Acara Cryptocurrency Teratas yang Anda Tidak Perlu Lupa Hingga Akhir 2020

peristiwa cryptocurrency

Pandemik COVID-19 telah mempengaruhi semua sektor ekonomi global dan terutamanya perjumpaan fizikal. Ini menyebabkan pengurangan jumlah acara yang dapat dihadiri orang secara fizikal, dan industri cryptocurrency / blockchain tidak ketinggalan. Walau bagaimanapun, masih ada acara cryptocurrency yang dijadualkan berlangsung pada tahun 2020.

Oleh kerana tahun ini hanya tinggal satu suku lagi, kami telah memilih acara terbaik, dalam talian dan luar talian, yang boleh anda hadiri sebelum tahun ini habis. Kami akan membincangkan peristiwa cryptocurrency ini dan menunjukkan kepada anda mengapa anda tidak boleh melepaskannya.

Buka Kunci Forum Blockchain

Tarikh acara: 7 – 8 Oktober

Lokasi Acara: UAE

Buka Kunci Forum Blockchain mengadakan acara lain pada bulan Oktober. Ini akan menjadi edisi ketiga forum dan berjanji akan lebih baik daripada yang diadakan pada awal tahun ini. Ia akan berlangsung di UAE, yang telah menjadi pusat pelaburan blockchain. Acara ini akan memberi tumpuan kepada pengembangan teknologi blockchain di wilayah Timur Tengah dan Amerika Utara (MENA).

Tema untuk perbincangan panel merangkumi:

 • Mengatur aset kripto di rantau MENA dan kenaikan pertukaran cryptocurrency;
 • Penawaran token keselamatan di wilayah MENA;
 • Bagaimana pemerintah MENA menggunakan blockchain: termasuk strategi dan polisi;
 • Bagaimana pelabur VC dan institusi melihat aset digital;
 • Melabur dalam permulaan blockchain;
 • Di mana wilayah MENA berdiri hari ini;
 • Menjadikan blockchain dapat diakses oleh semua orang BaaS.

Acara ini juga mempunyai beberapa sesi rangkaian yang dijalin ke dalam program-program utamanya, yang akan memberi peluang kepada para usahawan muda untuk bertemu dengan para pemain terbaik dalam industri untuk membantu meningkatkan karier mereka. Sekiranya anda mencari kemungkinan untuk berhubung dengan pakar blockchain teratas di dunia dan mencari peluang untuk melabur di rantau MENA, acara ini sesuai untuk anda.

Forum Kehidupan Blockchain

Tarikh acara: 21 – 22 Oktober

Lokasi acara: Moscow, Rusia

Forum Kehidupan Blockchain mengadakan salah satu acara blockchain terbesar di seluruh dunia. Tahun ini, acara ini akan menjadi lebih besar lagi, dengan 4000 peserta telah mendaftar. Acara ini akan memberi tumpuan kepada Blockchain, cryptocurrency, dan mining.

Forum ini akan menghimpunkan pemimpin industri dan mereka yang baru bermula dalam industri ini. Ini adalah forum pendidikan tinggi yang mendorong pertumbuhan industri yang sangat besar dalam empat tahun keberadaannya. Mereka yang berada dalam senarai peserta termasuk pemilik perniagaan dunia, pelabur dana, pelombong, pembangun blockchain, pegawai kerajaan, dan tetamu khas.

Barisan penceramah merangkumi:


 • Javier Sim, Pengasas Bersama dan Pengarah Urusan Bithumb Global;
 • Eric Benz, Ketua Pegawai Eksekutif, Changelly;
 • Xinxi Wang, Pengarah Litecoin;
 • Roger Ver, Ketua Pegawai Eksekutif, Bitcoin.com;
 • Tone Vays, peniaga dan penganalisis, antara lain.

Sidang Kemuncak Minggu Blockchain Paris

Tarikh acara: 9 – 10 Disember

Lokasi acara: Paris, Perancis

Sidang Kemuncak Minggu Blockchain Paris adalah satu lagi acara blockchain penting tahun ini. Melaluinya, lebih dari 1,700 usahawan, pelabur, dan media dari seluruh dunia dibawa bersama untuk membincangkan blockchain dan cryptocurrency dan bagaimana menjadikan Perancis sebagai negara G20 pertama yang mewujudkan persekitaran yang mesra perniagaan untuk industri yang berkembang pesat.

Acara tahun ini tidak akan begitu menggembirakan, dengan mempertimbangkan penceramah berikut:

 • Changpeng Zhao, CEO, Binance;
 • Ryan Selkis, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, Messari;
 • Eric Demuth, Pengasas Bersama & Ketua Pegawai Eksekutif Bitpanda;
 • David E. Rutter, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif R3;
 • Edward Moncada, pengasas bersama & Ketua Pegawai Eksekutif Blockfolio, antara lain.

Terdapat juga versi puncak dalam talian, jadi jika atas sebab apa pun anda tidak dapat menghadiri siaran langsung, anda tidak akan rugi kerana anda dapat menonton versi dalam talian dari mana sahaja.

Sidang Kemuncak Blockchain LA

Tarikh acara: 6 – 7 Oktober

Lokasi acara: dalam talian

Sidang Kemuncak Blockchain LA adalah syarikat yang berfokus pada perniagaan yang menyatukan pemaju, pelabur, dana modal teroka, pelabur runcit, pejabat keluarga, pelabur harta tanah, usahawan permulaan, penerbit, bursa, peniaga-peniaga, penyedia perkhidmatan, dan anggota media setiap tahun. Acara ini biasanya diadakan di pusat konvensyen Los Angeles, tetapi kerana sekatan COVID-19, ia diadakan dalam talian tahun ini.

Sebahagian daripada mereka yang akan bercakap adalah:

 • Tim Draper, Draper Goren Hol;
 • Justin Sun, Ketua Pegawai Eksekutif Tron;
 • Yoni Asia, Pengasas, dan Ketua Pegawai Eksekutif eToro;
 • Changpeng Zhao, Ketua Pegawai Eksekutif Binance;
 • Brock Pierce, Pengerusi Yayasan Bitcoin;
 • Thomas Lee, Pengasas bersama Fundstrat.

Blockchain Expo Amerika Utara Maya

Tarikh acara: 3 – 4 November

Lokasi acara: Dalam talian

Ini akan menjadi salah satu acara blockchain dalam talian yang utama sepenuhnya pada tahun 2020. Acara ini akan mengumpulkan ahli untuk membincangkan ekosistem blockchain dan cara memajukannya. Tumpuan utama adalah pada industri utama yang paling banyak terganggu oleh teknologi blockchain, termasuk sektor undang-undang, runcit, perkhidmatan kewangan, penjagaan kesihatan, insurans, tenaga, muzik, kerajaan, harta tanah, dan banyak lagi.

Lebih daripada 1,000 peserta dijangka hadir, termasuk yang berikut: CTO, ketua inovasi dan teknologi, Pengarah IT, penyedia Telecom, pemaju, syarikat permulaan, OEM, kerajaan, automotif, operator, penyedia teknologi, pelabur, VC, dan banyak lagi lebih banyak lagi.

Penceramah akan merangkumi:

 • Andrew Peel, Ketua Pasaran Aset Digital, Morgan Stanley;
 • Justin Schmidt, Naib Presiden & Ketua Pasaran Aset Digital, Goldman Sachs;
 • Leandro Nunes, Naib Presiden, Pembangunan Produk & Inovasi, Mastercard.

Ini hanya beberapa pembesar suara yang akan ditampilkan dalam acara dalam talian, kebanyakan mereka dari sektor perniagaan arus utama ingin memasuki ekosistem blockchain.

Kesimpulannya

Ini adalah acara cryptocurrency terbaik untuk dihadiri sepanjang tahun 2020. Sekiranya anda tidak dapat menonton siaran langsung, anda boleh membuat rancangan untuk mengambil bahagian dalam acara yang akan berlangsung dalam talian. Yang anda perlukan hanyalah komputer dan internet anda untuk menyambung ke acara-acara indah ini, dan anda mungkin mendapat lebih banyak nilai daripada yang anda fikirkan.

Gambar pilihan: inyear.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector