Roubini’s “The Great Crypto Heist”, te midden van CFTC-sonde BitMex bloedt $ 524 miljoen aan uitstroom

advertentie Phemex

Nouriel Roubini’s aka Dr. Doom’s ernstige afkeuring van het cryptoderivatenplatform, BitMEX, heeft naar verluidt het bedrijf in ernstige problemen gebracht. BitMEX, te midden van geruchten over een volwaardige CFTC-sonde, kende in juli een uitstroom van $ 524 miljoen, terwijl de rest van de cryptogemeenschap een bull-market genoot. 

Heeft Arthur een fout gemaakt door zich met Permabear Roubini te bemoeien??

De reeks gebeurtenissen die ertoe leidde dat BitMEX meer dan een half miljard dollar verloor, begon met een debat tussen Nouriel Roubini, econoom en cryptoscepticus en Arthur Hayes, CEO van BitMEX. 

Op de Asia Blockchain Summit in Taipei in 2019 werd Roubini uitgenodigd om met Hayes te debatteren over cryptocurrencies – of ze nu oplichterij zijn of de toekomst. Slechts een paar dagen voor het debat had Roubini getweet over een update van BitMEXResearch over BitMEX die meer dan $ 9 miljard aan handelsvolume en $ 1 miljard aan openstaande rente op het Bitcoin eeuwigdurende swapcontract behaalde. De opmerking van Roubini impliceerde dat deze cijfers niet betrouwbaar waren, aangezien 95% van alle bitcoin-transacties op een typische beurs nep was.

Bron: Twitter

In het debat handhaafde Roubini zijn typische vijandige houding ten opzichte van cryptocurrencies.

Hij beweerde dat de cryptocurrency-industrie werd gekenmerkt door “waardeloos gedrag” met oplichters en criminelen en dat Bitcoin niet “niet veilig, niet gedecentraliseerd en zelfs niet schaalbaar” was.. 

Hij deelde ook zijn mening over andere opkomende technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie (AI), Big Data, het internet der dingen (IOT) en zei dat de revolutie in de fintech-ruimte al aan de gang was met deze technologieën en dat er geen cryptocurrencies nodig waren. “We hebben die beerput van stinkende shi * -munten niet nodig”, aldus Roubini. 

Hayes pleitte voor de waardeproposities die cryptocurrencies bieden, met name digitalisering van geld en decentralisatie. “Over 50 jaar, als Alibaba, Facebook en Google alles controleren, zullen mensen dat ding leuk vinden dat niet wordt gecontroleerd door de grote bedrijven. Bitcoin zal geen nichemarkt zijn ”, benadrukte Hayes.

Tijdens het debat werd ook gediscussieerd over nepvolumes op crypto-uitwisselingen, onzekerheid over de regelgeving en de aankomende Libra-cryptocurrency van Facebook.

Roubini’s “The Great Crypto Heist”

Bijna twee weken na het debat viel Roubini opnieuw cryptocurrencies aan met zijn artikel “The Great Crypto Heist”. Het artikel begon met opruiende opmerkingen over cryptocurrencies en de houding van regelgevers ten opzichte daarvan –


“Cryptocurrencies hebben geleid tot een geheel nieuwe criminele industrie, bestaande uit ongereguleerde offshore-uitwisselingen, betaalde propagandisten en een leger oplichters die op zoek zijn naar retailbeleggers. Maar ondanks het overweldigende bewijs van ongebreidelde fraude en misbruik, blijven financiële toezichthouders en wetshandhavingsinstanties achter het stuur zitten. “

Het artikel ging verder met het beschrijven van de problemen met BitMEX, namelijk de ongereguleerde aard ervan en dat het een bedrijfsmodel is waarbij het gaat om “leuren naar” gedegenereerde gokkers “(dat wil zeggen clueless retailbeleggers) cryptoderivaten met een hefboomwerking van 100 tegen 1”. Roubini legde verder uit dat “met een hefboomwerking van 100 tegen 1, zelfs een verandering van 1% in de prijs van de onderliggende activa een margestorting zou kunnen veroorzaken en alle investeringen teniet zou kunnen doen”.

Verder beschuldigde Roubini het platform van het in rekening brengen van hoge vergoedingen en het aantrekken van het spaargeld van de investeerders in een ‘liquidatiefonds’ dat onevenredig groot was om het tegenpartijrisico te vermijden. De cryptoscepticus deelde ook dat BitMEX-insiders hem hadden onthuld dat de uitwisseling niets deed om terroristen en andere criminelen uit Rusland en Iran te stoppen die de uitwisseling op grote schaal gebruikten voor het witwassen van geld.. 

De veroordeling van het platform ging verder met Dr.Doom die zei dat het niet voldeed aan de juiste AML / KYC-voorschriften en dat Amerikaanse en Britse investeerders, die het platform niet mochten gebruiken vanwege regelgeving, het toch gebruikten door hun IP-adressen te maskeren met standaard VPN toepassingen.

De ernstige gevolgen voor BitMEX

Geruchten suggereren dat het artikel en de Taipei-wirwar de aanleiding waren voor het onderzoek van CFTC naar de activiteiten van BitMEX. Het onderzoek, naar verluidt gericht op het beleggen van rekeningen van Amerikaanse investeerders op BitMEX, werd aangekondigd op 19 juli en eind juli had het platform een ​​uitstroom van meer dan een half miljard dollar meegemaakt. 

De website van BitMEX is ook in populariteit gedaald. Vanaf de # 11.851-positie op 19 juli is het gedaald naar # 12.763 op Alexa.com. Het Twitter-account van BitMEX werd voor het laatst bijgewerkt op 15 juli, terwijl Arthur Hayes op 12 juli ook zweeg op Twitter en zijn account bijwerkte met een cryptische tweet op 31 juli.. 

De tweet van Hayes is gecontroleerd door Twitter-gebruikers en ze hebben hem ervan beschuldigd een lafaard te zijn en te ondergaan wanneer zijn bedrijf door een sonde gaat. 

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map