Cara Mengesan dan Menguruskan Pelaburan Crypto Anda

pelaburan kripto

Melabur dalam cryptocurrency menjadi sangat popular bagi individu dan organisasi yang cenderung membeli lebih banyak aset digital. Cryptocurrency nombor satu tetap Bitcoin, yang kini dianggap sebagai simpanan nilai saingan terhadap emas. Seperti pelaburan lain, anda perlu mengesan pelaburan crypto anda untuk mengetahui sama ada anda membuat keuntungan atau tidak dan jika anda perlu menukar aset anda.

Terdapat banyak cara untuk mengesan portfolio pelaburan cryptocurrency anda. Ini dimungkinkan oleh sejumlah startup dan aplikasi mudah alih yang dapat anda gunakan dengan mudah untuk terus mengikuti perkembangan pelaburan anda. Dalam artikel ini, kami akan menggariskan cara mengesan pelaburan crypto anda menggunakan alat ini.

Penjejak Pelaburan Cryptocurrency

Pada dasarnya, penjejak pelaburan crypto adalah platform digital yang membolehkan pelabur mengesan portfolio crypto mereka. Ini mungkin aplikasi atau laman web yang disambungkan ke dompet cryptocurrency untuk mengawal aset digital.

Penjejak pelaburan lain juga bergabung dengan pertukaran kripto secara langsung, dan pelabur dapat menggunakannya sebenarnya untuk memperdagangkan aset kripto mereka. Dengan menggunakan alat ini, anda akan dapat menguruskan semua aset anda dengan berkesan. Hasilnya, anda dapat memaksimumkan pelaburan anda dan meningkatkan nilai bersih anda dengan cara yang mustahil.

pelaburan kriptounplash.com

Mengapa Anda Memerlukan Pelacak Pelaburan?

Cryptocurrency adalah sekumpulan aset pelaburan baru yang hanya ada selama lebih dari 10 tahun. Oleh kerana masih belum banyak pelabur, harga boleh berubah dan berubah dengan cepat dalam masa yang singkat. Perubahan tersebut boleh disebabkan oleh perkembangan seperti peraturan atau pengaruh utama yang mengambil tindakan tertentu.

Kerana perubahan harga yang cepat, penting untuk memerhatikan pelaburan kripto anda agar dapat menggunakan perubahan tersebut untuk keuntungan anda. Di sinilah pelacak pelaburan crypto masuk.

Berikut adalah beberapa pelacak teratas yang mungkin anda pertimbangkan untuk gunakan.

Statistik Syiling

penjejak pelaburan cryptoppsumo.com

Statistik Syiling adalah platform pengurusan portfolio crypto yang memberi anda akses kepada pelbagai cryptocurrency dan pertukaran. Kini terdapat lebih dari 8000 cryptocurrency dan 300 pertukaran yang boleh anda pautkan. Sebaik sahaja anda menghubungkan dompet crypto anda ke bursa atau aplikasi, anda boleh menguruskan pelaburan anda dengan mudah dengan kemas kini harga masa nyata dan maklumat penting lain yang diperlukan untuk penilaian portfolio yang lebih baik.

CoinStats tersedia untuk semua peranti, baik iOS dan Android, sehingga anda dapat memantau pelaburan crypto anda di mana sahaja. Ia juga tersedia di Web, macOS, bot Telegram, dan jam tangan epal.

Sekatan

Kajian semula portfolio


Blockfolio sangat popular dalam pengurusan portfolio crypto. Ia mempunyai lebih dari 5 juta pengguna, mendapat kepercayaan banyak pelabur crypto. Di platform ini, anda mempunyai akses kepada maklumat seperti makluman harga untuk aset digital anda, penyegerakan automatik antara portfolio dan pertukaran anda, berita kripto terkini, dan banyak lagi.

Mungkin satu perkara menarik mengenai platform pengurusan portfolio yang terkenal ini ialah ia boleh digunakan secara percuma. Blockfolio menyokong lebih dari 8000 cryptocurrency, dan anda boleh menyegerakkan ke 300 pertukaran melaluinya.

Delta

penjejak pelaburan crypto

Ini adalah portfolio crypto untuk peranti mudah alih. Walaupun benar-benar sebuah aplikasi, ia bersaing dengan nama-nama terkenal, seperti Blockfolio, ketika datang ke pelacakan aset crypto. Dengan Delta, anda boleh mengesan pelaburan crypto anda dalam perjalanan sama ada anda dalam perjalanan, tinggal di pejabat atau di rumah.

Aplikasi ini menyokong 2000 cryptocurrency dan 7 pertukaran teratas yang boleh anda selaraskan untuk memperdagangkan aset. Anda juga dapat melihat carta dan grafik dengan harga kripto dengan mudah dengan antara muka pengguna yang direka dengan cantik tetapi ringkas. Sekiranya anda peminat aplikasi dan ingin mengawasi pelaburan crypto anda setiap masa, Delta adalah pendamping yang anda perlukan.

Altpocket

penjejak pelaburan crypto

Ini adalah satu lagi aplikasi penjejakan portfolio crypto yang terkenal dengan reka bentuknya yang hebat. Ia menawarkan lebih banyak daripada daya tarikan fizikalnya. Dengan itu, anda boleh menambahkan kunci API dari dompet crypto anda yang berbeza, dan anda boleh mengimport semua transaksi crypto anda dan menguruskannya. Dikenali sebagai pelacak portfolio sosial, Altpocked juga membolehkan anda mengadakan perbincangan mengenai cryptocurrency dalam komuniti dan juga belajar dari peniaga crypto teratas. Ini adalah aplikasi mudah untuk difahami dan mudah disesuaikan dengan selera anda untuk memberi pelbagai.

Penjejakan Duit Syiling

Ini adalah laman web penjejakan pelaburan crypto yang kebetulan menjadi pelacak pertama di ceruk cryptocurrency. Laman web ini membolehkan anda mengesan maklumat penting, seperti pendapatan kripto dari semua sumber, kerugian, dan aset yang dicuri. Sebagai tambahan, Contracking mempunyai perisian cukai crypto yang memudahkan pengiraan cukai ke atas aset anda.

The Penjejakan Duit Syiling aplikasi juga tersedia di kedua-dua peranti iOS dan Android, dengan akses ke lebih dari 110 aset dan pertukaran untuk mengurus dan mengesan. Dengan versi percuma, anda dapat menjejaki hingga 200 perdagangan, yang merupakan jumlah yang layak untuk rata-rata pelabur runcit. Namun, untuk melacak lebih banyak perdagangan, ada keperluan untuk peningkatan ke versi berbayar.

Cara Lain untuk Menguruskan Pelaburan Crypto Anda

Sebagaimana pentingnya menggunakan aplikasi pengurusan pelaburan crypto dan alat lain, anda tidak akan salah dengan mempunyai sumber maklumat dan panduan lain. Salah satu cara termudah untuk mendapatkan maklumat penting bagi pengurusan portfolio anda adalah dengan aktif dalam komuniti aset masing-masing. Sebilangan daripada mereka mempunyai komuniti yang sangat aktif dengan maklumat masa nyata mengenai perkembangan yang mungkin tidak anda temui dalam pelacak pelaburan anda.

Anda boleh menemui komuniti seperti itu di media sosial seperti Facebook, Twitter, Reddit, dan Telegram. Anda juga boleh mengikuti pengaruh di ruang yang memberikan kemas kini berharga mengenai harga dan maklumat lain. Oleh itu, ini dapat membantu anda membuat keputusan terbaik untuk menguruskan portfolio anda dengan lebih baik.

Kesimpulannya

Adakah anda pelabur cryptocurrency? Adalah baik untuk mengetahui bahawa untuk memanfaatkan pelaburan anda dengan sebaik-baiknya, anda harus dapat mengesannya, terutamanya jika anda mempunyai banyak aset yang berbeza. Itulah sebabnya anda perlu mencari platform cryptocurrency yang akan menunjukkan kepada anda semua yang perlu anda ketahui. Penjejak pelaburan direka untuk membantu anda menguruskan banyak aset, dan anda pasti akan dapat membantu mereka.

Gambar pilihan: unsplash.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector