Dompet Desktop Ripple Terbaik (XRP) yang manakah?

Ripple (XRP) adalah antara duit syiling digital yang paling banyak ditonton kerana telah menunjukkan banyak daya tahan di kawasan crypto yang dinamik, dompet desktop riak yang anda perlukan untuk menyimpan duit syiling tersebut. Dengan permodalan pasaran, kini merupakan cryptocurrency tertinggi ketiga di luar sana – hasilnya, kebanyakan peminat crypto ingin membeli dan menyimpan mata wang digital.

Tetapi di mana mereka boleh menyimpan XRP dengan selamat? Baiklah, ada beberapa cara menyimpannya, tetapi, dalam artikel ini, kita hanya akan melihat dompet desktop Ripple terbaik. Sebagai permulaan, penting untuk menjelaskannya dompet crypto desktop pada dasarnya adalah aplikasi yang boleh dimuat turun di komputer anda.

Dompet Roti

Tinjauan Toast Wallet

Toast adalah dompet desktop Ripple yang boleh digunakan secara percuma yang menyokong semua sistem operasi, termasuk Windows, Linux, dan Mac. Ia serasi dengan peranti iOS dan Android, serta penyemak imbas Chrome.

Secara amnya, Toast mudah disediakan dan boleh digunakan oleh kedua-dua pemula dan peminat cryptocurrency yang berpengalaman. Kelebihannya adalah bahawa ia adalah platform silang, yang bermaksud dapat digunakan dengan komputer dan perisian yang berbeza.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Dompet roti bakar boleh dimuat turun di PC anda. Sebagai alternatif, anda boleh membuat akaun menggunakan penyemak imbas Chrome anda.

Ciri khas Toast ialah ia menggunakan frasa laluan dan PIN. Frasa laluan adalah ciri keselamatan yang penting kerana ia menyulitkan dompet anda, yang membolehkan anda mendapatkan kembali akses ke akaun anda setiap kali ia dikompromikan. Lebih-lebih lagi, ia membolehkan pengguna membuat salinan sandaran dari alamat dompet mereka semasa mereka menyiapkannya.

PIN dan frasa laluan penting untuk keselamatan dan fungsi sandaran dompet anda, jadi penting untuk menuliskannya pada sehelai kertas untuk disimpan dengan selamat.

Pengguna boleh menggunakan alamat dompet XRP yang ada atau membuat yang baru. Untuk menyekat spam, mereka mesti menyimpan sekurang-kurangnya 20 XRP, yang disimpan secara kekal di platform. Jumlah 20 XRP juga wajib untuk pengaktifan platform. Selain itu, Toast adalah percuma untuk digunakan; ia tidak mengenakan sebarang bayaran.

Dompet Atom

Dompet atom xrp

Atom dikembangkan pada tahun 2017 oleh Konstantin Gladych, dan nama itu berasal dari mekanisme integral dalam platform yang membolehkan pertukaran atom. Dompet adalah aplikasi desktop XRP yang serasi dengan sistem operasi Mac OS, Windows, Fedora, Debian, dan Ubuntu, menjadikannya dapat digunakan pada peranti yang berbeza.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Dompet atom boleh dimuat turun di PC anda, dan ia boleh digunakan secara percuma, walaupun, semasa menggunakan perkhidmatan tertentu, anda mungkin dikenakan bayaran berubah-ubah.

Ia juga sangat mudah digunakan dan selamat. Pelanggan mempunyai kawalan penuh terhadap mata wang digital mereka, kerana data transaksi dan kunci peribadi hanya disimpan pada PC pengguna. Ia menyokong 300+ syiling dan token yang dapat digunakan pada kedua-dua desktop dan peranti mudah alih.

Platform ini membolehkan pelanggan memanfaatkan Pertukaran Atomnya yang terdesentralisasi untuk melakukan pertukaran rentas rantai, tanpa melibatkan pihak ketiga. Dompet ini mempunyai pertukaran Changelly, ChangeNOW, dan ShapeShift bawaan untuk memudahkan urus niaga bagi duit syiling yang tidak disokong oleh Atomic Swap.

Lebih-lebih lagi, Atomic membolehkan pengguna membeli mata wang digital melalui standard mata wang fiat, satu ciri yang kurang terdapat di kebanyakan platform mata wang digital cryptocurrency. Pertukaran mata wang intra-dompet, peer-to-peer boleh dikenakan yuran berubah bergantung pada pilihan dan mata wang yang dipilih.

Secara teorinya, Atom sangat selamat. Sebagai platform sumber terbuka, ia dilindungi dari kerentanan yang boleh menjejaskan dana anda. Juga, kata laluannya disulitkan dan disimpan secara tempatan pada peranti anda. Terdapat frasa sandaran yang membantu dalam mengamankan akaun anda dan dalam pemulihan. Sebaiknya tulis frasa itu di suatu tempat dan simpan dengan selamat.

Dompet berusaha untuk kesederhanaan, membolehkan sesiapa sahaja menggunakannya, dan juga menawarkan pelbagai ciri yang boleh diakses. Ciri pertukaran Atomic menjadikannya dompet desktop Ripple yang sangat baik buat masa ini.

Dompet Keluaran

dompet keluarforex.academy

Exodus Movement INC., Pemaju syarikat Keluaran, ditubuhkan pada tahun 2015 oleh Daniel Castagnoli dan JP Richardson. Dompet dilancarkan pada tahun 2016.

Platform multicurrency mempunyai reputasi kerana reka bentuk intuitifnya yang estetik. Ia mempunyai antara muka pengguna yang mudah dan mudah difahami untuk membolehkan pemula menggunakannya dengan mudah, sehingga semua orang dapat bertransaksi di platform dengan hanya mengikuti proses langkah demi langkah.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Keluaran mempunyai tiga bahagian penting – reka bentuk, portfolio, dan pertukaran pelbagai aset. Kerana reka bentuknya yang mudah digunakan, anda cukup memilihWallet “di antara muka dan klik pada syiling dan token yang anda minati. Anda juga boleh menggunakan ciri” Dompet “untuk menghantar dan menerima dana, memeriksa transaksi, dan mengesahkan baki. Lebih-lebih lagi, anda boleh menapis urus niaga anda, sehingga membolehkan anda mendapatkan pandangan yang teratur mengenai perdagangan anda.

Apabila anda memasang dompet Exodus, anda akan mendapat frasa laluan pemulihan 12 perkataan. Ungkapan itu penting sekiranya berlaku pemulihan, terutamanya apabila peranti anda hilang, digodam atau dicuri. Untuk keselamatan, anda harus menulis dan menyimpannya dengan selamat. Malangnya, Keluaran tidak menyokong pengesahan dua faktor.

Salah satu ciri Keluaran yang luar biasa ialah ia mempunyai carta pai kompaun visual yang memaparkan portfolio syiling dan token anda sepenuhnya. Ciri ini membolehkan anda mengesan aset anda dalam masa nyata, dan ini juga memberi anda peratusan pecahan semua cryptocurrency yang anda miliki dan nilai dolar.

Kelemahan Keluaran yang paling ketara adalah bahawa ia bukan sumber terbuka. Walau bagaimanapun, pembangun menyedari cabaran keselamatan yang ditimbulkannya, dan mereka berusaha menyelesaikannya. Walaupun terdapat kekurangan, platformnya yang menakjubkan dan mudah digunakan menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk pemula.

Sekiranya anda menghargai kepakaran pengguna dan perkhidmatan pelanggan di atas segalanya, maka Exodus adalah dompet desktop Ripple terbaik untuk anda.

Dompet Coinomi

Dompet Coinomicryptoslate.com

Coinomi dikeluarkan pada tahun 2014 dan pada mulanya hanya menyokong Bitcoin, Litecoin, dan Ethereum, tetapi ia diterima dengan baik oleh peminat crypto ketika itu. Pada tahun 2017, pembangunnya memperluas penyenaraian token dan syiling yang disokong di platform. Selain itu, mereka mengintegrasikan dompet dengan ShapeShift dan Changelly, memudahkan pertukaran yang mudah dan cepat.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Coinomi adalah dompet pelbagai aset, dan tersedia untuk kedua-dua peranti desktop dan mudah alih. Ia juga merupakan sumber terbuka, yang bermaksud boleh dimuat turun secara bebas. Platform ini sangat mesra pengguna dan mempunyai proses yang efisien untuk menerima dan mengirim pembayaran dari pelbagai blockchain.

Sekiranya anda menggunakan aplikasi mudah alih, anda dapat memulihkan biji dompet dengan mudah dan menguruskan perkhidmatan dari komputer anda. Versi desktop mempunyai antara muka yang sangat mudah digunakan, dengan ciri yang serupa dengan dompet mudah alih. Coinomi disokong pada Windows, macOS, dan Linux.

Proses penyediaan adalah mudah. Cukup jalankan fail muat turun, dan ikuti arahan di skrin dengan tekun. Selepas itu, terima perjanjian lesen, pilih direktori dompet, dan itu saja.

Dalam bidang sokongan untuk cryptocurrency, Coinomi sangat mantap, menyokong 125 duit syiling digital yang berjalan di blok block masing-masing dan lebih dari 380 token, memberikan jumlah lebih dari 500 aset digital.

Selain daripada lebih dari 380 token yang disokong di platform, Coinomi membolehkan anda membuat dompet khusus token, asalkan memenuhi standard ERC-20. Prosesnya adalah manual dan memerlukan penyalinan dan penyuntingan perincian mengenai token dari penjelajah blockchain Ethereum, Etherscan.

Berdasarkan integrasinya dengan Changelly, Coinomi mempunyai ciri fiat yang berguna untuk menambah antara muka perdagangan crypto-to-crypto yang sudah ada. Lebih-lebih lagi, integrasi ini memberi akses ke perkhidmatan kad kredit Changelly yang membolehkan anda membeli crypto dengan fiat.

Sebagai dompet terdesentralisasi, Coinomi menyediakan frasa dua belas perkataan untuk melindungi dompet anda. Ungkapan itu menyukarkan penggodam untuk memecahkan kunci peribadi dompet anda yang sudah disulitkan.

Coinomi diaktifkan SegWit, yang bermaksud bahawa transaksi XRP, Bitcoin, Litecoin, dan aset digital lain dilakukan dengan pantas dan murah di platform. Selain itu, dompet itu menyokong beberapa bahasa, seperti Inggeris, Perancis, Jerman, Cina, Sepanyol, dan Rusia, dengan lebih banyak lagi akan datang.

Dompet Jaxx

Jaxxjaxx.io

Jaxx adalah dompet yang popular dan relatif baru yang dikembangkan oleh syarikat Kanada, Decentral Inc. Ia boleh berfungsi pada beberapa sistem operasi dan platform, termasuk Linux, Android, iPhone, Google Chrome, Windows, dan iPad.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Sekiranya anda mencari dompet desktop riak terbaik, maka Jaxx sangat sesuai dengan keterangannya. Platform ini menyokong lebih daripada 70 cryptocurrency, dengan kebanyakannya adalah token ERC-20. Ini adalah dompet sumber terbuka, jadi setelah anda selesai memuat turun, anda dapat membuat yang baru jika ini pertama kalinya. Walau bagaimanapun, jika anda sudah mempunyai dompet lain, anda boleh memasangkannya dengan peranti semasa anda.

Sekiranya anda baru pertama kali, prosedurnya adalah seperti berikut:

  • Pilih mata wang digital yang anda mahukan;
  • Pilih mata wang fiat yang anda mahu paparkan;
  • Hasilkan frasa sandaran 12-kata untuk melindungi dompet anda dan membantu anda semasa pemulihan dompet, sekiranya ia diretas;
  • Pilih PIN keselamatan empat digit yang membolehkan anda mengakses dompet dan beberapa ciri-cirinya.

Jaxx mempunyai antara muka pengguna yang tersusun rapi yang membolehkan anda mengakses sebarang ciri dengan mudah. Dompet ini diintegrasikan dengan ShapeShift untuk memudahkan perdagangan crypto-to-crypto.

Walaupun tidak menyokong mata wang fiat, dompet dapat mengekstrak maklumat pasaran dari internet dan menggunakannya untuk mengira nilai aset digital anda dalam fiat.

Kerana Jaxx percuma, kos transaksi di platform disokong oleh rangkaian aset digital yang terlibat. Semasa menghantar wang, semua yang anda perlukan adalah alamat dan jumlah penerima. Nasib baik, dompet itu mempunyai buku alamat yang membolehkan anda mencari alamat penerima dengan mudah.

Untuk menerima dana, anda harus menghantar pengirim kod QR atau alamat yang dipaparkan di tetingkap. Anda juga boleh membuat permintaan pembayaran dengan menentukan jumlahnya dalam fiat atau crypto dengan mengklik “Jana”. Dengan itu, kod QR yang berbeza dihantar ke pemancar.

Dompet Guarda

dompet guarda

Guarda adalah dompet bukan kustodian yang dilancarkan pada tahun 2017 dengan tujuan tunggal untuk menyediakan platform yang selamat untuk pengguna crypto untuk menguruskan mata wang maya mereka dari satu tempat. Ia disokong di desktop, web, dan mudah alih. Platform sumber terbuka XRP juga serasi dengan sistem operasi OSX, Windows, Linux, Android, dan iOS.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Kunci peribadi Guarda sentiasa dipegang oleh pengguna dan disulitkan dengan selamat pada peranti. Kunci secara automatik memadamkannya apabila pengguna log keluar dari dompet, tanpa meninggalkan maklumat pelanggan. Platform ini juga bersifat deterministik secara hirarki, yang bermaksud bahawa pengguna dapat menghasilkan beberapa pasang kunci peribadi dan awam.

Oleh kerana perkhidmatan ini disokong di desktop, web, dan mudah alih, pengguna dapat mengakses crypto mereka dari mana-mana peranti yang disambungkan di internet atau yang diselaraskan di seluruh platform.

Guarda adalah dompet desktop Ripple yang hebat yang menyokong sekitar 40+ aset lain, seperti BTC, BCH, ETH, LTC, dan beberapa token. Lebih-lebih lagi, ia mempunyai pilihan pembelian dan pertukaran dengan ciri khusus mata wang.

Pemikiran Akhir

Seperti yang anda lihat, terdapat dompet desktop Ripple yang berbeza untuk diperhatikan. Semua dompet ini mempunyai pelbagai kemungkinan dan ciri menarik bagi peminat crypto yang ingin mencari yang terbaik yang sesuai dengan semua pilihan mereka. Oleh itu, jangan lupa untuk memberitahu diri anda terlebih dahulu untuk menikmati pengalaman yang menyenangkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me