Peer to Peer Crypto Exchange, Paxful, Kini Merupakan Pasar P2P Terbesar di India!

Apabila penggunaan cryptocurrency berkembang di seluruh negara membangun, keperluan pertukaran rakan sebaya menjadi lebih jelas untuk memudahkan pembelian dan penjualan Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin, dll. Paxful, salah satu pertukaran crypto P2P terbesar di dunia, bertujuan memberikan perkhidmatan terbaik kepada pengguna dalam usaha meningkatkan penggunaan crypto di negara-negara membangun di dunia di Amerika Latin, Afrika, dan Asia.

Paxful adalah pertukaran Bitcoin peer to peer terkemuka, dilancarkan pada tahun 2014 sebagai EasyBitz, yang membolehkan pengguna membeli dan menjual BTC menggunakan pelbagai kaedah pembayaran termasuk transfer bank dan kawat, Paypal, Venmo, MPESA, kad hadiah Apple, dll..

Pertukaran crypto yang memuaskan di negara-negara membangun

Aset Cryptocurrency menjadi aset untuk beberapa pelabur sebagai aset safe-haven atau aset kepelbagaian dalam portfolio mereka. Lebih-lebih lagi, pelabur di negara membangun membeli Bitcoin (BTC) dan aset serupa untuk mengurangkan kos penghantaran wang ke luar negara dan sebagai lindung nilai terhadap mata wang hiperinflating di seluruh dunia.

Pertukaran crypto P2P yang diketuai oleh Paxful, dan salah satu pesaingnya LocalBitcoins, terutama menumpukan perhatian kepada negara maju yang membolehkan warganegara bukan bank membeli dan menjual BTC dengan mudah dan cekap dari rakan sebaya tempatan. India secara khusus melihat pertumbuhan cryptocurrency dan minat blockchain yang besar kerana jumlah dagangan mingguannya yang diperdagangkan di Paxful mencapai paras tertinggi sepanjang minggu lalu.

Pertumbuhan penggunaan cryptocurrency di India

Pertumbuhan keseluruhan teknologi cryptocurrency dan blockchain di India tidak kurang hebatnya dari aspek peraturan, teknologi, dan pasaran.

Kembali pada tahun 2018, bank pusat demokrasi terbesar di dunia, Reserve Bank of India (RBI), melancarkan larangan menyeluruh terhadap cryptocurrency dengan hukuman berat yang ditetapkan. Undang-undang tidak berperasaan yang ditetapkan mengenai pembelian crypto menggunakan debit bank atau kad kredit dan transfer bank menetapkan banyak pengguna di India menuju pertukaran P2P.

Walaupun Mahkamah Agung India memutuskan langkah itu sebagai tidak berperlembagaan dan mengangkat larangan RBI, yang membuka negara untuk kenaikan pasaran Bitcoin pertukaran terpusat, pertukaran P2P terus berkembang di negara ini.

Jumlah dagangan mingguan diperdagangkan di Paxful pada tahun 2020 setakat ini.

Paxful kini memimpin pertuduhan setelah menyelesaikan lebih dari $ 18.81 juta dalam perdagangan BTC di platform sejak awal tahun 2020.

Paxful mencipta rekod tertinggi dalam jumlah mingguan yang diperdagangkan di India

Menurut carta yang disediakan oleh BergunaTulips.org, Paxful kini merupakan pertukaran crypto peer to peer terbesar di India selepas kenaikan magisterial pada tahun 2020. Dalam sembilan bulan terakhir, pertukaran P2P telah berkembang dari bahagian pasaran satu digit menjadi peneraju pesaing dominan yang mengalahkan industri, LocalBitcoins , dan peneraju pasaran lain di India.


India adalah pasaran Bitcoin P2P terbesar kedua di rantau Asia / Pasifik, hanya mengekori China, kerana penembusan pasaran pantas Paxful di negara ini menjadikannya jalan untuk mencabar China.

Bitcoins tempatan vs pertumbuhan Paxful sejak 2015

Dalam 21 minggu pertama tahun 2020, pertukaran telah mencatatkan sekurang-kurangnya $ 1 juta dalam jumlah mingguan 34 peratus pada masa itu. Sejak awal bulan Mei, jumlah Bitcoin mingguan yang diperdagangkan telah meningkat tiga tertinggi sepanjang masa berturut-turut – minggu yang berakhir pada 17 Mei – mencatatkan jumlah $ 1.521 juta (ATH).

Pertukaran ini menawarkan pengguna cara cepat untuk menukar Rupee India mereka ke Bitcoin dan sebaliknya dengan menghubungkan pembeli dan penjual yang berbeza di pasaran cair. Jadi bagaimana anda boleh menyertai pergerakan Paxful dan membeli dan menjual BTC dengan mudah ke INR?

Cara membeli dan menjual BTC di Paxful

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun di Paxful, anda perlu “Buat Akaun” dan kemudian log masuk ke akaun anda. Ikut arahan di bawah.

  1. Pergi ke pejabat Laman web yang menyenangkan.
  2. Pilih “Beli Bitcoin” atau “Jual Bitcoin” pada butang yang terdapat di tab atas.

  1. Pilih pilihan “Rupee India” dan cari tawaran terbaik dan pilihan pembayaran yang disediakan oleh pengguna di halaman yang dihasilkan.

NB: Jangan lupa periksa reputasi penjual atau pembeli sebelum memulakan perdagangan, perhatikan setiap perincian dengan teliti dan pastikan vendor anda tersedia.

  1. Pilih tawaran pilihan anda dan tetapkan jumlah yang ingin anda beli.
  2. Sekiranya berpuas hati dengan syarat yang disediakan, klik butang “Setuju dengan Syarat dan Beli Bitcoin Sekarang”.
  3. Halaman yang dihasilkan akan menyediakan kotak sembang antara pembeli dan penjual untuk berkongsi maklumat.
  4. Setelah anda menghantar pembayaran, klik butang “DIBAYAR” untuk menerima Bitcoin.

Walau bagaimanapun, pertukaran memberi had jumlah yang boleh anda dagangkan jika tidak disahkan. Sahkan e-mel dan ID anda untuk meningkatkan had perdagangan.

Kesimpulannya

Pertumbuhan Paxful dalam komuniti kripto India dan ratusan pilihan pembayarannya menawarkan pertukaran kelebihan daya saing berbanding persaingannya. Ciri jual beli yang cepat dan murah untuk menjadikan Paxful pertukaran P2P yang ideal untuk mendapatkan sekeping Bitcoin di India!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector