Wat is een CopyFund?

Wat is een CopyFund?

Het woord van sociale handel evolueert razendsnel en heeft onlangs een andere toevoeging gezien aan de reeks mogelijkheden die het online handelaren biedt, in de vorm van eToro CopyFunds. eToro heeft naam gemaakt als leider op het gebied van sociale handelsinnovatie. De onthulling van CopyFunds in november 2016 was een volgende stap in het veiligstellen van zijn plaats op het snijvlak van sociale handelstechnologie..

Het belangrijkste idee achter CopyFunds is om online handelaren dichter bij de investeringsmogelijkheden te brengen die beschikbaar zijn voor hedgefondsbeleggers tegen een fractie van de investeringsvereiste. Elk CopyFund is samengesteld uit een verzameling beleggingsinstrumenten die zijn samengesteld rond een idee, thema, markt of vooraf ingesteld algoritme. eToro biedt momenteel verschillende soorten CopyFunds:

Top Trader CopyFunds

Een Top Trader CopyFund is gebaseerd op het kopiëren van een aantal handelaren (maar liefst 50) gekozen door het eToro-systeemalgoritme of door het investeringscomité van eToro op basis van een bepaalde reeks criteria. In plaats van hard te zoeken naar handelaren en geld toe te wijzen om ze afzonderlijk te kopiëren, kunt u met een Top Trader CopyFund het algoritme het werk voor u laten doen..

Robot

Bij eToro doen zowel mens als machine het harde werk voor u!

eToro biedt momenteel vier CopyFunds: Quarterly Gainers, Top Active Traders, Trending Traders Moderate Risk en Positive Copiers Trend. Wanneer u kiest in welk fonds u wilt investeren, geeft eToro handig de verwachte winsten weer, evenals de risicoscore voor elk fonds.

Quarterly Gainers lijkt de veiligste investering. Het is gebaseerd op het kopiëren van maximaal 50 handelaren die zijn gekozen vanwege hun consistente winsten in het afgelopen kwartaal met een laag risico. Met iets minder dan 12% winst in de afgelopen 12 maanden en een risicoscore van slechts 2, lijkt het een zeer solide investering. Het fonds wordt elk kwartaal opnieuw gekalibreerd om nieuwe handelaren op te nemen die voldoen aan de criteria van het algoritme en om degenen uit te sluiten wiens winsten of risicoscore niet langer voldoen aan de norm. De toewijzing van fondsen is gebaseerd op winsten, dus topwinnaars zullen zwaarder wegen op de algehele prestaties van CopyFund, terwijl degenen met mindere resultaten een kleinere impact zullen hebben..

Top Active Traders lijken veel van dezelfde criteria toe te passen als het Quarterly Gainers CopyFund, met de uitzondering dat het fonds een aantal ietwat risicovollere traders bevat en een zeer krappe Stop Loss toepast die elke trader die het activeert onmiddellijk uitsluit. Opnieuw met een winst van 19% in de afgelopen 12 maanden en een lage risicoscore van 2, is dit een andere zeer levensvatbare beleggingsoptie.

De laatste twee CopyFunds eToro-aanbiedingen zijn beide gebaseerd op trending populariteit in plaats van winst en worden beheerd door een commissie in plaats van een algoritme of geautomatiseerd Stop Loss. Trending traders Matig risico is de meest risicovolle van alle vier, inclusief traders met risicoscores die helemaal oplopen tot 7. Het is misschien het veiligst om het te missen, tenzij je zin hebt in risico. Per slot van rekening laten de statistieken van het fonds momenteel een winst van 60% zien over de afgelopen 12 maanden.

Meisje op hangmat

eToro is een grote leider in de sociale handelssector die inspeelt op verschillende investeringsvoorkeuren.

Ten slotte selecteert de Positive Copiers Trend CopyFund handelaren op basis van vergelijkbare criteria, met uitzondering van de risicoscore, die beperkt is tot 4. Het is de moeite waard er rekening mee te houden dat deze twee CopyFunds zijn gebaseerd op populariteit onder het eToro-netwerk en veel van de handelaars. die erin zijn opgenomen, hebben nog geen langdurige resultaten opgeleverd.

Markt CopyFunds


In het geval van deze klasse van beleggingsinstrumenten is het een beetje een raadsel waar de ‘kopie’ in CopyFund naar verwijst, aangezien ze vrijwel identiek zijn aan klassieke beleggingsfondsen doordat ze een verscheidenheid aan marktinstrumenten combineren op basis van een gemeenschappelijk thema. – kopiëren is niet per se betrokken. De selectie van deze Market CopyFunds is veel groter dan die van de Top Trader-variëteit en de meeste richten zich op verschillende segmenten van de aandelenmarkt, waarbij sommige ETF’s, indices en metalen worden ingezet voor diversiteit..

Men kan bijvoorbeeld investeren in een Big Banks CopyFund, dat alle aandelen van het bankbedrijf groepeert onder het aandelenaanbod van eToro, of in een Food and Drinks CopyFund, dat … nou, je snapt het wel.

Enkele van de interessantere opties zijn onder meer een ‘Panic Mode’-fonds, dat short gaat op de belangrijkste wereldwijde indices en long op metalen, in feite bedoeld om te profiteren van een marktcrashsituatie waarin aandelen instorten en beleggers op zoek zijn naar veilige havens in stabiele grondstoffen zoals edele metalen. In theorie is dit een goed idee, hoewel dit fonds momenteel een winst van -32% projecteert op basis van gegevens van de afgelopen 3 jaar, vermoedelijk omdat de aandelenmarkten relatief welvarend zijn geweest. Dit fonds zal echter in een mum van tijd zeker van pas komen.

Alle Market CopyFunds worden beheerd door het investeringscomité van eToro, wat betekent dat de instrumenten handmatig worden gekozen en gekalibreerd door marktexperts in plaats van periodiek algoritmen. Dit komt waarschijnlijk net zo dicht bij klassiek beheerd beleggen als sociaal handelen, vooral gezien het feit dat eToro de deur heeft geopend voor partners om hun eigen CopyFunds te creëren, wat betekent dat traditionele beleggingsondernemingen ook de kans hebben om mee te doen..

Yoni Assia - Innovator

De heer Yoni Assia is de CEO en oprichter van de dynamische sociale makelaar, eToro.

CopyFunds voors en tegens

Uiteindelijk is CopyFunds een beheerde investeringsoplossing voor de social trading-crowd, met alles wat dat met zich meebrengt. Investeren in één betekent dat u zeer weinig betrokken zult zijn bij uw investering en dat uw winsten meestal op lange termijn zullen zijn.

Voor degenen die de voorkeur geven aan deze wat meer ouderwetse manier van beleggen en die zich niet het buitensporige investeringskapitaal hebben kunnen veroorloven dat de meeste traditionele hedgefondsen nodig hebben, is CopyFunds een droom die uitkomt. De meeste van hen zijn veel minder riskant dan een directe markt of copy trading en er is heel weinig actieve besluitvorming bij betrokken.

Veel handelaren zullen echter merken dat deze manier van beleggen minder opwindend is dan kopieerhandel, omdat het de balans tussen het gebruiken van uw eigen verstand en het vertrouwen op de expertise van iemand anders verandert. Sommigen zouden zeggen dat het mooie van copy trading is dat het net genoeg managementbeslissingen in de handen van de gekopieerde handelaar laat, terwijl handelsbeslissingen aan de gekopieerde handelaars worden overgelaten, en in het geval van CopyFunds is dit simpelweg niet langer het geval..

Bovendien is de huidige instapvereiste om te investeren in een eToro CopyFund $ 5000. Hoewel dit een fractie is van wat wordt geëist door institutionele hedgefondsen, is het nog steeds een vrij fors bedrag dat niet alle online handelaren zich kunnen veroorloven. Houd hier rekening mee bij het bepalen of CopyFunds jouw ding is of niet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector