Hoe Ethereum Classic de “zekere dood” heeft overleefd om de afgelopen maand 250% te verhogen

Aangezien de Ethereum Classic-gemeenschap zijn eerste verjaardag viert sinds de ongelukkige 51% -aanval, heerst er op de markt het gevoel dat de piek van 250% sinds 23 december nog maar het begin is van het “originele Ethereum”..

Na een behoorlijke tijd verwijderd te zijn van de reguliere cryptomedia, staat Ethereum Classic (ETC) – het originele Ethereum – weer in de schijnwerpers na een boost naar negen maanden durende hoogtepunten van $ 12,00 USD op 17 januari 2020, wat neerkomt op een stijging van 250% sinds het einde. van december. Dit is een indrukwekkende prestatie voor een crypto die ooit als ‘dood en weg’ werd beschouwd nadat de blockchain meer dan een jaar geleden de effecten van een 51% -aanval had bestreden..

In dit artikel concentreren we ons op hoe de blockchain het overleefde, wat velen in de branche beschouwen als een “catastrofale hack”, om de op een na meest groeiende crypto onder de top altcoins te worden sinds begin 2020. Desalniettemin behaalde ETC 61% op zijn dollarpaar in de afgelopen weken om te handelen tegen $ 8,94 USD op grote beurzen, een scherpe stijging ten opzichte van de prijs van $ 4,32 USD toen de aanval van 51% plaatsvond.

Een verwoestende impact van een aanval van 51%?

Een aanval van 51% wordt door veel cryptocurrency-experts en analisten beschouwd als het einde van Bitcoin, mocht het ooit gebeuren. Met een dergelijke aanval kan de hacker de blockchain reorganiseren en zijn munten verdubbelen, wat de eigenschap van onveranderlijkheid overtreft. Dit is het idee dat de meeste mensen in de cryptowereld hadden toen ze hoorden over de 51% -aanval van Ethereum Classic in de dagen van 5 januari tot 7 januari 2019.

Het begon allemaal op 5 januari toen een paar ontwikkelaars een ongebruikelijke activiteit opmerkten op de ETC-blockchain. Toen eenmaal werd ontdekt dat er een aanval gaande was, schortten een aantal topbeurzen de handelsactiviteit op munten die ooit in de top 10 lagen op. Sommigen suggereerden een mogelijke daling van minder dan $ 1 USD, waarbij de aanval twee dagen duurde..

Geen van de extreme voorspellingen kwam echter uit, aangezien de statistieken van de keten, waaronder hashingkracht en dagelijkse transacties, vrij stabiel bleven, aangezien de gemeenschap de aanval snel afhandelde..

Hoe Ethereum Classic de aanval van 51% heeft overleefd

De prijs- en marktkapitalisatie hadden zwaar te lijden toen de markt reageerde op een mogelijke “dood” van de proof of work (PoW) blockchain. Sinds het begin van de aanval, tot eind januari, daalde de prijs van ETC met meer dan 30%, wat leidde tot speculatie dat de munt verder daalde naar de niveaus van minder dan $ 1. De daling was echter synchroon met het bearish momentum in de algehele cryptomarkt en een heropleving van de markt medio februari nam ETC mee..

Hoe heeft ETC de aanval overleefd? Een briljant team van talent om zich heen hebben, het doden van de FUD rond 51% aanvallen en algehele ETC-veerkracht.

Ketenreorganisatie is een klant-lokaal fenomeen; het hele Ethereum-netwerk doet dat niet “reorganiseren” gelijktijdig. Het zou waarschijnlijker zijn dat iemand alle knooppunten van coinbase enz. Ontdekte en deze ‘omsingelde’

– dontpanic ?? (@DontPanicBurns) 6 januari 2019

Een van de beste analisten die aan ETC werkt raakte de veerkracht aan van het blockchain-gezegde,

“De 51% -aanval is geen aanval op het netwerk zelf, maar eerder op‘ naïeve ’netwerkdeelnemers. Telkens wanneer we een transactie uitvoeren, kunnen we het aantal blokkeringen bepalen dat we bereid zijn te wachten om ‘onszelf ervan te overtuigen’ dat de transactie in steen gebeiteld is. ”

Door de beproeving werd één ding duidelijk gemaakt voor de meeste PoW-blockchains: 51% aanvallen zijn niet de moordenaar van crypto, maar een teken dat de blockchain normaal werkt volgens de instructies. Bovendien blijft Ethereum Classic (ETC) een van de meest veerkrachtige blockchains, ondanks het verlies van geloofwaardigheid na de DAO-hack en de 51% -hack.

Kan ETC de komende weken $ 10 USD bereiken?

De markt lijkt rijp voor een voortzetting van het bullish momentum nu de ETC-gemeenschap haar eerste verjaardag viert sinds de ongelukkige aanval. ETC wisselt van eigenaar voor $ 8.809 dollar op het moment van schrijven, wat een kleine verandering van 3% vertegenwoordigt ten opzichte van de intraday-dieptepunten van $ 8.500 USD. Een overschrijding van belangrijke psychologische weerstand van $ 9.000 USD duidt op een mogelijke piek naar tweecijferige prijzen die de Bitcoin-halvering ingaan.


Afbeelding: TradingView

De prijsdip onder de bovenste 20-daagse expansieve Bollinger Band biedt echter geen hoop voor stieren, aangezien de middenband op korte termijn ondersteuning biedt voor ETC / USD.

ETC heeft zijn zenuwen gehouden tijdens de meest testperiodes en geeft handelaren en investeerders het gevoel dat het “een veerkrachtige munt is met belangrijke fundamentals” en dat een boost van 1000x helemaal niet onmogelijk is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector