‘Indiase regering. Zal uiteindelijk toetreden tot de Crypto-partij ”, zegt de Indiase miljardair en politicus

advertentie Phemex

Bitcoin-pionier en de oprichter van BitInstant & Bitcoin Foundation is van mening dat India het potentieel heeft om een ​​van de grootste crypto-industrieën ter wereld te worden. In een interview met Rajeev Chandrasekhar, een Indiase miljardair en parlementslid, kwam hij erachter dat de Indiase regering niet helemaal tegen crypto is – maar het zal even duren voordat ze zich bij de cryptopartij voegt.. 

Hoe verschilt de opkomst van crypto van die van internet?

India is een land dat nog steeds worstelt met de vraag hoe cryptocurrencies moeten worden gereguleerd – om ze te verbieden of niet. De centrale bank van het land, de Reserve Bank of India (RBI), heeft vorig jaar een bankverbod opgelegd aan crypto en sindsdien hebben veel startups van cryptocurrency hun basis het land verlaten of hun activiteiten gesloten. Er zijn talloze hoorzittingen van het Hooggerechtshof geweest over het verbod, maar tot dusver is er geen oplossing gevonden.

Bitcoin-pionier Charlie Shrem onlangs geïnterviewd Indiase miljardair en politicus Rajeev Chandrasekhar om de situatie van crypto in India te bespreken. Een van de besproken onderwerpen was hoe de opkomst van cryptocurrencies verschilt van het vroege internet in de laatste twee decennia van de 20e eeuw. Daarop zei Chandrasekhar dat er in de begintijd van internet geen toezichthouders waren om het internet te controleren. Maar het internet is nu veel verder ontwikkeld en toezichthouders op internet zijn al betrokken bij alle ontwikkelingen die met internet te maken hebben. Hij zegt, 

“Maar in dit geval, in de crypto-ruimte, wordt gegeven … Er is bijna een perfecte storm die wordt geconfronteerd met de groei en het innovatiemomentum van crypto. Dat wil zeggen, je hebt de wet en de orde en het terrorisme en de zorgen over cyberveiligheid aan de ene kant, en je hebt het bijzonder verhoogde bewustzijn dat internet niet allemaal goed is, en dat je een beetje potentieel hebt van deze kleine, kwaadaardige zakken van soort rust binnen hen. En daarom gebruiken de toezichthouders dat als rechtvaardiging om rond te snuffelen of meer betrokken te raken. “

Charlie Shrem was het met Chandrasekhar eens en noemde de “India Wants Crypto” -beweging die miljoenen indrukken had gekregen. Hij merkte op dat de Indiase regering gewoon mensen probeerde te beschermen, maar aan de andere kant had de regering ook niet geprobeerd crypto-supporters te betrekken bij het ontwikkelen van regelgeving rond cryptocurrencies. Shrem vroeg vervolgens aan Chandrasekhar of er regels zouden komen rond crypto in India, de manier waarop ze waren ontwikkeld toen cellulaire technologie het land bereikte..

Hierop antwoordde Chandrasekhar dat het “beleidskader en onze capaciteitenarchitectuur echt een inhaalslag spelen”. 

India speelde veilig door de deur op Crypto te sluiten

Shrem merkte op dat de cryptogemeenschap over de hele wereld groeide. India had de macht om een ​​van de grootste crypto-industrieën ter wereld te worden. Vervolgens vroeg hij Chandrasekhar waarom RBI het standpunt innam om crypto te verbieden. 

Hierop antwoordde Chandrasekhar dat het voor de overheid of iemand in de openbare ruimte moeilijk was om met dezelfde efficiëntie te reageren op de problemen van cryptocurrencies als de innovators in die ruimte. Daarom reageerden ze instinctief door ‘hem een ​​kamer binnen te schieten en de deur te sluiten’. Hij uitte ook zijn ongenoegen over de manier waarop de zaken op dat front werden aangepakt. 

“Zo is het niet, ik zou het leuk vinden. Ik zou niet willen dat innovatie wordt vertrapt door een paranoïde benadering van regelgeving. Omdat een paranoïde benadering van regelgeving gewoon betekent: laten we … Weet je, de veiligste manier om dingen aan te pakken is gewoon de deur voor alles dicht te doen en gewoon geen innovatie te zeggen, en niemand zal zich ergens zorgen over maken behalve in de consumentenkamer, die lijden onder een beperkte keuze in termen van innovatie. “

Indiase regering. Zal uiteindelijk deelnemen aan de Crypto-partij


Over het onderwerp hoe de regering de kwestie van het reguleren van cryptocurrency zou aanpakken, haalde Chandrasekhar het voorbeeld aan van hoe de huidige regering de kwestie van netneutraliteit had aangepakt en hoe ze had besloten het vrije en open karakter van internet niet te verstoren. omdat een paar telecombedrijven het wilden. Chandrasekhar zei dat de regering deze kwestie ook zou behandelen als elk ander probleem. Hij moedigde zelfs cryptoliefhebbers aan om met hem te praten en heeft vertrouwen in zijn vermogen om hun mening aan mensen in de regering te presenteren om hen te overtuigen om het “juiste” te doen.. 

“Dus dat gesprek is zelfs van toepassing op crypto, en ik denk dat het komt door dit te maken over overheid versus innovators. Ik moedig mensen actief aan om bij me te komen zitten, en geloof in mijn vermogen om hun standpunten en hun punten van kijk op mensen in de regering en hun leiderschap van de regering, en hopelijk hen te overtuigen om het juiste te doen. “

Hij zei ook dat het grootste probleem van de overheid met cryptocurrency de associatie van crypto’s met onverklaarbare rijkdom was, een probleem waar India al tientallen jaren mee worstelde..

‘Dus als je het hebt over crypto, zou de natuurlijke zorg of paranoia zijn: gaan we terug door dit te creëren? Of zijn we aan het verhuizen, gaan we over van een cash-economie, cash-black-economie naar iets dat nog minder traceerbaar en moeilijker te kraken is. Omdat contant geld aan het eind van de dag is dat je altijd, weet je, naar iemands huis kunt gaan en stapels contant geld kunt ontdekken, valuta die zich daar ook opstapelt, of niet. Dit is veel geavanceerder en zeker niet iets dat een normale agent op de beat kan oppikken, dus. “

Shrem vroeg Chandrasekhar vervolgens hoe het percentage politici een cryptovriendelijke houding had. Hierop antwoordde Chandrasekhar:

“Je kunt er gerust van uitgaan dat veel van de regering en parlementsleden een beetje laat naar die partij zullen komen en dat ze er uiteindelijk zullen komen,” 

Denk je dat de Indiase overheid uiteindelijk crypto zal accepteren? Of verandert het bankverbod op crypto in een strikt algemeen verbod? Deel uw mening met ons in de comments!

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector