eToro

Contents

Pengenalan: Apa itu eToro?

eToro adalah platform perdagangan sosial yang bermula sebagai platform perdagangan umum dan kemudian berkembang menjadi perdagangan cryptocurrency. Kami melihat lebih mendalam mengenai pertukaran cryptocurrency di eToro dan membawa anda fakta menarik mengenai syarikat ini dan perkhidmatannya.

Tangkapan skrin laman utama etoro.com Halaman Utama eToro

eToro memberi peluang untuk membeli dan berdagang dalam 17 cryptocurrency dan 37 pasangan crypto-to-fiat. Pengguna mendapat pandangan masa nyata mengenai pasaran, sokongan pelanggan yang baik, reka bentuk yang sangat baik, dan kemudahan penggunaan. Terdapat sokongan dalam 20 bahasa, dan perkhidmatan CopyTrader unik mereka dan CopyPortfolio. Pemula yang mutlak dapat memulakan perdagangan cryptocurrency dengan mudah dengan eToro. Semua orang boleh menggunakan Portfolio Maya untuk mempelajari asas-asas perdagangan cryptocurrency dengan wang maya $ 100,000.

Tangkapan skrin pasangan pertukaran etorox.com pertukaran eToro – etoroX

eToro dikawal sepenuhnya di bawah peraturan kewangan UK, Eropah, dan Australia, jadi platform ini selamat digunakan. Mereka memiliki langkah-langkah keamanan yang sempurna dan tidak pernah diretas. Bahagian perkhidmatan pelanggan mereka sentiasa tersedia untuk menjawab sebarang pertanyaan.

Beli duit syiling di eToro

Kebaikan dan keburukan

Kelebihan

 • Selamat digunakan, standard keselamatan tinggi dan enkripsi SSL
 • Hebat untuk pemula dalam perdagangan
 • Akaun Portfolio Maya dengan $ 100,000
 • Pelbagai pilihan pembayaran tanpa bayaran deposit
 • 16 cryptocurrency paling popular yang tersedia untuk perdagangan
 • Reka bentuk platform desktop dan aplikasi mudah alih yang hebat

Keburukan

 • Lebih tinggi daripada kos spread rata-rata
 • Hanya mata wang USD yang dibenarkan
 • Sokongan pelanggan boleh menjadi lebih baik

Kelebihan

Keburukan

 • Selamat digunakan, standard keselamatan tinggi dan enkripsi SSL
 • Lebih tinggi daripada kos spread rata-rata
 • Hebat untuk pemula dalam perdagangan
 • Hanya mata wang USD yang dibenarkan
 • Akaun Portfolio Maya dengan $ 100,000
 • Sokongan pelanggan boleh menjadi lebih baik
 • Pelbagai pilihan pembayaran tanpa bayaran deposit
 • 16 cryptocurrency paling popular yang tersedia untuk perdagangan
 • Reka bentuk platform desktop dan aplikasi mudah alih yang hebat

Latar Belakang eToro

Kisah rasmi eToro bermula pada Januari 2007 ketika tiga usahawan berupaya menjadikan perdagangan dapat diakses oleh sesiapa sahaja di mana sahaja. Idea mereka adalah untuk mengurangkan kebergantungan pada institusi kewangan tradisional. Perkara baru yang diperkenalkan oleh eToro adalah pemahaman perdagangan yang dipermudahkan. Ini termasuk penggunaan persembahan grafik pilihan perdagangan bersama dengan perkhidmatan proprietari.

Tangkapan skrin etoro.com mengenai halaman Sumber – Halaman Tentang eToro

eToro menjadi platform untuk pemula yang baru dalam dunia pelaburan dan ingin memulakan perdagangan saham, komoditi, dan cryptocurrency. Platform perdagangan eToro menyediakan para penggunanya cara yang sangat mudah untuk melabur dalam semua cryptocurrency terkemuka.

Garis masa eToro menarik, kerana ia mula berkembang sebagai platform perdagangan dalam talian pada tahun 2007, kemudian melancarkan platform perdagangan intuitif mereka bernama WebTrader pada tahun 2009.

Tangkapan skrin etoro.com mengenai halaman Sumber – Halaman Tentang eToro

Pada tahun 2010 mereka melancarkan ciri CopyTrader mereka yang menarik perhatian eToro; mula bergerak pada tahun 2012 dan memperkenalkan perdagangan Bitcoin pada tahun 2013 sebagai sebahagian daripada tawaran mereka.

Tangkapan skrin etoro.com mengenai halaman Sumber – Halaman Tentang eToro

Pada tahun 2017 eToro memperluas tawaran cryptocurrencynya, menambah cryptocurrency yang paling popular. Pada tahun 2018 ia menawarkan perdagangan langsung dengan cryptocurrency, dan juga membuka pintunya kepada pelanggan AS.

Tangkapan skrin etoro.com mengenai halaman Sumber – Halaman Tentang eToro

Sehingga April 2020, eToro mempunyai lebih dari 12 juta pengguna, jumlah yang meningkat kerana semakin banyak orang yang ingin mendapatkan keuntungan dari pengembangan pasaran crypto. Dengan kelebihan yang ditawarkan eToro, aplikasi mudah alih, dan antara muka yang diperkemas, tidak hairanlah mengapa populariti rangkaian perdagangan sosial ini semakin mendapat tempat.

Adakah eToro Selamat?

Konsep keselamatan siber

Belum ada skandal yang berkaitan dengan platform eToro seperti kata laluan yang bocor atau menggodam akaun. Ini penting kerana menunjukkan bahawa syarikat tahu bagaimana menguruskan perniagaannya dan menjaga kepercayaan yang diberikan oleh orang dalam perkhidmatannya.

Keselamatan data peribadi dijamin dengan enkripsi SSL serta Pengesahan Dua Faktor sebagai lapisan keselamatan tambahan. Data sensitif dan duit syiling disimpan simpanan sejuk dan duit syiling yang terdapat dalam simpanan panas dilindungi di bawah teknologi pelbagai tandatangan.

Tangkapan skrin bahagian keselamatan etoro.com Sumber – Halaman Utama eToro

Platform eToro berfungsi di bawah pelbagai badan pengawalseliaan kewangan seperti CySEC dari Cyprus, the FCA dari UK, dan ASIC dari Australia. Sebarang dana fiat disimpan di bank seperti Barclays dan Coutts, entiti yang sangat dihormati dan boleh dipercayai.

PERBANDINGAN

Logo Etoro

Etoro

 • Mula berniaga dengan pantas; had tinggi
 • Cara mudah bagi pendatang baru untuk mendapatkan bitcoin
 • Modal anda berisiko

BELI SEKARANG

Kami tidak mempromosikan, menyokong, atau mendapat komisen dari perdagangan sekuriti dalam bentuk apa pun, termasuk CFD, namun, eToro menghendaki kami memberikan penafian berikut: CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kehilangan wang dengan cepat disebabkan untuk memanfaatkan. 62% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan penyedia ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi, dan adakah anda mampu mengambil risiko kehilangan wang anda yang tinggi.

Logo Kraken

Kraken

 • Kecairan dan yuran rendah
 • Menyokong kebanyakan negara
 • Pertukaran yang dipercayai, bermula pada tahun 2011

BELI SEKARANG Logo Binance

Binance

 • Pertukaran terbesar di Bumi
 • Mudah untuk digunakan
 • Bayaran rendah

BELI SEKARANG

Perkhidmatan

Pemindahan wang melalui konsep telefon pintar

eToro tidak bermula sebagai pertukaran cryptocurrency tetapi berakar pada perdagangan umum, jadi perkhidmatan tersebut mencerminkan warisan. Perkhidmatan perdagangan cryptocurrency eToro sangat menarik bagi pemula dan peniaga yang lebih berpengalaman.

Pembrokeran

Tangkapan skrin platform perdagangan crypto etoro.com eToro – Platform Dagangan Crypto

eToro menawarkan akses terus ke pelaburan cryptocurrency.

Pertukaran

Tangkapan skrin platform pertukaran etoro.com eToro – Platform Pertukaran

Pertukaran cryptocurrency eToro adalah perkhidmatan terkawal, yang menawarkan 17 cryptocurrency dan 37 pasangan crypto-to-fiat. Oleh kerana tidak ada perlindungan pelabur atau peraturan perdagangan cryptocurrency, eToro dengan jelas mengingatkan semua penggunanya bahawa modalnya berisiko.

Perkhidmatan taruhan

Tangkapan skrin Twitter

eToro memberi pelanggan kaedah untuk mempertaruhkan syiling mereka.

Perdagangan OTC

Pedagang Bussinesswoman kelihatan menguruskan tablet komputer riba dan telefon pintar dengan analisis grafik

eToro tidak membenarkan sebarang perdagangan OTC (over-the-counter).

Cara mendapatkan mata wang percuma

Tangkapan skrin tawaran dompet content.etoro.com eToro

Dengan mendapatkan eToro dompet, setiap pengguna mendapat 0.1 ETH percuma yang boleh anda gunakan di bursa.

Kad perbelanjaan

Tangkapan skrin halaman platform perdagangan etoro.com eToro – Platform Dagangan

eToro merancang untuk melancarkan kad debitnya pada tahun 2020. Pengguna eToro boleh memindahkan duit syiling mereka di dompet eToro mereka dan menggunakannya untuk membayar barang dan perkhidmatan atau mengeluarkan baki yang tersedia melalui pelbagai cara.

Perkhidmatan yang lain

Tangkapan skrin bahagian halaman etoro.com eToro – Platform Dagangan

eToro mempunyai perkhidmatan unik seperti CopyTrader dan CopyPortfolios.

Kaedah dan yuran pembayaran yang disokong

Tangkapan skrin kaedah pembayaran etoro.com Tangkapan skrin kaedah pembayaran etoro.com Tangkapan skrin kaedah pembayaran etoro.com eToro – Soalan Lazim deposit dana

eToro membolehkan penggunanya menyimpan mata wang fiat di akaun eToro mereka dan menggunakannya untuk membeli cryptocurrency. Platform ini membolehkan pembiayaan melalui transfer bank, kad kredit / debit, Skrill, Neteller, Rapid Transfer, Klarna / Sofort Banking, Webmoney, Giropay, China Union Pay, Yandex, dan perbankan dalam talian tempatan.

Tangkapan skrin etoro.com bayar dengan paypal Sumber – eToro

Dan yang terbaik dari semua etoro membolehkan anda beli bitcoin dengan PayPal!

Mana-mana akaun pengguna eToro yang tidak disahkan mempunyai had $ 2250 sebagai deposit maksimum. Akaun yang disahkan tidak mempunyai had deposit. Di sini jumlah maksimum setiap transaksi berbeza-beza bergantung pada sumber dana yang digunakan.

Tanda dolar emas

Kita perlu ambil perhatian bahawa eToro hanya berfungsi dengan dolar AS. Walaupun eToro tidak mengenakan yuran deposit, jika anda memasukkan mata wang lain, anda akan dikenakan yuran penukaran.

Bayaran pengeluaran

Tangkapan skrin yuran pengeluaran etoro.com Sumber – eToro

Pengeluaran dana dari eToro dompet boleh berlaku dengan cara yang sama seperti deposit: melalui transfer bank, kredit, atau kad debit atau melalui PayPal. eToro mengenakan bayaran tetap $ 5 untuk setiap pengeluaran, tidak kira jumlah wang yang dikeluarkan oleh pelanggan. Jumlah terkecil yang boleh dikeluarkan ialah $ 30.

Negara yang disokong

Konsep peta dunia digital rata

eToro kini tersedia di negara-negara berikut:

Andorra, Angola, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Barbados, Belgia, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Brazil, Bulgaria, Kamerun, Kepulauan Cayman, Chile, Kolombia, Pantai Gading, Kroasia, Siprus, Czechia, Denmark, Dominica, Republik Dominika, Ekuador, Mesir, Estonia, Finland, Perancis, Georgia, Jerman, Gibraltar, Yunani, Greenland, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guernsey, Hong Kong, Hungaria, India, Ireland, Isle of Man, Itali, Jamaica, Jersey, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Latvia, Lebanon, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macau, Malaysia, Maldives, Malta, Martinique, Mauritius, Mayotte, Mexico, Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro, Maghribi, Belanda, Kaledonia Baru , Norway, Oman, Peru, Filipina, Poland, Portugal, Qatar, Pulau Reunion, Romania, Rusia, Saint Lucia, Saint Vincent, Arab Saudi, Senegal, Singapura, Slovakia, Slovenia, Afrika Selatan, Korea Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland , Taiwan, Tanzania, Thailand, Tunisia, Ukraine, United Kingdom, United St ates, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Kepulauan Virgin.

Syiling yang disokong

Duit kripto

Pada masa penulisan ulasan ini, eToro menawarkan peluang untuk berdagang dengan tujuh belas cryptocurrency: Bitcoin, Ethereum, Tunai Bitcoin, XPR (Riak), Sengkang, Litecoin, Ethereum Classis, Cardano, Iota, XLM (Bintang), EOS, NEO, TRON, ZASH, Duit Binance, Tezos dan GRAM.

Tangkapan skrin platform pertukaran etoro.com eToro – Platform Pertukaran

Dompet eToro hanya menyokong cryptocurrency ini: Bitcoin, Tunai Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, dan XLM. Yang lain akan tersedia pada masa akan datang.

Had dan Kecairan

Konsep carta pertukaran

Mana-mana pengguna bebas melakukan apa yang mereka mahukan dengan dana mereka. eToro tidak meletakkan had jumlah dagangan, tetapi ada ukuran minimum perdagangan $ 25 untuk cryptocurrency. Terdapat had jumlah yang dapat dipindahkan pengguna dari platform ke eToro Wallet.

Antaramuka pengguna

Konsep Desktop Mudah Alih dan Laptop UI

Desktop

eToro tidak mempunyai platform desktop berasingan yang perlu dimuat turun oleh pengguna. Sebaliknya, mana-mana pengguna dapat menggunakan platform melalui penyemak imbas internet dengan melog masuk di laman web rasmi.

Tangkapan skrin platform perdagangan etoro.com eToro – Platform Dagangan

Platform eToro mempunyai antara muka pengguna dengan reka bentuk intuitif sehingga navigasi datang dengan sangat mudah. Malah orang yang tidak mempunyai pengalaman perdagangan yang nyata dapat melakukannya dengan mudah sejak awal. Pengguna dapat melihat pedagang yang diberi nilai tertinggi di bawah cadangan CopyTrader serta strategi Crypto CopyPortfolios yang tersedia.

Tangkapan skrin etoro.com menyalin orang Platform Dagangan eToro – Salin Orang

Platform eToro menawarkan Akaun Maya. Ini adalah untuk sesiapa sahaja yang berminat mempelajari tali, dengan dana maya $ 100,000 yang dapat digunakan seseorang untuk mempraktikkan kemahiran perdagangan.

Tangkapan skrin akaun maya etoro.com eToro – Perdagangan Cryptocurrency

Setelah anda merasa bersedia, anda boleh memilih untuk memulakan perdagangan cryptocurrency dari akaun sebenar dan menggunakan wang sebenar.

 • Reka bentuk yang mudah digunakan dan intuitif
 • Maklumat penting dipaparkan dengan jelas
 • Grafik memaparkan trend cryptocurrency
 • Antara muka yang senang digunakan
 • Senarai tontonan, sejarah perdagangan, kandungan pendidikan
 • Pengguna mengadu perolehan yang tidak baik dari peniaga yang mereka salin
 • Pengeluaran hanya dalam mata wang USD

Aplikasi Mudah Alih

Konsep perdagangan crypto Aplikasi Mudah Alih

Aplikasi mudah alih eToro tersedia untuk Android dan iOS dan tersedia di Google Play dan Apple Store. Aplikasi ini mempunyai reka bentuk yang hampir sama dengan versi desktop, hanya diperkecil agar sesuai dengan layar yang lebih kecil.

Tangkapan skrin platform perdagangan etoro.com eToro – Platform perdagangan

Ia juga mempunyai reka bentuk antara muka pengguna intuitif yang sama dengan navigasi yang mudah. Ini membolehkan pengguna sentiasa mengikuti permainan mereka dengan perdagangan cryptocurrency, walaupun dalam perjalanan.

Tangkapan skrin aplikasi mudah alih etoro.com eToro – Platform perdagangan

Aplikasi ini disegerakkan di semua peranti, jadi anda boleh menggunakan eToro di desktop dan melalui aplikasi mudah alih. Oleh kerana pasaran cryptocurrency tidak pernah ditutup, aplikasi mudah alih membolehkan pengguna sentiasa mengikuti perkembangan kemas kini masa nyata.

 • Sentiasa berhubung dengan pasaran cryptocurrency di mana sahaja
 • Antara muka pengguna yang intuitif
 • Reka bentuk yang kemas dan skema warna yang bagus
 • Paparan grafik dan statistik
 • Jejaki sejarah perdagangan
 • Beberapa pengguna mengadu menunggu lama untuk mendapatkan respons perkhidmatan pelanggan
 • Pengeluaran hanya dalam satu mata wang

Waktu Deposit

Jam berhampiran timbunan duit syiling

Bergantung pada jenis kaedah deposit yang anda pilih, waktu deposit boleh berbeza-beza. Sekiranya menggunakan PayPal, kad Kredit / Debit, Skrill, Neteller, Rapid Transfer, China Union Pay, atau transfer perbankan dalam talian, deposit akan segera diproses. Sekiranya anda memilih kiriman wang, biasanya ada masa menunggu 4-7 hari untuk dana dimasukkan ke akaun eToro anda.

Tangkapan skrin had deposit etoro.com eToro – Halaman Sokongan Pelanggan

PERBANDINGAN

Logo Etoro

Etoro

 • Mula berniaga dengan pantas; had tinggi
 • Cara mudah bagi pendatang baru untuk mendapatkan bitcoin
 • Modal anda berisiko

BELI SEKARANG

Kami tidak mempromosikan, menyokong, atau mendapat komisen dari perdagangan sekuriti dalam bentuk apa pun, termasuk CFD, namun, eToro menghendaki kami memberikan penafian berikut: CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kehilangan wang dengan cepat disebabkan untuk memanfaatkan. 62% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan penyedia ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi, dan adakah anda mampu mengambil risiko kehilangan wang anda yang tinggi.

Logo Kraken

Kraken

 • Kecairan dan yuran rendah
 • Menyokong kebanyakan negara
 • Pertukaran yang dipercayai, bermula pada tahun 2011

BELI SEKARANG Logo Binance

Binance

 • Pertukaran terbesar di Bumi
 • Mudah untuk digunakan
 • Bayaran rendah

BELI SEKARANG

Berapa cepat eToro menghantar duit syiling anda?

Konsep lampu kepantasan

Biasanya eToro memerlukan satu hari bekerja untuk memproses pemindahan syiling dari akaun dagangan ke Dompet eToro. Setelah permintaan ini diproses, mungkin ada waktu tambahan hingga deposit sebenarnya bergantung pada blockchain.

1-2 hari bekerja: PayPal Skrill Neteller China Union Pay
3-8 hari bekerja: Pemindahan Kawat Kad Kredit / Debit

Semasa mengeluarkan dari Dompet eToro, dana biasanya diproses dalam sehari. Waktu pembayaran sebenarnya bergantung pada kaedah pembayaran yang dipilih dan ia berbeza dari 1-2 hari untuk PayPal, Skrill, Neteller, China Union Pay. Perlu 3-8 hari bekerja sekiranya kad kredit / debit dan pindahan wang.

Sokongan pengguna

Tangkapan skrin bahagian sokongan pelanggan etoro.com Sokongan Pelanggan eToro

eToro telah melakukan yang terbaik untuk memberikan sokongan pelanggan yang pantas dan boleh dipercayai. Terdapat bahagian FAQ yang luas dan Pusat Bantuan dengan jawapan untuk sebarang pertanyaan. Syarikat membenarkan pengguna membuka tiket dengan pertanyaan / pertanyaan / masalah, dan pasukan khidmat pelanggan akan memberi respons dengan jawapan yang sesuai.

Untuk menampung pelanggannya lebih jauh, Sokongan Pelanggan eToro adalah tersedia melalui sembang langsung untuk perkara yang mendesak sahaja. Anda mesti sangat gigih untuk mencari perkhidmatan ini, kerana ia tertimbun jauh di kawasan perkhidmatan pelanggan.

Panduan eToro: Cara Membeli Bitcoin di eToro

Langkah membeli di infograf eToro

Buat akaun

Membuat akaun di eToro sangat mudah. Pengguna perlu memasukkan nama penuh, nama pengguna pilihan, e-mel, nombor telefon, dan kata laluan mereka.

Tangkapan skrin etoro.com sertai sekarang Sumber – eToro

Mengesahkan Akaun

eToro memerlukan pengesahan melalui nombor telefon, ID yang dikeluarkan oleh kerajaan, dan bukti alamat. Proses ini boleh memakan masa beberapa hari, dan pengguna mendapat e-mel setelah proses pengesahan selesai.

Tangkapan skrin pengesahan akaun etoro.com Perkhidmatan Pelanggan eToro – Cara Membuka Akaun

Setelah menghantarnya, anda akan menerima e-mel dengan pautan yang perlu anda klik.

Lindungi akaun anda dengan Two Factor

Untuk meningkatkan keselamatan, eToro mempunyai Pengesahan Dua Faktor. Pengguna mendapat kod pengesahan melalui SMS di telefon mereka dan mereka harus memasukkan kod ini dalam masa yang terhad untuk mendapatkan akses ke akaun mereka.

Untuk menyiapkannya, buka “Tetapan” di sebelah kiri, lalu pilih “Akaun” di bahagian atas. Akhirnya. togol suis hidup / mati di sebelah kanan untuk Pengesahan Dua Faktor

Dayakan Pengesahan Dua Faktor pada akaun eToro

Akaun dana

Langkah seterusnya adalah mendeposit dana untuk membeli duit syiling dengan. Pilihan anda akan berbeza-beza berdasarkan negara anda, tetapi ketahui jumlah deposit minimum adalah $ 500 atau setara dengan tempatan anda.

. Dana akaun eToro

Beli duit syiling

Membeli duit syiling di eToro boleh dilakukan sebagai pembelian terus dengan kad kredit / debit atau melalui PayPal. Anda juga boleh menyimpan wang melalui pelbagai kaedah dan kemudian menggunakannya untuk membeli duit syiling pilihan anda.

Beli Bitcoin di eToro

Cukup pergi ke papan pemuka perdagangan, dan pilih “Beli Bitcoin” atau kripto apa pun yang anda ingin beli.

Kemudian masukkan jumlah dolar dan pilih “Open Trade”

Adakah eToro mempunyai hak paten?

Konsep paten hak cipta

eToro tidak mempunyai hak paten sebenar. Mereka mempunyai sistem CopyTrader bertanda dagangan dan strategi pelaburan CopyPortfolios bertanda dagang. Walaupun ini bukan sistem novel yang diciptakan oleh eToro, mereka telah menyempurnakannya dan memberi nama dagang.

Keselamatan

Sejarah peretasan dan kebocoran

Konsep keselamatan siber

eToro tidak mengalami sebarang peretasan atau kebocoran yang telah diumumkan kepada umum. Syarikat ini membanggakan privasi dan kebolehpercayaan yang sempurna; mereka menggunakan enkripsi SSL untuk pemindahan data mereka. Untuk tahap keselamatan tambahan, eToro menggesa setiap pelanggan menggunakan pengesahan dua faktor. Mereka juga menasihati pengguna untuk menjaga peranti mudah alih mereka di mana mereka menggunakan aplikasi mudah alih.

Akaun beku

Gembok digital dengan jari menekan butang papan kekunci

Sesiapa sahaja boleh terkunci dari akaun mereka, dengan menghubungi khidmat pelanggan, setiap masalah dapat diselesaikan dengan cepat. Sekiranya pengguna melanggar terma dan syarat perkhidmatan, eToro dapat menyekat akaun mereka dan membekukan semua aset.

Adakah eToro FDIC diinsuranskan

Logo FDIC

Hanya dana yang disimpan dalam USD yang diinsuranskan oleh FDIC. Jumlah yang anda ada dalam cryptocurrency tidak berada di bawah perlindungan insurans FDIC.

Privasi

Adakah eToro menghormati privasi pelanggannya?

Konsep privasi akaun

eToro mengumpulkan sejumlah besar data peribadi untuk setiap pengguna. Mereka mengumpulkan maklumat peribadi mengenai pelanggan mereka dari pelbagai sumber. Mereka berkongsi maklumat pengguna dengan platform pihak ketiga semasa pengguna memasang aplikasi mudah alih atau semasa log masuk dari laman web pihak ketiga seperti Facebook.

Adakah eToro memerlukan pematuhan KYC dan AML? Sekiranya demikian, pada tahap apa?

Tangkapan skrin pengesahan akaun etoro.com Perkhidmatan Pelanggan eToro – Pengesahan akaun

eToro memerlukan pematuhan KYC dengan kedua-dua bukti identiti (POI) dan bukti alamat (POA) untuk memulakan proses pengesahan untuk akaun pengguna. POI perlu mengandungi nama lengkap, tarikh lahir, gambar yang jelas, tarikh terbitan, dan tarikh luput. POA perlu mempunyai nama penuh, alamat, dan tarikh terbitan pengguna tidak lebih dari 6 bulan.

Adakah eToro membolehkan anda memperdagangkan sejumlah nilai tanpa KYC atau AML?

Untuk dapat berdagang dengan jumlah yang lebih besar, akaun perlu disahkan, iaitu mematuhi KYC. Anda tidak boleh membeli sejumlah wang kripto tanpa melalui sekurang-kurangnya KYC minimum.

Adakah mereka akan memadamkan data peribadi anda jika anda memintanya?

Jari menekan butang hapus hologram

Atas permintaan pengguna, akaun dapat dinyahaktifkan / dihapus. Maklumat peribadi tertentu akan disimpan oleh syarikat seperti yang dikehendaki oleh undang-undang atau untuk tujuan perniagaan yang sah. Syarikat juga menyimpan salinan maklumat yang diuangkan / diarkibkan mengenai penggunanya untuk jangka masa tertentu.

Penipuan eToro yang biasa dielakkan

Konsep serangan siber

Setakat ini, tidak ada perkara negatif yang berkaitan dengan platform perdagangan sosial eToro. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa bayaran tersembunyi kecil yang perlu diperhatikan seperti yuran penukaran.

Tangkapan skrin yuran perdagangan kripto etoro.com eToro – Harga & Bayaran Transaksi

Daripada mempunyai komisen dan yuran perdagangan, eToro mempunyai yuran penyebaran dan waktu menulis ulasan ini, spread cryptocurrency adalah 0.75% untuk Bitcoin, 1.90% untuk Ethereum dan 2.45% untuk XRP (Riak), 1.90% untuk Litecoin dan sebagainya.

Perbandingan dengan pertukaran lain

eToro vs. Coinbase

eToro berbanding Coinbase

Pangkalan Wang Syiling adalah salah satu pertukaran crypto yang paling dipercayai dan perintis di dunia. Coinbase menerima deposit fiat dalam USD, EUR, GBP, AUD, CAD, dan banyak lagi, berbanding eToro yang hanya menerima deposit dalam USD. Kedua-duanya mempunyai reka bentuk yang intuitif, mudah dinavigasi dan kedua-duanya mempunyai aplikasi mudah alih.

Salah satu perbezaan utama antara keduanya adalah bahawa Coinbase menyimpan sehingga 98% nilai aset digital dalam penyimpanan sejuk, sementara eToro menyimpan duit syiling di dompet dalam simpanan panas dan hanya syiling di platform dalam simpanan sejuk. Coinbase mempunyai yuran yang lebih tinggi, sementara eToro nampaknya percuma dan hanya mengenakan bayaran pengeluaran $ 5 dan yuran spread.

eToro vs Bitfinex

eToro berbanding Bitfinex

Bitfinex adalah salah satu platform perdagangan crypto yang paling maju, mempunyai jumlah dagangan dan jumlah dagangan tertinggi di antara pertukaran crypto. Jika dibandingkan dengan eToro, Bitfinex ditujukan untuk pedagang kripto yang lebih maju, sedangkan eToro lebih sesuai untuk peniaga kripto pemula.

eToro menyokong jumlah syiling yang lebih sedikit, sementara Bitfinex mempunyai sejumlah besar syiling. Bitfinex telah mengalami dua peretasan dan kecurian besar pada masa lalu yang telah mereka atasi dan sejak itu memasang langkah-langkah keselamatan yang sempurna. Di sisi lain, eToro adalah salah satu pertukaran cryptocurrency yang paling selamat dan belum mengalami sebarang hacks.

Kesimpulannya

Dari semua perkara di atas, kita dapat menyimpulkan dengan jelas bahawa eToro adalah platform perdagangan sosial di mana setiap perdagangan yang anda buat dapat dilihat oleh pengguna lain. Ini menambahkan lapisan ketelusan dan membina kepercayaan antara peniaga. Platform ini menawarkan perdagangan dalam 17 pasangan cryptocurrency, crypto-to-crypto, dan crypto-to-fiat. Pengguna juga boleh membeli dan menyimpan cryptocurrency.

Sangat pantas untuk membuka akaun eToro. Penyetoran dana di akaun eToro adalah mudah dan cepat, begitu juga pengeluaran dana, yang memakan masa dari satu hingga tujuh hari, tetapi satu-satunya mata wang yang disokong adalah USD. Banyak pengguna telah mendapat manfaat daripada perkhidmatan CopyTrader bertanda dagangan mereka dan strategi Crypto CopyPortfolios.

Secara keseluruhan, eToro adalah platform peniaga sosial yang selamat, selamat, dan boleh dipercayai, dengan antara muka pengguna yang baik, reka bentuk intuitif, dan penggunaan yang mudah. Platform ini tidak mengenakan apa-apa yuran kecuali untuk biaya pengeluaran dan yuran spread, dan ini antara perkhidmatan lain yang menjadikan eToro menarik bagi banyak pengguna yang suka mencuba perdagangan dalam cryptocurrency.

Kelebihan

 • Selamat digunakan, standard keselamatan tinggi dan enkripsi SSL
 • Hebat untuk pemula dalam perdagangan
 • Akaun Portfolio Maya dengan $ 100,000
 • Pelbagai pilihan pembayaran tanpa bayaran deposit
 • 16 cryptocurrency paling popular yang tersedia untuk perdagangan
 • Reka bentuk platform desktop dan aplikasi mudah alih yang hebat

Keburukan

 • Lebih tinggi daripada kos spread rata-rata
 • Hanya mata wang USD yang dibenarkan
 • Sokongan pelanggan boleh menjadi lebih baik

Kelebihan

Keburukan

 • Selamat digunakan, standard keselamatan tinggi dan enkripsi SSL
 • Lebih tinggi daripada kos spread rata-rata
 • Hebat untuk pemula dalam perdagangan
 • Hanya mata wang USD yang dibenarkan
 • Akaun Portfolio Maya dengan $ 100,000
 • Sokongan pelanggan boleh menjadi lebih baik
 • Pelbagai pilihan pembayaran tanpa bayaran deposit
 • 16 cryptocurrency paling popular yang tersedia untuk perdagangan
 • Reka bentuk platform desktop dan aplikasi mudah alih yang hebat

Beli duit syiling di eToro

Penilaian: 6.0 / 10

Keputusan Akhir

Penilaian Kami

6.0

Lawati Laman web

Soalan Lazim

Adakah Exchange FDIC diinsuranskan?

Pertukaran cryptocurrency eToro tidak diinsuranskan oleh FDIC, kerana tidak ada peraturan mengenai pasaran cryptocurrency.

Bagaimana saya mengeluarkan wang saya dari eToro?

Anda boleh mengeluarkan baki yang ada dari akaun eToro dengan cara yang sama seperti membuat deposit: melalui kad kredit / debit, PayPal, dan pindahan wang melalui bank. Terdapat bayaran pengeluaran tetap $ 5, dengan pengeluaran minimum $ 30.

Berapa lama masa yang diperlukan oleh eToro untuk menarik diri dari pertukaran ini?

Pemprosesan permintaan penarikan di eToro biasanya memakan masa satu hari bekerja, tetapi mungkin diperlukan lebih lama untuk penemuan sebenar dipindahkan ke akaun sebenar anda.

Sekiranya saya menyimpan duit syiling saya di bursa eToro?

Tidak, anda harus memindahkannya ke dompet perkakasan sebaik sahaja selesai membeli.

Bolehkah eToro dipercayai?

eToro dikawal selia oleh perkhidmatan kewangan Eropah dan UK, jadi ini adalah perniagaan yang sah. Walau bagaimanapun, pasaran perdagangan cryptocurrency tidak diatur, jadi pertukaran cryptocurrency tidak dilindungi oleh undang-undang.

Betapa selamatnya eToro?

eToro menggunakan penyulitan yang sangat selamat untuk melindungi maklumat dan mereka mempunyai simpanan panas dan sejuk untuk duit syiling mereka.

Berapakah deposit minimum untuk eToro?

Deposit minimum bergantung pada negara tempat tinggal pengguna dan deposit kali pertama berbeza dari $ 50 hingga $ 10,000.

Siapa yang boleh menggunakan eToro?

Semua pengguna dari negara yang layak boleh menggunakan eToro. Setelah mereka mempunyai akaun yang disahkan sepenuhnya, mereka juga dapat menggunakan dompet eToro.

Adakah eToro bagus untuk pemula?

eToro adalah platform perdagangan sosial dan sangat sesuai untuk orang yang baru memulakan perdagangan cryptocurrency. Terdapat pilihan untuk menyalin pedagang yang lebih berpengalaman dan belajar dengan cara itu. Setiap pengguna baru mendapat Portfolio Maya dengan $ 100,000 yang boleh mereka gunakan untuk belajar berniaga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me