Ulasan CoinSpot

Kripto

Maklumat tambahan

Pasaran sasaran

 • Australia

Deposit

 • Wang Tunai, BPay, POLi

Mata Wang

 • AUD

Kelebihan

 • Banyak pasaran crypto / AUD
 • Bayaran broker 1% tidak buruk – terutamanya pada salib yang tidak jelas

Keburukan

 • Jumlah pertukaran terlalu rendah untuk digunakan
 • Exchange hanya menawarkan 5 salib berbanding AUD – tetap dengan broker
 • Harga broker boleh menjadi tinggi pada masa-masa

Coinspot adalah pertukaran crypto yang memenuhi pasaran Australia. Perkhidmatan pembrokeran yang ditawarkan meliputi 100 altcoin berbeza, yang masing-masing boleh dibeli menggunakan dolar Australia dengan harga OK. Terdapat juga enam pasaran pertukaran yang berbeza, walaupun kecairan menjadikannya tidak dapat digunakan. Platform ini kelihatan bagus dan perkhidmatan pembrokeran AUD / alt mereka tidak terlalu mahal daripada yang boleh didapati di tempat lain di pasaran, menjadikan Coinspot adalah produk yang berpatutan untuk komuniti altcoin Australia. Sekiranya anda peka terhadap harga atau mempertimbangkan pembelian yang mahal, kami mengesyorkan membeli bitcoin di bursa seperti btcmarkets dan kemudian menggunakan salah satu daripada banyak pertukaran altcoin antarabangsa, yang jauh lebih murah.

Membuka akaun

Untuk deposit atau pengeluaran AUD, anda perlu memberikan:

 • Salinan depan dan belakang lesen memandu ATAU Pasport Australia ATAU Bukti Kad Umur ATAU Surat Beranak
 • Bukti Tempat Tinggal seperti Utiliti atau Bil Telefon ATAU Notis Kadar ATAU Penyata Bank
 • Foto berkualiti tinggi diri anda yang memegang pesanan bertulis yang menyatakan: “Saya, [nama] menyerahkan foto ini untuk memohon akaun Coinspot untuk memperdagangkan mata wang digital, dan kod saya adalah xxx”, dan kemudian menandatangani.

Setelah dokumen-dokumen ini berjaya dihantar, Coinspot akan menyemak dan menghubungi anda secara langsung untuk memastikan identiti anda.

Setelah disahkan, ini adalah had deposit anda mengikut jenis pembayaran:

Jenis Pembayaran Had Deposit 24 Jam
POLi Menaik kepada $ 10,000 tujuh hari selepas deposit $ 2,000 pertama anda
BPAY $ 10,000
Deposit Tunai $ 8,000

Tidak ada batasan pengeluaran, tetapi tolong beri Coinspot sedikit kelebihan jika anda merancang transaksi yang sangat besar.

Keselamatan

Perkara pertama yang pertama – Coinspot tidak pernah diretas dan mereka menawarkan pengesahan 2 faktor untuk melindungi dompet anda. Walau bagaimanapun, pertukaran menawarkan TON syiling untuk dijual, dan ada dompet bersepadu untuk semuanya. Dan jika anda fikir mereka hanya menggabungkan semua duit syiling, katakanlah, dompet Coinomi untuk meringankan perbelanjaan operasi mereka – mereka tidak melakukannya. Banyak duit syiling tidak disokong pada Coinomi atau Jaxx, dan banyak lagi bukan ERC 20, yang bermaksud bahawa menjamin semuanya adalah usaha yang bercita-cita tinggi.


Kami mengesyorkan memindahkan duit syiling anda ke dompet pihak ketiga setelah membeli.

Platform Coinspot

Coinspot direka dengan baik, baik dari segi estetika dan pengalaman pengguna. Papan pemuka memberikan gambaran ringkas dana anda dalam AUD dan setiap dompet crypto tertentu, dan memberikan akses cepat ke crypto yang paling popular dan bergerak paling pantas.

Klik pada mana-mana kategori kripto akan membawa anda ke antara muka broker Coinspot. Coinspot mengenakan bayaran 1% untuk menangani pesanan pembrokeran ini, tetapi harga spot yang dikutip pada amnya tepat di sekitar harga pasaran USD.

Pemeriksaan spot kami walaupun beberapa alts yang lebih kabur menunjukkan semua bayaran sekitar 1%. Lihat di bawah, perbezaan antara pesanan beli dan jual, titik pertengahannya sedikit lebih daripada 1%.

Tidak ada alternatif yang unggul untuk membeli dan menjual dengan AUD mana-mana 100+ cryptos yang ditawarkan oleh Coinspot. Dan jika anda ingin berdagang antara kripto, pilihan ini juga tersedia, dan bayaran 1% tepat di sekitar harga yang mungkin anda harapkan dari Changelly atau Shapeshift.

Walau bagaimanapun, Coinspot memang menawarkan pasaran pertukaran pada btc, eth, ltc, doge, neo, dan powr. Pasaran pertukaran menawarkan yuran perdagangan yang lebih rendah sebanyak 25%, tetapi kecairan adalah masalah, dan jadi lebih sukar untuk mengisi perdagangan anda.

Seperti yang anda lihat di atas, terdapat banyak jarak antara pesanan beli dan jual. Peniaga perlu membayar premium yang baik untuk sebarang pesanan yang besar.

Terdapat pilihan “pegged order yang membantu memastikan pesanan pasaran anda tidak memenuhi harga yang jauh di luar kadar tengah pasaran.

Cukup konfigurasikan peratusan yang anda ingin beli atau jual di atas dan di bawah kadar pasaran pertengahan dan Coinspot akan sesuai dengan pesanan anda ketika ia datang.

Bayaran

Bayaran perkhidmatan
Deposit POLi Tiada yuran
BPay 0.9%
Deposit Tunai 2%
Jual Beli Segera 1%
Pesanan Pasaran 0.25%

Mudah alih

Coinspot belum mempunyai aplikasi mudah alih, tetapi platform ini telah dirancang untuk berfungsi dengan sangat baik pada peranti mudah alih anda.

Pokoknya

Coinspot adalah pembrokeran altcoin yang baik di pasaran Australia. Kami tidak mengesyorkan menggunakan pertukaran itu yang mengalami kekurangan mudah tunai yang hampir lengkap, tetapi yuran pembrokeran 1% mereka baik-baik saja, walaupun harga dapat sedikit tinggi. Itu mungkin diharapkan memandangkan pasaran AUD mereka berbanding puluhan crypto. Anda tentu saja boleh mendapatkan harga keseluruhan yang lebih baik jika anda menukar perdagangan melalui btcmarkets dan kemudian memindahkan ke Binance untuk perdagangan altcoin anda, atau hanya menukar AUD anda ke USD dan memilih pertukaran terbaik, tetapi apa yang anda perolehi dalam harga, anda hilang dalam keselesaan.

Kami melihat ini sebagai pertukaran permulaan yang baik untuk komuniti bitcoin Australia, walaupun peniaga yang lebih serius pasti akan memilih pertukaran global yang lebih cair untuk perdagangan hari. Seperti biasa, kami mengesyorkan mendapatkan dompet alternatif untuk menampung pembelian crypto anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector