8 Saham Blockchain & Crypto Teratas untuk Dilaburkan pada 2021

stok blockchain

Cryptocurrency berada di tengah-tengah pelaburan yang bermanfaat. Malah syarikat arus perdana yang pernah mengkritik pelaburan itu sekarang membeli aset digital. Yang terbaru ialah Tesla, pengeluar kenderaan elektrik yang membeli Bitcoin bernilai $ 1.5 bilion. Lebih banyak pelaburan sedemikian dijangka masuk ke ruang angkasa pada 2021.

Oleh kerana cryptocurrency menjadi lebih popular, blockchain, teknologi di mana mereka dibina, juga akan berkembang. Inilah sebabnya mengapa saham blockchain mungkin merupakan pilihan pelaburan yang berpotensi untuk dilaksanakan pada tahun 2021 dan seterusnya.

Perlu diingat bahawa sebilangan pelabur merasa lebih menguntungkan untuk melabur secara langsung dalam teknologi yang didasarkan pada kripto, dan anda boleh lihat harga di sini untuk menganalisis pasaran untuk membuat keputusan pelaburan terbaik.

Dalam artikel ini, kami menyoroti saham blockchain dan crypto teratas yang harus anda pertimbangkan untuk dibeli pada tahun 2021. Ini adalah saham dengan potensi tertinggi untuk menguntungkan berdasarkan kesesuaian model perniagaan mereka. Setelah itu, mari kita selami dan lihat stok blockchain dan crypto teratas untuk dibeli pada tahun 2021.

1. NVIDIA

Nvidia - stok kripto

Sekiranya anda mempunyai rasa ingin tahu mengenai perlombongan cryptocurrency, anda pasti pernah mendengarnya NVIDIA. Syarikat ini merupakan peneraju pembuatan Unit Pemprosesan Grafik (GPU). Walaupun GPU digunakan untuk pelbagai tujuan, termasuk permainan, AI, dan banyak lagi, beberapa GPU NVIDIA digunakan untuk melombong cryptocurrency seperti Bitcoin.

Seperti yang anda ketahui, harga Bitcoin meletup baru-baru ini dan setiap kali perkara itu berlaku, pelombong memperoleh keuntungan yang luar biasa. Akibatnya, banyak yang memutuskan untuk melompat ke kolam penambangan untuk mendapatkan bahagian keuntungan mereka sendiri. Ini diterjemahkan secara langsung menjadi permintaan yang lebih tinggi untuk perlombongan perlombongan, seperti GPU, dan salah satu tempat pertama untuk mendapatkannya adalah NVIDIA.

Ini bermakna selagi perlombongan tetap menguntungkan (dan mungkin akan selalu berlaku), NVIDIA akan terus mendapat keuntungan, dan kemungkinan besar stok akan naik. Anda mungkin bukan milik saya secara langsung, tetapi anda boleh memanfaatkan industri yang berkembang dengan membeli saham syarikat pada tahun 2021.

2. Kad induk

Stok Mastercard

Nama Kad induk adalah rumah tangga dalam hal kad kredit dan pembayaran, tetapi ada lebih banyak lagi. Walaupun ia adalah syarikat pembayaran lama, Mastercard meningkatkan permainannya untuk berkembang dengan dunia teknologi yang berkembang pesat yang berdasarkan pada blockchain.

Untuk meningkatkan kualiti perkhidmatannya, syarikat itu telah bekerjasama dengan syarikat blockchain R3 untuk memudahkan pembayaran rentas sempadan bagi berjuta-juta penggunanya. Ini akan mengurangkan kos transaksi dan juga masa yang diperlukan untuk menyelesaikan transaksi. Lebih-lebih lagi, Mastercard telah memungkinkan syarikat crypto mengeluarkan kad pembayaran crypto di platformnya, yang menjadikannya relevan dalam revolusi crypto. Oleh itu, stok kad induk dijangka meningkat pada tahun ini dan dapat membuat pelaburan yang layak untuk tahun ini.

3. DocuSign

Stok DocuSign

DocuSign adalah syarikat yang membolehkan menandatangani dokumen secara elektronik. Sekiranya anda pernah memohon apa-apa dalam talian yang memerlukan anda menandatangani kelayakan anda dalam talian, maka anda mungkin menemui perkhidmatan ini. Syarikat ini telah memasukkan blockchain dalam perniagaannya sejak 2015 dan menggunakan blockchain Ethereum untuk memudahkan perjanjian antara orang.

Penggunaan blockchain mengurangkan kos menjalankan perniagaan dan boleh dipercayai, jadi tidak ada cara yang lebih baik untuk menandatangani perjanjian. Ethereum adalah blockchain nombor satu untuk perjanjian kontrak pintar dan lebih banyak orang menggunakannya setiap hari untuk tujuan ini, jadi tidak menghairankan bahawa stok DocuSign mungkin meletup dalam masa terdekat.


4. Amazon

Amazon - saham crypto

Amazon seperti penjualan dalam talian Tiger Woods. Syarikat ini telah berkembang menjadi syarikat bernilai berbilion dolar melalui penjualan, tetapi ada lebih banyak lagi. Amazon juga merupakan raksasa di ruang blockchain. Ia menyediakan infrastruktur awan berasaskan blockchain terkemuka yang dikenali sebagai Amazon Web Service. Infrastruktur ini memungkinkan orang lain membuat dan mengurus rangkaian blockchain mereka sendiri.

Walaupun aspek blockchain masih hanya sebahagian kecil dari keseluruhan perniagaan syarikat, bayangkan apa yang akan terjadi apabila Amazon akhirnya mengintegrasikan blockchain dalam platform e-commerce dengan berbilion pengguna setiap hari. Sekiranya anda ingin mendapat keuntungan pada masa akan datang, stok blockchain Amazon adalah jalan keluar.

5. Microsoft

Ini adalah gergasi perisian komputer yang terkenal dengan kaitannya dengan komputer Windows. Walau bagaimanapun, di luar komputer, Microsoft telah memasuki teknologi blockchain juga, menjadikannya lebih relevan hari ini. Ia mengembangkan cloud Azure, perkhidmatan yang menggunakan blockchain Ethereum untuk kemas kini kod. Apabila Ethereum menjadi lebih popular, Azure cenderung mengikuti dan membawa kepada pertumbuhan stoknya yang ketara.

6. Petak

Petak adalah syarikat teknologi kewangan yang terkenal dengan proses pembayaran kad kredit. Namun, ia mempunyai teknologi blockchain sebagai bahagian penting dalam perniagaannya. Syarikat ini mempunyai lengan yang khusus untuk pengembangan Bitcoin, yang dikenali sebagai Square crypto. Ia juga pemilik Aplikasi Tunai, aplikasi pembayaran peer-2-peer yang mempunyai integrasi BTC, yang membolehkan pengguna mengirim, menerima, dan menyimpan Bitcoin. Ini menjadikan sahamnya salah satu yang mempunyai potensi luar biasa untuk pertumbuhan masa depan di ruang blockchain.

7. Kumpulan CME

CME adalah satu-satunya platform perdagangan komoditi arus perdana yang juga berdagang dalam niaga hadapan BTC. Dengan meningkatnya minat dalam BTC, syarikat pasti akan melihat peningkatan pendapatan, dan pemegang sahamnya dapat memperoleh keuntungan yang sangat besar.

Pertukaran ini juga cenderung meningkatkan jumlah niaga hadapan cryptocurrency di platformnya, yang akan meningkatkan pendapatan. Sekiranya anda mencari saham blockchain yang berpotensi menguntungkan, CME Group adalah salah satu yang harus anda pertimbangkan.

8. BroadRidge

Stok crypto BroadRidge

LuasRabung adalah syarikat blockchain Kanada yang menjalankan beberapa perniagaan yang berkaitan dengan blockchain. Ia dilindungi oleh bank arus perdana secara berkala, seperti JP Morgan, yang menggunakan teknologi lejar diedarkan. Pelindung raksasa perbankan tersebut menjadikan saham crypto BroadRidge sebagai pilihan pelaburan yang layak untuk dipertimbangkan dalam pengembaraan pelaburan anda.

Kesimpulannya

Ini adalah beberapa saham blockchain dan crypto terbaik yang harus anda pertimbangkan untuk dibeli pada tahun 2021. Walaupun sudah tentu ada cara lain untuk melabur dalam perniagaan blockchain, seperti ICO, STO, dan lain-lain, banyak kaedah ini masih belum diatur di kebanyakan pasaran. Lebih suka wang anda dilaburkan dengan segera? Sekiranya anda memerlukan sedikit dorongan untuk memulakan, cuba gunakan platform pengurusan kekayaan dalam talian, seperti Einvestment, ia dapat mengumpulkan akaun dengan kadar faedah tinggi untuk pelaburan yang lebih selesa dan selamat. Pengurus profesional boleh mengubah instrumen kewangan anda dalam satu yang besar pelaburan pulangan tinggi portfolio.

Catatan: Catatan ini pada mulanya diterbitkan pada 9 Februari 2020 dan telah dikemas kini sepenuhnya untuk kelengkapan dan kebenaran kandungan pada 11 Februari 2021.

Gambar pilihan: marconisociety.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector