komprehensif dalam industri, kerana semua bahagiannya merangkumi sekumpulan parameter perdagangan yang semakin beragam.

Walaupun antara muka perdagangan mungkin kelihatan tidak kemas dengan semua ciri-cirinya, ia sangat sesuai untuk pedagang maju. Antaramuka ini terdapat dalam 13 skema warna, yang dapat diubah oleh pengguna hanya dengan satu klik.

Carta harga boleh diatur untuk masuk ke mod skrin bersaiz penuh. Bahagian kanan carta mempunyai alat lukisan asas, sambungan Fibonacci, dan alat retracement.

Dalam buku pesanan, anda boleh mendapatkan harga tawaran dan tawaran dengan sejarah perdagangan dan senarai tontonan disenaraikan di bawah.

Pengguna juga dapat mengubah parameter seperti purata bergerak dan jalur Bollinger untuk semua tindanan carta, serta petunjuk perdagangan.

Pilihan pembayaran

Kraken menyokong penyetoran dan penarikan dengan beberapa cara: pindahan bank, SEPA, SWIFT, pindahan kawat, dan cryptocurrency.

Yuran Kraken

Anda akan melihat di bawah tinjauan Kraken kami mengenai bayaran pemindahan yang berbeza-beza berdasarkan kos transaksi dan dapat disesuaikan mengikut struktur bayaran perkhidmatan pembayaran. Bayaran semasa adalah:

 • EUR SEPA: Deposit (Percuma) / Pengeluaran (€ 0,09) – hanya negara-negara EEA;
 • Deposit Wire Bank USD ($ 5 USD) / Pengeluaran ($ 5 USD) – AS sahaja;
 • Deposit Wire Bank EUR (€ 10) – di luar AS sahaja;
 • Deposit Wire Bank USD ($ 10 USD) / Pengeluaran ($ 60 USD) – di luar AS sahaja;
 • Deposit JPY Bank (Percuma, minimum deposit 5,000 ¥) / pengeluaran (¥ 20) – Jepun sahaja;
 • Deposit Wayar CAD (Percuma) / Pengeluaran EFT (yuran $ 10 CAD, maksimum $ 25K CAD setiap hari).

Hampir semua deposit crypto adalah percuma, tetapi ada bayaran semasa pengeluaran:

 • Bitcoin (XBT): Pengeluaran (0.001 BTC);
 • Ether (ETH): Deposit (yuran transaksi kecil untuk memindahkan ETH ke dompet Kraken) / Pengeluaran (0.005 ETH);
 • Riak (XRP): Pengeluaran (0.02 XRP);
 • Litecoin (LTC): Pengeluaran (0.02 LTC);
 • Tunai Bitcoin (BCH): Pengeluaran (0.001 BTC);
 • Tether (USDT): Pengeluaran (5 USDT);

Yuran Perdagangan

Bayaran Kraken strukturnya sedikit lebih kompleks, dengan sistem pembuat pembuat yang berdasarkan jumlah yang dikira pada tempoh perdagangan 30 hari. Bayaran dikenakan untuk setiap perdagangan yang dibuat, dan dibahagikan kepada empat kategori: perdagangan, stablecoin, kumpulan gelap, dan perdagangan margin.

Penting untuk diperhatikan bahawa kumpulan gelap mereka hanya tersedia untuk akaun Pro yang disahkan, dengan saiz pesanan minimum 11.5 XBT (~ $ 100,000) dan 375 ETH (~ $ 50,000).

Bayaran perdagangan:

Yuran perdagangan Kraken

Bayaran Stablecoin:

Bayaran Kraken Stablecoin

Bayaran kolam gelap:

Bayaran kolam Kraken Dark

Bayaran perdagangan margin:

jadual bayaran

Ulasan Kraken Kami Mengenai Proses Pengesahan

Seperti pertukaran kripto utama yang lain, Kraken mematuhi peraturan AML (Anti Pencucian Wang) dan KYC (Kenali Pelanggan Anda). Ini bermaksud pengguna yang ingin menggunakan platform mereka perlu mengesahkan akaun mereka menggunakan maklumat peribadi seperti nama penuh dan alamat.

Terdapat 5 tahap pengguna yang tersedia di platform, yang dibezakan berdasarkan pelbagai tindakan yang mereka lakukan. Setiap peringkat dilengkapi dengan pelbagai faedah.

Tahap 0 adalah tahap permulaan bagi setiap akaun yang telah disahkan melalui e-mel. Akaun Tier 0 dapat melayari platform tetapi tidak dapat membuat deposit, pengeluaran, atau perdagangan.

Tahap 1 akaun disahkan menggunakan prosedur KYC dan AML dengan memberikan maklumat peribadi seperti nama penuh, tarikh lahir, negara, dan nombor telefon. Akaun-akaun ini dapat memperdagangkan mata wang kripto tetapi tidak dibenarkan melakukan perdagangan fiat atau membuat pengeluaran dan deposit.

Tahap 2 dicapai dengan memberikan alamat fizikal penuh anda, dan membolehkan pengguna membuat deposit atau pengeluaran sehingga 2,000 EUR / minggu atau 10,000 EUR / bulan. Moreso, mereka membenarkan pengguna untuk berdagang fiat dan crypto dan mengeluarkan sehingga $ 10,000 / minggu dan $ 50,000 / bulan.

Tahap 3 akaun memerlukan bukti identiti dan bukti alamat. Mereka membuka deposit dan pengeluaran menggunakan Dolar Kanada (CAD), dengan had pengeluaran meningkat menjadi $ 50,000 / minggu dan $ 200,000 / bulan. Urus niaga Fiat juga meningkat kepada $ 25,000 / minggu dan $ 200,000 / bulan.

Tahap 4 adalah tahap tertinggi yang terdapat di Kraken dan memerlukan pengesahan identiti mendalam, tetapi menyediakan akses ke semua ciri platform. Untuk mendapatkan pengesahan untuk akaun Tahap 4, anda perlu menandatangani borang permohonan dan dokumen KYC anda. Had untuk kedua-dua transaksi crypto dan fiat sangat meningkat.

Keselamatan

Sekiranya anda masih bertanya pada diri sendiri: Adakah Kraken selamat? Kemudian, anda mesti tahu bahawa Kraken dianggap sebagai salah satu pertukaran crypto paling selamat dalam industri ini. Platform ini menyimpan 95% dana kripto dalam dompet penyimpanan sejuk yang tersekat udara, yang diedarkan secara geografi ke seluruh dunia.

Semua maklumat pengguna sensitif dan peribadi disulitkan dan disimpan di pelayan yang selamat. Langkah-langkah perlindungan data lain termasuk ciri GSL dan Master Key.

Pasukan ini juga menggunakan pengawasan 24/7 di bursa dan domain itu sendiri memantau semua aktiviti keluar dan masuk.

Keselamatan Krakenblog.kraken.com

Untuk akaun pengguna, Kraken menghendaki mereka mengaktifkan Autentikasi 2 Faktor. Pertukaran ini juga dilengkapi pengesahan e-mel untuk pengeluaran, kunci masa penetapan global, kebenaran kunci API terperinci, waktu akaun yang dapat disesuaikan, dan penyulitan SSL untuk lalu lintas laman webnya.

Dalam tinjauan Kraken kami, anda akan mendapati bahawa ia mematuhi semua dasar ‘kenal-pelanggan’ AS untuk mencegah penipuan dan pendanaan haram.

Pada bulan Mei 2017, Kraken menjadi mangsa serangan DDoS, yang menghalang pengguna untuk menyelesaikan perdagangan. Platform ini dalam talian untuk menyelesaikan masalah dan meningkatkan keselamatannya. Walaupun begitu, pertukaran sebenarnya tidak pernah kehilangan dana dalam peretasan sejauh ini.

Kraken Sokongan pengguna Kaji semula

Sokongan pelanggan Krakenblog.kraken.com

Kraken memberikan sokongan 24/7 melalui e-mel, dan pengguna juga dapat menghubungi pasukan sokongan secara langsung melalui fitur sembang mereka. Laman web ini juga mempunyai halaman FAQ terperinci dengan jawapan kepada soalan yang paling umum mengenai akaun, yuran, dan perdagangan.

Platform ini juga dapat dihubungi di akaun sosialnya di Facebook, Twitter, dan Reddit, di mana pengguna dapat memperoleh respons cepat terhadap masalah mereka. Banyak aduan pengguna mengenai sistem tiket dalaman Kraken, yang kadang-kadang agak perlahan.

Biasanya, masa tindak balas Kraken adalah dalam 24 jam, tetapi apabila terdapat jumlah yang lebih tinggi, pertukaran akan memakan masa untuk menjawab.

Ulasan Kraken Exchange: Keputusan

Kesimpulan kajian pertukaran crypto Kraken kami adalah salah satu platform terkemuka dalam industrinya dengan alasan yang baik. Ia mempunyai kecairan yang tinggi, penyenaraian crypto yang banyak, bayaran yang kompetitif, dan banyak alat dan pilihan perdagangan yang maju.

Catatan: Catatan ini pada mulanya diterbitkan pada 20 September 2019 dan telah dikemas kini sepenuhnya untuk kelengkapan dan kebenaran kandungan pada 14 Disember 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector