Pertukaran Cryptocurrency Terbaik: Senarai Platform Dagangan Teratas

Pertukaran crypto adalah platform khusus di mana pengguna dapat menjual atau membeli cryptos untuk mata wang kripto atau fiat lain. Sejak ledakan crypto, jumlah pertukaran crypto meningkat, dan ramai yang tertanya-tanya platform apa yang terbaik sesuai untuk mereka.

Untuk mempermudah anda, kami telah mengumpulkan senarai beberapa platform perdagangan teratas yang akan membantu anda mencari yang terbaik pertukaran cryptocurrency. Anda mungkin pernah mendengar sebilangan besar dari mereka, tetapi di sini anda akan mengetahui lebih banyak perincian mengenai keadaan mereka dan cara mereka beroperasi.

Kotak Syiling

Kotak Syiling

Kotak Syiling adalah salah satu pertukaran yang paling dipercayai dan selamat di dunia crypto, dengan pilihan koin crypto yang paling luas. Sebagai tambahan kepada 100 cryptocurrency teratas, termasuk yang paling popular, seperti Bitcoin, Ethereum, XRP, dan lain-lain, CoinBox juga menyokong mana-mana token ERC20. Secara keseluruhan, jumlah syiling yang ada yang dapat dibeli, dijual, dan ditukar oleh pengguna kini melebihi 1,500.

CoinBox meletakkan dirinya sebagai aplikasi penyimpanan dan pertukaran cryptocurrency mudah alih dan desktop berasaskan cloud dengan fokus pada keselamatan, kelajuan, dan kemudahan. Platform ini mewujudkan keadaan yang selesa untuk menjalankan sebarang operasi dengan cryptocurrency dan memantau harga semua cryptocurrency dan token.

Perkhidmatan ini sangat sesuai untuk membeli, menjual, menukar, dan menyimpan duit syiling tanpa batasan dan had. Baru-baru ini terdapat peluang untuk menjual crypto ke akaun bank anda melalui SEPA terus dari dompet anda.

Selain tersedia di iOS dan Android, pelanggan dapat menggunakannya dari penyemak imbas. Juga, ini adalah aplikasi pertama di dunia yang menjadikan perdagangan kripto tersedia di Apple Watch.

CoinBox menawarkan sokongan pelanggan yang hebat kepada penggunanya. Kakitangan yang sangat cekap dan profesional membalas semua e-mel serta-merta dan menyelesaikan masalah dengan cepat.

Pertukaran ini mempunyai program afiliasi yang unik, yang memberi peluang untuk menerima komisen hingga 45% dari transaksi rakan pengguna. Pengguna hanya perlu menghantar kod rujukannya kepada rakannya agar mereka dapat menggunakannya semasa mendaftar.

CoinBox menawarkan pelbagai bahasa kerana menyokong 35 bahasa.

CEX.IO

CEX.IO - pertukaran cryptocurrency terbaik

Sekiranya anda baru mengenal dunia crypto dan mencari pertukaran mudah untuk membeli atau menjual aset digital, maka CEX.IO boleh dinamakan pertukaran cryptocurrency terbaik. Ia adalah pertukaran cryptocurrency yang berpusat di London, dan ia ditubuhkan pada tahun 2013.

Antara muka pengguna sangat mudah dan senang difahami. Itulah sebabnya ia adalah pilihan yang tepat untuk pemula dan pengguna berpengalaman. Pertukaran pada masa ini menyokong 65 cryptocurrency dengan pasangan perdagangan yang berbeza.

Mata wang Fiat merangkumi USD, EUR, GBP, dan RUB. CEX.IO adalah salah satu pertukaran paling selamat di seluruh dunia. Ini diatur sepenuhnya di AS dan didaftarkan dengan FinCEN, sehingga pengguna dapat memastikan keselamatan data dan dana mereka.


Perlu diperhatikan bahawa mereka yang berminat untuk mempertahankan nama mereka tanpa nama semasa berdagang kripto, mereka mungkin harus memilih pertukaran yang tidak menerapkan pengenalan diri KYC. Anda boleh lihat ini tiada senarai pertukaran KYC untuk mencari beberapa pilihan yang sesuai.

Binance

Binance - pertukaran cryptocurrency terbaik

Binance secara harfiah adalah pertukaran cryptocurrency terbesar mengikut jumlah dagangan. Pada masa penulisan artikel ini, jumlah dagangan 24 jam melebihi $ 60 juta. Selain menjadi yang mempunyai jumlah harian terbesar, Binance juga merupakan antara pertukaran terpantas. Pada 2018, dilaporkan memiliki kemampuan untuk memproses 1.4 juta transaksi sesaat. Jumlah ini mungkin bertambah dengan bertambahnya jumlah orang yang menggunakan platform ini.

Binance juga terkemuka dari segi keselamatan. Ini perlu kerana, dengan jumlah urus niaga yang tinggi, dana pelanggan mesti selamat, jadi pertukaran banyak melabur dalam keselamatan. Walaupun telah diretas dua kali, ia tetap menjadi salah satu yang paling selamat, dengan peningkatan mengikuti setiap peretasan untuk memastikan peretasan serupa tidak akan berulang lagi. Binance menyokong sebilangan besar pasangan perdagangan cryptocurrency dengan 9 mata wang fiat.

eToro

eToro - pertukaran cryptocurrency terbaik

eToro adalah platform perdagangan sosial. Ini bermaksud membolehkan peniaga baru belajar dari yang berpengalaman dengan benar-benar menyalin perdagangan mereka melalui salinan atau cermin. Ia adalah pertukaran crypto yang paling terkenal dengan ciri ini di dunia. Pertukaran yang berpusat di Israel menyokong perdagangan aset lain selain cryptocurrency, termasuk CFD, saham, komoditi, forex, ETF, dan indeks.

Pertukaran ini menjadi mesra pengguna dengan pelanggan dari lebih 140 negara dengan bahasa yang berbeza disokong. Itulah sebabnya ia boleh menjadi salah satu pertukaran yang lebih mahal di luar sana. Ia dikawal sepenuhnya dan mempunyai kehadiran yang kuat di Eropah dan UK, menjadikannya sangat dipercayai.

Pangkalan Wang Syiling

Coinbase - pertukaran cryptocurrency terbaik

Coinbase adalah pertukaran cryptocurrency yang terkenal dan terkenal, yang berpusat di San Francisco, A.S. Pada bulan Januari tahun ini, platform ini mempunyai 35 juta pengguna. Walaupun pada dasarnya adalah pertukaran, Coinbase ingin membawa sebanyak mungkin aset kepada penggunanya, tidak hairanlah jumlah pengguna yang berkembang pesat di platform.

Baru-baru ini, platform melancarkan platform penerbitan aset yang akan membolehkan penerbit mengeluarkan aset digital dengan penglibatan minimum Coinbase itu sendiri. Pelanggan Coinbase berulang kali mengeluh mengenai yuran transaksi yang tinggi, tetapi pertukaran mempunyai kedudukan keselamatan yang sangat tinggi dan diatur sepenuhnya di Amerika Syarikat.

BitMEX

BitMex - pertukaran cryptocurrency terbaik

BitMEX telah membezakan dirinya sebagai platform perdagangan niaga hadapan kripto, peranan yang tidak biasa dilihat di ruang tersebut. Sayangnya, pertukaran untuk pedagang maju, kerana leverage trading (yang ditawarkannya) cukup berisiko. BitMEX menawarkan leverage sehingga 100x untuk perdagangan niaga hadapan. Walaupun ini meningkatkan keuntungan dari perdagangan, ia juga meningkatkan risiko yang tidak dapat dikurangkan oleh peniaga baru.

Dari segi keselamatan, BitMEX adalah salah satu pertukaran yang paling selamat kerana ia tidak pernah diretas. Sekiranya anda seorang peniaga berpengalaman yang dapat menangani perdagangan leverage, maka ini adalah pertukaran untuk diperiksa.

Kraken

Kraken

Kraken adalah salah satu pertukaran cryptocurrency tertua. Walaupun tidak dekat dengan pertukaran teratas seperti Binance, ia adalah satu-satunya pertukaran yang keselamatannya tidak pernah dilanggar dalam bentuk apa pun.

Lebih-lebih lagi, ia mempunyai kecairan yang tinggi, dengan bayaran serendah 0% untuk beberapa perkhidmatannya. Walau bagaimanapun, ia adalah pertukaran bukan kustodian (tidak menyimpan dana pengguna). Antara muka pengguna agak kompleks dan, oleh itu, tidak sesuai untuk pemula.

Gemini

Pertukaran Gemini

Gemini adalah salah satu pertukaran terkini. Ia ditubuhkan pada tahun 2014 oleh si kembar Winklevoss dan baru-baru ini menjadi terkenal. Tidak seperti Kraken, Gemini tidak hanya memudahkan pertukaran cryptocurrency tetapi juga menyediakan dompet kustodian dan perkhidmatan pembayaran. Dari segi keselamatan, pertukaran tersebut mempunyai ciri keselamatan standard ketenteraan, yang cukup luar biasa.

Changelly

Changelly

Changelly adalah platform yang benar-benar luar biasa yang boleh dinamakan pertukaran cryptocurrency terbaik. Pertama, ia adalah satu-satunya pertukaran yang tidak memerlukan KYC dari pelanggan semasa pendaftaran. Ini cukup ketara, memandangkan sebilangan pedagang lebih suka untuk tidak bernama, tetapi kebanyakan pertukaran tidak membenarkannya. Juga, ia mempunyai lebih banyak aset yang disokong daripada kebanyakan bursa dan cepat. Platform ini mempunyai bayaran yang rendah, menjadikannya tempat untuk pelabur runcit perdagangan sehari.

Bitfinex

Bitfinex

Bitfinex adalah pertukaran crypto yang semakin popular. Platform ini sangat popular kerana pembelian minimum yang rendah, iaitu serendah $ 5. Juga, pertukaran tidak memerlukan pengesahan pelanggan untuk deposit crypto kecuali deposit fiat. Selain itu, ia mempunyai yuran yang rendah, iaitu 0.1% untuk pembuat pasaran dan 0.2% untuk pembuat pasaran.

Kesimpulannya

Ini adalah senarai kami yang menampilkan beberapa pertukaran cryptocurrency terbaik yang boleh anda gunakan. Anda mesti membuat kajian menyeluruh sendiri untuk mencari pertukaran yang paling sesuai dengan keperluan dan julat harga anda. Salah satu laman web yang dapat membantu anda dalam carian anda mungkin CryptoZink, kerana terdapat senarai pertukaran cryptocurrency yang disusun mengikut jumlah dagangan 24 jam.

Catatan: Catatan ini pada mulanya diterbitkan pada 21 Januari 2020 dan telah dikemas kini sepenuhnya untuk kelengkapan dan kebenaran kandungan pada 16 Februari 2021.

Gambar pilihan: hackernoon.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector