Bagaimana dan di mana untuk membeli Ripple (XRP) | Panduan Permulaan

Untuk membeli Ripple tidak berbeza dengan membeli cryptocurrency lain. Prosesnya cukup mudah, tetapi berbeza bergantung pada perkhidmatan pertukaran yang ingin anda gunakan.

Dan pilihan itu bergantung kepada ketersediaan dan bayaran. Walaupun satu pertukaran mungkin mempunyai yuran yang lebih rendah daripada yang lain, pertukaran tersebut mungkin tidak tersedia di negara anda.

Oleh itu, mari kita ikuti 4 perkhidmatan pertukaran kripto yang paling popular dan lihat pilihan apa yang ada.

Cara Membeli Ripple di Coinbase

Ketika datang ke pertukaran crypto, Pangkalan Wang Syiling adalah platform untuk kebanyakan pengguna.

Untuk membeli Ripple (XRP) melalui Coinbase, pertama anda perlu mendaftar untuk akaun. Ini tidak lebih dari 2 minit. Anda kemudian harus menghubungkan kaedah pembayaran ke akaun anda, memilih antara PayPal, Akaun Bank Euro, Kad Kredit / Debit.

Dengan semua penyediaan itu, cukup klik butang “Trade” dan pilih cryptocurrency yang anda ingin beli serta jumlahnya.

Selain itu, anda juga boleh menuju ke halaman Ripple dan membeli menggunakan widget di sebelah kanan skrin.

Bayaran Dagangan Coinbase

Untuk transaksi jual beli, Coinbase mengenakan Spread sekitar 0.50%. Walau bagaimanapun, ini mungkin berbeza bergantung pada turun naik harga mata wang tersebut.

Selain itu, mereka mengenakan Bayaran Coinbase yang boleh berupa peratusan rata atau berubah berdasarkan wilayah, ciri produk, atau jenis pembayaran. Bayaran tetap adalah:

 • Sekiranya jumlah keseluruhan transaksi kurang dari atau sama dengan $ 10, bayarannya adalah $ 0,99;
 • Sekiranya jumlah keseluruhan transaksi melebihi $ 10 tetapi kurang atau sama dengan $ 25, bayarannya adalah $ 1,49;
 • Sekiranya jumlah keseluruhan transaksi melebihi $ 25 tetapi kurang dari atau sama dengan $ 50, bayarannya adalah $ 1,99;
 • Sekiranya jumlah keseluruhan transaksi melebihi $ 50 tetapi kurang atau sama dengan $ 200, bayarannya adalah $ 2.99.

Cara Membeli XRP di Kraken

Membeli Ripple di Kraken bermula sama seperti setiap pertukaran lain – mendaftar untuk akaun. Proses pendaftaran adalah mudah, tetapi anda perlu mengesahkan akaun anda untuk memulakan perdagangan.

Kraken membolehkan anda memilih dari 3 jenis akaunnya – Starter, Intermediate, dan Pro. Akaun permulaan biasanya disyorkan, dan hanya meminta nama penuh, alamat e-mel, alamat utama, dan nombor telefon.


Jenis akaun berbeza dari segi had perdagangan dan ciri yang disediakan, tetapi melainkan jika anda adalah pelabur yang komited atau perniagaan utama, akaun permulaan akan memenuhi tujuannya.

Setelah anda memilih jenis akaun anda, yang perlu anda buat adalah deposit adalah menuju ke tab Funding. Di sini, anda boleh memilih antara mata wang fiat (USD, EUR, atau GBP) dan cryptocurrency (BTC, ETH, LTC, XRP, atau USDT). Pilih yang anda mahu gunakan, klik deposit, dan anda boleh pergi.

Setelah dana anda tersedia, pergi ke tab “Trade” dan pilih pasangan perdagangan yang ingin anda gunakan (XRP / XBT, XRP / EUR, dll.).

Yuran Perdagangan Kraken

Kraken mengenakan bayaran semasa pesanan dilaksanakan (dipadankan dengan pesanan pengguna lain). Bayaran ini boleh berkisar antara 0% hingga 0.26% dari jumlah nilai pesanan, dan bergantung pada yang berikut:

 • Pasangan cryptocurrency yang diperdagangkan;
 • Jumlah dagangan 30 hari anda dalam USD;
 • Sama ada pesanan anda adalah pembuat atau pengambil.

Selain itu, jika anda berniaga menggunakan leverage, ada 2 bayaran lagi yang akan dikenakan:

 • Bayaran pembukaan margin;
 • Bayaran peralihan margin.

Cara Membeli Ripple di Binance

Binance adalah pertukaran crypto lain yang sangat popular, tersedia hampir di seluruh dunia, dan mempunyai beberapa yuran transaksi terendah untuk transaksi crypto-to-crypto.

Bermaksud bahawa untuk membeli XRP di Binance, anda biasanya memerlukan cryptocurrency lain.

Tetapi ini tidak bermaksud bahawa mereka tidak menerima pembayaran dalam USD / EUR. Urus niaga Fiat juga tersedia di Binance, tetapi ia mempunyai bayaran yang lebih tinggi daripada transaksi crypto.

Untuk mula berniaga di Binance, pertama-tama anda memerlukan akaun. Proses pendaftaran cepat, kerana anda hanya perlu memberikan e-mel, kata laluan, dan pengesahan e-mel setelah anda mendaftar. Anda juga boleh mengaktifkan 2FA menggunakan Google / SMS untuk meningkatkan keselamatan, tetapi langkahnya tidak diperlukan.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membeli cryptocurrency, Binance menghendaki anda melengkapkan pengesahan KYC, yang boleh dilakukan dari tetapan akaun anda.

Membuat Deposit di Binance

Sekiranya anda ingin membeli Ripple menggunakan cryptocurrency, anda perlu menuju ke dompet anda, pilih “Deposit,” dan pilih mata wang yang anda mahu masukkan. Setelah anda memilih cryptocurrency, alamat akan dipaparkan.

Anda boleh menghantar mata wang anda dari dompet, seperti Coinbase, ke alamat yang tertera di Binance. Wang syiling akan dimasukkan ke dalam akaun anda setelah pengesahan rangkaian yang diperlukan.

Sekiranya anda memilih EUR, anda perlu menyelesaikan proses KYC. Setelah selesai, anda boleh memilih untuk deposit menggunakan:

 • Dompet Advcash;
 • Kad Bank (Visa atau Mastercard);
 • Wang Sempurna;
 • Dompet Epay;
 • Pembayar;
 • FasaPay.

Selepas duit syiling anda disimpan, anda perlu pergi ke halaman “Pertukaran” di Dompet anda dan mencari Ripple (XRP), klik pada Perdagangan, dan pilih pasangan perdagangan yang ingin anda gunakan. Contohnya, jika anda menyimpan BTC, anda perlu memilih pasangan XRP / BTC.

Anda akan dibawa ke halaman yang serupa dengan ini, dan anda boleh menggunakan widget kanan bawah untuk membeli atau menjual XRP.

Binance menawarkan 2 kaedah pembelian – pesanan pasaran atau pesanan had.

Pesanan pasaran disyorkan untuk pemula. Ini membolehkan anda memasukkan jumlah XRP yang ingin anda beli pada kadar semasa.

Perintah had membolehkan anda memilih harga yang anda inginkan untuk membeli mata wang pada. Setelah kadar mencecah harga tersebut, pesanan akan diselesaikan secara automatik.

Yuran Perdagangan Binance XRP

Binance mempunyai sistem yuran perdagangan yang berubah-ubah, yang menilai jumlah dagangan anda selama 30 hari terakhir dan memberikan anda tahap perdagangan. Semua maklumat terdapat di halaman ini.

Semua deposit di Binance adalah percuma, namun pengeluaran mempunyai kadar tetap berdasarkan cryptocurrency yang ingin anda gunakan.

Cara Membeli Ripple Menggunakan Bitstamp

Untuk mula membeli Ripple di Bitstamp, anda perlu mendaftar untuk akaun dan melengkapkan pengesahan KYC. Anda boleh memilih antara akaun peribadi atau syarikat.

Setelah proses pendaftaran selesai, yang harus anda lakukan untuk menyimpan dana adalah pergi ke bahagian “Deposit” dan pilih mata wang pilihan anda. Anda boleh membuat deposit menggunakan SEPA, transfer bank antarabangsa, atau membeli secara langsung menggunakan kad kredit. Selain itu, anda boleh membuat deposit menggunakan Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, atau Ethereum.

Berdasarkan jenis deposit anda, dana anda akan tersedia di akaun anda setelah pengesahan.

Untuk membeli Ripple (XRP), pergi ke bahagian Beli / Jual, pilih pasangan cryptocurrency yang ingin anda gunakan, dan buat pesanan. Bitstamp menawarkan 3 pasangan perdagangan yang boleh anda gunakan – XRP / EUR, XRP / USD, dan XRP / BTC. Setelah memilih pasangan perdagangan, anda perlu memilih salah satu daripada 4 jenis pesanan yang tersedia:

 • Pesanan Segera;
 • Perintah Had;
 • Pesanan Pasaran;
 • Hentikan Pesanan.

Akhirnya, masukkan jumlah yang anda ingin beli dan hantarkan pesanan.

Yuran Perdagangan Bitstamp

Untuk semua pasangan perdagangan, Bitstamp mempunyai yuran perdagangan yang berubah-ubah berdasarkan jumlah dagangan 30 hari anda dalam USD. Sekiranya jumlah dagangan anda kurang dari $ 10,000, yuran perdagangan adalah 0.50%.

Selain itu, Bitstamp mempunyai pelbagai yuran perdagangan berdasarkan jenis pembayaran yang anda gunakan. Ini boleh diperbaiki (3.00 EUR untuk Pengeluaran SEPA) atau berubah-ubah (5% untuk sebarang pembelian kad kredit).

Pemikiran Akhir

Seperti yang kami nyatakan pada awal artikel, membeli Ripple cukup mudah dicapai.

Anda boleh menggunakan kad debit atau kredit, wayar bank atau pindahan, PayPal, atau cryptocurrency untuk memulakan perdagangan XRP. Banyak platform pertukaran yang disebutkan juga mempunyai aplikasi mudah alih yang tersedia, menjadikan pembelian Ripple dapat diakses untuk pengguna desktop dan mudah alih.

Riak adalah altcoin dengan potensi yang sangat tinggi dan skalabilitas yang tinggi, sering melebihi seribu transaksi sesaat. Ia diterima secara umum di semua perkhidmatan pertukaran crypto utama, dan rancangan masa depan merangkumi kerjasama dengan bank dan institusi utama.

Secara keseluruhan, Ripple patut diawasi, dengan adopsi yang perlahan tetapi pasti meningkat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map