Kapsul Cryptosteel

semakan kapsul cryptsteel

Ingin tahu jika Cryptosteel Capsule layak digunakan?

Jawapan pendek, nampaknya, tidak.

Amat memalukan, tetapi reka bentuk ‘kapsul’ baru adalah langkah utama.

Di manakah kesilapan berlaku?

Dalam tinjauan lengkap ini, kami mendedahkan yang baik, buruk, dan banyak lagi produk sandaran gen kedua Cryptosteel yang jelek.

Ini adalah senarai kekecewaan yang panjang, dan nampaknya masih gagal untuk memenuhi Billfodl (pesaing awal dan pilihan utama kami untuk sesiapa sahaja yang perlu membuat sandaran dompetnya).

Kelebihan

 • Dulang mudah untuk mendapatkan jubin
 • Jaminan kepuasan seumur hidup tanpa bayaran balik (walaupun Cryptosteel terkenal kerana layanan pelanggan yang buruk)

Keburukan

 • Sumber tertutup (paten belum selesai)
 • Jubin mudah jatuh, kehilangan sandaran anda
 • Dulang boleh tumpah dengan mudah
 • Sudah tentu sandaran crypto – menarik perhatian
 • Tidak menawarkan faedah tambahan berbanding yang asal
 • Sangat mahal

Kelebihan

Keburukan

 • Dulang mudah untuk mendapatkan jubin
 • Sumber tertutup (paten belum selesai)
 • Jaminan kepuasan seumur hidup tanpa bayaran balik (walaupun Cryptosteel terkenal kerana layanan pelanggan yang buruk)
 • Jubin mudah jatuh, kehilangan sandaran anda
 • Dulang boleh tumpah dengan mudah
 • Sudah tentu sandaran crypto – menarik perhatian
 • Tidak menawarkan faedah tambahan berbanding yang asal
 • Sangat mahal

Tetapi sebelum kita masuk ke dalam Kapsul, mari kita lihat siapa yang harus mendapatkan alat sandaran keluli tahan karat.

Siapa Yang Perlu Membeli Peranti Sandaran Benih

 • Pelabur kripto dengan mana-mana sejumlah besar bitcoin
 • Pelabur kripto yang mahu penyimpanan sejuk dan pemulihan dompet
 • Pelabur kripto yang mahukan kawalan ke atas kewangan mereka sendiri

Mengapa Membeli Sandaran Benih?

Dengan penyelesaian bitcoin untuk masalah perbelanjaan berganda, kekurangan digital diperkenalkan kepada dunia. Keupayaan untuk mencipta aset digital yang unik dan tidak dapat diterapkan adalah yang pertama seumpamanya.

Keperluan untuk mengurus dan selamat sandarkan item sensitif seperti itu akhirnya dijumpai dalam kaedah BIP 39.

Gabungan 12 atau 24 kata ini adalah satu-satunya sumber untuk memulihkan a dompet bitcoin dan dengan itu memerlukan perlindungan yang besar.

Tetapi menyimpannya secara digital terbukti berulang kali terlalu berbahaya.

Melindungi kata benih anda adalah wajib bagi sesiapa yang merancang untuk menyimpan sejumlah besar bitcoin untuk jangka masa yang lebih lama daripada beberapa hari.


Memastikan dompet anda dapat dipulihkan berikutan malapetaka seperti kebakaran di rumah, gempa bumi, atau bahkan letupan nuklear memberikan tahap keselesaan yang tinggi bagi yang serius HODLer.

Akhirnya, syarikat-syarikat muncul untuk memenuhi keperluan ini dan menghasilkan pelbagai peranti sandaran frasa benih dunia nyata yang kita gunakan hari ini.

Peranti ini dikembangkan sebagai cara untuk meningkatkan umur panjang dan keselamatan frasa benih jauh di atas dan di luar apa yang a dompet kertas berkeupayaan untuk.

Terdapat banyak iterasi mengenai pendekatan ini sebagai cara terbaik untuk merekod dan menyimpan frasa benih dengan cara yang selamat dan tidak dapat diuji diuji dan ditingkatkan secara bertahap.

Di antaranya adalah kaedah slot-and-tile yang popular, diamankan kaset menggunakan watak yang diukir atau dicop secara individu, reka bentuk sumber terbuka yang digunakan oleh Cryptosteel dan lain-lain.

Baru-baru ini, lelaran baru pada model berdasarkan kaset sebelumnya diperkenalkan dengan Cryptosteel Capsule.

Melindungi kata benih anda adalah wajib bagi sesiapa yang merancang untuk menyimpan sejumlah besar bitcoin untuk jangka masa yang lebih lama daripada beberapa hari.

Memastikan dompet anda dapat dipulihkan berikutan malapetaka seperti kebakaran rumah, gempa bumi, atau bahkan letupan nuklear memberikan tahap keselesaan yang tinggi bagi HODLer yang serius.

Asas Cryptosteel

Direka dan dihasilkan di UK, Cryptosteel menggunakan produk pertamanya: pelaksanaan sumber terbuka dari kaset dan versi jubin peranti sandaran keluli.

Kapsul memecahkan warisan ini dengan pendahulunya dengan memperkenalkan reka bentuk baru – reka bentuk yang masih belum selesai.

Oleh kerana reka bentuk Kapsul ditutup untuk persaingan atau peningkatan, Cryptosteel telah melakukan secara langsung dan mengkhianati etos asalnya yang sesuai dengan bitcoin.

Kapsul ini membolehkan penyimpanan 123 jubin total (bukan sahaja huruf dan angka tetapi juga watak khas).

Dua Deterministik Hirarki Frasa biji 12 kata atau satu 24 perkataan (diperlukan 96 aksara) akan masuk dalam kapsul serta data lain seperti kunci peribadi.

Harga

Cryptosteel dijual dengan harga ~ $ 100 USD selepas penghantaran.

Tanpa Peti Masuk & Tayangan

Kapsul Cryptosteel yang dipesan untuk ulasan ini dihantar ke peringkat antarabangsa ke Amerika Syarikat melalui DHL dalam bungkusan coklat biasa. Pembungkusan produk itu sendiri licin dan berjenama tinggi.

Kapsul Cryptosteel

Di dalam kotak terdapat sepasang dulang plastik yang dibentuk yang menempatkan jubin dan Kapsul.

Kapsul Cryptosteel

Kotak luar terbuka ke rajah dalaman yang membantu pemasangan dan mengenal pasti lokasi setiap huruf atau nombor.

Rajah kapsul Cryptosteel Rajah kapsul Cryptosteel

Sebilangan kecil karya seni “terima kasih” yang tidak terakreditasi yang timbul di kadbod dimasukkan ke dalam bungkusan, kemungkinan karya Rafael Akahira.

Karya seni itu dengan jelas menyebut perkataan “sumber terbuka” dan jelas tidak berkaitan dengan Kapsul, melainkan dengan produk berdasarkan kaset sebelumnya.

Karya seni tidak sesuai dengan penjenamaan produk dan umumnya tidak menarik.

Oleh kerana maklumat yang sesuai dengan fakta, sokongan separuh hati (tidak ada pautan keluar dengan artis di laman web) dan estetika yang menyakitkan, seni itu lebih baik ditinggalkan dari pembungkusan Kapsul Cryptosteel pada pendapat saya.

Pemasaran dalam talian juga tidak biasa untuk peranti seperti itu, kerana salah satu gambar utama menunjukkan ia tersangkut di leher model lelaki tanpa baju (secara mengejutkan tidak terletak di belahan model wanita yang berakhlak mulia).

Ini seolah-olah semata-mata semacam tarikan seks atau mencadangkan pembeli yang berpotensi (sebahagian besar lelaki) untuk menyukai diri mereka sebagai jenis pejuang alpha untuk memilih produk.

Penerangan Kapsul

Cryptosteel Capsule adalah silinder keluli tahan karat dengan sudut bulat dan permukaan luaran yang sedikit berlekuk. Ia berukuran panjang 102mm (4 “) dengan diameter 16mm (.63”). Dinding kapsul setebal kira-kira 1.5mm (1/16 “).

Penutup siklon Cryptosteel

Semua bahagian Cryptosteel adalah keluli tahan karat padat.

Inti persegi panjang kecil (di mana jubin watak diletakkan) menonjol dari penutup dan diikat ke bahagian yang lebih panjang dengan penutup berulir.

Topi ini mempunyai lubang tegak lurus kecil untuk menyambungkan peranti ke kepingan logam.

Cap Cryptosteel

Benang agak halus tetapi masih membiarkan sedikit kendur yang menyebabkan masalah semasa membuka atau menutup.

Benang Cryptosteel

Ubin mempunyai bahagian depan cembung, watak terbalik cekung dan huruf kecil dibingkai oleh dua titik untuk pembacaan lebih mudah.

Jubin Cryptosteel

ciri-ciri

Cryptosteel meniru simpanan luar talian kunci peribadi, kata laluan, dan biji pemulihan dompet tanpa memerlukan penglibatan pihak ketiga.

Ini adalah iterasi terbaru (walaupun bukan yang terbaik) mengenai pelbagai produk yang menjadikan maklumat alfanumerik yang bersifat bukti bencana tersedia untuk bitcoin atau orang lain yang peka dengan keselamatan.

Format Maklumat Storable

 • BIP39 (biji pemulihan 12 perkataan yang tidak disingkat)
 • BIP39 (singkatan 4 huruf dari biji pemulihan 24 perkataan)
 • Shamir Backup SLIP0039 (singkatan 4 huruf 20 biji pemulihan)
 • Kekunci root BIP32 Kekunci peribadi WIF
 • Benih monemonik monero (biji pemulihan 25 perkataan)
 • Kata laluan ASCII rawak
 • PIN
 • Nombor akaun insurans
 • Menguasai kata laluan kepada pengurus kata laluan anda
 • Maklumat dan kata laluan akaun bank
 • Koordinat GPS
 • Kod Pelangi
 • Koordinat lengkung elips

Persediaan Peranti

Kapsul boleh dipasang terus di luar kotak dengan hanya melepaskan penutup dan menambahkan jubin.

Pita kain kecil di slot di hujung inti mengingatkan anda untuk menambah pengikat setelah jubin anda diletakkan di tempatnya.

Setelah data anda ditambahkan, topi akan diganti.

Langkah tambahan pilihan adalah menambahkan meterai yang jelas atau mungkin mengaburkan peranti di beberapa item atau lokasi lain; amalan yang baik untuk sebarang peranti sandaran fizikal.

Walaupun memuatkan jubin sedikit lebih cepat, pemulihan dari peranti ini memerlukan lebih lama daripada sandaran gaya kaset, jadi jika anda perlu cepat pulih, ini bukan sandaran untuk anda.

Cryptosteel ingat untuk meletakkan pengikat

Malangnya, terdapat cacat maut yang menanti jika anda tidak betul memasang jubin pengikat. Sekiranya tidak ditutup sepenuhnya di hujung teras, jubin boleh jatuh ketika dibuka untuk memulihkan dompet.

Dalam kes ini, anda akan mengalami kerugian keseluruhan wang syiling anda – hasil yang dicadangkan khas untuk mencegah cadangan.

Jubin ini tidak betul dipasang pada akhir proses tanpa disengaja oleh pengulas dan terpaksa dibengkokkan lebih jauh untuk benar-benar mengamankannya.

Ubin akan jatuh sekiranya topi dipegang terbalik, hanya untung yang menyimpan sandaran dalam kejadian ini.

Ringkasan

Cryptosteel Capsule adalah tambahan yang tidak baik untuk pelbagai pilihan untuk menyokong kata-kata pemulihan benih anda.

Oleh kerana potensi kehilangan data bencana sekiranya jubin pengikat tidak diletakkan dengan betul, kami tidak dapat mengesahkan produk ini dan menasihatkan agar anda mencari alternatif yang mengingati ancaman ini..

Karya seni ‘sumber terbuka’ yang pelik pada produk yang belum selesai paten, penyediaan peranti yang rumit, dan kekurangan keselamatan tambahan sebenar yang disediakan oleh susunan jubin membuat seseorang tertanya-tanya mengapa mereka akan membeli kapsul itu sama sekali.

Memandangkan kapsul harganya lebih tinggi daripada model kaset, ini semakin membuat kita tertanya-tanya apa gunanya produk ini selain pengambilan wang tunai.

Kelebihan

 • Dulang mudah untuk mendapatkan jubin
 • Jaminan kepuasan seumur hidup tanpa bayaran balik (walaupun Cryptosteel terkenal kerana layanan pelanggan yang buruk)

Keburukan

 • Sumber tertutup (paten belum selesai)
 • Jubin mudah jatuh, kehilangan sandaran anda
 • Dulang boleh tumpah dengan mudah
 • Sudah tentu sandaran crypto – menarik perhatian
 • Tidak menawarkan faedah tambahan berbanding yang asal
 • Sangat mahal

Kelebihan

Keburukan

 • Dulang mudah untuk mendapatkan jubin
 • Sumber tertutup (paten belum selesai)
 • Jaminan kepuasan seumur hidup tanpa bayaran balik (walaupun Cryptosteel terkenal kerana layanan pelanggan yang buruk)
 • Jubin mudah jatuh, kehilangan sandaran anda
 • Dulang boleh tumpah dengan mudah
 • Sudah tentu sandaran crypto – menarik perhatian
 • Tidak menawarkan faedah tambahan berbanding yang asal
 • Sangat mahal

Penilaian: 3.5 / 10

Sukar untuk membesar-besarkan sejauh mana reka bentuk ini dari reka bentuk sumber terbuka yang asal. Untuk memburukkan lagi keadaan, Cryptosteel memilih untuk memilih jalan paten, yang sepenuhnya bertentangan dengan misi sumber terbuka mereka yang asal. Rupa-rupanya hanya apabila tidak ada persaingan dan mereka memerlukan wang dari kickstarters adalah nilai terbuka bagi mereka. Sangat memalukan.

Kami memberikan Cryptosteel Capsule skor 3.5 daripada 10!

Jangan menolong dan mengambil a Billfodl sebaliknya. Ini adalah pilihan utama produk sandaran dompet kami dari tahun ke tahun!

Soalan Lazim

Adakah Cryptosteel Capsule selamat?

Kapsul Cryptosteel telah mengetahui kekurangan reka bentuk dalam cara menyimpan kata-kata benih. Ramai pengguna mengadu bahawa ketika mereka melihat biji benih mereka, semua jubin keluar dan mereka kehilangan semua duit syiling mereka.

Jenis keluli apa yang digunakan oleh Cryptosteel?

Cryptosteel menggunakan 304 keluli tahan karat. 304 secara meluas dianggap lebih rendah daripada 316 kerana kes penggunaan seperti sandaran crypto dan produk lain, seperti Billfodl, cenderung mengungguli cryptosteel dalam ujian bebas.

Mana yang terbaik – cryptosteel, billfodl atau cryptotag?

Cryptotag mempunyai titik lebur tertinggi kerana terbuat dari titanium, namun belum diuji secara bebas seperti yang dilakukan oleh Billfodl, jadi sukar untuk mengatakan bagaimana ia sebenarnya akan bertahan dalam ujian sebenar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map