Weet u zeker dat hackers uw cryptocurrency niet stelen?

Er is zeker een bitcoin-rage gaande in de economie!

Met de waarde van de cryptocurrency die in december vorig jaar $ 20.000 bereikte, een recordhoogte, heeft het de aandacht getrokken van mensen van over de hele wereld. Hoewel de waarde van bitcoin is gedaald tot ergens rond de $ 9000, wil iedereen er toch een stukje van.

De groeiende rage heeft geleid tot tussenkomst van overheidsinstanties die het willen reguleren en belasten. Maar dat is niet alles, een van de belangrijkste zorgwekkende factoren hier is het hacken en stelen van bitcoins. Net als elke andere branche zijn cryptocurrencies zoals bitcoin ook vatbaar voor verlies of diefstal.

Als je klaar bent om een ​​entree te maken in deze bloeiende sector of er al deel van uitmaakt, zorg er dan voor dat je een idee hebt van de andere kant ervan. Dat klopt! Het is een mogelijkheid dat deze hacks of diefstallen uiteindelijk de dood van bitcoin zullen zijn naast andere cryptocurrencies. Het vraagt ​​zeker om een ​​afgemeten aanpak, maar dat is voor een andere dag. Vandaag gaan we die factoren bespreken die u van uw bitcoins kunnen beroven.

  1. Beveiligingsrisico’s bij cryptocurrency-uitwisselingen  

Mt. Gox-uitwisseling is de grootste hack in de geschiedenis geweest met $ 473 miljoen aan gestolen bitcoins. Bitstamp met $ 5,1 miljoen, een hack van $ 66 miljoen in Bitfinex en de recente Coincheck die ongeveer $ 400 miljoen aan bitcoins verloor, zijn slechts enkele van de duurste hacks ooit.

Dit soort hacks gebeurt wanneer hackers toegang krijgen tot de bitcoin-portefeuilles van het bedrijf die geld van mensen hebben. Het kan zijn vanwege de beveiligingsproblemen, die te gemakkelijk te omzeilen zijn.

van de uitwisseling.

Exchange-hacks kunnen ook oplichting blijken te zijn. Een bedrijf biedt een omruilservice aan gerelateerd aan bitcoin waarbij klanten hun bitcoin-account onderhouden en op een dag verdwijnt het bedrijf plotseling. Het bedrijf beweert misschien gehackt te zijn, maar in werkelijkheid hebben ze net een exit-scam veroorzaakt.

  1.  ICO phishing-oplichting

Er zijn enkele beruchte hackverhalen met betrekking tot bitcoin geweest die plaatsvonden toen bedrijven hun Initial Coin Offerings (ICO’s) hielden. ICO is een vorm van fondsenwerving waarbij investeerders tokens van het project kopen door te betalen in cryptocurrency of fiatgeld.

Wat in deze gevallen gebeurt, is dat hackers de website van een bedrijf nabootsen met een nepwebsite. De hacker haalt vervolgens de investeerders over om hun geld naar een andere bitcoin-portemonnee te sturen. Zodra u uw bitcoins heeft verzonden, kunt u ze niet meer herstellen. Het betekent dat zowel de investeerder als het bedrijf hun bitcoins zijn kwijtgeraakt.

Wat u hier kunt doen, is ervoor zorgen dat de website waarnaar u uw geld stuurt een echte website is.

  1. Exploitatie van FB-, Google- en YouTube-kanalen

De ontdekking van wereldwijde kanalen zoals Facebook, Google en YouTube om te worden gebruikt om de bitcoin-investeerders op te lichten, is een recente die FB ertoe heeft gebracht deze advertenties te verbieden, maar hoe oplichters dit precies bereiken?

Oplichters bieden direct geld in ruil voor bitcoins die een initiële opstartvergoeding vragen met een belofte om uw initiële investering te verdubbelen. Met het brede bereik van sociale media hebben ze met succes hun zwendel naar duizenden mensen uitgezonden en bitcoins gestolen door zich niet aan de andere kant van de afspraak te houden.

Bovendien gebruiken deze oplichters bitcoin als aas om uw computer te verknoeien via malwaredownloads, samen met het phishing-schema waarbij de oplichters zich voordoen als het bitcoin-merk om de geloofwaardigheid van een slachtoffer te winnen..

Oplichters richten zich op de Google-zoekadvertenties door de belangrijkste merken van de bitcoin-industrie te vervalsen die als advertenties bovenaan de Google-zoekpagina’s verschijnen. Deze vervalste advertenties sturen de gebruikers door naar de look-alike-pagina’s die onder controle staan ​​van oplichters, waar ze de persoonlijke gegevens van het slachtoffer stelen.

Onlangs werd YouTube ook door de hackers gebruikt om de cryptocurrency op de computers van de gebruikers te minen. De hackers maakten in feite gebruik van de advertenties die voor en tussen de video’s komen. Blijkbaar bevatten deze advertenties een mijncode die ongeveer 80% CPU’s van de videokijker gebruikt.

Dit soort hack- en diefstalrisico’s bent u dus kwetsbaar bij het omgaan met bitcoins. De volledige kennis, begrip en voorzichtigheid zijn hier de sleutels. Als u vragen of suggesties heeft met betrekking tot de risico’s, neem dan gerust contact met mij op door hieronder te reageren!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me