Syarikat Penerbangan Teratas yang Menerima Bitcoin sebagai Kaedah Pembayaran

Syarikat penerbangan yang Menerima Bitcoin

Bitcoin membenarkan urus niaga kewangan pada kebanyakan perkhidmatan dan mempunyai kesan yang besar terhadap industri pelancongan. Pengertian bahawa bitcoin lebih merupakan komoditi daripada mata wang adalah salah. Banyak syarikat telah menerimanya sebagai kaedah pembayaran mereka dan menerima cryptocurrency dalam bentuk dana kerana selamat.

Sebilangan besar syarikat penerbangan juga telah menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran. Apabila anda ingin melakukan perjalanan dengan keluarga atau rakan, perlu membuat persiapan lebih awal. Sekiranya anda berdagang dalam mata wang kripto, anda pasti ingin mengetahui bahawa anda boleh membuat tempahan udara, tempahan hotel, atau penyewaan kereta dengan mata wang digital ini.

Berikut adalah syarikat penerbangan teratas yang menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran mereka.

Syarikat penerbangan yang Menerima Bitcoin

udaraBaltik

AIRBALTIK

udaraBaltik mula mengambil pembayaran dalam bentuk Bitcoin pada tahun 2015, yang merupakan pendekatan inovatif. Lebih-lebih lagi, ia adalah salah satu daripada sepuluh syarikat utama yang memulakan sistem pembayaran ini. Ia memanfaatkan BitPay sebagai pemproses pembayaran mereka.

Lebih mudah menempah penerbangan ke seluruh benua seperti Eropah dan Timur Tengah. Beberapa negara juga dilarang menggunakan pilihan pembayaran ini, seperti Jordan, India, Indonesia, Malaysia, Lebanon, Taiwan, Rusia, dan Vietnam. Ketika ini bermula, syarikat penerbangan itu mendapat banyak kritikan kerana harganya, tetapi kemudian berubah. Terdapat bayaran setiap kali anda membuat pembayaran di bahagian “yuran penambang”, ia akan diterima setelah menjalankan kod QR. Ibu pejabat terletak di Latvia dan sangat bergantung pada perkhidmatan yang ditawarkan oleh pembayaran BTC.

aBitSky

abitskyApabila anda menelusuri laman web pelancongan Bitcoin, anda akan tersandung aBitSky. Portal ini membolehkan orang mencari penerbangan dan hotel mereka ke pelbagai negara. Tiket syarikat penerbangan boleh ditempah secara dalam talian, dan anda dapat menggunakan pembayaran BTC.

Portal dalam talian mereka juga dibuat untuk mengakses perkhidmatan ini dari mana-mana lokasi di dunia. Selain daripada itu, laman web mereka juga mendidik klien mengenai Bitcoin dan cara membuat pembayaran mereka dengan jayanya. Sebilangan besar penerbangannya ke seluruh Eropah.

Udara Murah

orang murah

Syarikat penerbangan laman web mempunyai tiket untuk menempah penerbangan, pengangkutan, hotel, dan penginapan ke negara tujuan anda. Perkhidmatan ini berguna untuk lebih daripada tiga juta orang kerana menggunakan Bitcoin sebagai kaedah pembayaran.

Di laman web mereka, untuk mencari penerbangan anda, anda hanya perlu mengklik syarikat penerbangan pilihan dan meneruskan prosesnya dengan mengklik “Bitcoin dan Altcoins”, ia akan berjaya. Syarikat ini berada di AS, dan mereka cukup fleksibel untuk menggunakan Dash, Litecoin, dan Bitcoin Cash sebagai bentuk pembayaran mereka.


Lawatan BTC

Lawatan BTCIa adalah agensi pelancongan dengan ibu pejabatnya di New York. Ia dianggap sebagai komuniti crypto setelah menerima dompet yang berbeza, seperti GoCoin, Litecoin, dan Bitcoin. Martin Fernandez dan Yamil adalah pengasas laman web ini yang bermula pada tahun 2013.

Di laman web, terdapat semua destinasi dan arahan mereka mengenai cara pembayaran dengan crypto. Ia juga mesra pengguna termasuk merangkumi tarikh berlepas dan pulang untuk penerbangan anda. Juga, Sangat mudah bagi anda untuk menempah hotel di laman web ini menggunakan BTC.

Destinia

DESTINAIA

Destinia.com adalah syarikat Sepanyol yang baru-baru ini menerima Bitcoin sebagai bentuk penerimaan dana untuk perkhidmatannya. Pilihan BitPay kini menjadi sistem pembayaran dalam talian yang terkenal, dan ia adalah salah satu syarikat yang memproses pembayaran dalam cryptocurrency. Destinia terus menawarkan tempahan hotel dan dapat dengan mudah mengakses sekitar 19000 hotel.

Galaksi Perawan

Ianya adalah syarikat pelancongan dikendalikan oleh Richard Branson sebagai Ketua Pegawai Eksekutifnya. Kumpulan ini bermula pada tahun 2013, di mana mereka mula memproses pembayaran dalam bitcoin. Syarikat dengan bangga mengumumkan bahawa pelanggan membayar menggunakan Bitcoin untuk misi angkasa di masa depan.

AirTreks

Perjalanan udaraIni adalah portal tempahan dalam talian yang menerima pembayaran Bitcoin dari pelanggan mereka. Mereka mempunyai ciri yang membolehkan pelanggan memiliki dompet crypto, yang memberikan pembayaran semata-mata dalam bentuk Bitcoin. Dompet boleh berupa BitPay, Copay, atau Edge, jadi pelanggan harus mendaftar dengannya sebelum memulakan pembayaran.

XcelTrip

XCELTRIP

Platform tempahan dalam talian ini menggunakan teknologi blockchain, dan tujuan utamanya adalah untuk mendesentralisasi industri pelancongan. Mereka menerima Bitcoin untuk menempah penerbangan dan hotel anda dengan lebih daripada 400 syarikat penerbangan lain.

Kaedah pembayaran lain adalah Verge, Binance, Ethereum, dan Litecoin. Ahli mesti mendaftar dengan sistem dompet yang akan memudahkan pemindahan cryptocurrency semasa membayar penerbangan atau tempahan mereka.

Surf Air

SurfAIR

Agensi pelancongan dalam talian terletak di California. Mereka mengesahkan penggunaan bitcoin sebagai kaedah pembayaran pada bulan Disember 2017. Laman web ini juga menerima pelbagai pembayaran seperti Ethereum, yang berlaku setiap bulan.

Di halaman mereka, mereka mempunyai ciri keahlian baru yang hanya berfungsi jika anda telah mendaftar dengan dompet pembayaran. Laman web mereka masih menggalakkan penggunaan kad kredit.

Kesimpulannya

Laman web pelancongan yang disenaraikan di atas jelas menerima Bitcoin sebagai sistem pembayaran dalam talian mereka. Jumlahnya akan terus meningkat, apabila pelanggan mula menggunakan BTC sebagai kaedah pembayaran.

Sebelum memutuskan untuk berdagang dengan mereka, adalah lebih baik untuk memperhatikan laman web ini terlebih dahulu, dan kemudian membuat keputusan. Laman web harus sahih dan mengesahkan perkhidmatannya melalui pelanggannya.

Berdagang dalam cryptocurrency boleh menjadi sukar; anda harus memeriksa dinamik dan bagaimana pasaran berkembang. Syarikat akan terus mengintegrasikan Bitcoin ke dalam sistem pembayaran dalam talian mereka, menjadikannya lebih selesa bagi pengguna. Bitcoin telah sepenuhnya merevolusikan industri pelancongan.

Gambar pilihan: coinnewsspan.com

Sekiranya anda adalah syarikat penerbangan yang juga menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran, hubungi kami untuk menambahkan anda ke dalam senarai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector