Digest News Weekly: Brave Browser Joe Rogan Exposure, Bittrex dan Poloniex Lawsuit, Crypto Bank Melancarkan Program Universiti, Pensijilan Keselamatan Crypto.com

Sekiranya anda ingin mengetahui apa yang berlaku sejak seminggu yang lalu di dunia crypto, tetapi anda tidak boleh terganggu untuk menjelajahi semua laman berita, berikut adalah ringkasan berita mingguan kami.

Pelayar Berani Mendapat Pendedahan pada Podcast Joe Rogan

cryptoslate.com

Pelawak terkenal Joe Rogan mendedahkan dalam episod podcastnya baru-baru ini bahawa dia menggunakan iklan blok penyemak imbas Brave yang berfokus pada privasi dan penjejakan Google.

Podcast Rogan mempunyai kadar muat turun bulanan lebih dari 190 juta, dan rancangan itu baru-baru ini dilesenkan ke Spotify setelah kontrak $ 100 juta dibuat. Episod terbaru ini, yang menampilkan pemuzik Amerika dan komik Reggie Watts, mengumpulkan lebih daripada 1.7 juta tontonan dalam 24 jam pertama sejak ia disiarkan di YouTube. Dengan begitu banyak orang yang mendengar / menonton pertunjukan, Brave tidak mungkin mendapat sokongan yang lebih baik.

Rogan dan Watts bercakap selama kira-kira setengah jam mengenai privasi, aplikasi, dan iklan dalam talian dalam episod 2.5 jam, dengan menyatakan pada satu ketika:

“Jika anda ingin menggunakan Instagram atau jika anda ingin menggunakan Facebook, Anda akan dilacak.”

Mereka juga menyelidiki hal-hal yang berkaitan dengan platform dan aplikasi media sosial yang besar, seperti pengawasan dan pelacakan Google, yang baru-baru ini membawa syarikat itu $ 5 bilion untuk menjejaki pengguna tanpa persetujuan ketika berada dalam mod peribadi.

Watts mengesyorkan penyemak imbas Brave sebagai penyemak imbas pilihannya untuk mengelakkan penjejakan dalam talian:

“Saya akan pergi ke Brave, penyemak imbas peribadi, dan saya akan mencari produk di sana.”

Rogan menyatakan bahawa dia juga menggunakan Brave, dan juga mesin pencari Duck Duck Go. Watts berkomentar bahawa yang terakhir ini tidak seoptimal Brave, dengan menyatakan bahawa “mesin pencari menyebalkan”.

Beberapa tokoh lain dari dunia crypto telah menjadi tetamu di podcast Joe Rogan, seperti pakar Bitcoin dan pengarang popular, Andreas Antonopoulos, dan mantan CEO Dogecoin, Elon Musk.

Bittrex dan Poloniex Gugat Manipulasi Crypto

Gugat Manipulasi Crypto

cryptonomist.ch


Dua pertukaran crypto terbesar, Bittrex dan Poloniex, telah ditampar oleh tuntutan tindakan kelas di mana mereka dituduh mencetak USDT untuk memanipulasi jangkaan 2017.

Para pengadu tuntutan itu mendakwa bahawa Bitfinex dan Tether mendorong harga pasaran crypto pada tahun 2017 melalui manipulasi pasaran dan meminta Bittrex dan Poloniex kedua-duanya menerima panggilan pengadilan.

Menurut dokumen kes itu, yang pertama kali diajukan pada bulan Oktober 2019, pertukaran crypto Bitfinex dan syarikat saudaranya Tether mengeluarkan sejumlah besar dolar stabil USDT tanpa sokongan dolar AS untuk menaikkan harga kripto pada tahun 2017. Syarikat-syarikat tersebut sedang disaman oleh pelabur yang percaya bahawa mereka telah membeli kripto dengan harga meningkat palsu.

Mahkamah diminta oleh Pemohon untuk memberi ganti rugi kos saman, faedah sebelum dan sesudah penghakiman, dan bayaran pengacara yang realistik.

Tether didakwa “mengeluarkan miliaran USDT untuk dirinya sendiri tanpa sokongan dolar A.S. – hanya membuat USDT keluar dari udara.” Tuntutan itu selanjutnya menyatakan bahawa USDT kemudian digunakan untuk membeli kripto yang mendorong harga “melonjak jauh di atas nilai sah mereka dalam gelembung terbesar dalam sejarah manusia, dan akhirnya mengakibatkan kerugian berbilion dolar kepada pembeli komoditi kripto yang tidak bersalah”.

Pemfailan yang disemak semula mendakwa bahawa kedua-dua bursa, Bittrex dan Poloniex, juga merupakan konspirator, kerana mereka membenarkan banyak pedagang untuk melakukan pesanan beli yang besar di beberapa bursa untuk menipu orang untuk mempercayai bahawa terdapat kecairan baru yang masuk ke pasaran.

“Dengan pertolongan Bittrex, Inc. (” Bittrex “) dan Poloniex LLC (” Poloniex “), dua pertukaran kripto lain, Bitfinex dan Tether menggunakan USDT yang dikeluarkan secara palsu untuk membuat pembelian cryptocomodities secara tepat waktu, dan besar-besaran komoditi tersebut jatuh, ”- baca aduan.

Pengajuan itu juga menuduh pertukaran bekerja “erat dengan Tether dan menerima jaminan bahawa setiap USDT disokong oleh satu dolar A.S.” Lebih-lebih lagi, fail tersebut menyatakan bahawa penyenaraian USDT mereka membolehkan mereka mendapat jilid tinggi dan peringkat tinggi dalam industri.

Salah satu daripada lima plaintif, Pinchas Goldshtein, mendakwa bahawa dia mengalami kerugian ekonomi kerana pembelian 629 kontrak niaga hadapan Bitcoin (BTC) antara 16 Januari 2018, dan 3 Jun 2020. Menurut tarikh tersebut, Goldshtein nampaknya masih berdagang di pada hari yang sama pemfailan dibuat.

Crypto Bank Seba Melancarkan Program Pendidikan Dedikasi dengan Bantuan Universiti

Bank SEBA

finews.com

Seba Bank, firma crypto yang berpusat di Zug, telah menjangkau universiti dan melancarkan platform pendidikan khusus yang akan memberi tumpuan kepada pendidikan crypto.

Menurut kenyataan yang disiarkan pada hari Jumaat, bank crypto Seba bekerjasama dengan tiga jabatan universiti khusus untuk membuat platform pendidikan khusus yang disebut Sebaversity. Platform ini difokuskan pada pengajaran dan penyediaan pengetahuan yang diperlukan kepada generasi pembangun dan pakar crypto seterusnya.

Tiga universiti yang bekerjasama di Seba Bank adalah Pusat Blockchain Sekolah Frankfurt, Universiti Sains dan Seni Gunaan Lucerne, dan Makmal Inovasi Swiss Fintech University of Zurich. Sebaversity bertujuan untuk mengajar blockchain dan cryptocurrency kepada individu dan juga pekerja syarikat.

“Keperluan untuk latihan di bidang blockchain sangat besar. Sebaversity, yang dimulakan oleh bank crypto pertama dengan lesen Finma, memberikan sumbangan penting di sini, ”- kata pengarah Makmal Inovasi Fintech Swiss, Thomas Puschmann.

Crypto.com Menerima Pensijilan Keselamatan Standard Emas

Crypto.com, pengeluar kad kripto dan platform pertukaran / aplikasi mudah alih yang popular, telah menerima “Piawaian Emas” sijil keselamatan dari SGS, sebuah organisasi pensijilan global.

Sijil ini menerapkan strategi untuk perlindungan data ketika datang ke semua jenis maklumat peribadi (PII) dalam organisasi.

SGS adalah badan global Switzerland yang memiliki lebih daripada 2,600 pejabat di seluruh dunia dan memberikan perkhidmatan pensijilan tawaran setelah menjalankan verifikasi dan audit bebas.

Jason Lau, Ketua Pegawai Keselamatan Maklumat Crypto.com, menyatakan bahawa penambahan pensijilan ISO27701: 2019 pada perakuan keselamatan syarikat yang ada menunjukkan dedikasi mereka untuk memberikan keselamatan terbaik.

Pencapaian di seluruh syarikat! Baru # iso27701 adalah jaminan kepada pelanggan bahawa kami komited untuk terus meningkatkan pengurusan privasi data kami ketika kami terus berkembang di peringkat global. Tahniah! @cryptocom @Kris_HK https://t.co/mazepqUobv

– Jason Lau (@JasonCISO) 2 Jun 2020

Sijil ini adalah salah satu komponen pensijilan pengurusan keselamatan yang lebih luas, yang biasanya tertumpu pada langkah-langkah keselamatan dan privasi yang berterusan.

“Organisasi perlu menjaga kebijakan, prosedur, kontrol, dan komitmen yang ketat untuk terus meningkat agar dapat mempertahankan status perakuannya,” – kata Lau.

Menurut Lau, syarikat itu diaudit secara intensif selama enam bulan sebelum menerima sertifikasi, untuk memastikan bahawa keseluruhan sistem pengurusan data terus bekerja untuk privasi yang lebih baik dalam operasi harian mereka.

Oleh kerana lapisan tambahan telah dilaksanakan di seluruh organisasi, maklumat pengguna kini jauh lebih aman daripada percubaan peretasan luaran, kata Lau.

“Saat ini, ada wilayah di seluruh dunia di mana peraturan kripto belum dibuat, atau masih dalam tahap awal diberlakukan.”

Gambar pilihan: freepik.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector