Dompet Dash Terbaik (DASH) untuk 2019

Dompet dash

Dalam artikel hari ini, kita akan melihat beberapa dompet Dash terbaik dan menganalisis beberapa ciri mereka yang paling terkenal.

Mengenai Dash

Bagi sesetengah orang, Dash tidak lain adalah entri dalam 20 cryptocurrency teratas di dunia dengan permodalan pasaran. Bagi yang lain, Dash lebih banyak lagi: ini adalah platform blockchain peer-to-peer yang sangat pintar yang direka untuk memberikan pembayaran segera, peribadi dan selamat.

Altcoin ini juga merupakan cryptocurrency pertama yang memperkenalkan konsep masternodes, konsep yang kemudiannya digunakan oleh pelbagai platform crypto lain. Masternode ini memastikan bahawa Dash mempunyai pemerintahan yang terdesentralisasi. Masternodes boleh memilih atau menentang perkembangan baru dalam rangkaian Dash.

Dash juga menggunakan sesuatu yang disebut PrivateSend yang membolehkan transaksi peribadi (bermaksud bahawa sesiapa sahaja boleh menghantar dana tanpa nama). Teknologi lain yang berguna adalah ciri InstantSend yang membolehkan pengguna mengesahkan pemindahan dana dalam masa nyata.

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Memilih Dash Dash

Pertama sekali, anda ingin memilih dompet yang menawarkan sokongan untuk token DASH, dan juga untuk semua ciri unik rangkaian (InstantSend, PrivateSend, dll.). Sekiranya anda merancang untuk menggunakan dompet untuk menyimpan cryptocurrency lain, maka dompet berbilang mata wang adalah pilihan terbaik.

Sudah tentu, keselamatan mungkin merupakan aspek terpenting dari mana-mana dompet crypto. Cari dompet yang menawarkan kawalan penuh terhadap kunci peribadi anda, dan kemampuan untuk mendapatkannya melalui pengesahan PIN atau dua faktor. Kerana kadang-kadang ada yang salah, anda juga perlu memilih dompet dengan pilihan sandaran dan pemulihan yang sangat baik, sehingga anda dapat dengan mudah mendapatkan dana anda sekiranya berlaku kegagalan, kesalahan, atau kesilapan yang tidak dijangka.

Akhir sekali, memilih dompet dengan antara muka pengguna yang baik sangat digalakkan. Cryptocurrency boleh membingungkan kerana perkara terakhir yang anda perlukan (sebagai pemula) adalah memiliki dompet yang memerlukan hari untuk belajar.

Dengan begitu, inilah senarai dompet Dash terbaik yang ada di pasaran.

Dompet Atom

dash_coin_crypto_wallet

Dompet Atom adalah dompet multi-crypto yang dibuat pada tahun 2017 oleh CEO Changelly. Ia bukan sahaja menyokong Dash, tetapi penyenaraiannya juga merangkumi 300 crypto lain, seperti Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, dan banyak lagi yang lain.

Berdasarkan fungsi pertukaran atomnya, pengguna dapat menukar duit syiling mereka menjadi Dash atau sebaliknya. Ciri pertukaran mereka juga menyokong penambahan kad kredit dari Visa dan Mastercard dan membeli kripto dengan fiat.


Sekiranya anda mempunyai peranti yang berjalan pada Windows-64 bit, macOS, Ubuntu, Debian, Fedora, Android, atau iOS, anda dapat mencari versi dompet yang serasi.

Tiada kunci pemulihan, kunci peribadi, dan kata laluan anda disimpan oleh dompet. Anda adalah satu-satunya orang yang boleh mengakses dan mengubahnya. Dari segi keselamatan, Atomic Wallet menggunakan algoritma penyulitan simetri AES untuk memastikan data pengguna dilindungi dari ancaman luaran, dan semua maklumat ini tetap ada di peranti pengguna.

Dash Core (Dompet Desktop)

Dash Core adalah dompet rasmi, dan ia mempunyai sokongan untuk semua ciri Dash, seperti InstantSend dan PrivateSend, yang bermaksud ia dirancang khusus untuk menyimpan, mengirim, dan menerima DASH. Selanjutnya, dompet memasang nod DASH penuh pada komputer anda.

Perkara yang perlu diberi perhatian adalah hakikat bahawa ini bukan penyelesaian ringan. Dompet akan menggunakan ruang cakera keras yang lebih banyak dan kuasa pemprosesan lebih banyak daripada pilihan lain. Dash Core boleh dimuat turun dari bahagian khusus di laman web rasmi Dash dan tersedia untuk Windows (kedua-duanya 32 dan 64-bit), macOS, dan Linux (32 dan 64-bit).

Dompet Guarda

Guarda adalah dompet crypto yang boleh digunakan di sebilangan platform dan peranti. Pengguna boleh menguruskan aset mereka dengan mengakses desktop, komputer riba, tablet, telefon pintar dan penyemak imbas web mereka.

Aplikasi ini serasi dengan sambungan Windows, Linux atau Mac OS, Android, iOS dan Chrome.

Guarda menyokong pelbagai syiling dan token digital, termasuk Dash dan koin privasi lain seperti Zcash dan Monero. Ia juga menyokong Bitcoin, Ethereum dan Litecoin.

Selain penyimpanan yang selamat, dompet Guarda juga mempunyai perkhidmatan pembelian crypto bersepadu yang membolehkan anda membeli crypto secara langsung dengan fiat melalui kad bank. Terdapat juga perkhidmatan pertukaran bersepadu di mana anda boleh menukar duit syiling dari dalam dompet. Ciri-ciri ini menjadikan Guarda sebagai salah satu dompet Dash yang paling sesuai dalam senarai kami.

Semua versi aplikasi Guarda tidak disimpan, yang bermaksud tidak ada kunci awam / peribadi atau data pengguna yang disimpan oleh syarikat di belakang dompet.

Dash Dompet (Dompet Mudah Alih)

Dash dompet adalah versi mudah alih Dash Core yang telah dijelaskan sebelumnya. Ini adalah dompet mudah alih rasmi untuk Dash, ini adalah dompet sumber terbuka, HD, yang mempunyai UI yang sangat mesra pengguna, dan ini membolehkan anda mengawal sepenuhnya kunci peribadi anda.

Oleh kerana ia adalah penyelesaian mudah alih, sedikit lebih minimalis daripada rakan desktopnya. Sebagai contoh, Dash Dompet hanya dilengkapi dengan sokongan untuk ciri InstantSend (PrivateSend tidak disokong). Walau bagaimanapun, dompet membuat ini melalui ciri unik yang membolehkan anda memproses transaksi di luar talian menggunakan teknologi Bluetooth peranti anda. Dompet tersedia untuk kedua-duanya, iOS dan Android, dan boleh dimuat turun dari kedai rasmi dengan mudah.

MyDashWallet (Dompet Web)

Dibangunkan oleh syarikat bernama DeltaEngine.net, MyDashWallet bertujuan untuk melakukan untuk Dash apa yang dilakukan oleh MyEtherWallet

Hasil gambar untuk logo dash png

untuk Ethereum. Ini adalah dompet web yang menyediakan cara cepat untuk berhubung dengan blockchain Dash, sambil memastikan anda sentiasa mengawal kunci peribadi anda setiap masa.

Ia menyokong kedua-duanya, InstantSend dan PrivateSend, dan menawarkan keserasian dengan dua dompet perkakasan terbaik yang ada di pasaran, Ledger Nano S dan Trezor.

Dompet Ledano Nano S (Dompet Perkakasan)

The Ledger Nano S adalah dompet perkakasan yang paling popular ketika ini di pasaran. Ia menawarkan penyimpanan “sejuk” tingkat atas serta ciri keselamatan terbaik yang ada di pasaran. Ini membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda melalui kod PIN, pengesahan dua faktor, dan transaksi harus disahkan secara manual. Ini juga merupakan dompet deterministik hirarki yang bermaksud bahawa setiap transaksi akan mempunyai alamat baru.

Ia dilengkapi dengan sokongan untuk lebih dari 1000 cryptocurrency (termasuk DASH), dan ia boleh digunakan pada mana-mana peranti Windows, macOS, atau Linux melalui perisiannya yang disebut sebagai Pengurus Ledger.

Dash Core (Kertas Dompet)

Dompet perkakasan sangat baik dari segi keselamatan, tetapi jika anda mempunyai anggaran, maka dompet kertas dapat menjimatkan banyak wang. Dompet kertas menawarkan keselamatan yang luar biasa (kerana tidak tersambung ke Internet), selagi anda menyimpannya dengan betul. Dash Paper Wallet direka untuk alasan ini. Maklumat lebih lanjut mengenai Dompet Kertas Dash Core boleh didapati di laman web rasmi.

Malangnya, Dash Paper Wallet tidak termasuk sokongan untuk InstantSend dan PrivateSend.

Jaxx Wallet (Mudah Alih & Dompet Desktop)

Dicipta oleh Anthony Diiorio pada tahun 2014, dompet Jaxx telah berjalan lama. Pada masa ini, Jaxx adalah produk yang terkenal dengan fleksibiliti dan antara muka pengguna yang hebat. Jaxx tersedia di desktop Windows, Linux, dan macOS, serta pada peranti mudah alih Android dan iOS, malah tersedia sebagai pelanjutan penyemak imbas Chrome.

Jaxx hadir dengan sokongan untuk beberapa cryptocurrency yang paling popular, seperti Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan juga Dash. Ia membolehkan anda mengawal sepenuhnya kunci peribadi anda dengan menyimpannya terus pada peranti anda. Terlebih lagi, Jaxx juga membolehkan anda mengeksport kunci peribadi anda. Satu lagi ciri Jaxx yang bagus adalah hakikat bahawa ia mempunyai integrasi ShapeShift, yang membolehkan anda menukar cryptocurrency tanpa meninggalkan dompet.

Kelemahan utama Jaxx (sekurang-kurangnya ketika menyimpan Dash) adalah hakikat bahawa ia tidak mempunyai integrasi InstantSend dan PrivateSend.

Kesimpulannya

Ketika menyimpan Dash, ada banyak pilihan yang sangat baik. Sekiranya keselamatan menjadi perhatian utama anda, maka dompet perkakasan nampaknya merupakan pilihan terbaik, walaupun, jika anda menceburkan diri dalam perdagangan harian, anda pasti memerlukan pilihan yang lebih serba boleh dan praktikal. Semua dompet dalam senarai kami disahkan secara rasmi oleh Dash, jadi selamat mencubanya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector