Dompet Tunai Bitcoin (BCH) Terbaik untuk 2019

Dalam artikel hari ini, kami akan melihat beberapa dompet Bitcoin Bitcoin terbaik yang harus anda cuba pada tahun 2019 dan juga ciri-cirinya.

Bitcoin Cash adalah duit syiling bercabang dari Bitcoin pada tahun 2017. Sekiranya anda berminat untuk membeli dan berdagang dengan BCH, anda memerlukan dompet untuk menyimpan duit syiling anda dan hantar ke dan dari alamat lain.

Dalam artikel hari ini, kami akan melihat beberapa dompet Bitcoin Cash terbaik untuk dicuba pada tahun 2019.

Dompet Atom

bitcoin_cash_crypto_wallet

Dompet Atom telah dibuat oleh pengasas bersama dan CEO Changelly, Konstantin Gladych, pada tahun 2017. Dompet ini mempunyai pelbagai jenis aset yang disokong, dengan jumlah lebih dari 300 cryptos. Pengguna boleh menyimpan, menghantar, dan menerima Wang Tunai Bitcoin, serta membeli dengan duit syiling dengan kad kredit dari Visa atau Mastercard. Terdapat juga pilihan untuk menukar Bitcoin Cash menjadi syiling lain dan sebaliknya terus dari dalam dompet.

Atomic Wallet tidak mempunyai akses, juga menyimpan benih pemulihan, kunci peribadi, dan kata laluan anda. Semua data transaksi dan pengguna anda dienkripsi melalui algoritma simetri AES dan jangan sekali-kali meninggalkan peranti yang anda gunakan untuk mengakses dompet anda.

Anda boleh memuat turun dan memasang dompet pada peranti yang berjalan pada Windows-64 bit, macOS, Ubuntu, Debian, Fedora, dan jika anda pengguna mudah alih, aplikasi Android dan iOS juga tersedia.

Lejar Nano S

Ledger Nano S adalah dompet perkakasan yang popular yang menawarkan pilihan penyimpanan selamat untuk pelbagai syiling dan token. Dompet ini sangat dipuji kerana pelaksanaan keselamatannya, yang memastikan keselamatan kunci peribadi anda dengan menyimpannya dalam elemen selamat yang dijamin oleh kod PIN.

Ia termasuk mekanisme pengesahan dua faktor dan transaksi dapat disahkan secara manual melalui sokongan OLED dengan menekan butang pada perkhidmatan. Sebagai tambahan kepada Bitcoin Cash, Ledger Nano S juga menyokong Bitcoin, Ethereum, Litecoin dan senarai panjang kripto lain.

medium.com

Dompet Guarda


Dicipta oleh syarikat Estonia pada tahun 2017, the Guarda wallet adalah perisian sumber terbuka yang mempunyai keserasian pada banyak peranti dan sistem operasi (Android, iOS, Web, sambungan Chrome, Windows, Linux, Mac OS).

Dompet ini boleh digunakan untuk menyimpan Bitcoin Cash dan banyak syiling dan token lain (40 dan masih dikira).

Semua versi aplikasi dompet membolehkan anda menukar duit syiling secara langsung dengan menggunakan pertukaran bawaan Guarda dan membeli syiling dengan fiat dengan menggunakan kad kredit anda.

Tiada maklumat peribadi atau kunci peribadi pengguna disimpan di perkhidmatan Guarda, yang membolehkan anda mengawal sepenuhnya data dan dana anda.

Trezor

Trezor adalah pesaing no 1 Ledger, kerana dompet perkakasan ini juga memberikan keselamatan cryptocurrency dengan menyimpannya di luar talian, melindungi dana anda daripada perisian hasad dan peretasan.

Kunci peribadi sangat dienkripsi, dan peranti dapat diakses melalui penggunaan butang dan layar bawaan untuk memeriksa dan mengesahkan transaksi anda. Trezor boleh digunakan untuk menyimpan pelbagai senarai syiling termasuk Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, dan banyak lagi yang lain.

Tunai Elektron

Elektron Tunai adalah dompet bercabang dari Electrum. Dompet Pengesahan Pembayaran Bersederhana (SPV) ini untuk Bitcoin Cash boleh disandarkan menggunakan frasa mnemonik. Dompet ini dapat dijalankan pada sistem operasi desktop seperti Windows, OS X, dan Linux serta peranti mudah alih dengan Android.

Elektron Tunai adalah dompet ringan yang memudahkan akses dan penggunaannya kerana anda tidak perlu menunggu keseluruhan blokchain Bitcoin Cash dimuat. Dompet ini juga membolehkan fungsi multi-sig yang menambahkan lebih banyak keselamatan dana anda.

Bitcoin Tanpa Had

Pemaju di Bitcoin Tanpa Had secara rasmi melancarkan versi Bitcoin Cash 1.5.1.0 untuk penyimpanan BCH pada 20 Disember 2018.

Dompet desktop ini boleh dimuat turun untuk sistem operasi Windows, Linux, dan Mac.

BTC.com

BTC.com adalah dompet berasaskan web dan kolam perlombongan yang dilancarkan pada tahun 2015 oleh Bitmain. Ia dapat digunakan pada aplikasi mudah alih dan desktop.

Bitmain Technologies adalah syarikat China, yang dikenali sebagai pemain terbesar dalam industri perlombongan crypto. Ia membolehkan penyimpanan, pengiriman dan penerimaan dana Bitcoin Cash dan Bitcoin. BTC.com serasi dengan versi Android dan iOS.

Dompet deterministik hirarki ini memungkinkan penggunaan “benih” induk untuk mendapatkan dana yang hilang, dan juga menampilkan fungsi pelbagai tandatangan serta pengesahan dua faktor.

Rahakott

Rahakott adalah dompet cryptocurrency yang membolehkan pengguna menguruskan duit syiling mereka dengan mudah dari mana sahaja mereka mempunyai akses ke internet.

Perkara paling unik mengenai Rahakott ialah untuk log masuk anda tidak memerlukan alamat e-mel, nombor telefon atau nama pengguna; semua yang anda perlukan adalah frasa mnemonik. Dompet ini juga mempunyai pengesahan dua faktor dan menyokong fungsi menghasilkan beberapa dompet dari satu akaun dan menetapkannya untuk pembayaran tertentu.

Rahakott adalah dompet “algoristik”, yang bermaksud bahawa alamat baru dihasilkan setiap kali transaksi dibuat untuk meningkatkan anonimitas pengguna.

Dompet mempunyai senarai mata wang yang disokong terhad: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Zcash, dan Dash.

Coinomi

Coinomi adalah dompet popular yang menawarkan sokongan berbilang mata wang. Di dompet ini, anda boleh menyimpan sejumlah besar syiling dan token, termasuk Bitcoin Cash, Bitcoin, Dash, Ethereum, Litecoin, dll. Antara muka yang mesra pengguna boleh digunakan oleh sesiapa sahaja untuk menghantar, menerima dan menyimpan cryptocurrency dengan mudah.

Coinomi adalah dompet ringan, yang bermaksud anda tidak perlu membuang masa menunggu ia dimuat dan disegerakkan dengan blockchain BCH.

Coinomi adalah Hierarki Deterministic Wallet, yang bermaksud bahawa kunci peribadi hanya disimpan pada peranti anda, dan frasa benih 15 perkataan akan dihasilkan semasa pendaftaran. Ungkapan tersebut akan digunakan untuk mengembalikan dana anda sekiranya berlaku sesuatu pada dompet.

Anda juga boleh melakukan pertukaran segera antara cryptos di dompet anda kerana integrasi ShapeShift.

Jaxx

Ini dompet HD yang menyokong pelbagai mata wang dan membolehkan pengguna mengekalkan kawalan kunci peribadinya dengan menyimpannya pada peranti. Dompet ini dapat digunakan pada telefon pintar dan sistem operasi desktop, sesuai dengan Windows, Linux, dan OS X.

Jaxx juga dapat digunakan pada peranti mudah alih yang mendukung Android dan iOS selain pelanjutan Penyemak Imbas Chrome. Dompet ini mempunyai antara muka yang lancar yang dapat digunakan walaupun oleh pedagang pemula, dan ia mempunyai proses penyediaan yang mudah.

Bersama dengan Bitcoin Cash, terdapat juga sejumlah crypto yang disokong seperti Bitcoin, Dash, Ethereum, Litecoi, dan banyak lagi yang lain.

Alamat Tunai

Alamat Tunai adalah dompet kertas yang menyimpan kunci peribadi cryptos anda di luar talian dengan mencetaknya pada sehelai kertas fizikal. Dompet ini sangat sesuai untuk menyimpan Bitcoin Cash untuk jangka masa yang panjang, kerana tidak mudah untuk diakses untuk perdagangan cepat. Tetapi perlu diingat bahawa kaedah ini tidak mempunyai mekanisme pemulihan jika anda kehilangan kertas.

Perkataan Akhir

Dengan ini, kami menyimpulkan artikel kami mengenai dompet terbaik untuk Bitcoin Cash. Sebaiknya anda menyelidiki secara menyeluruh ciri keselamatan dompet yang anda minati sebelum memutuskan untuk memindahkan duit syiling anda ke dalamnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map