Ulasan Perkhidmatan Pinjaman Crypto.com: Pinjaman Segera, Kadar, Kebaikan dan Kekurangan

Pinjaman Crypto.com

Terdapat pasaran pinjaman cryptocurrency yang semakin meningkat apabila industri crypto berkembang dengan pesat. Salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan ini adalah pertukaran Crypto.com. Dalam artikel ini, kami akan mengulas Pinjaman Crypto.com untuk melihat kualiti perkhidmatan mereka, serta kekuatan dan kelemahan mereka.

Pinjaman Crypto.com: Gambaran keseluruhan

Crypto.com adalah platform perdagangan cryptocurrency yang beribu pejabat di Hong Kong. Dilancarkan pada tahun 2016, pertukaran terkenal dengan kepatuhan maksimum terhadap peraturan. Sejauh ini telah memperoleh beberapa sijil keselamatan yang unik, yang pertama adalah Cryptocurrency Security Standard (CCSS), ISO 27001: 2013, ISO / IEC 27701: 2019, dan PCI: DSS 3.2.1 (Level 1). Anda juga boleh mengetahui lebih lanjut mengenai ciri pertukaran ini dalam tinjauan Crypto.com kami.

Sejajar dengan matlamatnya untuk mempromosikan penggunaan cryptocurrency dalam kehidupan seharian, syarikat melancarkan perkhidmatan Crypto.com Lending. Dengan Pinjaman Crypto.com, pelanggan dapat pinjaman segera dengan sistem pembayaran balik yang fleksibel. Mereka boleh mendapatkan Pinjaman menggunakan CRO, LTC, BTC, ETH, XRP, USDC, USDT, VET, LINK, dan DOT sebagai cagaran. Peminjam boleh membayar balik pinjaman sebahagian atau keseluruhan dalam jangka masa 12 bulan.

Pinjaman mempunyai nisbah Pinjaman-ke-Nilai (LTV) yang tinggi, menjadikannya sangat menarik bagi mereka yang memegang aset yang diperlukan sebagai jaminan. LTV adalah nisbah jumlah pinjaman dengan nilai cagaran dalam USD. Ini dikira dan dikemas kini secara berterusan untuk pinjaman yang anda ambil sehingga hari anda membayar balik jumlah penuh dengan faedah. Kelemahan LTV yang tinggi adalah bahawa kadar faedah dan yuran akan tinggi kerana risiko yang diambil oleh pemberi pinjaman.

Syarat dan Keperluan Pinjaman

Berikut adalah syarat dan keperluan yang perlu dipenuhi oleh pengguna untuk mengakses perkhidmatan Pinjaman Crypto.com:

Kelayakan pengguna: Pelanggan Crypto.com perlu melengkapkan pengesahan tahap lanjutan untuk memenuhi syarat untuk mendapatkan perkhidmatan pinjaman. Juga, anggota dari beberapa negara yang dilarang tidak dapat mengakses perkhidmatan ini kerana peraturan tempatan.

Cryptocurrency yang disokong: Pinjaman boleh diambil dalam bentuk USDC, USDT, BTC, ETH, XRP, dan LINK, sementara CRO, LTC, BTC, ETH, VET, LINK, DOT, XRP, USDT, dan USDC dapat digunakan sebagai jaminan. Lebih banyak aset ditambahkan dari semasa ke semasa, jadi berhati-hati untuk yang baru.

Jumlah pinjaman minimum: Amaun minimum yang boleh dipinjam mestilah bersamaan dengan $ 100 semasa mengambil pinjaman.

Had pinjaman maksimum: Had pinjaman maksimum bergantung pada sejumlah faktor, salah satunya adalah jenis pemegang akaun. Bagi pengguna runcit, had maksimum ialah $ 500,000. Institusi boleh meminjam setara dengan $ 1 juta, sementara institusi dengan Lending Pro boleh meminjam hingga $ 2 juta. Perhatikan bahawa pelanggan boleh memiliki hingga 3 pinjaman tertunggak, dan jumlah kumulatifnya adalah jumlah yang meningkat hingga jumlah maksimum dalam USD.

Terma dan tempoh pinjaman: Tempoh pinjaman adalah selama 12 bulan, di mana peminjam dapat membayar balik sejumlah wang pada bila-bila masa. Tempoh ini berakhir sehari selepas tarikh pinjaman diambil pada tahun sebelumnya.

Cara Meminjam Pinjaman Menggunakan Pinjaman Crypto.com


Untuk mengambil pinjaman, log masuk ke akaun Crypto.com anda. Di papan pemuka, pergi ke “Pinjaman” dan kemudian ke “Pinjaman”. Selepas itu, anda hanya perlu mengklik “Start New Loan” untuk memohon. Anda hanya dibenarkan mengambil pinjaman dalam satu aset sekaligus kerana banyak pinjaman aset tidak disokong pada masa ini.

Anda boleh mengambil sehingga 3 pinjaman jika anda tidak memenuhi syarat untuk melakukannya. Perlu dinyatakan bahawa anda tidak dapat mengakses pinjaman lain jika:

 • Anda telah menghabiskan 3 pinjaman yang anda berhak;
 • Pinjaman tertunggak anda adalah dalam Margin Call;
 • Pinjaman tertunggak anda berada di bawah Pembubaran Paksa;
 • Jumlah keseluruhan yang anda pinjam melebihi had maksimum untuk jenis akaun anda.

Cara Pengeluaran Aset Crypto yang Dipinjam Menggunakan Perkhidmatan Pinjaman Crypto.com

Aset Crypto yang dipinjam menggunakan perkhidmatan Pinjaman Crypto.com dapat ditarik dari dompet spot pertukaran ke akaun aplikasi Crypto.com atau alamat dompet dalam senarai putih.

Faedah dan Bayaran Balik

Faedah pinjaman ditetapkan bergantung pada Pinjaman-ke-Nilai awal pada saat mengambilnya. Jumlah tersebut ditambahkan pada akhir setiap hari berdasarkan jumlah pokok pinjaman yang belum dijelaskan. Semakin tinggi LTV, semakin tinggi kadar faedahnya, yang berkisar antara 2% setahun untuk 25% LTV hingga 8% setahun untuk LTV 50%.

Sebarang pembayaran balik yang dibuat akan merangkumi pokok dan bunga, dan pembayaran mesti dibuat dalam aset yang sama yang dipinjam.

 • Pelunasan pokok pinjaman adalah seperti berikut:

Bayaran Balik Prinsipal Pinjaman

= (Prinsipal Pinjaman Belum Selesai ÷ Baki Tertunggak) × (Bayaran Balik)

 • Pembayaran faedah pinjaman adalah seperti berikut:

Bayaran Balik Faedah

= (Faedah Belum Selesai ÷ Baki Belum Jelaskan) × (Bayaran Balik)

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pengiraan, lawati halaman faedah pinjaman dan pembayaran balik di sini.

Pemantauan dan Pengurusan Pinjaman

Anda sentiasa dapat memantau pinjaman anda dengan log masuk ke akaun Crypto.com anda dan memilih Pinjaman dan Sejarah Pinjaman. Di sana anda akan menemui perincian pinjaman anda, termasuk jumlah pinjaman, faedah, pembayaran balik, panggilan margin, dan sejarah pembubaran.

Pinjaman Crypto.com: Keputusan

Pinjaman Crypto.com adalah kaedah inovatif untuk memasukkan cryptocurrency ke dalam pinjaman. Jumlah pinjaman cukup lumayan, dan jangka masa pinjaman selama 12 bulan adalah masa yang sesuai untuk membayar balik untuk memastikan pelanggan tidak tertekan semasa pembayaran. Secara keseluruhan, ini adalah perkhidmatan pinjaman yang baik yang dapat dimanfaatkan oleh pelanggan Crypto.com untuk mengembangkan perniagaan atau pelaburan mereka.

Perkhidmatan Pinjaman Crypto.com: Kebaikan dan Kekurangan

Kelebihan:

 • Jumlah pinjaman yang banyak tersedia;
 • Jangka masa pinjaman panjang 12 bulan;
 • Sehingga 3 pinjaman tertunggak dibenarkan.

Keburukan:

 • Hanya pelanggan Crypto.com yang boleh mengakses pinjaman;
 • Anda tidak boleh meminjam dalam banyak aset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector