Temu ramah Eksklusif dengan Pengasas bersama penyedia penyelesaian teknologi blockchain terkemuka, ChainUP EXUP

Hailong Duan Bersama Pengasas EXUP, Derivatif Kewangan ChainUPDengan pengalaman bertahun-tahun dalam bidang kewangan internet, Duan pernah memimpin sebuah pasukan di sebuah syarikat pembayaran terkenal untuk mencapai prestasi tahunan bernilai miliar yuan. Dia kini merupakan pengasas bersama EXUP, dengan fokus pada pengembangan derivatif kewangan blockchain.

Dalam temu ramah eksklusif dengan Hailong Duan, pengasas bersama EXUP, ChainUP Financial Derivatives, penyedia penyelesaian blockchain terkemuka, dia menjelaskan bagaimana mereka dapat menyediakan pertukaran bukti peretasan dan bagaimana dia melihat pasaran Asia sebagai salah satu yang paling terkenal penyumbang kepada ekosistem blockchain / cryptocurrency.

  1. Bolehkah anda memperkenalkan ChainUP secara ringkas kepada penonton kami dan bagaimana anda menyumbang kepada ekosistem crypto?

Ya sudah tentu. Ditubuhkan pada bulan September 2017, Rantaian adalah penyedia penyelesaian teknologi blockchain dan memiliki lapan barisan produk yang dikembangkan dengan baik. Ia merangkumi perdagangan mata wang digital, dompet, kesedaran situasi, rantai umum dan blockchain konsortium, kumpulan perlombongan, media awan blockchain, kecairan, broker. Kami telah membina gelung tertutup industri dari perkhidmatan teknologi hingga lalu lintas dan pengkomersialan lalu lintas. 

Selama 2 tahun lebih, kami telah melayani 300+ pelanggan pertukaran, 100+ pelanggan dompet digital, 150+ pelanggan perkhidmatan kecairan, termasuk 50+ juta pengguna di lebih 20 negara dari Asia, Eropah, Amerika dan Oceania. 

Anggota pasukan di belakang ChainUP telah bekerja di syarikat dan institusi blockchain atau internet teratas dalam pembangunan teknologi dan pengurusan operasi, dan sangat berpengalaman dalam industri blockchain. Pengasas kami Zhong Gengfa sebelum ini berkhidmat sebagai Pengarah Teknikal Bahagian Baidu SNS, mengasaskan pasukan teknikalnya; juga, dia juga bertugas sebagai CTO di platform penyewaan kereta P2P yang terkenal di China, MULAI.

Setahun yang lalu telah menyaksikan penutupan banyak permulaan blockchain, berjuang dengan memberikan POC, MVP dan secara amnya melaksanakan penyelesaian blockchain yang berfungsi. Tujuan kami adalah untuk menyediakan penyelesaian teknikal yang sangat diperlukan oleh ekosistem crypto-blockchain, oleh itu menyumbang kepada industri baru ini. Kami berusaha untuk memberikan kepakaran terbaik, pengetahuan yang diperlukan, menawarkan kepelbagaian dalam jenis penyelesaian, dan memberikan sokongan dan perkhidmatan yang luar biasa kepada komuniti blockchain.

  1. Anda baru-baru ini melancarkan penyelesaian sistem ETF, pada LUAR BIASA. Bolehkah anda memberi tahu kami tentangnya?

Penyelesaian sistem ETF (dana yang diperdagangkan pertukaran) baru-baru ini dilancarkan di EXUP platform derivatif kewangan blockchain baru kami. ETF adalah alat pelaburan penting yang digunakan untuk mewujudkan peningkatan aset. Di pasaran kewangan tradisional, ETF leverage adalah bentuk derivatif kewangan yang sangat popular. Dianggap sebagai inovasi berbanding ETF tradisional, ETF leverage mempunyai kelebihan perdagangan spot, tanpa syarat margin, penggabungan minat atau kawalan risiko. Sekiranya digunakan secara bijaksana, ETF yang dimanfaatkan secara konsisten dapat meningkatkan pengembalian indeks yang mendasari. 

Dilancarkan di belakang jenama derivatif kewangan blockchain baru EXUP, penyelesaian sistem ETF kami, seperti semua penyelesaian EXUP kami yang lain, komited untuk menyediakan perkhidmatan derivatif kewangan blockchain yang selamat, stabil dan cekap kepada pelanggan kami. Pada masa ini, pasukan EXUP telah menyediakan perkhidmatan teknologi derivatif kewangan kepada 60 lebih perusahaan di lebih dari 10 negara dan wilayah di seluruh dunia.

  1. Insiden keselamatan sifar sejak awal anda bermula, sementara terdapat banyak insiden peretasan bahkan di bursa terkenal. Bagaimana anda menguruskannya? 

Keselamatan adalah keutamaan di ChainUP kerana kami memahami bahawa menjaga keselamatan dana adalah pertimbangan utama untuk pertukaran dan pengguna mereka. Selama dua tahun terakhir sejak kami ditubuhkan, kami telah melayani lebih dari 300 pelanggan pertukaran, memberikan fungsi yang lancar tanpa insiden keselamatan. Ini tidak banyak menyumbang kepada terobosan pertukaran ini, yang telah menonjol dari ribuan platform.

Untuk urus niaga pertukaran, ChainUP telah satu set sistem kawalan risiko khas, menjalankan pengurusan risiko sistem secara menyeluruh. Ia juga menyediakan rekonsiliasi kewangan tiga arah, pemantauan keselamatan dana dalam dompet dalam masa nyata, campur tangan keselamatan aktif, pemantauan peredaran aset yang cerdas, blok penarikan, pertahanan terhadap serangan DDoS, pembersihan lalu lintas dan 30-lebih mekanisme pertahanan lain. 

Sistem kesedaran situasi AUROR milik ChainUP melakukan analisis data berskala besar mengenai tingkah laku pengguna, pemantauan multi-dimensi, pengesanan risiko dan ancaman masa nyata, secara aktif mencegah tingkah laku berisiko tinggi dan melakukan analisis serangan dan pemintasan sistem.

ChainUP juga menjalin kerjasama mendalam dengan lebih daripada selusin institusi keselamatan blockchain global. Organisasi ini mengeluarkan laporan audit profesional untuk pelanggan, mengadopsi teknologi pengesahan formal, dan secara automatik mengimbas kod keselamatan. Puluhan ujian keselamatan telah dilakukan untuk mengatasi risiko keselamatan, mengelakkan penggodaman dan memastikan keselamatan kontrak pintar.

Selain itu, ChainUP juga mengasingkan izin dan melakukan pelbagai pengesahan untuk operasi peringkat tinggi. Ia memeriksa sendiri tingkah laku pentadbir seperti audit masuk yang tidak normal, percubaan operasi yang tidak dibenarkan, akses pelayan frekuensi tinggi, dan tingkah laku pra-pesanan yang tidak normal.

Dengan sistem kawalan risiko dan keselamatan yang lengkap, kami dengan senang hati mengatakan bahawa kami berjaya memastikan dua tahun perkhidmatan operasi dan penyelenggaraan yang selamat kepada 300 pelanggan di seluruh dunia tanpa insiden keselamatan.


Seperti yang kita nyatakan sebelumnya, ChainUP memiliki latar belakang teknikal yang kuat dengan pasukan lebih dari 100 “gen teknologi” dari syarikat internet terkemuka dan syarikat blockchain lain yang mapan, yang menyediakan perkhidmatan teknologi terbaik ke pasaran.

  1. Bagaimana anda melihat pasaran Asia dari segi potensi dan perkembangannya?

Peningkatan penggunaan dan populariti mata wang kripto telah menyebabkan pasaran kripto yang rancak. Keghairahan di kalangan pelabur secara beransur-ansur mengalihkan minat ke pasaran perdagangan derivatif, terutama dalam permintaan untuk transaksi leverage dan kontrak. Kami sangat mengetahui trend di pasaran, sebab itulah kami melancarkan EXUP, jenama derivatif kewangan blockchain anak syarikat kami.

Oleh kerana kebanyakan pembangunan derivatif kewangan yang berfokus pada blockchain berlaku di Eropah dan AS, terdapat banyak potensi untuk pembangunan di pasaran Asia dan kami berharap bahawa pelancaran platform derivatif kewangan blockchain kami EXUP akan membuka saluran pelaburan dan perdagangan baru untuk pelanggan kami di Asia. 

  1. Adakah anda fikir 2020 akan menyaksikan peningkatan cryptocurrency dan bitcoin yang baru?

Selain kesan pengurangan bitcoin dan kemasukan dana institusi ke dalam aset crypto, keadaan makroekonomi akan menjadi pemacu kuat harga BTC. Sebagai peneraju pasaran token, harga bitcoin akan mempengaruhi cryptocurrency yang lain. 

Kemunculan Libra telah menghasilkan peningkatan perhatian arus perdana di seluruh dunia dalam mata wang kripto dan yang lebih penting di kalangan pemerintah untuk mengembangkan CBDC (mata wang digital bank pusat). Ketika CBDC dilaksanakan oleh pemerintah, MNC (perusahaan multinasional) kemungkinan akan menggunakannya dan melalui kesan rangkaian, begitu juga dengan UKM (perusahaan kecil dan sederhana). Ini akan memberi lebih banyak jalan untuk menyebarkan penggunaan mata wang digital kepada orang ramai. Oleh kerana nama jenama yang sudah biasa menggunakan teknologi blockchain atau mengembangkan stablecoin mereka sendiri, penganut bukan kripto akan semakin menerima cryptocurrency.

Di sisi lain, di banyak negara membangun di mana mata wang tempatan tidak stabil, kita menyaksikan peningkatan penggunaan cryptocurrency yang semakin meningkat untuk melindungi dari turun naik itu. 

Semua faktor ini dapat menyumbang untuk memberi bitcoin dan cryptocurrency peningkatan yang signifikan sebagai kelas aset alternatif.

  1. Apa yang seterusnya untuk Chainup?

Kami berada di tengah-tengah rancangan pengantarabangsaan kami. ChainUP telah bekerjasama secara aktif dengan agensi pematuhan peraturan dan berlesen pelbagai negara untuk memperkasakan sektor teknologi blockchain B2B kami untuk mempercepat pembangunan industri kami.

Pada tahun 2020, ChainUP Group akan memberi tumpuan kepada pengembangan lima bidang perniagaan ini, iaitu, 

penyelesaian khusus untuk perusahaan, penyelesaian SaaS cloud (ChainUp Cloud), penyelesaian perbankan digital (HiCoin), penyelesaian kecairan (BitWind) dan penyelesaian derivatif kewangan (EXUP).

Dengan menerapkan strategi 1 + 5 + N, iaitu 1 jenama utama + 5 unit perniagaan bebas + usaha sama N dan perkongsian strategik, kami merancang untuk mencapai pertumbuhan dari ‘produk tunggal’ ke ‘matriks produk’. Semasa kita membangun ekosistem secara holistik di sektor perkhidmatan teknologi blockchain, tujuan kita adalah menjadi pesaing utama untuk bahagian pasaran global perniagaan ini. 

Dan seperti biasa, keutamaan kami adalah pelanggan kami dan dengan itu memberikan yang terbaik dalam teknologi dan perkhidmatan kami akan selalu menjadi yang utama bagi kami di ChainUP!

Penafian Kandungan yang disajikan mungkin merangkumi pendapat peribadi penulis dan tertakluk kepada keadaan pasaran. Lakukan penyelidikan pasaran anda sebelum melabur dalam cryptocurrency. Penulis atau penerbitan tidak bertanggungjawab terhadap kerugian kewangan peribadi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector