Tether Gold (XAUT) Kini Boleh Dibeli melalui Simplex Menggunakan Kad Kredit & Debit, di Rangkaian Celsius

Mulai hari ini, sesiapa sahaja yang menggunakan rangkaian Celsius dapat membeli XAUt dalam aplikasi dengan harga hanya $ 50! Beli token emas terkemuka di dunia, Emas Tether, menggunakan kad debit atau kredit dan tidak membayar premium. Kemudian dapatkan 4% emas setiap tahun dengan mengekalkan XAUt yang dibeli dengan Celsius

New York, 28 Mei 2020 – Platform pinjaman kripto Rangkaian Celsius telah mengumumkan penambahan Emas Tether (XAUT), aset digital yang disokong sepenuhnya oleh emas fizikal yang disimpan di Switzerland. Pengguna Celsius kini dapat membeli Tether Gold, menggunakan kad debit dan kredit, berkat kerjasama platform dengan pemimpin infrastruktur fiat Simplex.

Dilancarkan awal tahun ini, Tether Gold dengan cepat menjadi token emas terkemuka di dunia, dengan satu XAUT mewakili satu troy emas ons emas di bar Penghantaran Emas London. Token XAUT dapat dipindahkan ke mana-mana alamat rantai dari dompet pemegang, dengan jongkong emas tertentu yang terkait dengan setiap alamat rantai tempat XAUT diadakan.

Jaringan Celsius telah menambahkan Tether Gold pada saat para pelabur ingin melindungi diri dari ancaman kenaikan inflasi dolar, dengan bank-bank pusat telah membuat pakej rangsangan monetari berjumlah lebih dari $ 20 juta setelah berlakunya wabah. Emas telah lama dianggap sebagai aset yang tidak berkaitan dengan inflasi yang paling boleh dipercayai kerana status wang sukarnya. Tether Gold kini mempunyai permodalan pasaran sebanyak $ 88 juta.

Keupayaan untuk membeli Tether Gold dengan kad kredit dan debit global melalui Simplex adalah eksklusif untuk Celsius Network, dan menghilangkan halangan akses kepada pelabur yang ingin terdedah kepada emas tanpa menyimpannya. Memegang Tether Gold adalah cadangan yang menarik bagi pengguna, kerana mereka dapat mempertahankan pemilikan emas fizikal tanpa harus melalui penjual emas, membayar insurans, atau mementingkan keselamatan mereka.

“Kami gembira dapat memberikan akses kepada orang ramai untuk membeli aset penting seperti Tether Gold,” kata Alex Mashinsky, Ketua Pegawai Eksekutif Celsius Network. “Anggota Celsius telah meminta token emas berasaskan blockchain untuk beberapa waktu sekarang, dan perkongsian kami dengan Simplex menjadikannya lebih mudah untuk membeli, menyimpan dan memperoleh hasil tinggi di satu tempat.”

.

“Simplex selalu gembira untuk memperluaskan penawaran kami – sebagai peneraju pasaran, kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan akses dalam aset dan platform. Kami gembira untuk membolehkan pengguna Celsius membeli Tether Gold dengan hanya $ 50 melalui penyelesaian onramp utama kami, yang membolehkan semua pengguna lebih fleksibiliti ”- kata Nimrod Lehavi, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama Simplex.

Dilancarkan pada tahun 2018, Celsius Network baru-baru ini melampaui 100,000 pengguna aktif dan mengumumkan bahawa ia akan menawarkan pinjaman USD dan stablecoin kepada peminjam terhadap aset kripto mereka dengan hanya 1% APR sebagai sebahagian daripada usaha bantuan Covid-19. Platform ini kini akan menawarkan pinjaman terhadap Emas untuk memperluaskan misi Celsius adalah memberikan perkhidmatan kewangan yang adil dan telus kepada pemegang aset digital di seluruh dunia, dan telah menghasilkan pinjaman bernilai lebih dari $ 8.2 bilion.

Sebagai tambahan kepada sokongan Tether Gold, Rangkaian Celsius dan Simplex dalam pembelian aplikasi BTC, BCH, ETH, LTC, XRP dan beberapa cryptocurrency terkemuka lain. Token CEL asalnya, sementara itu, memberi anggota Celsius akses eksklusif ke perkhidmatan kewangan terbaik untuk aset digital. 

Berikutan penyatuan ini, Celsius-asli CEL token juga akan tersedia untuk dibeli menggunakan kad kredit / debit melalui infrastruktur Simplex. Ahli Celsius dapat memperoleh minat dalam CEL pada 25 cryptocurrency maya yang berbeza pada kadar sehingga 30%; mereka juga dapat menyelesaikan pembayaran faedah pinjaman dalam token CEL dengan potongan harga hingga 30% kurang daripada membayar dalam crypto atau fiat.  

Mengenai Celsius Network

Jaringan Celsius memenuhi keperluan kewangan pengguna masa kini di seluruh dunia melalui pendapatan dengan faedah tinggi dan pinjaman kos rendah yang boleh diakses melalui aplikasi mudah alih. Dibina berdasarkan kepercayaan bahawa perkhidmatan kewangan hanya boleh melakukan apa yang terbaik demi kepentingan komuniti pendeposit, Celsius adalah platform pasaran berasaskan blockchain di mana keahlian menyediakan akses ke perkhidmatan kewangan yang tidak tersedia melalui institusi kewangan tradisional. Untuk maklumat tambahan sila lawati www.celsius.network.

Mengenai Simplex

Simplex adalah institusi kewangan berlesen EU yang merapatkan industri crypto dan fiat dengan memproses pembayaran kad kredit, yang membolehkan pengguna membeli crypto dengan kad kredit mereka (onramp), dan juga menukar menjadi fiat (offramp). Digunakan oleh lebih daripada 140 rakan kongsi, termasuk pertukaran dan mata wang kripto teratas, penyelesaian Simplex membolehkan pedagang memberi tumpuan kepada pertumbuhan perniagaan mereka dengan menawarkan jaminan risiko sifar 100% sekiranya berlaku penagihan balik penipuan. Penyelesaian Simplex, yang disokong oleh AI canggih, menyekat pengguna yang curang dan membolehkan pengguna yang sah menyelesaikan pembayaran dengan mudah. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati www.simplex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me