Cara Menonton Netflix Menggunakan VPN

Menonton Netflix dengan a VPN lebih daripada sekadar percubaan geeky bagi pencinta privasi. Ini adalah peluang untuk menemui kandungan yang hanya tersedia di bahagian tertentu di dunia.

Sebagai contoh, rancangan Rowan Atkinson tahun 1982 “The Black Adder” hanya tersedia di Netflix UK. Oleh itu, walaupun anda penutur bahasa Inggeris asli dari AS, anda tidak akan dapat mengaksesnya tanpa VPN.

Dasar untuk kandungan nampaknya selalu sewenang-wenangnya. Mereka kemungkinan besar bergantung pada kontrak dengan studio dan membuat sekatan geo. Tetapi jika anda menggunakan VPN, anda tidak perlu risau tentang perincian tersebut. Sekiranya ada sesuatu di Netflix di mana-mana negara, anda akan dapat menontonnya.

Membebaskan Sekatan Geo Netflix dengan VPN

Walaupun terdengar seperti proses yang rumit, menonton Netflix dengan VPN sangat mudah. Yang anda perlukan hanyalah sambungan internet, langganan Netflix, dan akses ke perkhidmatan VPN yang baik.

Bahagian yang paling penting dalam proses ini adalah memilih VPN terbaik untuk streaming. Dan jika tujuan anda adalah menikmati kandungan sebanyak mungkin, maka anda tidak boleh berkompromi. Terdapat puluhan perkhidmatan VPN di luar sana, tetapi kebanyakannya menggunakan pelayan yang disenarai hitam oleh Netflix.

Sekiranya anda menggunakan VPN yang buruk, Netflix akan mengesan bahawa anda menggunakan proksi dan meminta anda mematikannya. Ini biasanya berlaku dengan perkhidmatan VPN percuma atau yang murah. Tetapi mengenai ciri hiburan ini, anda tidak boleh berkompromi. Anda memerlukan VPN premium untuk menyelesaikan tugas.

ExpressVPN, SurfsharkVPN dan NordVPN adalah pilihan utama untuk penstriman. Mereka menawarkan pelayan pantas di ratusan negara dan privasi yang sangat baik. Juga, kebanyakan pelayan mereka membuka kunci Netflix tanpa masalah.

Bang untuk wang adalah Surfshark, kerana anda mendapat perkhidmatan premium dengan harga $ 1.99 / bulan. Malah pelayan multi-hop (dua sambungan) membuka Netflix dengan penuh kebolehpercayaan.

Oleh itu, jika anda ingin menonton Netflix dengan VPN anda, yang perlu anda lakukan ialah menghidupkannya dan kemudian mengakses laman web penstriman. Penting juga untuk memperhatikan lokasi pelayan. Bergantung pada negara, pengalaman Netflix anda akan berbeza-beza. Oleh itu, jika anda menyukai pawagam Perancis, anda mesti memilih pelayan VPN dari Perancis.

Sekiranya pelayan tertentu ditolak oleh Netflix, teruskan dan pilih yang lain dari negara yang sama. Perkhidmatan VPN premium seperti Surfshark, Nord, dan Express akan menyelesaikan tugasnya. Mereka pantas, boleh dipercayai, dan menawarkan banyak pelayan untuk setiap negara.

Mengapa anda mesti menonton Netflix dengan VPN?

Terdapat banyak sebab mengapa anda harus menonton Netflix dengan VPN. Pertama sekali, ia melindungi privasi anda. Sekiranya VPN anda dihidupkan, gergasi streaming tidak akan mengetahui ISP dan lokasi anda.

Netflix masih akan mengetahui siapa anda, berdasarkan bukti pembayaran. Juga, tabiat menonton anda tetap akan menghitung statistik dalaman. Tetapi penting untuk menjaga tahap privasi. Sekiranya anda memberikan beberapa data, itu tidak bermaksud anda harus memberikan semuanya.

Untuk menunjukkan contoh yang serupa, pekerja dari pawagam mungkin mengetahui beberapa maklumat mengenai anda. Mereka mungkin mengetahui genre filem yang anda sukai. Mereka mungkin dapat mengesan jumlah popcorn dan minuman yang anda makan. Mereka pasti tahu kerusi mana yang anda pilih. Tetapi ini tidak bermakna mereka harus mengetahui identiti anda atau tempat anda tinggal.


Data peribadi yang anda berikan mestilah bersifat kontekstual, bukan universal. Dan tidak ada sebab untuk Netflix untuk mengetahui di mana anda berada dan siapa ISP anda.

Buka kunci kandungan adalah sebab besar lain mengapa anda harus menggunakan VPN untuk menonton Netflix. Laman web streaming mempunyai puluhan eksklusif di setiap negara.

Beberapa filem dan rancangan TV bahkan diberi sari kata dan dijuluki dalam bahasa tempatan. Yang bermaksud membuka kunci Netflix juga boleh menjadi pendidikan. Dengan bantuan VPN, anda dapat belajar dan berlatih bahasa asing.

Terdapat juga beberapa situasi tidak adil di mana Netflix UK mempunyai kandungan yang tidak wujud di AS. Dan untuk menonton siri atau filem ini, yang perlu anda lakukan ialah menyambung ke pelayan VPN yang betul. Sekiranya anda memilih pelayan yang dipercayai dan pantas, anda akan menikmati lebih banyak kandungan daripada yang anda jangkakan.

VPN menjadikan Netflix menjadi pilihan yang lebih baik: anda mendapat lebih banyak filem dalam lebih banyak bahasa. Ini dapat membantu anda mempelajari bahasa asing atau membiasakan diri dengan budaya lain. Selain itu, anda menikmati lebih banyak privasi. Ini adalah situasi menang dalam setiap cara anda melihatnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector