Artikel Pendidikan Cryptocurrency

ARTIKEL CRYPTOCURRENCY

Apakah Forks dalam Cryptocurrency?

Semasa berdagang cryptocurrency secara aktif atau sebagai ahli aktif ruang kripto, anda pasti sudah lama menemui istilah “garpu”. Tetapi apa yang dimaksudkan dengan cryptocurrency? 

Perbezaan Antara Mata Wang Fiat dan Cryptocurrency

Kemungkinan besar anda sudah banyak kali mendengar istilah fiat, tetapi anda mungkin tertanya-tanya apa kaitannya dengan sistem kewangan kita. Sebenarnya, ketika ahli ekonomi dan penganalisis kewangan bercakap mengenai fiat, mereka tentu saja tidak membincangkan mengenai pengeluar kenderaan Itali tetapi tentang mata wang yang biasa digunakan di seluruh dunia. 

Apa itu ICO?

Apakah perkara pertama yang terlintas di fikiran anda semasa anda membaca istilah ICO? Anda mungkin memikirkan pelabur tamak yang berusaha membuat wang cepat, atau anda mungkin memikirkannya sebenarnya: model penggalangan dana yang baru, tidak rumit dan mudah. Sebenarnya, banyak pengasas syarikat permulaan dengan idea hebat dan inovatif yang tidak mempunyai modal untuk memulakan idea perniagaan mereka membuat jerami ketika matahari bersinar dan menggunakan ICO untuk mengumpul dana syarikat mereka. Tetapi apa itu ICO?

Apa itu Cryptocurrency?

Cryptocurrency telah mengubah cara wang dipindahkan dan juga membuka dunia tidak stabil yang tidak dapat dibayangkan peluang pelaburan dan pelaburan. Baca di sini mengenai sejarah, teknologi blockchain, pembayaran revolusioner, dan betapa senangnya perdagangan cryptocurrency utama dengan broker forex.

Apa itu Mata Wang Bitcoin?

Apakah mata wang bitcoin? Ramai orang yang mendengar bitcoin buat pertama kalinya sukar memahami apa sebenarnya dan bagaimana ia berfungsi sebagai mata wang. Ini adalah perkara biasa kerana bitcoin (BTC, XBT) bukanlah mata wang fiat biasa atau kenderaan pelaburan sama sekali. 

Mengenai Platform Cryptocurrency

Cryptocurrency muncul dari tempat yang seolah-olah menangkap modal pelaburan bernilai berbilion dolar. Kelas aset dinamik ini menawarkan beberapa ciri dan kelebihan yang sangat baik kepada individu dan perniagaan yang tahu menggunakannya dengan betul.

Pertukaran Cryptocurrency

Pasaran cryptocurrency berkembang pesat dan begitu juga pertukaran cryptocurrency. Sebilangan besar pertukaran melaksanakan tugas penting untuk menukar mata wang fiat menjadi cryptocurrency dan sebaliknya sementara sebahagian daripadanya hanya mengendalikan cryptocurrency. 

Perdagangan Cryptocurrency: Beli dan Tahan

Tidak ada kelas aset lain yang melihat keuntungan luar biasa yang baru-baru ini dilihat dalam mata wang kripto. Bitcoin, cryptocurrency yang paling terkenal, telah mengembalikan beberapa juta peratus sejak 2010 apabila bernilai $ 0,008 pada satu tahap. 

Perdagangan Cryptocurrency: Tindakan Harga

Cryptocurrencies – siapa sangka kelas aset pelik ini akan menarik banyak perhatian dan sejumlah besar modal pelaburan dalam jangka masa yang singkat? Berbilion dolar telah mengalir ke dalam pelbagai cryptocurrency yang berlainan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. 

Dompet Cryptocurrency

Menggerakkan wang menjadi lebih murah dan lebih mudah, terutama pada era mata wang digital kriptografi ini, yang biasa disebut cryptocurrency. Oleh kerana sifat digital cryptocurrency, tidak ada dompet yang dapat digunakan untuk menanganinya. 

Cryptocurrency terbaik untuk Melabur pada tahun 2018

Cryptocurrency. Siapa sangka kelas aset yang unik dan hebat ini (menggunakan teknologi blockchain) akan memberi kesan kosmik pada dunia kewangan moden? Sejak hari pertama Bitcoin mula berniaga, nilai dan bahagian pasarannya berkembang pesat. 

Gelembung Bitcoin

Apabila Bitcoin telah meningkat dari ketidakjelasan, momentumnya telah memaksa dunia kewangan dan media arus perdana untuk berdiri dan mengambil perhatian. Sepanjang tahun 2017 sahaja, harga Bitcoin (BTC) telah meningkat melebihi 1700%. 


10 Cryptocurrency teratas

Dunia kewangan berubah dan pengubah permainan besar adalah cryptocurrency. Bayangkan mengirim wang kepada rakan di seberang dunia dalam masa kurang dari 5 saat, di mana menggunakan bank akan membawa anda sekitar tiga hingga lima hari. Implikasi teknologi blockchain untuk perdagangan global sangat luar biasa. 

Broker Bitcoin Terbaik

Bitcoin, cryptocurrency pertama dan terbesar, adalah salah satu instrumen fenomenal untuk berdagang. Walau bagaimanapun, walaupun merupakan sasaran ideal untuk peniaga aktif, sangat penting untuk melibatkan pasaran yang menarik ini dengan hanya menggunakan broker bitcoin terbaik.

Cara Berdagang Bitcoin – Panduan Permulaan

Cryptocurrency ada di sini untuk tinggal, itu pasti! Berikut adalah panduan terperinci kami mengenai cara berdagang bitcoin, cryptocurrency yang paling terkenal di dunia. 

Cara Berdagang Ethereum (Ether) – Panduan Pemula

Ethereum (ether), cryptocurrency kedua terbesar di dunia, berkembang dengan pesat. Sama ada anda seorang peniaga veteran atau pemula ke pasaran modal, perdagangan ethereum menawarkan pelbagai faedah dan peluang

Bitcoin (BTC) vs. Bitcoin Tunai (BCH)

Ketika Blockchain pertama kali diperkenalkan melalui kertas putih Bitcoin pada tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto, tidak ada perdebatan seperti Bitcoin vs Bitcoin Cash dan adakah salah satu daripadanya lebih baik daripada cryptocurrency lain. 

Panduan Lengkap untuk Bitcoin Trading Day pada tahun 2019

Anda mahu mula berniaga bitcoin tetapi anda tidak tahu bagaimana? Sama ada anda ingin melabur dalam Bitcoin dengan membeli Bitcoin, atau anda hanya berminat dalam perdagangan hari dengan membeli dan menjual Bitcoin dalam jangka masa yang singkat, anda akan mempelajari semua yang perlu anda ketahui untuk akhirnya memulakan perdagangan cryptocurrency ini.

Strategi Perdagangan Cryptocurrency

Cryptocurrency adalah kelas aset panas untuk didagangkan. Banyak kripto telah memperoleh pulangan yang sangat luar biasa selama beberapa tahun terakhir.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map