Society 3.0: Wawancara Eksklusif Dengan Tim Draper oleh Akshay Aggarwal, pengasas bersama Blockchained india

Tim Draper American Venture Capital Investor Kerajaan di seluruh dunia mula menyedari bahawa persaingan adalah untuk wang, usahawan dan perniagaan di dunia dan bukannya sempadan fizikal pada masa itu. Http://cdn.coingape.com/wp-content /uploads/2019/07/22194330/timDraper.png

Terokai peta jalan untuk masa depan masyarakat, dengan Akshay Aggarwal, pengasas bersama Blokumen Studios & India yang disekat & pelabur jutawan Tim Draper terkenal sebagai ‘lelaki Bitcoin’ dalam siri podcastnya “Society 3.0”. Tim terkenal dengan pelaburan sci-fi dan juga pengasas Draper University dan Draper Associates. Jadi, inilah petikan podcast dan semua perkara penting yang tidak boleh dilepaskan. Society 3.0 bertujuan untuk memahami evolusi masyarakat saat ini menjadi masyarakat yang lebih bahagia, semakin terdesentralisasi, dan berpusat pada perdagangan rakan sebaya.

Temu ramah

S: Pemerintah di setiap negara terlibat dalam sejumlah jaminan. Bagaimana Blockchain boleh digunakan di sektor ini?

Akan ada transformasi perbankan dan kewangan serta perdagangan dari semua jenis. Kerajaan di setiap negara terlibat dalam sejumlah insurans seperti penjagaan kesihatan, pampasan pekerja, insurans pekerjaan, pencen dll. Baiklah, selalu ada orang yang menghalangi dan ketika orang menghalangi ada ruang untuk rasuah, kesalahan dan ketidakadilan. Sekiranya ini dilaksanakan menggunakan Bitcoin dan Blockchain dengan kontrak pintar, kita dapat memiliki model insurans yang sempurna yang akan menghasilkan insurans yang lebih cekap, berkesan dan lebih adil yang tidak boleh dirosakkan oleh seseorang. Pemerintah-pemerintah di seluruh dunia mulai menyadari bahawa persaingan adalah untuk mendapatkan wang, pengusaha dan perniagaan di dunia dan bukannya sempadan fizikal pada masa itu. Oleh itu, lebih berkesan dan berkesan pemerintah, semakin banyak orang akan cenderung menggunakannya kerana pada masa itu sebahagian besar pemerintahan kerajaan akan maya. 

S: Banyak negara mula menjadi sebahagian daripada revolusi besar ini tetapi masih ada negara-negara yang menghindari itu. Apa pandangan anda mengenai perkara ini? (adakah mereka membuat pilihan yang tepat)

Negara-negara yang menggunakan teknologi ini menantikan kemajuan negara yang merupakan langkah maju yang positif tetapi negara-negara seperti China masih mundur. Mereka mempunyai presiden yang ingin memastikan bahawa semuanya terkawal dan dengan itu menyekat rakyatnya daripada menggunakan teknologi ini yang saya fikir akan merugikan. Saya rasa dalam jangka panjang semua orang Cina tahu bahawa ini sangat penting bagi ekonomi mereka dan mereka akan mahukan pasaran bebas dengan mata wang yang terdesentralisasi. Mereka akan menginginkan dunia masa depan ini di mana mereka boleh mencipta dan mencipta dan menjana wang dengan mencuba perkara baru. Negara seperti Malta mahu menjadi pusat kripto dunia. Baiklah, dengan Switzerland, mereka memulai dengan harimau dengan ekor tetapi mereka mula terlalu mengatur dan dengan itu semua orang pergi. Tetapi sekarang ia mahu memberi pulangan. 

Saya rasa secara umum, peraturan menimbulkan rasuah dan deregulasi memberi kebebasan. Kita harus terbuka terhadap bentuk pemerintahan dan pemikiran lain. Nah, ini adalah masa yang menggembirakan dan saya rasa kita menuju ke dunia yang lebih global dan damai dan penuh kasih sayang kerana sebenarnya sempadan geografi ini menjadi semakin tidak bermakna. Ini adalah peluang besar untuk bentuk pemerintahan baru, yang harus bersaing untuk warganya. Mereka mulai menyedari bahawa mereka bersaing untuk mendapatkan wang, pengusaha, warganegara, dan perniagaan dunia dan bukannya sempadan fizikal dan tanah.

S: Apa pendapat anda tentang Mahkamah Agung yang melarang larangan perkhidmatan perbankan bagi syarikat cryptocurrency oleh bank pusat?

Saya rasa, Mahkamah Agung India sangat bijak dalam keputusan mereka. Mereka memikirkan kebaikan negara dan juga kebaikan dunia dalam jangka masa panjang. Bitcoin sangat penting bagi semua orang, bahawa dunia yang terdesentralisasi ini membuka semua sempadannya. Akan jauh lebih mudah untuk berniaga, berkomunikasi melintasi sempadan, membayar orang melintasi sempadan. Ini benar-benar membuka ekonomi baru. 

Ini adalah salah satu masa terbaik di dunia untuk menjadi agen perubahan, menjadi usahawan, kapitalis teroka atau seseorang yang benar-benar ingin memindahkan dunia kerana teknologi baru ini terbuka, telus dan global dan menyimpan rekod yang sempurna dan dapat mula mengubah dunia menjadi tempat yang jauh lebih automatik, lebih mudah. Ekonomi akan meletup kerana sempadannya yang terbuka dan tanpa geseran. Ini membolehkan kreativiti manusia berkembang kerana mesin dapat melakukan lebih banyak tugas sehari-hari yang harus dilakukan berulang kali. Ramai orang takut akan perkara ini, tetapi sebenarnya ia harus dipeluk. Lagipun, apa yang lebih baik daripada mempunyai mesin yang melakukan semua tugas yang harus dilakukan berulang-ulang. 

S: Anda memetik, “India memilih satu agama daripada agama lain, ini membuat saya serius memikirkan rancangan saya dalam perniagaan yang berbeza”, ketika Undang-Undang Pindaan Kewarganegaraan dikuatkuasakan oleh pemerintah India yang menjadi sangat kontroversial. Sila kongsi konteks anda di sebalik tweet tersebut.

India adalah tempat yang bagus untuk melabur, dengan begitu banyak usahawan dan idea hebat dan orang yang rajin bekerja. Tetapi di atas semua, jika ada peraturan yang memihak kepada satu kumpulan orang daripada yang lain, menimbulkan banyak keraguan. Negara yang memihak kepada satu jenis orang daripada yang lain, satu agama atas agama yang lain, satu bangsa atau rupa atau seks yang lain, gagal dalam satu cara atau yang lain kerana mereka lebih fokus pada yang satu lebih istimewa daripada yang lain, (bahagian masyarakat yang lebih istimewa daripada yang lain / bahagian masyarakat yang lebih ‘bertuah’ daripada yang lain), yang tidak lestari. Nikmat satu kumpulan orang lain tidak akan mendorong ekonomi yang kuat. Masyarakat terbuka yang jujur ​​dan bekerja keras mengasihi jiran mereka, tidak kira siapa atau siapa mereka, cenderung mencipta kejayaan yang luar biasa. Ekonomi meningkat di mana sahaja terdapat kebebasan, keterbukaan, dan ketelusan. Oleh itu, kunci kejayaan adalah untuk mewujudkan persekitaran di mana orang hanya tertumpu pada kesan. 


Penafian Kandungan yang disajikan mungkin merangkumi pendapat peribadi penulis dan tertakluk kepada keadaan pasaran. Lakukan penyelidikan pasaran anda sebelum melabur dalam cryptocurrency. Penulis atau penerbitan tidak bertanggungjawab terhadap kerugian kewangan peribadi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector