Ulasan Pertukaran Crypto.com: Platform Dagangan Crypto Yang Cepat & Selamat untuk Semua Orang

Crypto.com adalah pertukaran cryptocurrency yang termasuk dalam bakul pertukaran yang berjaya. Mereka mempunyai salah satu nama domain yang paling kuat di ruang pertukaran.

Mengenai produk dan ciri juga, crypto.com tidak berkompromi. Terdapat banyak pertukaran cryptocurrency di luar sana dalam industri ini, tetapi Crypto.com menawarkan beberapa faedah besar kepada pelanggannya, yang tidak perlu ditawarkan oleh platform lain.

Crypto.com muncul dari projek MCO (cryptocurrency) yang dilancarkan melalui Penawaran Syiling Permulaan (ICO) pada tahun 2017.

Dengan idea untuk menghasilkan kad debit cryptocurrency dan penggunaan massa crypto, komuniti telah memasuki perniagaan pertukaran cryptocurrency.

Pada suku keempat 2018, firma melancarkan Crypto.com Coin (CRO), yang merupakan aset digital asli dari blockchain Crypto.com Chain.

Tahun berikutnya, pada tahun 2019, Crypto.com melancarkan sendiri pertukaran cryptocurrency dikuasakan oleh CRO. Pelanggan boleh membayar yuran perdagangan mereka dengan token CRO dan mendapat potongan penuh untuk yuran tersebut.

Pengguna juga mendapat faedah 20% setahun setiap hari jika mereka memilih untuk mempertaruhkan token CRO untuk jangka masa 180 hari.

Crypto.com mendakwa sebagai pertukaran dengan kecairan yang mendalam, yuran rendah, dan pelaksanaan terbaik di bahagian depan platform.

Gambaran Keseluruhan Ciri Crypto.com

Seperti yang disebutkan, pertukaran Crypto.com memberikan faedah besar kepada pengguna yang bertransaksi dengan duit syiling CRO.

Platform Crypto.com mempunyai sekumpulan ciri berguna yang berguna bagi kebanyakan pengguna. Pertukaran ini adalah salah satu pilihan terbaik bagi mereka yang memerlukan platform cryptocurrency yang mudah dan lancar.

Walaupun begitu, jika dibandingkan dengan firma mapan seperti Binance dan Kraken, platform Crypto.com masih kurang dalam pemilihan pasangan cryptocurrency yang tersenarai.

Pada masa ini, pertukaran mempunyai 29 pasangan cryptocurrency yang boleh diperdagangkan. Mengenai keterbatasan perkara, Crypto.com tidak memudahkan perdagangan leveraged.

Ia tidak menawarkan perdagangan kripto berbanding mata wang fiat; namun, ia membolehkan perdagangan syiling dengan Tether (USDT), yang merupakan aset yang agak stabil.


Sepatutnya, Crypto.com masih beta; Oleh itu, ia diharapkan akan menjadi lebih baik di ruang ciri.

Oleh itu, peningkatan infrastruktur yang berlaku baru-baru ini merangkumi:

 1. Sistem Pengurusan Pesanan dan Enjin Pencocokan yang diperbaharui: Peningkatan ini akan meningkatkan prestasi dan throughput sebanyak 10x.
 2. API REST dan Websocket Bersatu: Untuk membolehkan kemudahan penggunaan untuk kedua-dua platform.
 3. Soket web: Ini akan membolehkan pengguna mengekalkan hubungan yang gigih untuk membuat pesanan dan perdagangan dengan perdagangan frekuensi tinggi.
 4. Senibina yang direka semula, keselamatan, meningkatkan skalabiliti dan kependaman: Benarkan pelanggan berniaga dengan enjin berisiko kuat dan kuat, dan leverage yang tinggi.
 5. Penambahan ketersediaan dan ketahanan tinggi: Peningkatan ini meningkatkan kestabilan dan menghilangkan satu titik kegagalan pada setiap komponen.

Pertukaran Crypto.comPertukaran Crypto.com

The Syndicate – Harga Diskaun melalui Staking

The Syndicate adalah tawaran unik di bursa Crypto.com. Ini adalah platform pengumpulan dana untuk beberapa cryptocurrency yang menjanjikan yang disenaraikan di Crypto.com Exchange. Pemegang Crypto.com Coin (CRO), yang telah mempertaruhkan CRO akan layak menerima peruntukan token keutamaan semasa penyenaraian dengan potongan harga.

Kelayakan

Untuk menjadi layak dan mengambil bahagian dalam acara Crypto.com Exchange Syndicate, pengguna mesti:

 1. Berjaya menyelesaikan prosedur pendaftaran di Crypto.com Exchange.
 2. Mempertaruhkan 10,000 CRO atau lebih dalam akaun Crypto.com Exchange mereka.
 3. Gunakan duit syiling CRO untuk melanggan acara penyenaraian token dengan potongan harga sepanjang tempoh langganan.
 4. Jadilah warganegara dari pasaran inklusif yang dinyatakan dalam kempen.

Peruntukan Akhir

Setelah tamat tempoh langganan, peruntukan akhir dan pembayaran balik CRO (jika ada) dikira menggunakan formula berikut:

Formula CRO

Bayaran balik CRO = CRP Dijanjikan oleh Pengguna – (Peruntukan akhir Pengguna X Token Projek: Token CRO)Di mana,

Jumlah Syiling Projek yang Dilanggan adalah nisbah Jumlah Jumlah CRO yang Dijanjikan oleh setiap Peserta dan Harga

Token Projek: Kadar CRO adalah harga langganan tetap dengan diskaun 50% dikenakan

Soft Staking – Sistem yang bermanfaat

Soft staking adalah ciri di mana pengguna diberi ganjaran kerana hanya menyimpan aset digital dalam portfolio mereka.

Sama ada BTC, LTC, ETH, atau MCO; pemegang dibayar untuknya. Peregangan lembut berbeza dari staking biasa, kerana tidak memerlukan komitmen jangka panjang.

Walau bagaimanapun, pengguna dapat memperoleh ganjaran tambahan jika mereka secara aktif mempertaruhkan syiling CRO.

Susun Token CROCRO Token Staking

Ekosistem Crypto.com

Crypto.com berkembang pesat dalam beberapa bulan terakhir. Ia mempunyai pelbagai jenis produk dalam ekosistemnya. Beberapa yang menarik termasuk:

Aplikasi Crypto.com

Aplikasi Crypto.com mudah digunakan dengan antara muka pengguna yang hebat dan ciri-ciri penuh kuasa. Pengguna Aplikasi mempunyai kemampuan untuk menyimpan lebih dari 20 mata wang fiat yang berbeza, di mana mereka juga dapat membeli dan menjual lebih dari 50 cryptocurrency yang berbeza.

Perolehi Crypto

Crypto.com memberi pengguna ciri untuk mendapatkan cryptocurrency berdasarkan minat. Pengguna yang mendeposit dan meletakkan token mereka akan menerima faedah sehingga 8 peratus setahun. Perhatikan bahawa deposit Stablecoin menerima kadar faedah yang lebih tinggi daripada yang biasa seperti Bitcoin dan Ethereum.

Bayaran Kripto

Seperti namanya, Crypto Pay adalah fitur yang membolehkan pengguna menerima rebat dalam token CRO untuk setiap pembelian yang mereka buat.

Kad MCO VISA

Kad MCO VISA mungkin merupakan produk yang paling berguna yang ditawarkan Crypto.com. Ini adalah kad debit yang membolehkan pengguna menukar kripto mereka ke fiat dan membelanjakannya di lebih dari 40+ juta lokasi di mana VISA sedang diterima.

Pembiayaan di Crypto.com Exchange

Menyimpan dana ke dalam akaun Crypto.com adalah mudah, mudah dan pantas. Terdapat beberapa cara untuk membiayai akaun pertukaran.

Sebelum menggunakan kaedah yang berbeza, berikut adalah prosedur cepat untuk membiayai akaun di bursa.

Pindahkan dana dari Aplikasi Crypto.com ke Bursa: Log masuk ke Aplikasi Crypto.com. Pada skrin utama, ikuti pesanan: Transfer → Withdraw → Crypto → Crypto.com Exchange. Pilih cryptocurrency yang akan dipindahkan, dan deposit akan dibuat serta-merta tanpa sebarang bayaran.

Deposit dari Dompet lain: Log masuk ke portal web Crypto.com Exchange, kemudian pilih butang “Balance” (sudut kanan atas).

Pilih cryptocurrency untuk deposit dan pilih “Deposit.” Selesaikan transaksi menggunakan alamat dompet atau kod QR.

Deposito pertukaran Crypto.comDeposit pertukaran Crypto.com

Kaedah pembiayaan

Kaedah Deposit Tarik balik Masa pemprosesan
Kad Debit Tidak Tidak
Kad kredit Ya Tidak Sekejap
Pindahan Kawat Ya Ya 5-7 Hari Perniagaan
Dompet Crypto Ya Ya Sekejap

Mengeluarkan

Pengeluaran di Crypto.com serupa dengan memasukkan dana ke bursa.

Klik di sini untuk mengetahui cara mengeluarkan dana dari Crypto.com Exchange ke Crypto.com App.

Klik di sini untuk mengetahui cara mengeluarkan dana dari Crypto.com Exchange ke alamat dompet luaran.

Struktur Yuran

Bayaran Deposit dan Had

Tidak ada yuran dan had untuk membiayai cryptocurrency ke Crypto.com Exchange.

Bayaran dan Had Pengeluaran

Pengeluaran dari Crypto.com Exchange adalah transaksi dalam talian untuk memindahkan cryptocurrency ke alamat luar (dompet atau pertukaran).

Oleh kerana ini adalah urus niaga blockchain, ada beberapa bayaran yang terlibat.

Berikut adalah bayaran untuk cryptocurrency yang diperdagangkan:

BayaranBayaran

Untuk maklumat tambahan mengenai yuran dan had, klik di sini.

Kelebihan & Kekurangan Crypto.com Exchange

Kelebihan

 • Rebat yuran Perdagangan: Pengguna boleh mendapat potongan harga yuran perdagangan apabila mereka mempertaruhkan CRO di bursa dan membayar yuran menggunakan CRO.
 • Penawaran ekosistem: Selain platform pertukaran, pengguna dapat menggunakan fitur lain seperti Crypto.com App, Crypto Earn, Crypto Pay, dan MCO VISA Card.
 • Potongan harga melalui Syndicate: The Syndicate adalah ciri di mana pengguna mendapat potongan harga hingga 50% apabila aset crypto baru disenaraikan di bursa.
 • Keselamatan yang kuat: Crypto.com menyimpan dana pengguna tanpa melanggar protokol keselamatan. Setelah syarikat itu diaudit, syarikat itu menerima sijil pematuhan PCI: DSS 3.2.1 (Tahap 1) dan ISO 27001: 2013, memberikan lapisan keselamatan tambahan.
 • Sokongan sembang langsung: Sokongan langsung dalam Aplikasi mereka sangat membantu, kerana memberi pengguna kemampuan untuk menghubungi tim sokongan dalam 5 menit.

Keburukan

 • Bayaran pengeluaran lebih tinggi: Bayaran pengeluaran agak tinggi untuk semua cryptocurrency.
 • Penyebaran perdagangan: Pengguna melaporkan penyebaran terlalu tinggi pada perdagangan. Oleh itu, disarankan agar pedagang memeriksa spread di bursa lain sebelum menjalankan perdagangan mereka untuk memastikan mereka mendapat kadar yang sesuai.
 • Pertukaran yang relatif baru dengan pemilihan pasangan terhad: Crypto.com adalah pertukaran yang agak baru jika dibandingkan dengan pertukaran seperti Coinbase dan Binance, dan dengan itu belum mempunyai rekod prestasi yang terbukti. Lebih-lebih lagi, bilangan pasangan crypto yang tersedia untuk perdagangan adalah terhad. Setelah itu, diharapkan akan tumbuh lebih baik pada tahun-tahun mendatang.

Analisis Crypto.com

 • Pertunangan
Jumlah Lawatan 1.79 Juta (+ 39.20%)
Tempoh Lawatan Purata 05:07:03
Halaman setiap Lawatan 5
 • Butiran Dagangan
Jumlah Isipadu $ 10,404,073

1137.37 BTC

Volume ERV $ 10,404,073
Mata Wang yang Ada 13
Dikawal selia Tidak
Jenis Pertukaran Berpusat
 • Perangkaan Induk
Pangkat Mata Wang Berpasangan Kelantangan (24h) Isipadu (%)
1. Bitcoin BTC / USDT $ 3,710,694 35.64%
2. Crypto.com CRO / BTC $ 2,221,256 21.33%
3. Crypto.com CRO / USDT $ 1,630,995 15.66%
4. Ethereum ETH / USDT $ 338,306 3.25%
5. Riak XRP / USDT $ 316,182 3.04%

Adakah Pertukaran Crypto.com Selamat?

Crypto.com Exchange diketahui telah menerima beberapa pernyataan keselamatan tertinggi di ruang crypto. Beberapa perakuan termasuk Konsortium Pensijilan Cryptocurrency, ISO / IEC 27001: 2013, dan PCI: DSS.

Pengisytiharan mereka, bersama dengan perakuan, didasarkan pada penyediaan tahap keselamatan tertinggi kepada penggunanya. Pertukaran Crypto.com mendakwa kepada pelanggan mereka bahawa dana tersebut disimpan dalam simpanan sejuk.

Malah mengaku akan menawarkan dana insurans dompet sejuk apabila kehilangan dana berlaku. Lebih-lebih lagi, jika warga AS memegang USD dengan Crypto.com, mereka diinsuranskan hingga $ 250,000 oleh FDIC.

Di bahagian depan aplikasi mudah alih, ia menawarkan pengesahan dua faktor lengkap melalui biometrik.

Kesimpulannya

Crypto.com mempunyai hampir semua tempat untuk menjadi pertukaran kripto yang ideal untuk peniaga kripto yang baru dan yang berpengalaman. Kami mendapati keseluruhan ekosistem menarik kerana dapat menambah nilai yang besar kepada pengguna pertukaran Crypto.com. Oleh itu, kami pasti mengesyorkan pertukaran ini untuk anda. Di bawah ini, anda boleh mendapatkan beberapa promosi, pengurangan harga, dan tawaran Crypto.com yang menarik.

 • Tiada bayaran perdagangan untuk pengguna baru * untuk 90 hari awal.
 • Kadar faedah deposit bonus 2% kepada pengguna baru * yang mendepositkan crypto dalam 30 hari pertama kejayaan pendaftaran. Perhatikan bahawa bonus akan dibayar dalam bentuk token CRO.
 • Potongan harga dagangan sehingga 50% untuk semua perdagangan untuk pengguna yang ada.

* Pengguna mesti melengkapkan KYC Tahap Lanjutan untuk menikmati pengecualian yuran perdagangan.

Soalan Lazim

1. A.S. yang manakah tersedia dalam Crypto.com Exchange?

Pertukaran Crypto.com boleh didapati di semua 50 negeri di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, kad MCO VISA tidak terdapat di Wilayah A.S..

2. Apakah pasaran dan pasangan cryptocurrency yang terdapat di Crypto.com Exchange?

Pasangan Perdagangan Pasaran
BTC ETH, XRP, LTC, MCO, CRO, EOS, XLM, ATOM, LINK, XTZ, BCH, ICX, VET, ADA
CRO ETH, XRP, LTC, MCO, EOS, XLM, USDC, ATOM, LINK, XTZ, BCH, ICX, VET, ADA
USDT BTC, ETH, XRP, LTC, MCO, CRO, EOS, XLM, USDC, ATOM, LINK, XTZ, BCH, VET, ICX, ADA

3. Mata wang kripto mana yang disokong dalam dompet Crypto.com?

Terdapat sebilangan cryptocurrency yang disokong di dompet Crypto.com.

Senarai mata wang merangkumi BAT, BTC, CELR, CRO, DAI, ELF, ENJ, ETH, FET, GNT, HOT, KNC, LINK, LTC, MANA, MATIC, MCO, MKR, OMG, PAX, USDT, USDC, WTC , XLM, SRP, dan ZRX.

4. Bagaimana Crypto.com berbeza dari pertukaran lain?

Walaupun merupakan pertukaran cryptocurrency muda, Crypto.com telah terbukti menjadi persaingan yang kuat dengan pertukaran lain.

Membezakan Crypto.com dengan yang lain, pertukaran ini menawarkan ciri-ciri berharga seperti mempertaruhkan ganjaran, kad VISA, dan pinjaman crypto sebagai tambahan kepada senarai banyak alat perdagangan.

5. Adakah Crypto.com pernah digodam?

Crypto.com telah berada di industri ini selama lebih dari satu tahun, dan sehingga kini, ia tidak diretas dengan cara atau bentuk apa pun.

Penafian Kandungan yang disajikan mungkin merangkumi pendapat peribadi penulis dan tertakluk kepada keadaan pasaran. Lakukan penyelidikan pasaran anda sebelum melabur dalam cryptocurrency. Penulis atau penerbitan tidak bertanggungjawab terhadap kerugian kewangan peribadi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector