Cara Membeli Ethereum dengan Kad Kredit

Beli Ethereum dengan Kad Kredit

Ethereum adalah salah satu kripto yang paling popular dan paling banyak ditukar di pasaran. Dalam panduan hari ini, kami akan menerangkan bagaimana anda boleh membeli Ethereum dengan kad kredit anda.

Beli Ethereum dengan Coinbase

Coinbase adalah salah satu pertukaran teratas di dunia crypto, yang juga menyokong pembelian Ethereum melalui kad.

Untuk membeli Ethereum, anda mesti mendaftar akaun di Coinbase terlebih dahulu. Anda juga diminta untuk memberikan ID anda untuk tujuan KYC dan AML. Selepas pengesahan anda, anda dapat memilih kaedah deposit anda, yang mana dalam kes kami akan melalui kad kredit atau debit.

Selepas ini, Coinbase akan mengesahkan kad kredit atau debit anda dengan menghantar dua pembayaran ujian kecil dan, selepas ini, anda akan dapat membeli Ethereum dengan kad kredit anda.

Proses membeli ETH dari sini adalah seperti crypto lain; anda memasukkan jumlah yang anda ingin beli dan pilih “Kad” sebagai pilihan pembayaran anda. Selepas proses selesai, Ethereum akan dikreditkan ke akaun anda hanya dalam beberapa minit.

Coinbase mempunyai bayaran 3.99% yang dikenakan untuk semua pembelian kad kredit dan debit.

beli Ethereum di Coinbase

Arahan langkah demi langkah:

 1. Pergi ke laman web Coinbase dan klik pada “Mendaftar“;
 2. Berikan nama dan e-mel anda;
 3. Pilih kad kredit sebagai pilihan pembayaran;
 4. Muat naik gambar pasport, kad pengenalan atau lesen memandu anda;
 5. Akses tab “Beli / Jual” dan pilih berapa banyak Ethereum yang anda ingin beli;
 6. Klik “beli.”

Beli Ethereum dengan CEX.io

CEX adalah satu lagi pertukaran crypto yang mapan yang menawarkan pengguna kemungkinan untuk membeli Ethereum dengan kad kredit. Perkhidmatan ini mempunyai antara muka yang mesra pengguna dalam bentuk desktop dan mudah alih dan tersedia untuk pengguna dari pelbagai negara, termasuk beberapa negara di AS.

Syarikat ini mempunyai perkhidmatan pembrokeran (beli terus dari bursa) dan platform perdagangan (sesuai untuk pengguna yang lebih maju), tetapi pada yang pertama, yuran akan kelihatan lebih tinggi kerana mereka sudah dimasukkan ke dalam kadar pertukaran, semasa dalam perdagangan platform anda akan mempunyai kadar pertukaran yang lebih baik.

Selepas anda mendaftar dan mengesahkan ID anda di CEX, pilih kad kredit anda sebagai pilihan pembayaran anda. CEX boleh mengambil masa sehingga 48 jam untuk mengesahkan kad kredit anda, dan selepas itu, anda dapat membeli Ethereum dengan segera. Untuk mengesahkan kad anda, anda perlu memberikan kad selfie, tetapi anda harus berhati-hati untuk memberikan kad yang mencukupi, atau anda perlu mengambil kad yang lain.

CEX mengenakan bayaran 3.5% + $ 0.25 / £ 0.20 perbelanjaan untuk deposit kad kredit pada kadar $ 3.80 / £ 2.90 untuk pengeluaran kad (selain 1.2% untuk pengeluaran kad Kredit). Perlu diingat bahawa CEX juga mempunyai perbelanjaan pentadbiran 7% yang ditambahkan pada kadar pertukaran Ethereum yang ditawarkan di laman web ini. Anda harus memberi perhatian, jadi bayarannya tidak akan melebihi jumlah yang anda mampu.


beli Ethereum dengan CEX.io

Arahan langkah demi langkah:

 1. Pergi ke CEX.io dan buka akaun;
 2. Pilih kaedah pembayaran kad kredit;
 3. Berikan maklumat kad anda;
 4. Muat naik 2 foto untuk mengesahkan identiti anda: gambar selfie dengan kad bank anda dan gambar kad bank dan ID anda;
 5. Pergi ke “Beli / Jual” dan klik Ethereum;
 6. Pilih jumlah ETH yang ingin anda beli;
 7. Klik beli.

Beli Ethereum dengan eToro

eToro adalah pertukaran crypto yang memungkinkan pembelian mudah. Anda boleh membeli Ethereum dengan kad kredit anda hanya dalam beberapa minit, sebagai proses pendaftaran di eToro mudah dan cepat. Pengguna yang tinggal di Amerika Syarikat tidak dapat menggunakan platform ini, jadi periksa terlebih dahulu jika negara anda disokong oleh perkhidmatan tersebut.

Untuk dapat berdagang di eToro, anda harus memenuhi syarat Kenali Pelanggan Anda (KYC) dan anti pencucian wang (AML). Anda perlu memberikan beberapa dokumen yang mengesahkan identiti anda. Deposit Eter melalui kad kredit tanpa melengkapkan KYC dan AML adalah mungkin, tetapi bila anda diminta membuktikan identiti anda semasa pengeluaran.

Semasa berdagang, anda juga dapat menetapkan had seperti “stop loss” dan “take profit”, yang memungkinkan anda menetapkan pada nilai mana perdagangan harus ditutup.

eToro tidak mengenakan sebarang bayaran kepada pengguna semasa mereka membeli Ethereum dengan kad kredit.

eToro

Arahan langkah demi langkah:

 1. Pergi ke halaman eToro dan Daftar untuk akaun;
 2. Depositkan wang anda dengan kad kredit anda dengan pergi ke butang di sebelah kiri skrin;
 3. Pilih berapa yang anda mahu deposit dan dalam mata wang apa;
 4. Setelah deposit anda dibuat, anda akan mendapat kredit dana ke akaun anda dalam sekelip mata;
 5. Pilih berapa banyak yang anda mahu belanjakan dan klik “perdagangan terbuka” di bahagian bawah;
 6. Pilih berapa ETH yang anda mahu beli;
 7. Beli ETH.

Tarik Ethereum Anda ke Dompet Anda

etwallet

Pastikan selepas anda membeli Ethereum dengan kad kredit anda untuk segera memindahkan dana ke dompet anda sendiri. Meninggalkan duit syiling di dompet pertukaran anda menjadikannya terdedah kepada peretasan, atau anda mungkin kehilangannya jika pertukaran tiba-tiba ditutup.

Anda perlu menghantar token anda ke alamat dompet Ethereum anda. Terdapat pelbagai jenis dompet yang menyokong Ethereum, baik itu desktop, mudah alih, perkakasan, dll. Anda boleh melihat artikel kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai dompet Ethereum. Alamat anda kelihatan seperti rentetan huruf dan nombor yang panjang yang dapat anda hasilkan dari dompet Ethereum anda.

Pengunduran Ethereum

 1. Pergi ke akaun pertukaran anda dan pergi ke bahagian Pengeluaran;
 2. Pilih dompet yang akan anda tarik keluar (dalam kes ini dompet ETH anda);
 3. Pilih untuk menarik balik ke dompet crypto anda;
 4. Berikan alamat dompet ETH;
 5. Masukkan jumlah yang anda mahu pengeluaran (lebih baik keseluruhannya);
 6. Klik butang tarik balik;
 7. Tunggu dana dikreditkan ke dompet anda.

Kesimpulannya

Ini telah menjadi panduan kami mengenai cara membeli Ethereum dengan kad kredit. Anda tidak perlu menggunakan pertukaran yang dicadangkan untuk membeli ETH, tetapi keseluruhan prosesnya sama jika anda memilih platform perdagangan lain.

Gambar pilihan: congtienao.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector