Temu ramah Eksklusif dengan Jack Ge, Pengarah Urusan di Cybervein [CVT]

Jack Ge Managing Director CyberVeinGeneral Manager di CyberVein di mana kami berusaha untuk membuat pangkalan data yang saling berkaitan yang merangkumi dunia. Pengasas permulaan rumah pintar oleh pemecut perkakasan HAX pada tahun 2016 dan alumni pascasiswazah Imperial College London. Luangkan banyak masa untuk pergi ke persidangan yang menerangkan kelebihan DAG berbanding blockchain dan bagaimana ia berfungsi di rangkaian CyberVein, jadi sentiasa mencari peluang untuk perbahasan yang sihat dan terbuka mengenai teknologi.https: //cdn.coingape.com/wp-content/uploads/2020/05/01143934/jack_ge.png

Dalam temu ramah eksklusif dengan Jack Ge, Pengarah Urusan Cybervein, kami membincangkan pembangunan, reka bentuk, tokenomik kripto, dan kelebihan menggunakan rangkaian untuk pengurusan pangkalan data yang cekap. Kami juga membincangkan topik baru seperti bukti sumbangan, masa depan projek siber & banyak lagi. Jadi, mari kita mulakan.

S1. Bolehkah anda memperkenalkan CyberVein secara ringkas kepada pembaca kami dan bagaimana anda menyumbang kepada ekosistem crypto?

Cybervein dibiayai oleh CV Technology, sebuah organisasi nirlaba yang ditubuhkan di Singapura pada tahun 2017.

Kami bukan satu projek blockchain tunggal, atau lebih tepatnya untuk mengatakan projek rantaian awam. Kami adalah penyelesaian data besar yang terdiri daripada tiga produk berbeza yang menyasarkan masalah dalam industri data besar,

  • PISR diedarkan pangkalan data untuk pengurusan data
  • Rantaian penyimpanan DAG untuk keselamatan yang memfokuskan pada penyimpanan dan sandaran
  • Platform Pembelajaran Bersekutu untuk pengewangan data

Kami sebenarnya sangat berbeza dengan cryptocurrency, yang memacu prestasi, skalabiliti, keselamatan atau desentralisasi. Kami lebih suka menumpukan pada aplikasi dunia nyata kerana,

Anda tidak dapat menghilangkan faktor manusia dari persamaan, kami memfokuskan pada akar kebolehubahan dan kepatuhan terhadap teknologi semasa yang – data.

S2. Bolehkah anda memberi penerangan kepada pembaca mengenai reka bentuk seni bina dan bagaimana ia lebih baik daripada platform pengurusan DB yang lain?

Sebab kami membina platform data besar yang terdiri dari tiga produk adalah kerana terdapat kebimbangan yang semakin meningkat mengenai privasi, keselamatan, dan pengewangan data. Kami sebenarnya mengalami insiden di China, beberapa bulan yang lalu di mana seorang pengaturcara memadamkan beberapa baris kod dan mereka kehilangan data bernilai jutaan dolar. Dan omong-omong, kami tidak memahaminya, Google mengemukakan idea asal.

Ia hanyalah pangkalan data yang lebih selamat, dengan penyimpanan peribadi yang terus berkembang dari Federated Learning dan sandaran pada rangkaian DAG. Pembelajaran gabungan menyediakan persekitaran yang selamat dan patuh untuk pengewangan data. Mengubah aliran kerja pembelajaran mesin kerana pengumpulan data terpusat membawa banyak masalah.

Kami mempunyai pangkalan data diedarkan PISR yang memastikan semua data menyatakan semua tindakan yang sangat sesuai untuk perniagaan itu sendiri. Rangkaian DAG menyediakan sandaran pada blockchain awam.

Keadaan pangkalan data direkodkan di konsortium, tetapi sandaran disimpan di rangkaian DAG dan dilindungi.

Ia diedarkan dan aliran kerja berbeza. Tetapi, dalam pembelajaran gabungan, kami mempunyai model yang sebenarnya dilatih di terminal tempatan anda. 

Blockchain kami tidak mempunyai prestasi terbaik kerana pelayan terpusat digunakan untuk penyimpanan utama. Namun, dengan berkompromi, kami telah meningkatkan keselamatan dan skalabilitas. Lebih-lebih lagi, model kami menawarkan penyelesaian lengkap untuk perniagaan yang ada.  


S3. Bolehkah anda memberitahu kami lebih lanjut mengenai mekanisme kerja Cybervein? Bagaimana Bukti Sumbangan berfungsi?

Jack Ge – Bukti sumbangan serupa dengan Bukti Penyimpanan. Lebih-lebih lagi, penyimpanan DAG awam adalah pilihan. Pangkalan data terletak di katakanlah pelayan syarikat itu sendiri, tetapi dengan itu anda boleh memilih untuk menggunakan rangkaian DAG. Pangkalan data akan dicerminkan dan disandarkan pada rangkaian DAG.

Sekiranya saya menjadi penyumbang, saya akan dihargai untuknya. Dan, untuk setiap data yang dikeluarkan untuk pembelajaran gabungan, saya juga akan mendapat penghargaan untuknya.

Di rangkaian kami, hanya 1 dan 0 dan fail terlindung. Ini menghilangkan keselamatan tumit Achilles dengan menghilangkan insentif untuk menyerang. 

S5. Cybervein juga memiliki kasus penggunaan dalam Penyelidikan dalam bidang perubatan. Bagaimana ia boleh menyumbang kepada keadaan seperti yang kita ada sekarang?

Jack Ge – Dalam industri perubatan, kami benar-benar berjaya menguji ketiga-tiga produk itu secara keseluruhan sebagai platform data besar. Kami sendiri tidak mengembangkan Cybervein. Kami mempunyai makmal dengan Universiti Zhejiang di China di mana kami mengembangkan kod sumber. 

Salah satu perkara pertama yang kami uji adalah dengan institusi perubatan di universiti untuk ujian besar data dijalankan. Ini pada dasarnya seperti mengumpulkan semua data bersama-sama tanpa masalah aduan mereka. Katakan untuk wabak ini, kita telah menghadapi banyak masalah. Kami mempunyai sistem kod QR ini, di mana orang dari satu bandar dapat mengimbas kod tersebut dan membuktikan bahawa mereka selamat di dalam bandar. Pergi ke bandar yang berbeza dan harus melakukan 14 hari karantina. Pangkalan data disatukan antara satu sama lain.

Pada asasnya, kami telah mengorbankan sedikit prestasi untuk memperoleh keselamatan dan skalabiliti.

S6. Kami perhatikan bahawa CVT adalah antara syiling dengan prestasi terbaik pada tahun 2020 hingga sekarang. Bagaimana anda memikirkannya? Menurut anda apa yang sesuai untuk anda tahun ini?

Terutamanya, saya fikir kerana R&Makmal D telah membuat kesimpulan pangkalan data diedarkan. Kami telah melakukan konsensus PoC dan menyelesaikan pengurusan data untuk pembelajaran gabungan. Kami mempunyai blockchain yang bertindak seperti mesin masa yang menyimpan keadaan dan tindakan pangkalan data. 

Kami juga mempunyai sokongan pangkalan data untuk perniagaan untuk membuat rantai sampingan dan token mereka sendiri. Kami telah menguji platform kami dengan syarikat makanan laut dan syarikat tiket, di mana mereka berjaya membuat token mereka sendiri untuk menjalankan perniagaan mereka dan merealisasikan objektif mereka.

CVTUSDCarta Harga CVT / USDT di Okex (Pandangan Perdagangan)

Kami juga telah mengembangkan pengurusan akaun, SDK, API dan menawarkan kontrak pintar berasaskan solidity. Lebih-lebih lagi, penyemak imbas blockchain kami menawarkan akses ke aplikasi terdesentralisasi, yang juga dapat digunakan sebagai peluasan blockchain pada krom.

S7. Bagaimana pengewangan data berfungsi di Cybervein?

Jack Ge – Pada masa ini, kami sedang dalam pengembangan untuk rangkaian DAG untuk disatukan dengan pangkalan data diedarkan kami. Kami telah mengetahui PoC, ada sistem pemungutan suara untuk setiap pemegang token akan dapat memilih penyumbang dalam rangkaian dan mereka akan diberi hadiah. Saya rasa tokenomik yang kami uji sejauh ini berfungsi dengan baik.

Kami mempunyai pembekal data yang harus membayar simpanan untuk penyumbang penyimpanan, dan pemeroleh data membayar token kepada pembekal dan penyimpan data kerana mereka mengambil data dari katakanlah sebuah hospital untuk pembangunan perubatan.

Pembekal data juga membayar model tersebut, jika mereka mempunyai urusan perniagaan. Kami sedang dalam proses menentukan pengedaran token. Juga, semua pendapatan yang kami hasilkan dari ‘Cybervein’ akan diambil dari transaksi tersebut di rangkaian dan semua token akan habis.

Begitulah cara orang Amerika meningkatkan NASDAQ mereka dan begitulah juga yang akan kita lakukan. Kami berhasrat untuk mengekalkan keseimbangan yang rumit antara harga token dan pengembangan teknologi.

S8. Bagaimanakah pasukan anda mengatasi penguncian coronavirus, dan apakah ini mempengaruhi peta jalan anda?

Jack Ge – Kami mempunyai beberapa lokasi berbeza di seluruh dunia. Pada masa ini, di Shenzhen, China kami mempunyai pasukan pengurusan teras, tetapi pasukan pengembangan utama kami berada di makmal Universiti Zhejiang. 

Kerja kedua pasukan terjejas pada awal tahun ini kerana wabaknya merebak, tetapi slack, telegram dan zoom menjadi teman kami. Sebenarnya, ia menjimatkan masa perjalanan harian dan semuanya berjalan lancar. Walaupun begitu, pasukan pemasaran telah dipengaruhi secara mendalam.

Sekiranya bukan kerana pandemi, kami mempunyai rancangan besar untuk hackathon besar-besaran. Walaupun perkara itu belum selesai, kami telah berjaya dalam talian.

Pertemuan global dan hackathon di AS, UK, India, Turki, Switzerland, dan Jepun telah ditunda. Pandemik ini nampaknya dapat dikendalikan secara global dan mudah-mudahan, kita akan bergerak lagi.

S9. Apa yang seterusnya untuk Cybervein?

Jack Ge – Pada awal tahun 2019, kami pergi ke Dubai untuk pertandingan pengembangan pertukaran data untuk membina blockchain untuk Smart Dubai. Namun, kerana tidak lengkapnya keseluruhan model kami, kami menduduki tempat kedua dalam perlumbaan. 

Satu tahun ke depan, Cybervein kini dapat mendukung model AI (Artificial Intelligence) dan IoT (Internet of Things) yang maju, bersama dengan menyediakan penyelesaian pengurusan pangkalan data kepada firma. 

Apabila wabak itu selesai, kami akan bekerjasama dengan Dubai Expo untuk menyediakan ‘penyelesaian tiket’. Saya rasa itu sangat besar dalam salah satu pameran paling mewah dan terbesar di dunia. Pasukan pemasaran mensasarkan pengiktirafan dan perkongsian yang meluas dalam beberapa bulan mendatang. 

Anda boleh menangkap Jack dan pasukan Cybervein secara langsung di tempat mereka Saluran YouTube pada episod Crypto over Beer seterusnya di mana mereka membincangkan pelbagai topik dalam pengembangan Blockchain. 

Penafian Kandungan yang disajikan mungkin merangkumi pendapat peribadi penulis dan tertakluk kepada keadaan pasaran. Lakukan penyelidikan pasaran anda sebelum melabur dalam cryptocurrency. Penulis atau penerbitan tidak bertanggungjawab terhadap kerugian kewangan peribadi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector