Pencernaan Berita Mingguan: Kad VISA dengan Mata BTC, Syarikat Crypto Dipukul dengan Tuntutan Kolektif, Pengasas Bersama Coinbase Menyokong Projek Pautan BTC-ETH

kripto

Adakah anda mencari yang terbaru berlaku dalam industri crypto dan blockchain? Kemudian, lihat ringkasan berita mingguan kami untuk mengemas kini diri anda.

Lipat Menambah BTC ke Ganjaran Kad VISA

Sumber: Tradesilvania

Lipat, apl cashback crypto mengeluarkan kad Visa baru yang membolehkan pengguna memperoleh ganjaran Bitcoin dan bukannya mata atau wang tunai biasa. Oleh kerana Fold dimasukkan ke dalam program Fintech Fast Track Visa, ini membolehkan startup crypto mengeluarkan kad Visa berjenama.

Apabila pengguna kad Lipat baru melakukan pembelian dengannya, mereka akan memperoleh Bitcoin pada setiap penggunaan.

Ketua Pegawai Eksekutif Fold, Will Reeves, percaya bahawa dengan menggabungkan pilihan untuk membuat dan memegang Bitcoin, kad tersebut akan mengubah cara orang membuat tabiat perbelanjaan kad mereka.

“Orang tidak berminat untuk menghabiskan Bitcoin sekarang, tetapi berminat untuk mengumpulkannya. Sekiranya orang belum memahami Bitcoin sebagai wang, mereka pasti akan memahaminya sebagai ganjaran yang lebih baik. “

Reeves terus menerangkan bahawa pelanggan Lipat akan mempunyai kelebihan yang lebih besar daripada memperoleh Bitcoin dan bukannya batu mil, poin kesetiaan, dan ganjaran lain.

“Oleh kerana Bitcoin tidak mempunyai tarikh luput, ganjaran dapat digunakan untuk mengimbangi kos pembelian, simpanan atau penarikan pengguna seterusnya – memberi kebebasan dan fleksibiliti kepada pengguna. Pengguna juga dapat membelanjakan dari ganjaran Bitcoin mereka dengan membeli kad hadiah dalam bentuk fiat untuk peruncit di aplikasi Lipat untuk digunakan pada pembelian berikutnya atau membiarkan nilainya terkumpul seperti yang mereka lakukan dalam akaun simpanan. “

Rangkaian Fold merangkumi syarikat utama dan jenama runcit, seperti Amazon, Airbnb, Delta Airlines, Uber, Nike, Starbucks, Nintendo eShop, L.L. Bean, Domino’s, dan Burger King.

Binance, Bitmex, Kucoin dan Syarikat Crypto Lain yang Dipukul dengan 11 Tuntutan Tuntutan

35 tuntutan undang-undang digabungkan kerana pengambilan makanan anjing vitamin D Hill ...

Sumber; Industri Makanan Haiwan Peliharaan

Sejumlah pertukaran dan syarikat crypto, termasuk Binance dan BitMEX, telah diberikan 11 aduan tindakan kelas di mahkamah persekutuan di Manhattan.

Firma undang-undang, Roche Cyrulnik Freedman dan Selendy & Gay PLLC, memfailkan tuntutan saman kolektif bagi para pelabur crypto terhadap 42 defendan dengan sekurang-kurangnya 10 aduan yang difailkan di Daerah Selatan New York pada 3 April. Sebilangan daripada firma tersebut dalam saman tersebut adalah pertukaran cryptocurrency Binance dan pengendali BitMEX HDR Global Trading, dan projek blockchain seperti Tron, Civic, Block.One, Kyber Network, Status, Bibox, Quantstamp, Bancor, dan Kucoin, dan mereka dituduh menjual token kripto kepada pelabur AS walaupun mereka adalah sekuriti yang tidak berdaftar.


Tindakan undang-undang tersebut menyebut bahawa defendan melanggar undang-undang sekuriti persekutuan melalui pengedaran aset yang tidak didaftarkan.

“Binance dan Penerbit secara salah melakukan berjuta-juta urus niaga – termasuk permintaan, tawaran, dan penjualan sekuriti – tanpa mendaftarkan Token sebagai sekuriti, dan tanpa Binance mendaftar dengan SEC sebagai pertukaran atau peniaga broker. Akibatnya, pelabur tidak diberitahu mengenai risiko besar yang wujud dalam pelaburan ini, seperti yang dikehendaki oleh undang-undang sekuriti persekutuan dan negeri. “

“Tidak seperti krisis gadai janji yang menyebabkan Kemelesetan Besar, pola tuduhan salah laku oleh bursa dan penerbit menghasilkan keuntungan berbilion dolar untuk pelaku kesalahan melalui pengkhianatan dasar kepercayaan masyarakat,” kata rakan kongsi firma undang-undang Selendy & Gay, Philippe Selendy, menyatakan pada hari Isnin ini.

Dalam tuduhan tersebut, peraturan AS menjangkakan bahawa cryptocurrency dan token yang dikeluarkan melalui ICO termasuk dalam kategori sekuriti. Atas alasan ini, pihak plaintif mendakwa bahawa penerbit seperti Block.one dan Tron, dan pertukaran seperti Binance dan BitMEX telah beroperasi terhadap undang-undang AS kerana mereka menawarkan token yang, sebenarnya, sekuriti.

Platform cryptocurrency yang menawarkan sekuriti harus mendaftar sebagai pertukaran nasional, sistem perdagangan alternatif, atau peniaga-broker dengan SEC.

Menurut aduan itu, banyak platform yang sesuai dengan istilah ‘pertukaran’, dan mempunyai kriteria penyenaraian mereka sendiri untuk cryptocurrency baru. Ini mungkin menyesatkan pelabur untuk mempercayai bahawa mereka diatur atau memenuhi piawaian peraturan apabila, pada kenyataannya, SEC tidak terlibat dalam proses ini dan tidak dapat menjamin keselamatan pelaburan tersebut.

“Kami menyedari aduan oportunistik yang diajukan terhadap beberapa syarikat blockchain dan cryptocurrency. Kami tidak dilayan dengan tuntutan tetapi bersedia untuk menangani apa sahaja yang mungkin timbul, ”- Block.one menulis dalam e-mel kepada Reuters.

Roche Cyrulnik Freedman, salah satu firma undang-undang yang mewakili pelabur crypto dalam proses pengadilan, telah mengambil bahagian dalam dua tuntutan mahkamah crypto berprofil tinggi yang lain, satu terhadap Tether dan satu lagi terhadap kes mahkamah Craig Wright.

Pengasas Bersama Coinbase Menyokong Projek Bridging Bitcoin dan Ethereum

RSK Meningkatkan Kebolehoperasian Blockchain dengan Jambatan Bitcoin-Ethereum

Pengasas bersama Coinbase, Fred Ehrsam secara bebas melaburkan beberapa juta dolar dalam projek yang akan mewujudkan jambatan desentralisasi antara Bitcoin dan Ethereum.

Rangkaian Keep menerima $ 7.7 juta dalam pusingan pendanaan swasta di mana dana modal teroka China Fenbushi Capital dan syarikat teknologi VC Collaborative Fund, dan banyak syarikat lain turut serta. Pusingan ini diadakan oleh Paradigm Capital, yang merupakan peniaga pelaburan bebas yang dipelopori oleh pengasas bersama Coinbase.

Jaringan Keep membolehkan penyimpanan Bitcoin dalam dompet dan kemudian penukarannya menjadi token yang sesuai dengan Ethereum. Pemegang Bitcoin kemudian boleh menggunakan token untuk mengakses banyak dapp yang berjalan di blockchain Ethereum. Token baru disebut “tBTC”, dan dapat digunakan dalam aplikasi DeFi sebagai jaminan untuk pinjaman atau perdagangan dengan margin. Tuntutan token kembali dalam Bitcoin, hanya perlu menukar tBTC mereka untuk BTC melalui Keep Network.

Pengasas Keep Network, Matt Luongo, percaya bahawa tBTC menyatukan bahagian terbaik Ethereum dan Bitcoin.

“Tujuannya adalah untuk memberi Bitcoin kuasa besar yang dimiliki oleh kontrak pintar di Ethereum, dan, juga, untuk menjadikan Bitcoin sebagai jaminan untuk pembiayaan yang terdesentralisasi.”

Tarikh pelancaran belum dinyatakan, tetapi syarikat telah menyatakan bahawa dalam beberapa minggu akan datang, mereka akan melepaskan tBTC.

Ciri ciri: Radar Syiling

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector