Kajian Bybit: Adakah Bybit Selamat & Sah pada tahun 2021

Ditubuhkan pada tahun 2018 dan didaftarkan di Kepulauan Virgin Britain, Bybit adalah platform perdagangan niaga hadapan cryptocurrency.

Sebenarnya niaga hadapan pertukaran kekal adalah satu-satunya produk mereka!

Walaupun Bybit membenarkan pertukaran antara empat mata wang yang mereka sokong di platform mereka, mereka tidak membenarkan pengguna mereka membeli cryptocurrency dengan kaedah pembayaran fiat.

Fokus sempit pada niaga hadapan swap kekal berfungsi dengan baik untuk Bybit, bagaimanapun, dan mereka telah melihat peningkatan jumlah dagangan mereka yang stabil pada tahun lalu. Pesaing utama Bybit adalah platform derivatif crypto lain seperti FTX dan Bitmex.

Kelebihan Bybit

 • Tidak KYC menjadikan pendaftaran mudah, sangat mudah untuk memulakan perdagangan di Bybit.
 • Tidak seperti beberapa pertukaran cryptocurrency lain Bybit mempunyai aplikasi mudah alih, menjadikannya mudah untuk berdagang ketika berada jauh dari komputer.
 • Bybit adalah salah satu daripada hanya segelintir pertukaran yang menawarkan niaga hadapan pertukaran berterusan untuk syiling seperti XRP dan EOS.
 • Di Bybit adalah mungkin untuk berdagang dengan leverage yang sangat tinggi, terutama pada produk Bitcoin.
 • Yuran perdagangan yang rendah, termasuk rebat untuk pembuat pasaran.
 • Dana insurans Bybit menjamin bahawa kerugian tidak perlu disosialisasikan di seluruh ekosistem Bybit.
 • Pelbagai jenis pesanan menjadikan Bybit sesuai untuk peniaga dan pelabur yang maju.

Kekurangan Bybit

 • Hanya boleh memperdagangkan empat syiling di Bybit dan pertukaran belum mengumumkan niat mereka untuk menyokongnya lagi.
 • Bybit disekat untuk warga AS.
 • Sukar untuk mengesahkan bahawa statistik kelantangan Bybit sebenarnya tepat sehingga sukar untuk mengetahui dengan pasti berapa banyak perdagangan sebenarnya berlaku di platform.
 • Bybit tidak menyokong pembelian cryptocurrency fiat.

Syarikat Bybit

Walaupun Bybit didaftarkan di Kepulauan Virgin Britain ibu pejabat mereka berada di Singapura. Mereka juga mempunyai pejabat di Hong Kong dan Taiwan.

Walaupun pelanggan mereka terutamanya orang Asia, Bybit juga memenuhi pasaran cryptocurrency Eropah. Ketua Pegawai Eksekutif Bybit adalah Ben Zhou dan syarikat mendorong pengguna mereka untuk menghubungi dia di Twitter.

Berdagang di Bybit adalah mudah kerana mereka mempunyai antara muka UI yang hebat serta pandangan perdagangan yang komprehensif. Pendaftaran adalah mudah dan hanya memerlukan beberapa minit. Untuk memulakan tinjauan ini, kami akan menjawab salah satu soalan yang paling banyak diajukan mengenai Bybit…

Adakah Bybit Legit?

Oleh kerana banyak peniaga cryptocurrency tidak pernah mendengar tentang Bybit, adalah perkara biasa untuk bertanya adakah Bybit selamat?

Jawapannya adalah ya, Bybit sangat sah. Mereka tidak pernah diretas dan Bybit mengambil beberapa langkah berjaga-jaga untuk memastikan keselamatan perdagangan yang optimum di platform mereka.

Sebagai contoh, mereka mempunyai dasar yang mewajibkan bahawa cryptocurrency hanya dapat ditarik tiga kali sehari. Itu menghalang penggodam daripada mendapat akses ke akaun dan mengeringkannya dengan serta-merta. Dengan hanya membenarkan pengeluaran beberapa kali sehari, ia memberi seseorang masa dengan akaun yang dikompromikan untuk menguncinya sehingga tidak ada pengeluaran yang dapat dilakukan. Bitmex mempunyai ciri yang serupa, namun, mereka hanya membenarkan pengeluaran sekali sehari.

Bybit juga sangat berhati-hati dengan bagaimana mereka menyimpan cryptocurrency mereka. Contohnya, apabila pengguna menyimpan dana di Bybit, kripto dihantar terus ke dompet penyimpanan sejuk. Kelebihan dompet simpanan sejuk adalah bahawa ia sukar untuk digodam daripada satu "dompet panas." Sebilangan besar masa ketika dana dicuri dari bursa, mereka dicuri dari pertukaran dompet panas.


Bolehkah rakyat AS menggunakan Bybit?

Malangnya warga Amerika tidak dapat menggunakan Bybit. Ini disebabkan oleh kurangnya kejelasan peraturan di Amerika Syarikat dan ketakutan untuk disaman oleh salah satu pengawal selia Amerika seperti SEC.

Larangan orang Amerika dikuatkuasakan oleh larangan geo alamat IP. Maksudnya, setiap alamat IP Amerika secara automatik disekat daripada menggunakan pertukaran. Beberapa pengguna yang giat mengetahui bahwa mungkin untuk mengelilingi larangan ini dengan menggunakan VPN. Walaupun ini mungkin, ia juga berisiko.

Sekiranya Bybit mengetahui bahawa akaun itu adalah orang Amerika dan mengakses pertukaran melalui VPN, mereka mungkin membekukan akaun tersebut dan peniaga mungkin tidak dapat mengambil dana mereka.

Sokongan Antarabangsa

Bybit berbangga dengan pangkalan pengguna antarabangsa mereka dan pada masa ini mereka mempunyai lebih daripada 100,000 pengguna yang berdaftar di platform mereka. Untuk memenuhi kerumunan antarabangsa, Bybit dapat diakses dalam bahasa berikut: Inggeris, Cina, Cina Tradisional, Korea, dan Jepun.

Oleh kerana Bybit beribu pejabat di Asia, masuk akal bahawa pelanggan mereka adalah orang Asia. Malangnya, bukan hanya orang Amerika yang tidak dapat mengakses Bybit.

KYC di Bybit dan Negara yang Dilarang Menggunakan Bursa

Bybit tidak mempunyai dasar KYC, mereka menguatkuasakan larangan geo mereka dengan memeriksa alamat IP pengguna mereka. Selain orang Amerika terdapat beberapa negara lain yang dilarang menggunakan Bybit.

Warga Québec (Kanada), Singapura, Cuba, Crimea, Sevastopol, Iran, Syria, Korea Utara dan Sudan tidak dapat menggunakan pertukaran.

Apa Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Bybit?

Seperti disebutkan, Bybit berbeza daripada pertukaran cryptocurrency lain kerana satu-satunya produk mereka adalah niaga hadapan pertukaran kekal.

Produk niaga hadapan tradisional mempunyai tarikh luput. Pada tarikh tersebut kontrak ditutup dan perbezaan harga akan dibayar. Produk niaga hadapan pertukaran kekal, bagaimanapun, tidak mempunyai tarikh luput sehingga seorang peniaga dapat menahannya selama yang mereka inginkan.

Pada masa ini Bybit menawarkan produk niaga hadapan pertukaran kekal pada empat syiling berbeza: Bitcoin, EOS, Ether dan Ripple XRP. Walaupun jumlah pilihan perdagangan sangat terhad, produk perdagangan ini agak sukar dicari dan tidak banyak platform perdagangan lain yang memilikinya.

Perdagangan Margin

Satu lagi ciri menarik Bybit adalah perdagangan leveraged mereka. Bybit menawarkan perdagangan leverage yang tinggi, sehingga 100x leverage pada niaga hadapan pertukaran abadi Bitcoin mereka.

Dengan leverage sebanyak itu, hanya $ 1 ke bawah yang mendedahkan peniaga kepada $ 100 dalam turun naik Bitcoin. Ini adalah kaedah mudah untuk menjana wang dengan cepat, dan cara yang lebih mudah untuk kehilangan wang dengan cepat. Bahkan perubahan harga terkecil dapat menghilangkan kedudukan pedagang ketika mereka menggunakan leverage 100x.

Walaupun begitu bagi peniaga yang berpengalaman, leverage mungkin hanya yang mereka cari. Maklumat lebih lanjut mengenai perdagangan margin di Bybit adalah terdapat di sini.

Had Perdagangan Margin

Walaupun Bybit menawarkan perdagangan leveraj yang sangat tinggi namun ada hadnya. Sebagai contoh, satu-satunya perdagangan leverage 100x yang tersedia adalah untuk masa depan pertukaran berterusan Bitcoin, dan perdagangan itu mempunyai had maksimum 150 BTC. Jumlah leverage maksimum yang dapat digunakan untuk Ethereum adalah 50x dan perdagangan tersebut mempunyai had 3,000 ETH.

Had leverage 50x yang sama juga berlaku untuk perdagangan Ripple XRP dan EOS. Agaknya had ini berlaku kerana Bybit percaya bahawa altcoin ini lebih mudah berubah daripada Bitcoin dan terlalu banyak leverage akan terlalu berisiko.

Membeli Dengan Fiat di Bybit

Pada masa ini Bybit tidak menerima deposit fiat dalam bentuk apa pun. Tiada kad debit, pindahan wang atau pindahan wang melalui bank. Beberapa orang telah bertanya bagaimana untuk membeli di Bybit tetapi ini tidak mungkin. Satu-satunya cara untuk berdagang di Bybit ialah menghantar cryptocurrency ke platform perdagangan.

Itulah sebabnya kaedah terbaik untuk berdagang di Bybit adalah dengan memperoleh crypto di bursa seperti Coinbase atau Kraken dan kemudian menghantarnya ke bursa Bybit.

Satu perkara yang baik mengenai Bybit ialah mereka menerima deposit dalam semua mata wang yang mereka jual, BTC, ETH, XRP dan EOS. Itu berbeza daripada Bitmex yang hanya menerima deposit BTC walaupun mereka memperdagangkan sejumlah mata wang yang berbeza di platform mereka.

Mengapa Bybit Istimewa?

Bybit jelas bukan pertukaran cryptocurrency purata anda dan terdapat beberapa ciri yang membezakannya daripada platform lain. Yang pertama dari ciri ini ada kaitannya dengan bagaimana mereka menjalankan perdagangan.

Enjin Pencocokan Bybit

Mesin yang sepadan adalah salah satu perkara yang tidak difikirkan oleh kebanyakan peniaga sehingga ia mula salah. Syukurlah kemungkinan enjin Bybit gagal sangat rendah. Sistem perdagangan Bybit dirancang untuk menangani lebih dari 100,000 transaksi sesaat yang cukup untuk menangani lalu lintas yang paling intensif. Bybit juga mendakwa bahawa perdagangan dilaksanakan dalam masa 10 mikrodetik untuk mengelakkan tergelincir.

Teknologi unggul ini menghasilkan waktu operasi yang besar dan Bybit mendakwa bahawa ketersediaan pertukaran mereka pada masa ini adalah 99.99%. Sekiranya ada yang tidak kena, atau sekiranya mesin yang sepadan melakukan perdagangan secara tidak betul, Bybit berjanji akan menanggung kos sebarang kesalahan.

Program Gabungan

Bybit mempunyai program gabungan untuk mendorong pengguna mereka untuk merekrut rakan dan keluarga ke platform. Apabila peniaga merekrut orang lain ke platform, mereka akan menerima sehingga 30% keuntungan perdagangan orang itu.

Bahkan ada program sub-afiliasi sehingga ketika seseorang mendaftar rakan, dan rakan itu mendaftar orang lain, peniaga asal menerima 10% dari yuran perdagangan dari rujukan rakan tersebut.

Bybit bertujuan untuk memudahkan merekrut orang dan mereka menjanjikan bonus $ 60 kepada pengguna baru, dengan syarat mereka memenuhi syarat tertentu. Dalam kes ini, untuk menerima bonus pengguna baru mesti memasukkan sekurang-kurangnya 6 ETH atau 0.2 BTC ke dalam akaun mereka. Bybit juga menawarkan sejumlah bonus lain yang lebih kecil juga. Maklumat lebih lanjut mengenai program bonus mereka adalah terdapat di sini.

Sehingga kini Bybit telah membayar lebih daripada 200 BTC sebagai ganjaran komisen yang menggambarkan bahawa program afiliasi mereka bukan hanya untuk pertunjukan, tetapi merupakan bahagian penting dalam strategi pengambilan Bybit.

Pertandingan Perdagangan

Satu lagi ciri menarik yang membezakan Bybit daripada pertukaran lain adalah pertandingan yang mereka adakan. Bybit kerap mengadakan pertandingan perdagangan. Pengguna boleh menyertai peraduan ini dan satu-satunya perkara yang perlu mereka lakukan untuk memenuhi syarat adalah memiliki baki akaun minimum, biasanya 0.05 BTC.

Peraduan adalah acara berpasukan dengan ketua yang dilantik. Sekiranya pasukan menang, ketua pasukan biasanya menerima hadiah wang sebanyak 30% dan selebihnya kemenangan dibahagi sama rata antara semua orang dalam pasukan. Bergantung pada peraturan peraduan dan berapa banyak orang yang memasukkannya, kumpulan hadiah mungkin setinggi 100 Bitcoin.

Bybit kerap mengadakan peraduan ini dan mereka adalah cara yang menyeronokkan bagi pengguna untuk berpotensi memenangkan beberapa Bitcoin dengan berniaga dengan baik. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melihat halaman pengumuman untuk beberapa pertandingan sebelumnya, termasuk Pertandingan Pergaduhan BTC dan juga Pertandingan Perdagangan Jepun.

Berniaga di Bybit

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ketika melihat perdagangan Bybit adalah berapa banyak kecairan yang dimiliki bursa. Menurut metrik mereka sendiri, mereka kini menjernihkan kira-kira $ 500,000,000 dalam jumlah dagangan harian. Sangat sukar untuk mengetahui apakah nombor ini tepat. Jumlah dagangan itu bermaksud bahawa mereka lebih popular daripada Binance, yang biasanya dianggap sebagai pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia.

Selain menuntut jumlah yang tinggi, CoinMarketCap tidak melapor pada kelantangan Bybit yang sedikit mencurigakan. CMC mempunyai angka volum untuk kebanyakan pertukaran utama dan tidak disenaraikan ada yang aneh.

Semua itu dikatakan, sama ada Bybit mengosongkan $ 500,000,000 sehari atau $ 50,000,000 sehari, mungkin ada sedikit perbezaan bagi rata-rata peniaga peruncit yang membaca ulasan Bybit ini. Semasa berdagang beberapa ratus dolar pada satu masa, kecairan jarang menjadi masalah. Menentukan kecairan yang tepat hanya akan menjadi penting apabila ukuran perdagangan mula menjadi ketara.

Bayaran Dagangan di Bybit

Bybit mempunyai jadual yuran perdagangan yang cukup unik. Pengambil pasaran membayar yuran 0,075% untuk perdagangan sementara pembuat pasaran menerima rebat 0,025% untuk perdagangan.

Skim yuran perdagangan jenis ini mendorong orang untuk menetapkan had perdagangan dan bukannya menekan butang beli atau jual pasaran. Ini adalah jadual yuran perdagangan yang paling sering dilihat di bursa derivatif. Pertukaran crypto-to-crypto jarang menggunakan jadual yuran perdagangan seperti ini.

Dari segi bayaran Bybit untuk pengeluaran, pertukaran secara teknikalnya tidak ada. Apa mereka mempunyai ialah "bayaran pelombong." Iaitu, bayaran yang dirancang untuk membayar kos transaksi di rangkaian. Bayaran pelombong adalah seperti berikut: 0.0005 untuk BTC, 0.01 untuk ETH, 0.25 untuk Ripple XRP, 0.1 untuk EOS dan 5 untuk USDT.

Sememangnya bayaran pelombong ini lebih tinggi daripada kos transaksi purata untuk duit syiling masing-masing dan Bybit dengan senang hati membebankan perbezaannya.

Dana Insurans Bybit

Dana insurans dirancang untuk menutup kerugian sekiranya kedudukan ditutup pada, "lebih teruk dari harga muflis." Dalam praktiknya, maksudnya ialah jika perdagangan berjalan di bawah sifar sebelum dapat dilepaskan, dana insurans akan menanggung kerugian tersebut.

Beberapa pertukaran menggunakan skema kerugian sosial dan bukannya dana insurans. Itulah skema di mana kerugian dari perdagangan diambil dari keuntungan semua peniaga di bursa. Kerugian yang disosialisasikan sangat tidak digemari, kerana alasan yang baik, oleh itu Bybit mempunyai dana insurans.

Maklumat lebih lanjut mengenai dana insurans Bybit ada di laman web mereka.

Merentas Margin

Margin silang membolehkan Bybit menggunakan semua baki pedagang di dompet mereka untuk mengelakkan pembubaran. Ini adalah alat yang berguna kerana dalam beberapa keadaan boleh menjadi perbezaan antara dilikuidasi atau tidak. Maklumat lebih lanjut mengenai fungsi silang margin yang tepat boleh didapati di sini.

Jenis Pesanan

Sebagaimana pertukaran derivatif profesional, Bybit mempunyai pelbagai jenis pesanan yang berbeza. Secara semula jadi mereka mempunyai pesanan had dan pesanan berhenti rugi tetapi di luar itu mereka mempunyai beberapa jenis pesanan yang lebih kompleks.

Contohnya, pesanan hanya akan membuat pesanan jika akan pergi ke buku pesanan sehingga peniaga akan mendapat potongan harga. Sekiranya pesanan akan melangkau buku pesanan dan berdagang (dengan bayaran) sebagai pesanan pasaran, maka pesanan itu tidak akan diposkan.

Pesanan pemicu tutup dirancang untuk melaksanakan apa pun, walaupun margin yang tidak mencukupi untuk perdagangan. Ia melakukannya dengan membatalkan perdagangan lain pada buku, membebaskan margin tambahan untuk perdagangan yang lebih penting ini.

Lebih banyak maklumat mengenai jenis pesanan ini, serta yang lain, ada di laman web Bybit.

Aplikasi Mudah Alih

Bybit baru-baru ini mengeluarkan jenama baru aplikasi mudah alih untuk kedua-dua Android dan Apple. Aplikasi ini direka khas untuk menawarkan sebilangan besar ciri yang sama dengan platform Bybit biasa.

Melalui aplikasinya boleh memperdagangkan salah satu daripada empat produk niaga hadapan crypto yang ditawarkan oleh Bybit, dan menukar antara empat mata wang. Terdapat semua alat perdagangan standard di aplikasi seperti platform, termasuk stop loss dan mengambil keuntungan dari pilihan masuk.

Mungkin dua ciri aplikasi yang paling mudah adalah seperti berikut. Salah satunya adalah kemampuan untuk menerima pemberitahuan harga, sehingga mudah mengikuti perkembangan harga terbaru. Yang lain adalah sokongan pelanggan segera dari aplikasi. Bybit dengan bangga mengumumkan bahawa mereka sekarang mempunyai sokongan pelanggan dalam bahasa berikut: Inggeris, Cina (Mandarin dan Kantonis), Jepun, Korea, dan Rusia.

Walaupun aplikasi baru cenderung untuk kereta dan tidak selalu berfungsi seperti yang dijanjikan, setakat ini ulasan aplikasi Bybit baik dan peniaga pasti menganggapnya bermanfaat.

Sokongan pengguna

Selain aplikasi mudah alih juga boleh mendapatkan sokongan pelanggan dari Bybit melalui alamat e-mel mereka: [e-mel dilindungi] atau dengan menghubungi pasukan sokongan pelanggan 24/7.

Sebelum menghubungi pasukan, bagaimanapun, mungkin berguna untuk melihatnya Halaman sokongan bybit. Di sini terdapat puluhan artikel mengenai pelbagai topik yang berbeza sehingga soalan apa pun yang anda miliki mungkin sudah dijawab di sini.

Akhirnya, ada kumpulan sembang perdagangan untuk Bybit di Telegram. Agaknya ini lebih merupakan sembang kumpulan tidak rasmi dan tidak dirancang untuk tujuan sokongan, namun peniaga lain mungkin dapat menyelesaikan masalah mudah.

Mula Berdagang di Bybit Hari Ini

Kami memutuskan untuk menulis ulasan Bybit ini kerana minat yang semakin meningkat dari peniaga terhadap derivatif crypto. Dengan pertukaran seperti Coinbase dan Kraken telah menyediakan perkhidmatan pertukaran crypto-to-crypto yang sangat baik, ia diserahkan kepada pertukaran seperti Bybit.com untuk menawarkan produk niaga hadapan, terutamanya niaga hadapan pertukaran berterusan.

Walaupun Bybit bukan nama rumah tangga seperti Coinbase mereka telah beroperasi selama beberapa tahun, tidak pernah diretas dan mempunyai rekod keselamatan yang sangat baik. Mereka juga mempunyai buku pesanan yang cukup mendalam yang dapat memberikan banyak kecairan kepada semua kecuali pelabur runcit terbesar.

Mungkin ciri terbaik Bybit adalah bahawa bukannya hanya menawarkan produk niaga hadapan BTC / ETH, mereka juga telah mencipta niaga hadapan XRP dan EOS. Bagi sesiapa yang ingin memperdagangkan niaga hadapan untuk syiling ini, Bybit adalah pilihan terbaik. Dengan pelbagai jenis pesanan mereka, dana insurans dan mesin yang sesuai dengan Bybit pasti merupakan platform perdagangan yang baik untuk digunakan sama ada anda baru berniaga atau sudah berpengalaman bertahun-tahun.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map