Belangrijke spelers die willen profiteren van de inzinking van de Japanse cryptomarkt

advertentie Phemex

Onlangs hebben in totaal vijf Japanse crypto-uitwisselingen hun activiteiten stopgezet als gevolg van het feit dat Japan de strop op de uitwisselingen heeft aangescherpt. Het begon allemaal met de Coincheck-hack aan het begin van dit jaar, die de Financial Services Agency (FSA) van Japan ertoe bracht naar voren te treden en het toezicht op cryptocurrency-uitwisselingen te versterken..

Dit heeft geleid tot een opschudding op de Japanse cryptomarkt, wat heeft geleid tot de intrede van grote namen als Line, Monex Group en Yahoo Japan in deze lucratieve industrie. Aangezien de totale marktomvang van cryptocurrency ergens rond de $ 250 miljard ligt, is het geen verrassing dat iedereen naar de cryptomarkt kijkt.

Honderden bedrijven die geïnteresseerd zijn om Japanse crypto-uitwisselingen te runnen

Na het debacle van Coincheck introduceert FSA een wet die vereist dat crypto-uitwisselingen zich vanaf april 2017 registreren..

Het bureau vroeg de operator om de vereiste wijzigingen aan te brengen en gaf hen de kans om vrijwillig hun bedrijf te sluiten voordat FSA er bestellingen voor had gedaan. De strengere regelgeving bracht vijf uitwisselingen ertoe hun registratieaanvragen in te trekken en hun bedrijven te sluiten.

Er zijn echter tal van nieuwe spelers op de markt die ze allemaal zullen vervangen. Naar verluidt hebben meer dan 100 bedrijven hun interesse getoond in het runnen van de crypto-uitwisselingen.

Als we bronnen mogen geloven, doen ook de populaire chat-app Line en CyberAgent, een internetservicebedrijf, mee.

Monex-groep kijkt naar de onrustige Coincheck

Sinds de Coincheck-hack is de cryptomarkt gekrompen, maar het heeft geresulteerd in één goede zaak. De markt elimineert nu de slechte actoren, d.w.z. die crypto-uitwisselingen die niet voorzichtig waren met klantactiva. Met de komst van grote spelers zou de cryptomarkt binnenkort weer een hausse zien.

Als het gaat om het runnen van een crypto-uitwisseling, kunnen bedrijven grote winsten behalen met de transactiekosten en hun klantenbestand uitbreiden.

Monex Group, een financiële dienstverlener opgericht in 1999, onderhandelt momenteel over de overname, die zich in de laatste fase bevindt. De deal waarmee naar verwachting enkele miljarden yen gemoeid zijn, wordt deze week waarschijnlijk aangekondigd.  

Na de hack moet FSA nog beslissen over de Coincheck-registratie, aangezien de financiële waakhond de beurs heeft gevraagd om zijn zakelijke praktijken te verbeteren. Maar als Monex erbij betrokken raakt, zal het bureau veel eerder geneigd zijn om de registratieaanvraag goed te keuren.


Lees ook: Belangrijke verenigingen die in mei het verbod op crypto-advertenties van Google bestrijden

Yahoo Japan zit ook in de cryptomix

Met de manier waarop de cryptomarkt vooruitgaat, is het waarschijnlijk dat grote technologie- en financiële bedrijven de crypto-industrie vorm zullen geven. Een andere grote naam is Yahoo Japan, dat naar verluidt van plan is om tegen volgende maand ongeveer 40 procent van BitARG Exchange Tokyo te kopen voor de lancering in 2019..

BitARG is geen actieve crypto-uitwisseling of is alleen beperkt tot bitcoin-handel, hoewel het is geregistreerd bij de FSA. De komst van Yahoo zal helpen om de momenteel zwevende crypto-uitwisselingssector vooruit te helpen.

Werken aan het creëren van een geloofwaardig crypto-ecosysteem

In de momenteel turbulente crypto-industrie winnen acquisities aan kracht. Crypto-uitwisselingen die niet aan de FSA-normen voldoen, worden ofwel in samenwerking met een groot bedrijf geduwd of worden gewoon stilgelegd.

FSA zal hier niet stoppen, het zal zijn inspecties verder uitbreiden tot zelfs de geregistreerde beurzen en zal indien nodig corrigerende maatregelen nemen. Zoals verduidelijkt door een functionaris van FSA:

“Voorlopig zullen we de regelgeving versterken en de rot wegnemen. Dat zal in de toekomst leiden tot een gezondere bedrijfsomgeving. “

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een negatieve zet van het bureau, maar hierdoor stimuleren de autoriteiten het vertrouwen en de geloofwaardigheid van de potentiële investeerders in de cryptomarkt. Het zou verder helpen bij het uitroeien van die bedrijven en individuen die gewoon op zoek waren naar snelle winst.  

De overheid moet echter een goede balans vinden tussen regulering van de markt en ruimte geven voor groei.

Wat is uw mening over het feit dat FSA streng is voor Japanse crypto-uitwisselingen? Denk je dat de toetreding van grote spelers uiteindelijk goed zou zijn voor de crypto-industrie? Deel uw mening met ons!

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector