Keluaran Mata Wang dan Koin yang Disokong oleh Wallet Keluaran

duit keluar disokong eksodus

Pengenalan

Pelabur cryptocurrency semakin prihatin dengan keselamatan mereka ketika pendekatan bull bull lain. Semasa pelabur membina portfolio mereka, mereka perlu mengambil dompet perkakasan untuk melindungi aset mereka dan memastikannya selamat. Agar seaman mungkin, mereka perlu mencari dompet yang sesuai yang menawarkan sokongan kepada semua aset mereka.

Terdapat banyak dompet di pasaran, memenuhi keperluan pelbagai kumpulan orang. Dompet berbeza dari segi sokongan terhadap aset yang berbeza. Ini dapat menjadikan calon pelanggan tidak ragu-ragu dalam memilih dompet yang sesuai dengan mereka. Artikel ini bertujuan untuk membantu anda menentukan dompet cryptocurrency terbaik untuk anda berdasarkan aset yang anda miliki dan perlu simpan.

Mengenai Keluaran Dompet

Exodus adalah dompet dan pertukaran berbilang mata wang yang diasaskan bersama oleh Daniel Castagnoli dan JP Richardson dan dilancarkan secara rasmi pada bulan Julai 2016. Exodus berfungsi sebagai dompet perisian “panas” multicurrency yang membolehkan pengguna menerima, menyimpan, dan memindahkan portfolio crypto mereka, sebagai serta untuk menukar aset digital antara satu sama lain di platform. Dompet Keluaran terdiri daripada tiga komponen utama:

 • Dompet berbilang mata wang
 • Penjejak portfolio
 • Pertukaran cryptocurrency terbina dalam.

Keluaran menyokong cryptocurrency

Satu perkara yang perlu diperhatikan adalah bahawa walaupun Keluaran bukan dompet perkakasan, ia sepenuhnya serasi dengan dompet Trezor.

Aset digital yang disokong oleh dompet Exodus

Exodus serasi dengan pelbagai platform dan menawarkan sokongan untuk pelbagai aset digital – jumlahnya berbeza-beza bergantung pada platform yang anda gunakan.

Aset digital yang disokong oleh Exodus

Lihat Keseluruhan Senarai Syiling yang Disokong

Syarikat dengan berhati-hati memilih aset untuk disokong. Keluaran menyokong cryptocurrency “dinilai tinggi”, yang bermaksud duit syiling dengan jumlah yang lebih tinggi, permodalan pasaran dan populariti, dan senarai ini terus berkembang.

Pada masa ini, pelanggan desktop Exodus secara asli menyokong 70 cryptocurrency dan 33 token ERC20.

Pelanggan mudah alih hanya menyokong 35 cryptocurrency dan tidak menawarkan sokongan kepada token ERC20 mana pun.

Anda juga boleh menggunakan dompet Exodus di Trezor anda, di mana semua duit syiling yang disokong oleh Trezor juga disokong oleh Exodus.

Syiling berikut disokong pada semua pelanggan:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Tunai Bitcoin (BCH)
 • Litecoin (LTC)
 • Riak (XRP)
 • Tether (USDT)
 • Stellar (XLM)
 • Sengkang (DASH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Zcash (ZEC)
 • Pembuat (MKR)
 • Qtum (QTUM)
 • Token Perhatian Asas (BAT)
 • OmiseGo (OMG)
 • Lebih banyak lagi!

Lihat Keseluruhan Senarai Syiling yang Disokong

Sokongan Token Ethereum dan ERC20

Token ERC20 adalah cryptocurrency yang dibuat berdasarkan protokol Ethereum. Token ini mengikuti peraturan ERC20 agar serasi dengan protokol. Untuk menghantar sebarang token ERC20 ke dompet lain, pengirim memerlukan Ether yang mencukupi untuk menutup yuran transaksi. Bayaran ini, atau dikenali sebagai Gas, bergantung pada kerumitan transaksi.

Sekiranya anda menggunakan desktop atau klien Trezor, dompet Exodus menawarkan sokongan kepada token ERC20, namun pengguna mudah alih tidak dapat menyimpan token ini di dompet Exodus mereka. Selain itu, pengguna tidak dapat menukar token ERC20 pada pertukaran bawaan Exodus.

Pertukaran Anak Negeri

Untuk menjadikan sesuatu lebih mudah bagi penggunanya, Exodus telah menggabungkan pertukarannya ke dompet. Walaupun bayarannya lebih tinggi daripada pada pertukaran biasa, adalah lebih mudah bagi pengguna untuk menukar cryptocurrency mereka di bursa.

Pertukaran pengeluaran

Walaupun semua cryptocurrency yang disokong secara asli oleh Exodus dapat diperdagangkan di bursanya, token ERC20 tidak dapat. Token ERC20 hanya dapat disimpan, dihantar dan diterima, tetapi tidak disokong oleh pertukaran.

Sistem Operasi yang Disokong

Awak boleh muat turun dan gunakan Dompet Keluaran di sejumlah platform. Untuk platform desktop, seperti OS X, Windows dan Linux, anda boleh memuat turun dompet di sini. Untuk peranti mudah alih yang menjalankan Android atau iOS, muat turun Exodus di sini. Dan akhirnya, ambil dompet serasi Trezor di sini.

Exodus Wallet Sesuai dengan OS ini:

 • Android

 • iOS

 • OS X

 • Tingkap

 • Linux

 • Trezor

Sandaran Dompet

Keluaran membolehkan pengguna membuat sandaran dompet mereka menggunakan biji 12 perkataan frasa (mnemonik). Menurut cara halaman Keluaran, “Menyandarkan dompet anda sangat penting untuk mengamankan aset blockchain anda dan membolehkan anda mendapatkan kembali akses ke dana anda pada peranti lain sekiranya berlaku seperti kegagalan peranti, pencurian, atau kehilangan.”

Biasanya, pengguna akan menuliskan 12 frasa kata ini pada sehelai kertas, namun kertas mudah terdedah kepada perbuatan Tuhan seperti api dan banjir. Billfodl adalah cadangan benih pemulihan yang paling dipercayai dan tahan lasak untuk dompet cryptocurrency di pasaran hari ini, mengandungi unit potong laser yang diperbuat daripada keluli tahan karat 316 dan satu set jubin dengan pelbagai nombor dan huruf yang terukir. Dengan menggunakan jubin yang disediakan, anda mencipta semula benih yang anda berikan semasa menyiapkan dompet anda dan kemudian menyembunyikan unit di tempat yang selamat sehingga diperlukan. Lihat Billfodl dan tidurlah seperti bayi mengetahui bahawa pegangan kripto anda selamat.

Ringkasan

Keluaran adalah gabungan ciri keselamatan dan ciri penyimpanan / perdagangan yang baik. Ia menawarkan sokongan kepada lebih dari 100 cryptocurrency serta banyak token ERC20, yang bagus untuk sesiapa sahaja yang ingin mempelbagaikan portfolio mereka. Selain itu, ia boleh disatukan dengan peranti perkakasan Trezor untuk mencapai keselamatan dan keselamatan maksimum. Kebolehcapaian dan kemudahan penggunaan pertukarannya menjadikannya dompet yang luar biasa. Walau bagaimanapun, yuran transaksi pertukaran kadangkala agak curam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me