Cara melindung nilai pegangan bitcoin anda

Seperti yang diketahui oleh mana-mana pemegang, bitcoin adalah binatang yang tidak menentu. Kenaikan harga yang mengejutkan dapat dengan cepat diikuti dengan penurunan yang memilukan, dan tempoh ketenangan sering kali tidak lebih dari sekedar ribut ribut hebat. Dari masa ke masa, memegang telah membuktikan strategi yang sangat baik; namun, ada kalanya roller coaster itu merayap ke puncak gunung itu, anda melihat kereta pertama mula menuruni kenderaan mereka, dan anda baru mengetahui bahawa anda akan melaju ke bawah dengan kelajuan yang tinggi. Apabila anda berada di saat seperti ini, apa yang boleh dilakukan untuk melindungi pelaburan anda?

Lindung Nilai Bitcoin tanpa Tukar menjadi USD

Syukurlah, anda tidak perlu menjual bitcoin anda untuk mengurangkan risiko. Pertukaran niaga hadapan Bitcoin seperti bitmex menawarkan kaedah mudah dan berkesan untuk mengurangkan pendedahan anda atau mengekalkan nilai nominal bitcoin anda yang sama semasa perubahan harga.

Pertama, peningkatan besar menuju ke Flood @ThinkingUSD untuk menjelaskan kaedah lindung nilai ini:

Ramai di antara anda mungkin tidak mengetahui perkara ini, tetapi jika anda ingin menghilangkan pendedahan bitcoin anda tanpa benar-benar melalui proses penukaran ke fiat, anda boleh memindahkan pegangan anda menjadi USD sintetik https://t.co/qr49NsLQCU dengan jalan pintas dengan leverage 1x.

– Banjir [Bitmex] (@ThinkingUSD) 9 Februari 2018

Mari kita teliti bagaimana ini berfungsi. Anda ingin melindung nilai satu bitcoin sehingga mengekalkan nilai USD yang sama selama dua minggu atau lebih, tempoh di mana anda tidak dapat memberi perhatian kepada pasaran bitcoin. Ulangi langkah berikut dan tidur dengan selesa.

  1. Buka akaun di bitmex dan depositkan satu bitcoin.
  2. Pilih tarikh masa depan dengan luput di luar tempoh lindung nilai dua minggu yang telah anda pilih.  

Untuk tujuan kami, tarikh luput bulan Mac jatuh di luar jangka masa lindung nilai kami dan harganya sangat dekat dengan harga spot semasa (berterusan dalam gambar di atas).

  1. Pendek 30 Mac dengan 1 bitcoin anda.

Perhatikan bahawa setiap kontrak bernilai satu dolar, yang bermaksud bahawa kuantiti yang dipilih harus sama dengan nilai dolar bitcoin. Perhatikan juga bahawa leverage telah ditetapkan pada slider di sebelah kiri bawah ke 1X.

Pesanan had sebenarnya akan memberikan rebat yuran.025% kepada anda, tetapi tentu saja jika pasaran bergerak terhadap anda atau nilai bitcoin turun, pesanan anda tidak akan dipenuhi. Pesanan pasaran dikenakan bayaran kecil.075%, atau.00075 bitcoin pada pesanan satu bitcoin anda. OK, jadi sekarang anda telah membeli kontrak pendek bernilai USD pada nilai nominal satu bitcoin.  

4. Tutup kedudukan pada akhir tempoh lindung nilai anda.

OK, dua minggu anda sudah habis dan anda membuka skrin komputer anda sedikit berminat untuk melihat bagaimana prestasi bitcoin. Sekiranya pada masa itu harga bitcoin jatuh, nilai kontrak anda akan meningkat dalam nilai bitcoin. Dengan andaian bahawa harga bitcoin turun sebanyak 10% selama lindung nilai dua minggu anda, setelah anda melikuidasi kedudukan anda (yang mungkin dilakukan dari menu “posisi” di bahagian bawah skrin) harganya bernilai kira-kira 1.1 bitcoin, tolak pengambil yuran jika berkaitan dan bayaran penyelesaian a.05%. 1.1 ini akan setara dalam nilai USD dengan jumlah nominal semasa anda membuka pesanan anda. Genius!


Sekiranya, sebaliknya, nilai bitcoin meningkat 10% dalam tempoh lindung nilai dua minggu anda, nilai kontrak anda akan menurun dalam nilai bitcoin. Setelah pembubaran, anda akan menyimpan kira-kira.9 bitcoin (sekali lagi, tolak sebarang yuran yang berkaitan) yang sekali lagi sama dengan nilai USD yang pada mulanya digunakan untuk membuka posisi jual. Sial.

Menggunakan leverage dalam lindung nilai

Dengan menggunakan leverage, anda tidak perlu mengeluarkan semua bitcoin anda dari keselamatan peranti Trezor anda. Sebilangan besar pertukaran niaga hadapan bitcoin membolehkan peniaga mengawal kedudukan besar bitcoin dengan baki akaun yang agak kecil. Katakan bahawa, alih-alih memindahkan keseluruhan bitcoin ke bursa niaga hadapan, anda memindahkan.2 bitcoin dan membuka kedudukan pendek 1 bitcoin menggunakan leverage 5: 1. Sama seperti contoh sebelumnya, anda kemudian menghabiskan masa rehat dua minggu anda, meletakkan bitcoin dari fikiran anda sepenuhnya, dengan yakin bahawa nilai nominal USD dari pegangan anda akan sama amannya seperti anda telah kekurangan 1 bitcoin pada Leverage 1X, seperti yang dijelaskan sebelumnya.

Dan ini benar, dengan syarat kedudukan anda tidak dilikuidasi. Dengan leverage 5: 1, pergerakan 20% terhadap kedudukan anda akan mengakibatkan anda kehilangan keseluruhan jumlah. Sekiranya pasaran berterusan ke arah yang panjang, ini sebenarnya akan menjadi kemalangan yang menggembirakan bagi anda. Kerugian anda akan dibatasi pada 2 bitcoin, selebihnya.8 dalam trezor anda akan terus meningkat dalam nilai USD. Sekiranya anda menyimpan keseluruhan bitcoin anda pada jangka pendek 1X, anda akan terus kehilangan bitcoin – dengan nilai nominal USD tetap sama.  

Sebaliknya, jika kedudukannya dilikuidasi, dan kemudian terdapat pembalikan, anda pasti berada di luar itu.2 bitcoin. Sekiranya anda kekurangan 1X, kedudukan anda akan tetap terbuka, dan anda akan mengalami kerugian lebih sedikit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector