Mendapatkan stablecoin sebenar USDQ dan KRWQ: Ekosistem Q DAO stablecoin sedang dibangunkan sebagai timbal balik kepada BitFinex’s Scammy Tether. Berdagang semuanya di BTCNEXT.io

Nick Krash adalah Arkitek Blockchain di Kejuruteraan Platinum Q DAO. Dalam artikel ini, dia berkongsi sifat unik USDQ / KRWQ, sebuah stablecoin yang dibantu oleh pasukannya. Sebelum kerjayanya, Nick berjaya mengambil bahagian dalam sejumlah projek pembangunan perisian untuk bank-bank utama Eropah dan Asia. USDQ / KRWQ memanfaatkan sebilangan besar teknologi baru, antaranya ialah kemampuan ramalan, penstabilan algoritma, dan insentif masyarakat. Tidak lama lagi akan ada syiling stabil yang lebih disokong sepenuhnya: JPYQ, KRWQ, SGDQ, HKDQ, CNYQ, RUBQ di bawah jenama Q DAO. Teruskan membaca untuk mengetahui mengenai apa yang menjadikan USDQ / KRWQ begitu unik. Lebih-lebih lagi, KRWQ – stablecoin yang disambungkan ke Won Korea akan dilekatkan pada keluarga Q DAO. Ini bukan sahaja memberi kesan besar kepada pasaran Korea tempatan tetapi juga ke seluruh rantau Asia. Ia akan diperdagangkan seperti token ERC-20 lain di bursa seperti BTCNEXT.

Lihat prosedur untuk mendaftar dan mendapatkan pinjaman

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi tentang proses yang dilalui pengguna untuk mendaftar dalam sistem dan mendapatkan pinjaman, dengan jaminan Bitcoin. Pasukan pengembangan kami di PLATINUM Q DAO ENGINEERING telah memberi tumpuan untuk memberikan keselamatan dan kemudahan penggunaan yang tinggi sehingga pengguna dapat mulai mengakses Q DAO tanpa sebarang masalah.

Bekerja sebagai satu pasukan, kami mencari banyak penyelesaian bersaing untuk komponen tertentu. Dan sangat mungkin seni bina sistem akan mengalami perubahan besar dalam masa terdekat. Ini bermaksud bahawa apa yang anda lihat dalam artikel ini mungkin tidak relevan dalam beberapa bulan. Projek kami sedang berjalan, jadi, walaupun kami sudah melihat kontur seni bina sistem, kami masih meninggalkan banyak “ruang goyang” untuk kemungkinan perubahan.

Sebelum kita melihat proses-proses tersebut, saya ingin memberikan gambaran umum mengenai cara kerja Q DAO.

Rajah 1 menunjukkan modul utama Q DAO sebagai segi empat tepat kuning. Anak panah digunakan untuk mengenal pasti kemungkinan interaksi antara modul individu.

Rajah 1

Interaksi antara pengguna dan sistem dikendalikan oleh Modul “Panel Web Pelanggan”, yang merupakan komponen luaran yang digunakan sebagai antara muka pengguna. Modul “dApp p2p network” adalah blok luaran yang lain, dikendalikan melalui konsensus rangkaian neural. Modul-modul ini digunakan bersama sebagai penghalang antara rantaian blok luaran bahagian sistem yang terdesentralisasi.

Saya ingin menarik perhatian anda kepada kenyataan bahawa semua tindakan pengguna melalui Modul Keselamatan, yang digunakan untuk menjamin integriti Rantai Tempatan. Saya menggunakan istilah “Rantai Tempatan” untuk mengenal pasti lejar yang diedarkan, digunakan untuk mencatat perubahan status transaksi dalam sistem.

Semasa merancang sistem, kami melihat perlunya melaksanakan penyelesaian ini untuk membolehkan pengesahan interaksi antara blockchain Bitcoin dan Ethereum. Pada masa yang sama, kami menggunakan Rantai Tempatan untuk melakukan interaksi antara aplikasi Q Box kami, operasi untuk menambang token dan “berkongsi pandangan dan pengalaman” antara agen yang berlainan dalam rangkaian saraf pengambilan keputusan.

Kami menggunakan BTC Node Integration dan ETH Node Integration Modul sebagai antara muka dengan blockchain luar. Pendengar digunakan untuk memberikan data luaran ke dalam sistem. Dan Notify berfungsi untuk memberitahu komponen luaran mengenai perubahan yang berlaku dalam sistem dalaman.

Saya berpendapat bahawa ini harus menjadi penerangan pengenalan yang baik kepada sesiapa sahaja yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penyelesaian teknikal yang mendasari Q DAO. Dan sekarang mari kita lihat bagaimana pengguna benar-benar mendaftar dan membuat kontrak yang dijamin dalam sistem.

Pendaftaran Pengguna Baru

Untuk mendaftar, sistem memerlukan pelaksanaan tindakan berikut:


  1. Pembuatan dompet BTC yang unik, direka dengan fungsi pelbagai tandatangan diaktifkan
  1. Pengesahan data peribadi pengguna (e-mel, nama pengguna). Yang penting, kami menggunakan maklumat ini secara eksklusif untuk pemberitahuan yang dipercepat kepada pengguna setiap kali kejadian kecemasan berlaku (mis. Keperluan untuk mengambil tindakan untuk mencegah kejadian pembubaran yang akan segera terjadi). Kami mungkin menjadikan sistem ini tanpa nama sepenuhnya, tetapi kami hanya mahu pengguna mendapat pemberitahuan tepat pada masanya.
  1. Pembuatan dompet yang akan digunakan untuk menyimpan token (yang diperlukan untuk mempermudah antara muka pengguna sesuai dengan penyelesaian yang digunakan secara tradisional yang sudah ada di pasaran. Kami memastikan bahawa pengguna masih dapat menentukan dompet mereka sendiri dan memberi kebenaran dalam sistem melalui Metamask).

Seperti yang anda lihat, proses pendaftaran yang kami gunakan agak mudah dan elegan. Sementara itu, untuk memastikan ketahanan yang cukup terhadap potensi serangan, kami merancang sistem, agar semua set kunci selalu unik. Selain itu, kami telah merancang sistem, supaya setiap modul menggunakan prinsip penyisipan yang unik.

Peruntukan Pinjaman kepada Pengguna

Gambar 2 menunjukkan gambaran skematik mengenai interaksi antara modul sistem, yang berlaku semasa transaksi pengguna untuk memindahkan Bitcoin ke dompet BTC.

Gambar 2

Saya ingin menerangkan proses ini langkah demi langkah supaya anda dapat memahami sepenuhnya semua proses dan interaksi yang mendasari. Saya menggunakan simbol [] untuk mengenal pasti nombor pesanan tandatangan.

Tahap Pengeluaran Pinjaman

Berikut adalah ikhtisar ringkas mengenai tahap yang telah kami rancang:

  1. Pengguna memindahkan dana ke alamat BTC, yang dihasilkan untuk tujuan ini dan yang menyokong fungsi multi-tandatangan.
  1. Pengguna berinteraksi dengan antara muka khas di mana dia harus memilih parameter, ukuran dan kadar faedah untuk pinjaman yang ingin dia perolehi. Setelah menyelesaikan langkah ini, pengguna meletakkan tandatangannya di bawah rekod baru, dimasukkan ke dalam Rangkaian Tempatan.
  1. Modul “Integrasi Node BTC” digunakan untuk mengesahkan kecukupan dana dan kesahihan data yang ditentukan. Setelah selesai, modul meletakkan tandatangannya di bawah rekod baru, dimasukkan ke dalam Rangkaian Tempatan.
  1. Modul Pendengar mengesahkan bahawa maklumat yang dinyatakan adalah sah dan sesuai dengan keadaan pasaran semasa, sementara juga memeriksa kesahan parameter likuidasi dan data mengenai keadaan pasaran semasa, yang dinyatakan dalam catatan dalam Rantai Tempatan. Setelah selesai, modul meletakkan tandatangannya di bawah rekod baru, dimasukkan ke dalam Rangkaian Tempatan.
  1. Modul Keselamatan mengesahkan integriti Rantai Tempatan dan meletakkan tandatangannya di bawah rekod baru, dimasukkan ke dalam Rangkaian Tempatan.
  2. Modul Integrasi Node ETH mengesahkan kesahihan alamat yang ditentukan dan kecukupan dana (yang kami gunakan untuk membayar gas) di alamat teknikal, yang akan digunakan untuk menambang USDQ / KRWQ. Modul meletakkan tandatangannya di bawah rekod baru, masuk ke Rangkaian Tempatan dan kemudian mencetak token.

Saya telah cuba menerangkan semua peringkat penting dalam prosedur untuk mendaftar pengguna baru dan membuat cagaran. Kami telah merancangnya berdasarkan amalan terbaik untuk keselamatan, pengoptimuman dan masa pelaksanaan.

saya fikir itu Q DAO akan mendapat populariti di kalangan komuniti crypto yang lebih luas, ditarik oleh antara muka intuitif dan sederhana dan penyelesaian asas yang terperinci untuk keselamatan dan ketahanan. Saya mengalu-alukan soalan anda dalam komen di bawah dan dengan senang hati dapat membantu anda memahami sistem kami dengan lebih baik.

Kata Laluan

Mungkin anda pernah mendengar mengenai projek MAKER DAO dan DAI mereka?

Saya ingin memuji mereka – mereka pertama kali mencipta duit syiling stabil yang terdesentralisasi.

Kami menduduki tempat kedua yang terhormat pada perlumbaan ini, dan pada dasarnya, kami mendapat inspirasi dari teknologi DAI MAKER.

Sebilangan fungsi Q DAO serupa dengan MAKER DAO, jadi kami memutuskan untuk menggunakan terminologi Maker kerana kami yakin – teknologi mereka harus menjadi rujukan untuk membuat sebarang duit syiling stabil yang terdesentralisasi.

Mengapa kita menggunakan BTC sebagai cagaran? 1) Bitcoin adalah aset digital yang paling cair 2) kita mempunyai banyak rakan yang merupakan pemegang Bitcoin besar (ikan paus BTC) atau peniaga Bitcoin OTC.

Kami berharap walaupun lelaki besar seperti Brothers Winklevoss (Cameron Winklevoss dan Tyler Winklevoss) akan mula menggunakan Q DAO. Mereka mempunyai banyak Bitcoin, tetapi mereka tidak mahu menjualnya. Oleh itu, jika mereka memerlukan wang – mereka boleh menggadaikan bitcoin mereka ke Q DAO dan segera mendapatkan USDQ / KRWQ.

Mengapa kami membina Q DAO berdasarkan kontrak pintar Ether, tetapi bukan Tron (oleh Justin Sun) dan bukan EOS (oleh Daniel Larimer)?

Jurutera genius kami sangat menyukai ETHEREUM kerana penggunaan blockchain ini secara besar-besaran, kami juga menghormati pendekatan Vitalik Buterin (kami beberapa kali bertemu dengannya). Mungkin di masa depan, kami akan mempertimbangkan untuk menggunakan TRON atau EOS, sekiranya yayasan mereka dapat menyediakan dana yang cukup untuk meneruskan pembangunan.

Pertukaran BTCNEXT – platform perdagangan spot dan margin generasi seterusnya oleh pasukan PLATINUM Q DAO ENGINEERING. Ini adalah rakan niaga Strategik pertama koin stabil USDQ / KRWQ yang berdasarkan teknologi DAO. Semua pasangan akan disenaraikan dengan USDQ / KRWQ. Perkhidmatan pelanggan BTCNEXT dengan senang hati akan menjawab semua soalan anda.

Kejuruteraan Platinum Q DAO sentiasa gembira untuk berkongsi penyelesaian pembangunan dan seni bina terbarunya, membantu pihak berkepentingan untuk menyebarkan penambahbaikan di seluruh projek crypto. Menjadi syarikat pakar di pasaran, Platinum Q DAO Engineering telah membantu 150 startup crypto, yang membolehkan mereka mengumpulkan dana dengan cekap dan memperkenalkan blockchain pada model perniagaan mereka. Dengan pejabat di Jepun, Korea Selatan, Thailand, Rusia, Belarus, dan Australia, pasukan sentiasa bersedia untuk mengadakan pertemuan secara langsung, dengan fokus pada bagaimana syarikat dapat memanfaatkan teknologi blockchain untuk memenuhi keperluan unik mereka. Pasukan mengalu-alukan pembaca untuk berhubung Telegram, dan Facebook.

Gambaran keseluruhan ini mungkin tidak lengkap dan tidak menilai daya maju mana-mana projek, atau kesahihan pasukannya. Pembaca harus melakukan usaha wajar sebelum menggunakan atau melabur di mana-mana Stablecoins yang disenaraikan. Artikel ini mewakili pendapat pengarang sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan. Semua fungsi yang dijelaskan dalam artikel ini masih dalam pengembangan, dapat diubah / diproses. Sila ikuti kemas kini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map