Cara Membeli Ripple (XRP) di Amerika Syarikat

Ripple adalah salah satu mata wang maya yang paling popular di pasaran. Walau bagaimanapun, tidak semua orang tahu bagaimana membelinya. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan kepada anda cara membeli Ripple di AS. Matlamat utama adalah untuk berkongsi dengan anda beberapa cara terbaik untuk memperoleh XRP di pasaran ini. 

Perlu disebutkan bahawa setiap negara di mana cryptocurrency beroperasi mempunyai peraturan yang berbeza. Tidak semua bidang kuasa membenarkan pengguna mengendalikan aset digital dengan cara yang sama. Inilah sebabnya mengapa beberapa pertukaran tidak berfungsi di beberapa negara.

Apa itu Riak?

Walaupun XRP adalah mata wang maya ketiga terbesar di pasaran, terdapat pelabur yang tidak mengetahui mengenainya. Ini adalah salah satu aset digital yang paling menguntungkan dan terbesar di dunia. Memang, CoinMarketCap menunjukkan ia kini merupakan crypto yang paling popular selepas Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH), dan Tether (USDT). 

Ripple, syarikat di belakang XRP dan pengembangannya, membantu seluruh rangkaian berkembang. Mereka menandatangani kerjasama baru dengan syarikat kewangan dan mempromosikan penggunaan XRP. XRP dapat digunakan untuk mengurangi biaya transaksi untuk pemindahan lintas batas. Ini sememangnya berguna untuk syarikat yang menawarkan perkhidmatan pengiriman wang.

Amerika Syarikat adalah pasaran penting untuk pengiriman wang. Sebilangan besar individu kini bekerja di AS dan menghantar dana kembali ke negara asal mereka. Pasaran pengiriman wang ini berkembang dari hari ke hari. Inilah sebabnya mengapa penting untuk mengetahui cara membeli Ripple di AS.

Adalah perlu untuk menawarkan perkhidmatan yang lebih baik kepada firma kewangan yang membantu pengguna menghantar dana melintasi sempadan. Inilah sebabnya mengapa Ripple melakukan pekerjaan yang luar biasa, memperluas penggunaan XRP di wilayah yang berbeza. Pada masa ini, terdapat lebih dari 300 syarikat di seluruh dunia yang menggunakan perkhidmatan Ripple.

Cara Membeli Ripple di AS

Ripple bergerak maju di pasaran. Seperti disebutkan sebelumnya, mereka berusaha menarik sebilangan besar syarikat dari berbagai benua. Ini tentunya akan membantu menaikkan harga XRP ke atas dalam jangka masa panjang.

Di bahagian ini, kami akan berkongsi dengan anda, cara yang paling berkesan untuk membeli Ripple di AS. Pada asasnya, pertukaran adalah pilihan terpantas dan paling mudah bagi pengguna untuk mengakses mata wang maya ini. Sekiranya anda sudah menggunakan beberapa pertukaran yang paling popular, anda akan dapati panduan ini sangat mudah. Dengan ini, anda mungkin akan belajar mengenai pilihan baru untuk memperoleh Ripple.

Pertukaran Crypto Binance.US

Binance mungkin merupakan platform crypto yang paling popular untuk memperoleh aset digital. Walaupun beroperasi di bawah domain Binance.com, ia kini menawarkan perkhidmatan melalui Binance.US.

Penyelesaian asas adalah pertukaran tempat. Binance membolehkan peniaga menukar mata wang maya dengan USD pada versi Binance.US mereka. Pada masa yang sama, mereka memasukkan beberapa stablecoin untuk peniaga yang menganggap lebih baik menggunakan crypto. Binance adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli Ripple di AS. 

Di samping itu, Binance telah menambah niaga hadapan dan perdagangan margin untuk mata wang maya. Ini juga sangat berguna bagi pedagang yang ingin meningkatkan strategi perdagangan mereka. Selain itu, Binance mempunyai sebilangan besar pasangan perdagangan, yang bagus untuk mempelbagaikan portfolio anda.


Pertukaran ini juga menawarkan pelbagai perkhidmatan kewangan. Mereka sekarang membenarkan pengguna mempertaruhkan mata wang maya mereka – jika ada. Lebih-lebih lagi, Binance menawarkan perkhidmatan pinjaman yang membantu pengguna menjana sejumlah dana tambahan pada akaun mereka.

Ini akan menjadi salah satu kaedah termudah bagi anda mengenai cara membeli Ripple di AS. Memang, Binance juga membantu pengguna membeli mata wang digital menggunakan kad kredit dan debit. Ini adalah salah satu kaedah paling mudah untuk membeli dan menjual mata wang maya. Sekiranya anda sudah menjadi pengguna crypto, anda boleh menghantar dana anda ke Binance dan menukarnya dengan XRP.

Pertukaran Crypto Coinbase

blog.coinbase.com

Coinbase adalah satu lagi platform perdagangan crypto yang popular di pasaran. Mereka beroperasi bukan sahaja di Amerika Syarikat tetapi juga mempunyai kehadiran di sebilangan besar negara. Perbezaan utama dengan Binance adalah hakikat bahawa Coinbase mempunyai pasangan perdagangan yang lebih sedikit. Oleh itu, Binance akan menjadi platform yang lebih baik jika anda mempunyai portfolio yang pelbagai.

Kelebihan utama menggunakan Coinbase adalah berkaitan dengan penyelesaian mesra pengguna yang disediakan. Ia boleh menjadi platform yang bagus untuk pendatang baru yang tidak tahu bagaimana mengendalikan mata wang digital. Pertukaran ini menawarkan pengguna kemungkinan untuk membeli Ripple dan mata wang maya lain hanya dengan beberapa klik.

Pada masa yang sama, jika anda adalah pengguna yang lebih maju, anda hanya boleh membuka akaun Coinbase Pro. Coinbase Pro adalah versi lanjutan perkhidmatan perdagangan crypto yang ditawarkan oleh Coinbase. Sekiranya anda ingin memperdagangkan aset digital, ini akan menjadi platform yang sangat berguna untuk anda.

Lebih-lebih lagi, Coinbase menawarkan perkhidmatan yang serupa dengan Binance dari segi taruhan. Memandangkan bahawa beberapa mata wang maya membolehkan pengguna memperoleh ganjaran dengan mempertaruhkan, pertukaran memanfaatkannya. Salah satu aset digital yang kini menawarkan penyelesaian ini adalah Tezos (XTZ). Di masa depan, Cardano (ADA) dapat ditambahkan juga.

Kedua-dua Coinbase dan Binance mematuhi peraturan A.S. Ini akan sangat berguna sekiranya pertukaran mengalami masalah undang-undang. Banyak syarikat kripto pada masa lalu terpaksa menghentikan operasi mereka kerana mereka tidak mematuhi peraturan tempatan.

Coinbase juga dapat menambahkan penyelesaian pelaburan jangka tetap untuk pengguna. Ini sangat berguna untuk menarik pedagang baru. Pelabur mencari pelbagai cara untuk mempelbagaikan pelaburan dan dana mereka. Seperti yang kami katakan sebelumnya, Coinbase sangat berguna untuk pengguna baru dan mereka yang tidak mempunyai pengalaman yang besar.

Pertukaran Crypto Bitstamp

Bitstamp juga merupakan pertukaran cryptocurrency yang popular yang hanya tertumpu pada beberapa pasangan perdagangan untuk pengguna. Mereka kini menawarkan individu untuk berdagang XRP dengan USD dan EUR juga. Ini amat berguna bagi mereka yang mempunyai akaun bank dalam EUR dan USD.

Cara kerjanya sangat mudah. Untuk memperoleh Ripple, anda perlu menghantar sejumlah dana ke platform. Setelah pemindahan diproses, anda berpeluang memperoleh XRP yang anda mahukan.

Di Bitstamp, anda akan dapat berdagang XRP berbanding BTC, EUR, dan USD, seperti yang disebutkan di atas. Ketiga pasangan perdagangan ini mewakili 15% dari jumlah dagangan platform. Sekiranya anda hanya berminat untuk memperoleh Ripple, ini sangat mudah dilakukan dari Bitstamp.

Selain itu, anda boleh mempunyai kepelbagaian minimum. Sebagai contoh, anda boleh memperoleh pertukaran Bitcoin, Ethereum dan Litecoin ini. Pada masa akan datang, Bitstamp juga mungkin mula menawarkan perkhidmatan lain seperti yang dilakukan oleh Coinbase dan Binance pada masa ini.

Dompet Perkakasan Lejar

shop.ledger.com

Memegang cryptocurrency yang paling popular – termasuk Ripple – dalam pertukaran adalah perkara yang berbahaya untuk dilakukan. Sekiranya anda pemilik sejumlah besar XRP, maka yang terbaik ialah menggunakan dompet perkakasan. Dompet ini membolehkan anda bukan sahaja menjadi pemilik dana anda yang sebenar tetapi juga melindungi diri anda dari serangan.

Penggodam biasanya mensasarkan pertukaran kripto untuk mencuri dana mereka. Apabila itu berlaku, semua dana yang anda ada dalam platform dalam talian dapat hilang dengan mudah. Inilah sebabnya mengapa Ledger telah mengembangkan dua penyelesaian terbaik untuk menyimpan Ripple dan cryptocurrency lain.

Ledger Nano S dan Ledger Nano X adalah peranti paling popular yang dibuat oleh Ledger. Kedua-dua dompet perkakasan ini memberi pengguna kemungkinan untuk mengawal dana mereka. Pada masa yang sama, mereka dilindungi daripada peretasan kripto dan serangan di bursa.

Kesimpulannya

Dalam artikel ini, kami menjawab persoalan bagaimana membeli Ripple di AS. Terdapat tiga platform utama yang membolehkan anda melakukannya: Coinbase, Binance, dan Bitstamp. Walaupun begitu, terdapat banyak platform lain di negara ini untuk memperoleh Ripple. Anda juga boleh membeli Ripple menggunakan wang tunai sekiranya rakan anda menjual mata wang maya ini.

Pada masa yang sama, kami menasihatkan anda untuk mendapatkan dompet perkakasan untuk menyimpan aset digital anda. Dengan cara ini, dana anda akan dilindungi setiap saat dari penyerang dan peretasan yang dialami oleh pertukaran kripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector