Kajian LocalBitcoins | Yuran, Keselamatan, Kebaikan dan Kekurangan

Kajian LocalBitcoins

LocalBitcoins adalah pasaran peer-to-peer yang terkenal untuk perdagangan Bitcoin. Hari ini kami akan mengkaji ciri-ciri yang ditawarkan bursa dan jika sesuai untuk keperluan perdagangan anda.

Kajian LocalBitcoins: Gambaran Keseluruhan Pertukaran

bitcoin tempatan

LocalBitcoins ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Jeremiah Kangas, di Helsinki, Finland, dengan CEO semasa adalah Nikolaus Kangas. Platform ini dengan cepat mendapat populariti, dengan perkhidmatan yang tersedia di lebih dari 240 negara.

Baru-baru ini, syarikat itu melancarkan laman web saudari bernama LocalEthereum, yang menyokong pertukaran Ethereum P2P. Apa yang menarik mengenai syarikat ini adalah hakikat bahawa syarikat itu tidak mendapat sokongan kewangan daripada kapitalis teroka.

Platform ini memudahkan pertemuan secara langsung atau rundingan langsung untuk pembeli dan penjual, yang dapat menggunakan lebih dari 40 kaedah pembayaran. Aspek ini akan dibincangkan kemudian dalam tinjauan LocalBitcoins kami.

Mata Wang yang Disokong dan Negara yang Ada

Seperti namanya, LocalBitcoins hanya menyokong perdagangan dan pertukaran Bitcoin.

Laman web ini membolehkan pedagang menggunakan pelbagai mata wang fiat, termasuk BTC / USD, BTC / EUR, BTC / GBP, BTC / AUD, BTC / CAD, BTC / CNY, BTC / INR, dan 120 mata wang lain.

Platform ini terdapat di 248 negara dan 7789 bandar di seluruh dunia. Negara-negara yang tidak dapat diakses karena masalah peraturan dan sekatan kewangan internasional termasuk AS, China, Indonesia, Syria, Iran, dan, Korea Utara.

Kajian Keserasian LocalBitcoins

Antara muka LocalBitcoins dapat digunakan pada semua pelayar web utama, serta sistem operasi PC dan tablet, seperti Windows dan Mac. Aplikasi mudah alih mereka hanya tersedia untuk pengguna Android.

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

Antaramuka pertukaran mempunyai reka bentuk yang bersih dengan semua maklumat dipaparkan dengan baik, memudahkan semua orang untuk menggunakan dan mencari apa yang mereka perlukan tanpa perlu menavigasi ke bahagian lain di laman web ini.

Aplikasi mudah alih Local Trader untuk LocalBitcoins adalah perisian sumber terbuka untuk peranti Android. Aplikasi ini dilaporkan mempunyai banyak kesalahan dan masalah log masuk.


Antara Muka Pengguna LocalBitcoins

Cara mendapatkan akaun LocalBitcoins

Proses Pendaftaran

 1. Pergi ke Bitcoin tempatan laman web dan klik “Daftar”;
 2. Lengkapkan borang dengan nama pengguna, e-mel, kata laluan, dan lulus captcha;
 3. Muat naik dokumen pengenalan diri, seperti pasport atau kad pengenalan negara;
 4. Sebaiknya lengkapkan profil anda setelah anda membuka akaun. Sebilangan besar peniaga akan menolak untuk berdagang dengan anda sekiranya anda mempunyai profil yang tidak lengkap.

Cara Menggunakan Pertukaran LocalBitcoins

Membeli dan Menjual Bitcoin

 1. Pergi ke tab “Beli Pantas” atau “Jual Pantas” untuk melihat tawaran;
 2. Untuk membeli / menjual BTC, pergi ke pilihan “Beli Cepat” / “Jual Cepat” dan pilih negara anda dari menu dropdown;
 3. Pilih kaedah pembayaran pilihan di bawah dropdown “Semua Tawaran Dalam Talian” (kaedah pembayaran akan dibincangkan kemudian dalam kajian LocalBitcoins kami);
 4. Anda akan ditunjukkan senarai pedagang yang sesuai dengan pilihan penapis anda;
 5. Pilih tawaran dari senarai;
 6. Di sebelah setiap tawaran, ada butang “Beli” atau “Jual”. Klik pada butang untuk sampai ke halaman maklumat pengguna. Di sini anda dapat melihat reputasi penjual / pembeli individu tersebut, dan melihat berapa banyak perdagangan yang telah ditutup dan dihormati, skor maklum balas keseluruhannya, dan status pengesahan profil;
 7. Teruskan transaksi sekali, anda dan penjual / pembeli telah bersetuju dengan semua syarat transaksi. Anda dapat bercakap terus dengan peniaga untuk merundingkan syarat, seperti kadar pertukaran, masa, dan tempat pertemuan (jika secara langsung), dan lain-lain;
 8. Tinggalkan maklum balas apabila anda telah menamatkan transaksi.

Sekiranya anda ingin membuat tawaran perdagangan anda sendiri, pergi ke bahagian “Kirimkan perdagangan”.

Bayaran Pertukaran LocalBitcoins

LocalBitcoins mengenakan bayaran tetap 1% untuk penjual, tanpa bayaran untuk pembeli. Perkhidmatan invois pedagang yang ditawarkan oleh platform dikenakan bayaran 0.5% yang akan diambil dari setiap invois yang dibuat.

Sekiranya transaksi luaran digunakan untuk membayar invois, anda perlu membayar yuran deposit rangkaian Bitcoin yang akan dikurangkan dari jumlah invois.

Tidak ada bayaran untuk pendaftaran akaun, jual beli Bitcoin, dan transaksi dompet LocalBitcoins.

Anda perlu membayar apa sahaja yuran transaksi yang dikenakan oleh rangkaian Bitcoin pada masa itu.

Bitcoinbit tempatan cara bayaran Kaji semula

Pengguna mempunyai akses ke senarai kaedah pembayaran terluas yang pernah ditawarkan oleh bursa. Beberapa kaedah yang disertakan adalah:

 • Pindahan bank (ACH / SEPA);
 • Wang Tunai;
 • Kad kredit;
 • Cryptocurrency;
 • Kad hadiah Amazon;
 • Google Wallet;
 • PayPal;
 • Wang Tunai Persegi;
 • Venmo;
 • Western Union;
 • Xoom.

Waktu Transaksi

Waktu pemprosesan deposit untuk pembayaran fiat bergantung pada kaedah pembayaran yang dipilih. Bitcoin dilepaskan dari escrow apabila penjual mengesahkan bahawa dia telah menerima pembayaran. Ini boleh menjadi masalah, kerana anda bergantung pada saat penjual memilih untuk mengesahkan pembayaran.

Had pindah

Pengguna LocalBitcoins tidak mempunyai had pada akaun mereka. Ahli boleh menetapkan had dan harga jual atau beli sendiri.

Ciri-ciri keselamatan

Dalam Kajian Localbitcoins ini, anda mungkin mendapati bahawa platform pertukaran merangkumi ciri keselamatan, seperti pengesahan dua faktor, penyulitan web HTTPS, amaran SMS dan e-mel, Pengawal Masuk, penyulitan PGP untuk komunikasi e-mel, dan perkhidmatan escrow.

Escrow menyimpan wang yang dihantar oleh pembeli, dan dana dilepaskan apabila penjual mengesahkan bahawa perdagangan berjaya.

Platform perdagangan diretas pada tahun 2015 melalui akaun LiveChat, kehilangan kira-kira 17 BTC dari dompet pelanggan. Setahun sebelumnya, seorang penggodam menerobos pelayannya, tetapi LocalBitcoins mendakwa bahawa tidak ada data pelanggan yang dicuri. Pada Januari tahun ini, pertukaran mengalami pelanggaran keselamatan yang berlangsung sekitar 5 jam, dengan penggodam memecah enam akaun pengguna dan mencuri lebih dari BTC 7.9.

Walaupun, tidak seperti pertukaran lain, LocalBitcoins tidak perlu menyimpan cryptocurrency di platform untuk pembeli, penjual harus menggunakan sistem dompet dalaman mereka untuk perkhidmatan escrow platform.

Bitcoin tempatan Sokongan pengguna Kaji semula

Pasukan sokongan LocalBitcoins dapat dihubungi 24/7 melalui sistem tiket e-mel, tetapi dinilai tidak responsif, dengan pengguna mengeluh bahawa mereka tidak menerima balasan e-mel mereka.

Dalam tinjauan pertukaran, sokongan adalah aspek yang sangat penting, kerana banyak platform menghadapi masalah di kawasan ini.

Reputasi Kajian Pertukaran LocalBitcoins

Banyak pelanggan telah melaporkan untuk bersentuhan dengan pengguna yang curang atau ditipu di platform.

Terdapat banyak ulasan dalam talian yang menggambarkan bagaimana pengguna ditipu, yang telah mempengaruhi reputasi pertukaran dalam masa. Sebenarnya bukan kesalahan LocalBitcoins jika penipu menggunakan platform untuk merobohkan orang. Masalahnya ialah perdagangan peer-to-peer mempunyai banyak risiko, dan peniaga harus mengambil semua langkah keselamatan.

Platform ini juga mempunyai bahagian di mana pengguna boleh menghantar amaran penipuan dan penipuan, untuk memberi tahu peniaga mereka mengenai pengalaman mereka dan untuk mengelakkan perdagangan dengan pengguna tersebut.

LocalBitcoins.com menghadapi reaksi hebat dari komuniti ketika mula menguatkuasakan protokol Know-Your-Customer (KYC) yang lebih ketat pada awal tahun 2018. Kerana salah satu titik penjualannya adalah tanpa nama pengguna, kerana anda hanya memerlukan e-mel untuk mendaftar, pengguna kecewa kerana platform P2P memberlakukan peraturan ini.

Bahagian 2.4 menyatakan bahwa “verifikasi akun dengan ID saat ini wajib bagi semua pengiklan dan pengguna yang volume perdagangannya melebihi [a] had tertentu.” Syarikat itu berpendapat bahawa langkah itu dibuat untuk melindungi pengguna dari penipuan, pengubahan wang haram, kegiatan jenayah, dan aktiviti haram lainnya.

Kajian LocalBitcoins: Keputusan

LocalBitcoins adalah platform pertukaran yang memudahkan perdagangan Bitcoin peer-to-peer. Struktur yuran menguntungkan pembeli, tetapi kekurangannya ialah terdapat banyak peniaga yang menyalahgunakan platform dan ingin menipu wang mereka.

Pertukaran LocalBitcoins: Kebaikan dan Kekurangan

Kelebihan:

 • Pelbagai pilihan pembayaran;
 • Liputan geografi yang luas;
 • Jumlah jual / jual tidak mempunyai had;
 • Struktur yuran sederhana;
 • Tiada bayaran untuk pembeli.

Keburukan:

 • Keperluan KYC tidak mahu dikenali;
 • Pedagang penipuan adalah perkara biasa;
 • Anda bergantung pada penjual untuk mengesahkan pembayaran;
 • Mungkin mendapat harga lebih tinggi daripada nilai pasaran Bitcoin.

Ciri ciri: wethecryptos.net

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector