Kajian Pertukaran Hotbit | Yuran, Keselamatan, Kebaikan dan Kekurangan

Pertukaran Hotbit

Pertukaran hotbit adalah salah satu platform perdagangan cryptocurrency yang paling popular, dan ia mendakwa mempunyai banyak. Untuk menjelaskan apa yang ditawarkan oleh pertukaran ini kepada kami, kami akan mengkaji reka bentuk dan ciri-cirinya yang penting bagi peniaga dan pelabur pada umumnya. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pertukaran kripto penghormatan baru ini.

Gambaran Keseluruhan Pertukaran Hotbit

Hotbit ditubuhkan pada tahun 2018 dengan kepercayaan bahawa aset digital adalah masa depan. Berdaftar di Hong Kong dan Estonia, bursa ini mempunyai pejabat di Shanghai dan Taipei. Walaupun berasal dari China, Hotbit mempunyai misi untuk menjadi tempat global untuk perdagangan aset digital, jadi pasukan utamanya terdiri dari anggota dari China, Amerika Syarikat, dan Taiwan.

Platform ini juga menyokong 6 bahasa untuk memastikan bahawa pelbagai pelanggan dapat menggunakannya. Bahasa merangkumi bahasa Cina, Inggeris, Rusia, Thai, Korea, dan Turki. Kini terdapat lebih dari 1 juta pengguna berdaftar, 90% daripadanya bukan berbangsa Cina.

Mata Wang yang Disokong dan Negara yang Ada

Terdapat lebih dari 500 pasangan perdagangan di pertukaran Hotbit dengan cryptocurrency teratas dan token DeFi, sehingga setiap orang mempunyai sesuatu yang mereka mahukan. Pertukaran ini mempunyai pengguna dari lebih dari 170 negara.

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

Hotbit mempunyai antara muka pengguna yang cukup menarik tetapi tidak begitu mudah dinavigasi, terutamanya kerana banyak ciri yang dimilikinya. Di halaman pertukaran, pengguna dapat dengan mudah melihat aset, carta, dan sejarah perdagangan yang disenaraikan. Tetapi di halaman pasaran terdapat senarai panjang aset yang disokong dan pasangan perdagangan mereka yang tersedia, yang mana pengguna boleh memilih untuk memulakan perdagangan. Itu bukan UI terbaik tetapi cukup bagus untuk perdagangan atau apa sahaja yang ingin dilakukan pengguna.

Cara Menggunakan Hotbit Exchange

Buat Akaun

Untuk menggunakan Hotbit, pengguna baru harus daftar dan buat akaun. Prosesnya agak mudah; hanya dengan e-mel atau nombor telefon anda, anda boleh mendaftar dengan mudah dengan membuat kata laluan. Kod pengesahan akan dihantar ke e-mel atau telefon anda, dan setelah pengesahan, anda dapat mengakses platform sepenuhnya.

Cara Deposit

Pertukaran Hotbit sangat menjaga keselamatan. Anda perlu mengaktifkan pengesahan dua faktor dengan memasang Google Authenticator dan menggunakan kod untuk membuat deposit. Prosesnya adalah langkah keselamatan untuk memastikan bahawa tidak ada orang yang tidak dibenarkan dapat mendeposit atau mengeluarkan dari akaun anda.

Proses yang sama diperlukan untuk menarik diri dari bursa. Juga, perhatikan bahawa anda hanya boleh menarik diri setelah deposit 24 jam di platform jika anda adalah pengguna baru yang baru mendaftar.

Yuran Pertukaran Hotbit


Hotbit mengenakan yuran transaksi Pembuat dan Pengambil serta yuran pengeluaran pada kebanyakan token dan syiling tetapi tidak semua.

Bayaran deposit: Tiada bayaran dikenakan untuk membuat deposit.

Bayaran pengeluaran: Walaupun bayaran pengeluaran berbeza dengan rangkaian seperti pertukaran lain, ia juga bergantung pada beberapa token seperti yang disenaraikan di bawah:

Jenis token Bayaran pengeluaran Min. Jumlah pengeluaran
REL 2971666.94 5943333.88
CNNS 3607.51 7215.02
STRO 1623553.04 3247106.08
GRS 5 10
CVP 4.64 9.28
DIBAYAR 3.7 7.4
NEO 0 1

Bayaran pembuat: Bayaran pembuat adalah -0.05% untuk Global Select, -0.15% untuk Global, dan -0.05% untuk Berkembang.

Bayaran pengambil: Bayaran pengambil ialah 0,20% untuk Global Select, 0,30% untuk Global, dan 0,65% untuk Berkembang. Bayarannya agak tinggi, tetapi tidak ada bayaran tersembunyi.

cara bayaran

Semua deposit cryptocurrency disokong dan percuma. Selain daripada ini, pilihan lain yang tersedia adalah menggunakan ePay, yang mengharuskan anda mendaftar dengan perkhidmatan tersebut. Setelah selesai, anda boleh menggunakan aplikasi untuk mendeposit USD di bursa. Perlu diingat bahawa terdapat caj 1% untuk deposit menggunakan kaedah ini.

Ciri-ciri keselamatan

Pertukaran hotbit nampaknya cukup serius mengenai keselamatan. Ia didaftarkan di Hong Kong, yang bermaksud ia dikawal sepenuhnya. Terdapat pengesahan dua faktor untuk deposit dan pengeluaran. Namun, tidak diperlukan KYC, jadi pengguna hanya akan bergantung pada kod dan kata laluan 2FA mereka.

Pertukaran crypto tidak mempunyai rekod kerugian kepada pengguna dan mempunyai penilaian B + dari pihak berkuasa yang berkaitan. Ia juga diaudit secara berkala oleh dua firma audit, SlowMist dan Beosin.

Sokongan pengguna

Hotbit mendakwa menawarkan pelanggan sokongan sepanjang masa melalui beberapa saluran, termasuk menyerahkan tiket sokongan, kumpulan rasmi WeChat Cina Hotbit, saluran Telegram Cina dan Inggeris rasmi Hotbit, akaun Twitter rasmi Hotbit, akaun Facebook rasmi Hotbit, dan sebagainya. Beberapa pelanggan telah menulis ulasan buruk mengenai kualiti perkhidmatan pelanggan.

Reputasi Pertukaran Hotbit

Pertukaran sudah lama tidak berlaku, jadi sukar untuk mengetahui bagaimana kinerjanya. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa komen yang menunjukkan bahawa Hotbit bukan pertukaran bintang tetapi juga tidak terlalu buruk untuk digunakan untuk tujuan asas perdagangan.

Tinjauan Hotbit Exchange: Keputusan

Hotbit adalah pertukaran yang agak baru dan mempunyai cita-cita untuk menjadi platform perdagangan global yang besar. Namun, mungkin perlu meningkatkan perkhidmatannya agar lebih inklusif bagi pengguna. Sebagai contoh, pilihan pengeluaran dan deposit agak terhad dan boleh menjadi penghalang utama bagi pengguna. Mereka juga perlu berusaha untuk menyediakan kecairan kerana kebanyakan aset yang disenaraikan adalah had rendah, yang biasanya mempunyai masalah kecairan.

Kelebihan:

  • Platform ini mudah diakses di banyak negara di seluruh dunia;
  • Ia mempunyai pulangan pelaburan yang tinggi yang kedua setelah Binance, OkEx, Huobi, dan Gate.io;
  • Bursa mempunyai sebilangan besar aset tersenarai, dengan banyak pasangan perdagangan.

Keburukan:

  • Bayarannya agak tinggi;
  • Sokongan pelanggan tidak begitu berkesan menurut pengguna;
  • Sebilangan besar token yang disenaraikan mempunyai kecairan yang lemah, yang menyebabkan pengguna menghadapi masalah perdagangan aset;
  • Pilihan deposit dan pengeluaran terhad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map