Rangkaian Dvision Bersepadu dengan Pautan Rantai untuk Membawa Pengagihan Ganjaran Rawak Adil & Kos NFT ke Ekosistem VR mereka

7 Januari 2021, Seoul, Korea – Rangkaian Dvision Ekosistem Kandungan VR yang berpusat di Korea Selatan telah mengumumkan penyatuan teknologinya dengan penyelesaian blockchain oracle Chainlink yang terkemuka di pasaran. Umpan Harga Terdesentralisasi Chainlink, akan membolehkan pengguna Rangkaian Dvision menganggarkan secara tepat kos pembuatan item NFT di pasaran VRnya. Selain itu, Chainlink’s Verifiable Random Function (VRF) akan membolehkan penjanaan dan pengagihan ganjaran on-chain yang selamat dan adil bagi penggunanya. 

Apa itu Dvision Network? 

Rangkaian Dvision adalah metaverse VR baru yang mempelopori pada blockchain, yang bercita-cita untuk menetapkan standard baru dari apa yang mungkin untuk pengalaman pengguna VR. Dengan memanfaatkan potensi eksponensial teknologi Blockchain dan VR, jaringan Dvision akan membuat ekosistem maya yang belum pernah terjadi sebelumnya dan inklusif untuk perniagaan, pereka, dan pengguna biasa. 

Rumah kuasa Korea Selatan bertujuan untuk mewujudkan ekosistem VR yang cekap dengan konsep baru, yang menangani permasalahan yang timbul dalam industri VR. Dvision menawarkan kepingan kandungan berkualiti tinggi di VR-City, dan penyesuaian ruang maya di VR-Space dan pada dasarnya memperluas ekosistem VR melalui VR-Marketnya, memperkenalkan ekosistem NFT yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Blockchain Oracle Dan Kontrak Pintar: Padanan yang Sempurna?

Blockchain oracle adalah peranti atau program yang membolehkan kenalan pintar (dalam rantai) berinteraksi dengan data dan sistem di luar rantai di luar blockchain asal mereka. Hubungan ini membolehkan kontrak pintar melaksanakan fungsi rantai berdasarkan data dan peristiwa di dunia nyata seperti API web, rangkaian IoT, dan rangkaian berpusatkan data blockchain. 

Keupayaan baru ini untuk menggunakan data luaran dalam aplikasi kontrak pintar telah menjadi kejayaan besar, dengan banyaknya memperbanyak jumlah kes penggunaan yang mungkin berlaku di blockchain. Satu-satunya peringatan dengan hubungan optimum ini adalah bahawa oracle bertanggungjawab untuk melaksanakan kontrak pintar dan mesti mempunyai tahap keselamatan dan kebolehpercayaan yang sama dengan blockchain yang mendasari. 

Chainlink Decentralized Oracle

Chainlinks blockchain oracle yang terdesentralisasi menggunakan kerangka fleksibel yang unik yang menghalang salah satu titik kegagalan sambil membolehkan pengguna menerima data dari sumber luaran. Intergrasi awal dengan Rangkaian Bahagian akan memanfaatkan Pautan Rantai dengan sangat berjaya suapan harga yang terdesentralisasi sebagai penyelesaian oracle utama di pasaran NFT. 

Feed Harga Chainlink akan digunakan untuk menghitung bayaran gas tepat yang berlaku semasa membuat NFT, memastikan pengguna mempunyai akses ke data yang tepat dan terkini mengenai kos sebenar penggunaan rangkaian. Umpan Harga Pautan Rantai dipilih secara eksklusif untuk ciri terbaik di kelasnya, termasuk:

  • Data Berkualiti Tinggi: Data harga bersumber dari agregator data luar rantai premium, yang membawa kepada harga di seluruh pasaran yang disesuaikan dengan jumlah yang digabungkan dari ratusan bursa berbanding dengan satu pertukaran.
  • Desentralisasi: Feed Harga terdesentralisasi di kedua-dua sumber data dan tahap oracle, menyediakan perkhidmatan oracle yang sangat tersedia dan tahan manipulasi.
  • Node Selamat: Semua node oracle dikendalikan oleh DevOps blockchain yang dikenali dan berpengalaman, menjadikan pengguna perkhidmatan yang boleh dipercayai kepada pengguna.

Rangkaian Dvision dengan Ganjaran Permainan Rawak yang Adil

Rangkaian Dvision akan disatukan Rantai pautan VRF untuk memberi kuasa pengagihan ganjaran berdasarkan peluang kepada pengguna yang menyelesaikan tugas tertentu. Chainlink VRF adalah penyelesaian penjanaan nombor rawak (RNG) on-chain yang node oracle, entiti luaran, atau bahkan pemaju Dvision dapat mengganggu.

Pergeseran ini menunjukkan kemajuan besar di ruang, memungkinkan sumber rawak selamat yang dapat disahkan secara adil dan terus-menerus yang boleh diaudit oleh mana-mana pengguna secara bebas. item dalam permainan atau atribut NFT kini dapat dibuktikan kerana kedua-duanya ditentukan dan diedarkan secara rawak, memastikan setiap pengguna mempunyai peluang yang baik untuk menerima ganjaran.  

Ketua Pegawai Eksekutif Dvision Network Jung Hyun Eom menyatakan: 


“Dengan menggunakan Chainlink untuk mengakses suapan harga yang boleh dipercayai dan menentukan pengagihan ganjaran NFT secara rawak, pengguna Dvision mempunyai jaminan bahawa barang digital yang dibuat oleh permainan mereka akan didasarkan pada sistem yang terbukti adil, dan juga dapat ditukar di pasaran terbuka untuk adil- nilai pasaran dan diatur oleh model ekonomi yang kekal dan stabil, ” 

Dvision and Chainlink: Visi yang terdesentralisasi

Nilai-nilai teras yang menyokong Chainlink blockchain oracle sesuai dengan visi Dvision Network, yang bertujuan untuk membina platform blockchain yang benar-benar terdesentralisasi. Dvisions integrasi baru dengan Chainlinks Verifiable Random Function dan Decentralized Feeds adalah penukar permainan untuk industri VR, dengan tahap kepercayaan dan keselamatan baru yang dijumpai untuk bukan sahaja ekosistem, tetapi seluruh industri VR. 

Untuk belajar lebih lagi lawati Dvision Network – https://dvision.network/

Sertailah komuniti di Telegram [EN]https://t.me/dvisionnetworkglobal

Sertai komuniti di Kakao [KOR]https://open.kakao.com/o/gBOQAQlc

Baca mengenai Dvision Network di Mediumhttps://medium.com/dvisionnetwork

Cari di Facebookhttps://www.facebook.com/Dvision-Network-119255129870212

Maklumat Perhubungan Media

Nama Perhubungan: Boburjon Muydinov

E-mel hubungan: [e-mel dilindungi]

Rangkaian Dvision adalah sumber kandungan ini. Siaran Akhbar ini hanya untuk tujuan maklumat sahaja. Mata wang maya bukan tender sah, tidak disokong oleh pemerintah, dan akaun dan baki nilai tidak dikenakan perlindungan pengguna. Cryptocurrency dan token sangat tidak menentu. Tidak ada jaminan nilai stabil, atau nilai sama sekali

Mengenai Bitcoin PR Buzz: Bitcoin PR Buzz dengan bangga melayani keperluan pengedaran siaran akhbar crypto untuk permulaan blockchain untuk lebih 8 tahun. Dapatkan anda Pengedaran Siaran Akhbar Bitcoin hari ini. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector