Wat is sociaal handelen?

Wat is sociale handel?

Zoals zoveel modewoorden op internet, is de term ‘sociale handel”Wordt vaak (en nogal losjes) rondgeslingerd. Hoewel sommigen ‘sociale handel’ snel het allerbelangrijkste van online handel noemen, zijn er nog steeds veel handelaren die zich afvragen ‘wat is sociale handel?’

Basisprincipes van sociaal handelen

Laten we naar de basis gaan: de kern, sociale handel gaat over het delen van informatie. Hoewel elke handelaar in een sociaal handelsnetwerk zijn eigen handelsaccount behoudt om deel te nemen aan de sociale handelsomgeving, gaat hij ermee akkoord bepaalde details over zijn handelsactiviteit te delen..

Wat is sociale handel?

Deze details kunnen de instrumenten omvatten die ze verhandelen (valuta, grondstof, index, aandelen, enz.), De in- en uitstapkoersen waartegen ze het instrument kochten / verkochten, het percentage van winst / verlies enz. we weten dat geen van de sociale handelssites de werkelijke geldbedragen van elke transactie onthult. Als je er een tegenkomt die dat wel doet, is het raadzaam om weg te blijven, omdat je niet het risico wilt lopen een doelwit te worden.

Waar is sociale handel goed voor??

Het antwoord is simpel: door te zien wat anderen verhandelen en het soort resultaten dat ze behalen met hun handelsstrategieën, bevindt u zich in een uitstekende positie om nieuwe technieken te leren, het marktsentiment te meten en te worden blootgesteld aan handelsideeën van over de hele wereld. U bent niet langer beperkt tot theoretische grafieken en cijfers, of marktnieuws; in plaats daarvan heeft u direct toegang tot wat duizenden handelaren in realtime doen, en u kunt die informatie gebruiken bij het nemen van handelsbeslissingen.

Waar is sociaal handelen goed voor?

Het nadeel is natuurlijk dat hoe vaak de wijsheid van de menigte ook wint, er ook momenten zullen zijn dat het mislukt. Het is altijd het beste om de kudde niet blindelings te volgen, maar liever rekening te houden met de gegevens van uw sociale feed en met traditionele marktinformatiebronnen.

De meeste sociale handelsplatforms streamen live informatie die door hun netwerk is gegenereerd via ‘live feeds’, net zoals de feeds die u gewend bent te zien op Facebook. Sommigen lenen echter ook aanvullende elementen om u meer geconcentreerde informatie en zelfs gegevensanalyse te bieden. Bijvoorbeeld, eToro, een van de meer populaire sociale handelsplatforms, verzamelt de live handelsgegevens om een ​​’profielpagina’ voor elke handelaar te maken, die onder andere bestaat uit handelsstatistieken die een duidelijker beeld geven van hoe succesvol de strategieën van elke handelaar werkelijk zijn.

Copy trading: social trading naar een hoger niveau tillen

Het combineren van online handelen met aspecten van sociale netwerken is allemaal goed, maar op de vraag waar het bij sociaal handelen om draait, zullen de meeste mensen antwoorden: copy trading. Zie je, terwijl live streaming-informatie een leuke aanvulling is op de routine van elke handelaar, is copy trading echt een baanbrekende manier om in de markten te investeren. Het is een manier om praktisch voordeel te halen uit de knowhow van andere handelaren en deze te gebruiken om uw eigen handelsspel vooruit te helpen.

Zoals je misschien al uit de naam al hebt geraden, kopieert copy trading automatisch de transacties van andere handelaren – of semi-automatisch, afhankelijk van het individu. sociaal handelsplatform.

Copy Trading - sociale handel naar een hoger niveau tillen


Op het meest basale niveau houdt dit in dat je handelaren kiest om te kopiëren en te beslissen hoeveel geld je wilt investeren om ze te kopiëren. De transacties worden vervolgens automatisch gekopieerd met de evenredige investeringsbedragen, gebaseerd op het percentage van het geld dat in de oorspronkelijke transactie is geïnvesteerd. In zekere zin lijkt copy trading veel op een beheerde account (in feite hebben verschillende regelgevende instanties het officieel als zodanig geclassificeerd) – hoewel de handelaren die uw exemplaar niet rechtstreeks voor u werken, laat u in feite iemand anders de handelsbeslissingen nemen voor jou.

Waarin verschilt sociaal handelen van andere geautomatiseerde handelsstrategieën?

Om te beginnen neemt social trading u de handelsbeslissingen uit handen en plaatst ze in de handen van een andere persoon in plaats van een algoritme – in goede of in slechte zin. Beter omdat de echte persoon zijn eigen geld inzet op dezelfde investeringen, zodat ze een extra stimulans hebben om het goed te doen, en omdat ze de flexibiliteit hebben om zich aan te passen aan actuele marktsituaties. Erger nog, omdat ze, als mens, vatbaar zijn voor menselijke fouten en emotionele uitbarstingen..

Sociale handel en andere geautomatiseerde handelsstrategieën

Het echte verschil, en het echte voordeel van social trading, is de hoeveelheid controle die u over uw account behoudt. Met algoritme- of robothandel kunt u, zodra u uw geld aan het algoritme overhandigt, geen enkele bijdrage meer leveren aan de ontwikkeling van uw posities.

Hetzelfde geldt niet voor copy trading. Op veel platforms kunt u een aantal stappen ondernemen om uw “kopieerrelatie” te controleren, van het plaatsen van stops en het aannemen van winstorders om risico’s te beheersen, tot het geven van de mogelijkheid om een ​​gekopieerde transactie over te nemen – waardoor de link wordt verbroken. tussen het en de originele handel en het volledig in uw handen leggen.

Dit is een gebied waar verschillende sociale handelsplatforms sterk van elkaar verschillen en deze verschillen kunnen een grote dealbreker zijn bij uw keuze van sociale handelsmakelaar..

Gevolgtrekking

Dus, waar gaat sociale handel over? Het gaat erom dat u contact maakt met mensen en u de tools geeft om de kennis en knowhow van anderen in uw voordeel te gebruiken. Hoeveel u op anderen wilt vertrouwen om uw handelsbeslissingen te nemen, is aan u. U wilt misschien gewoon het sociale handelsnetwerk van uw voorkeur gebruiken als een indicator van het beleggerssentiment, of u zou het grootste deel van uw account kunnen investeren in het kopiëren van verschillende handelaren, er is geen goede of foute manier om dit aan te pakken.!

Het belangrijkste is dat u de voordelen van sociale handel en de risico’s begrijpt, zodat u het beste uit uw sociale handelservaring kunt halen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector