Kajian Binance – Masih Adakah Pertukaran Altcoin Terbaik Pada 2021?

Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia sama ada anda melihat bilangan pengguna, jumlah dagangan atau hampir sama dengan metrik lain.

Keunggulan Binance dalam persaingan begitu hebat sehingga kadang kala mereka mempunyai jumlah dagangan lebih banyak daripada gabungan pertukaran besar yang lain.

Sejak dilancarkan pada tahun 2017 dan kenaikan meteor, ia telah diiktiraf secara meluas sebagai pertukaran altcoin terbaik di dunia. Binance mempunyai altcoin yang lebih tersenarai dengan jumlah dagangan sebenar berbanding pertukaran crypto lain.

Dalam tinjauan Binance ini kita akan membahas beberapa ciri yang menyebabkan pertukaran ini menjadi sangat popular. Terutama,

 1. Pemilihan cryptocurrency secara besar-besaran, beberapa ratus pasangan perdagangan dan pengiraan
 2. Sehingga baru-baru ini tidak ada KYC di seluruh dunia. Walaupun sekarang, tidak ada KYC untuk pengguna di banyak negara
 3. Yuran perdagangan rendah industri
 4. Inovasi baru yang hebat seperti token BNB milik Binance dan Binance DEX
 5. Kepimpinan yang kukuh di bawah CEO Binance, Changpeng Zhao (CZ)

Semua faktor ini dan banyak lagi menyebabkan pertumbuhan Binance meletup, dan kemungkinan akan menyumbang kepada populariti Binance yang berterusan di masa hadapan.

Walaupun terdapat banyak perkara yang perlu dibahas dalam tinjauan ini, kita akan bermula dengan salah satu topik yang paling penting, adalah Binance legit?

Kelebihan

 1. Kecairan besar-besaran, Binance adalah pertukaran tempat terbesar di dunia berdasarkan jumlah dagangan
 2. Beratus pasangan perdagangan, lebih banyak cryptocurrency disenaraikan daripada pertukaran _crypto _ yang tidak boleh dipercayai yang lain
 3. Banyak produk inovatif seperti duit syiling Binance, kontrak niaga hadapan, perdagangan margin, aplikasi mudah alih, dll.

Keburukan

 1. Binance tidak menyokong deposit Fiat melalui pindahan wang melalui bank. Binance US, yang ada, tidak terdapat di semua negeri
 2. Orang Amerika tidak dapat mengakses Binance dan Binance AS kekurangan banyak ciri
 3. Binance telah diretas pada masa lalu dan sebagai honeypot besar, kemungkinan sasaran percubaan penggodaman di masa depan

Adakah Binance boleh dipercayai?

Jawapan ringkas untuk soalan ini adalah ya, Binance pasti boleh dipercayai. Anda tidak menjadi pertukaran kripto terbesar di dunia, dan tetaplah di sana, dengan memperdaya peniaga dan terlibat dalam amalan perniagaan yang lain.

Walaupun begitu, sebelum membuka akaun Binance terdapat beberapa perkara yang harus anda perhatikan.

Adakah Binance Selamat untuk Orang Amerika?

Dulu orang di dunia boleh mendaftar untuk Binance. Pada dasarnya tidak ada batasan mengenai siapa yang boleh membuat akaun dan tentu saja tidak ada KYC.

Itu berubah, bagaimanapun, dan orang Amerika tidak lagi dibenarkan mengakses Binance. Sekiranya Binance mengesan (berdasarkan alamat IP) bahawa anda orang Amerika menggunakan perkhidmatan mereka, mereka kemungkinan akan membatalkan semua perdagangan anda dan mengunci akaun anda.

Binance menyekat orang Amerika adalah tindakan proaktif, bukan tindakan reaktif. Selama bertahun-tahun cryptocurrency terbang di bawah radar dan pertukaran crypto dapat melarikan diri dengan apa sahaja kecuali untuk penipuan secara terang-terangan. Namun, setelah pasaran bull 2017, tekanan peraturan meningkat dengan ketara.

Binance pasti merasakan bahawa di bawah rejim baru ini, kemungkinan mereka akan didenda berjuta-juta dolar untuk apa sahaja undang-undang Amerika yang mereka mahukan "patah." Daripada menangani sakit kepala itu, mereka hanya memutuskan untuk melarang orang Amerika dari platform mereka.

Beberapa pedagang Amerika berkeliling blok geo ini menggunakan VPN untuk mengaburkan alamat IP mereka. Ini boleh berfungsi, tetapi juga berbahaya. Sekiranya VPN terputus atau anda lupa menghidupkannya sekali sahaja dan anda melakukan login Binance, anda mungkin mendapati akaun anda terkunci. Itu tidak baik dan ini adalah perkara yang harus anda pertimbangkan dengan serius sebelum cuba berniaga Binance sekiranya anda orang Amerika.

Pada tahun 2019 terdapat anak syarikat Amerika Syarikat Binance, namun ia tidak mempunyai banyak ciri hebat yang menjadikan Binance begitu popular. Ia mempunyai jumlah dagangan yang rendah, tidak tersedia di setiap negeri dan hanya terdapat sekitar sepersepuluh dari pasangan perdagangan yang tersedia dibandingkan dengan "biasa" Binance. Kami akan mengkaji lebih banyak ciri ini di bahagian kemudian yang dikhaskan khusus untuk Binance USA.

Adakah Binance Selamat Menyimpan Duit Syiling?

Tidak dibandingkan dengan memegang kunci anda sendiri, tetapi sekali lagi hampir tidak ada pertukaran cryptocurrency yang 100% selamat untuk menyimpan duit syiling.

Walaupun dengan pertukaran yang sangat diatur seperti Coinbase yang tidak pernah diretas, tidak ada cara untuk menjamin bahawa ia tidak akan diretas di masa depan. Dan sayangnya, Binance tidak mempunyai rekod yang sempurna.

Pada bulan Mei 2019 penggodam adalah mampu mencuri Bitcoin bernilai kira-kira $ 40 juta dari Binance.

Peretasan itu menimbulkan gema di seluruh komuniti Bitcoin dan malah menyebabkan ada yang bertanya apakah mesti ada kumpulan semula organisasi untuk mengembalikan dana yang dicuri. Syukurlah idea ini diturunkan dan Binance akhirnya menjadikan pemegang akaun kembali utuh dengan menggunakan dana insuransnya.

Walaupun peretasan ini tidak diragukan lagi buruk bagi masyarakat, penting untuk menunjukkan satu fakta: platform Binance itu sendiri sebenarnya tidak digodam. Sebaliknya, penggodam dapat mencuri maklumat masuk dan alamat e-mel untuk beratus-ratus peniaga. Penggodam mengambil maklumat itu, melog masuk ke semua akaun tersebut pada masa yang sama dan mengeluarkan dana ke alamat Bitcoin yang mereka kendalikan.

Oleh itu, walaupun Binance seharusnya mempunyai keselamatan yang lebih ketat mengenai penarikan diri, platform itu sendiri sebenarnya tidak mudah terdedah. Oleh itu, peniaga harus melakukan segala daya untuk menjaga keselamatan maklumat akaun mereka.

 1. Buat kata laluan kuat yang unik untuk Binance
 2. Tukar kata laluan anda secara berkala
 3. Pertimbangkan untuk menggunakan alamat e-mel yang berasingan untuk semua transaksi cryptocurrency sehingga penggodam yang mendapat akses ke alamat biasa anda tidak akan dapat mengawal maklumat crypto anda
 4. Gunakan pengesahan dua faktor

Selain itu, nasihat terbaik adalah dengan menyimpan cryptocurrency anda di tempat yang selamat seperti Ledger atau Trezor. Sekiranya anda menganggap bahawa tidak ada pertukaran crypto yang selamat, anda tidak boleh salah.

Di manakah Binance Terletak?

Sebagai pertukaran antarabangsa Binance mempunyai lokasi di seluruh dunia. Sebagai contoh, mereka baru saja mengumumkan pembukaan a cawangan Shanghai baru. Yang dikatakan, ibu pejabat mereka adalah terletak di Malta.

Malta kini mempunyai banyak syarikat cryptocurrency dan blockchain kerana peraturannya yang mesra mengenai teknologi baru ini. Ini menyebabkan Malta menjadi merujuk kepada sebagai "Pulau Blockchain."

Changpeng Zhao

Untuk membuat perbandingan kasar, CZ adalah seperti Warren Buffet dunia crypto.

Bukannya CZ adalah pelabur bernilai jangka panjang (jauh dari itu), melainkan dia adalah salah satu nama yang paling dikenali di ruang kripto dan menjadi ketua operasi bernilai berbilion dolar.

Walaupun dia tidak kebal terhadap kontroversi, sentimen umum terhadap CZ adalah baik. Banyak pembangun, peniaga dan pelabur crypto menyedari bahawa CZ sentiasa mendorong pertumbuhan dan penerapan crypto.

Apa yang menguntungkan Binance, pengguna baru dan wang baru, menguntungkan crypto secara keseluruhan dan CZ terus menonjol sebagai pemikir inovatif walaupun dalam ekosistem di mana bar inovasi cukup tinggi.

Deposit dan Pembayaran Binance

Malangnya, tidak seperti banyak platform pertukaran cryptocurrency lain Binance tidak membenarkan peniaga dan pelaburnya memasukkan wang ke dalam akaun mereka menggunakan pindahan wang melalui bank. Hanya ada dua pilihan untuk membiayai akaun Binance anda: anda boleh menyimpan cryptocurrency atau anda boleh membeli cryptocurrency dengan kad kredit.

Oleh kerana anda tidak dapat memasukkan wang tunai ke dalam pembelian Binance dengan kad kredit atau kad debit adalah pilihan kedua terbaik.

Inilah cara untuk melakukannya.

Membeli Bitcoin dengan Kad Kredit Di Binance

Membeli Bitcoin dengan kad kredit di Binance agak mudah.

Secara sederhana arahkan ke halaman ini, pilih cryptocurrency mana yang anda ingin beli dan berapa banyak yang anda mahu beli. Dari sana anda akan diminta untuk mengisi maklumat standard seperti alamat, nombor telefon dan tarikh lahir anda.

Platform yang memproses pembayaran, Simplex, juga akan meminta beberapa perkara lain seperti salinan lesen memandu atau pasport anda. Ini adalah standard untuk sebarang pertukaran yang membolehkan peniaga menggunakan kad kredit kerana mereka berusaha untuk mencegah pembelian palsu.

Bayaran Binance untuk membeli crypto dengan kad kredit adalah 3.5%, sedikit di bawah purata industri. Sebagai contoh, Coinmama adalah pertukaran lain yang popular untuk membeli crypto dengan kad kredit dan bayaran purata mereka adalah sekitar 5%.

Untuk panduan langkah demi langkah lengkap, termasuk gambar, yang menerangkan cara membeli di bursa Binance sila klik di sini.

Cara Memindahkan Dari Coinbase ke Binance

Coinbase adalah platform onboarding utama di dunia. Maksudnya, boleh dikatakan platform cryptocurrency terbaik untuk membeli Bitcoin dan koin crypto lain.

Setelah membeli di Coinbase, anda boleh menghantar crypto ke Binance di mana anda boleh menggunakan ciri perdagangan asas atau lanjutan mereka. Di bahagian seterusnya, kami akan menerangkan cara memasukkan dana ke Binance.

Berdagang di Binance

Di sinilah kita mendapat barang-barang baik, sebenarnya berniaga di Binance.

Walaupun Coinbase mungkin merupakan pertukaran cryptocurrency terbaik untuk orang yang perlu memperoleh Bitcoin atau crypto lain, perdagangan Binance adalah perkhidmatan hebat yang hanya bertambah baik dari masa ke masa, dan ia mempunyai pilihan altcoin yang paling banyak daripada pertukaran cryptocurrency mana pun.

Cara Mendepositkan Dana ke Binance

Untuk semakan ini, kami akan menganggap bahawa anda telah membuat akaun Binance dan kini layak untuk memulakan perdagangan.

Kami akan menerangkan cara membeli di Binance di bahagian lain walaupun pada amnya banyak orang berpendapat bahawa perkara paling senang dilakukan ialah membeli crypto di bursa lain dan kemudian menghantarnya ke Binance.

Untuk memasukkan cryptocurrency ke dalam platform perdagangan Binance:

 1. Di sudut kanan atas arahkan ke atas "Dompet" dan kemudian klik pada "Dompet Spot"
 2. Di bawah "Syiling" anda boleh memasukkan nama duit syiling yang ingin anda depositkan. I.E. ETH atau NANO
 3. Sebaik sahaja anda melihat duit syiling anda, lihat ke sebelah kanan dan klik deposit
 4. Anda kini boleh menyalin alamat deposit dan menghantar crypto kepadanya dari pertukaran atau dompet crypto lain
 5. * PENTING! * Kita tidak boleh cukup menekankan ini. Syiling tertentu seperti XRP dan yang lain mempunyai "Tag" yang seiring dengan alamat deposit. Binance akan menunjukkan dengan jelas apabila cryptocurrency menggunakan teg. Sekiranya anda gagal memasukkan tag semasa anda menghantar crypto ke Binance, dana akan berakhir dalam dana umum dan tidak akan dikreditkan ke akaun anda. Walaupun mungkin untuk mendapatkan semula dana ini memerlukan beberapa hari dan anda perlu menghubungi sokongan pelanggan Binance. Semua kerumitan ini dapat dielakkan dengan sebaiknya, jadi tolong, pastikan selalu memasukkan tag setiap kali Binance menunjukkan bahawa perlu.

Cara Berdagang di Binance

Setelah anda mempunyai sejumlah crypto dalam akaun anda, anda boleh mula berniaga di Binance.

 1. Di sudut kiri, arahkan ke atas "Perdagangan" dan klik "Asas." Walaupun Binance menawarkan alat perdagangan canggih, kebanyakan pedagang dan pelabur yang baru menggunakan kripto tidak perlu menggunakannya
 2. Di sebelah kanan pilih pasangan perdagangan yang ingin anda gunakan. Contohnya, BTC, BNB atau salah satu syiling alt seperti XRP atau ETH
 3. Sebaik sahaja anda menemui pasangan perdagangan anda, anda boleh menjalankan perdagangan menggunakan perintah had atau pesanan pasaran

Dengan pesanan had anda boleh memilih harga yang tepat yang akan dijelaskan oleh perdagangan, namun perdagangan mungkin tidak akan segera dilaksanakan dan anda harus menunggu. Juga, jika harga bergerak melawan pesanan had anda, anda mungkin perlu menyesuaikan semula perdagangan jika anda ingin membersihkannya lebih cepat.

Dengan pesanan pasaran, perdagangan akan segera dilaksanakan, namun akan jelas berapa harga pasaran. Ini bermaksud bahawa anda mungkin tidak mendapat harga yang anda harapkan. Kadang kala berbahaya untuk melaksanakan pesanan pasaran pada waktu turun naik yang tinggi kerana kemungkinan besar anda tidak akan mendapat harga yang anda harapkan.

Pengeluaran Binance

Pengeluaran dari Binance sangat mudah.

 1. Di sebelah kanan atas Binance arahkan ke atas "Dompet" dan klik "Dompet Spot"
 2. Gunakan bar carian untuk mencari cryptocurrency yang ingin anda tarik keluar
 3. Di sebelah kanan klik tarik balik. Masukkan alamat cryptocurrency yang ingin anda tarik balik dan masukkan berapa banyak crypto yang anda mahu tarik keluar. Ingat, anda mungkin perlu menggunakan teg untuk cryptocurrency tertentu, terutamanya jika anda menarik diri ke bursa lain
 4. Pada ketika ini Binance akan meminta kebenaran 2FA kepada anda dan mereka juga akan menghantar e-mel yang mengandungi pautan yang perlu anda klik untuk mengesahkan transaksi
 5. Sebaik sahaja anda mengklik pautan, transaksi akan bergerak ke tahap pemprosesan dan pengeluaran harus dimulakan dalam satu minit. Umumnya pengeluaran dari Binance berlaku dengan sangat cepat, namun masa yang diperlukan juga bergantung pada duit syiling. Pengeluaran XRP atau XLM boleh berlaku dalam beberapa saat sementara cryptocurrency lain seperti BTC atau XMR mungkin mengambil masa lebih lama.

Bayaran Pengeluaran

Bayaran pengeluaran agak tinggi dan banyak peniaga pertukaran Binance mengadu hal itu.

Walau bagaimanapun, pada tahun 2021, yuran telah diturunkan menjadi titik harga yang sekarang sangat wajar. Sebagai contoh, yuran pengeluaran BTC pada masa ini adalah 0.0004 sementara bayaran pengeluaran ETH adalah 0.003. Bayaran tersebut masing-masing berjumlah $ 2.50 dan $ 0.40.

Binance secara tetap menyesuaikan yuran pengeluaran berdasarkan penggunaan rangkaian dan trend harga semasa. Untuk mencari senarai yuran pengeluaran untuk semua cryptocurrency yang berdagang di Binance sila semak di sini.

Yuran Perdagangan

Seperti yang disebutkan sebelumnya Binance mempunyai beberapa yuran perdagangan terendah dari semua pertukaran crypto utama. Baik harga pembuat dan pengambil mereka hanya 0.1% sedangkan standard industri biasanya lebih dekat dengan pembuat 0.15% dan pengambil 0.25%. Beberapa pertukaran mempunyai yuran perdagangan yang lebih tinggi. Contohnya Coinbase mengenakan bayaran pembuat dan pengambil 0.5%.

Walaupun yuran mereka sudah rendah, mereka boleh turun lebih rendah. Binance menawarkan diskaun kepada peniaga dengan jumlah bulanan yang lebih tinggi. Sebagai contoh, sesiapa sahaja yang memperdagangkan lebih dari 50 BTC sebulan boleh menurunkan kos pembuatnya kepada 0.9%. Terdapat juga potongan harga Binance coin BNB yang cukup besar (lebih lanjut mengenai ini di bahagian kemudian).

Untuk melihat pelbagai potongan yuran perdagangan yang ada sila semak laman web Binance.

Kecairan Altcoin

Kecairan untuk duit syiling seperti Bitcoin dan Ethereum mungkin tidak akan menjadi masalah bagi peniaga tidak kira pertukaran mana yang mereka gunakan. Kecuali anda menghantar pesanan berjuta-juta dolar ke platform perdagangan, anda mungkin tidak perlu risau untuk memindahkan pasaran.

Walau bagaimanapun, apa yang hebat mengenai Binance adalah kedalaman kecairan mereka. Mereka sering menjadi satu-satunya pertukaran cryptocurrency dengan kecairan yang baik untuk beberapa altcoin yang lebih spekulatif. Sekiranya anda ingin memulakan perdagangan altcoin Binance pasti pertukaran altcoin terbaik di luar sana.

Perdagangan Margin

Dengan pelancaran "Binance 2.0" kini boleh menggunakan ciri perdagangan margin Binance. Binance membolehkan pedagang mengambil leverage 125x yang mengagumkan pada kontrak niaga hadapan di platform pertukaran mereka.

Sebelum ini Bitmex menetapkan standard industri dengan leverage 100x yang sudah dirasakan oleh banyak orang terlalu banyak. Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat semasa menggunakan leverage.

 1. Bitcoin sangat tidak stabil dan syiling alt sangat tidak stabil. Crypto tidak seperti pasaran saham di mana pergerakan 2 atau 3% dalam satu hari adalah masalah besar. Tidak jarang Bitcoin bergerak 10% dalam satu atau dua jam. Ingatlah itu sebelum mengambil kedudukan yang sangat bertenaga.
 2. Semasa menggunakan leverage, adalah mustahak untuk menetapkan stop loss agar anda tidak dilikuidasi. Selalu lebih baik berhenti dari perdagangan daripada menahan dan kehilangan prinsip anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perdagangan niaga hadapan di Binance, anda boleh semak di sini. Atau ada juga panduan langkah demi langkah yang bagus tentang cara melakukannya gunakan margin pada Binance.

Ciri Teras

Walaupun Binance mempunyai pelbagai jenis ciri eksotik seperti token pertukarannya sendiri dan DEX (kedua-duanya akan kita bincangkan di bahagian berikut), ini adalah ciri utama perdagangan yang benar-benar membuat semua perbezaan.

Ini adalah beberapa perkara yang tidak begitu mencolok tetapi menjadikan perdagangan Binance selamat dan terjamin.

Khidmat Pelanggan

Salah satu ciri Binance yang paling berguna adalah perkhidmatan pelanggan mereka yang baik. Ini adalah hasil bencana bull bull 2017 apabila kemasukan peniaga yang tidak berpengalaman menyebabkan pusat sokongan pelanggan Binance (dengan bilangan ejennya yang terhad) menjadi benar-benar berlebihan. Pertanyaan tidak dijawab selama beberapa hari atau lebih dan kemarahan masyarakat luar biasa.

Sebagai tindak balas Binance mengupah dan melatih generasi baru wakil sokongan pelanggan dan sejak itu Binance mendapat sokongan pelanggan yang baik dan hebat. Anda selalu tahu bahawa jika anda menghantar e-mel kepada mereka dengan masalah, ejen akan menghubungi anda.

Pasangan Perdagangan

Mungkin lebih daripada segalanya, sejumlah besar pasangan perdagangan yang terdapat di Binance adalah yang membezakannya daripada pertukaran crypto lain. Walaupun bukan kerana jumlah dagangan mereka yang besar dan yuran yang rendah, pedagang dan pelabur di mana-mana masih berduyun-duyun ke Binance untuk memanfaatkan portfolio altcoin mereka yang besar.

Pada masa ini Binance mempunyai lebih daripada 600 pasangan perdagangan disenaraikan di pertukaran mereka. Itu tidak bermaksud duit syiling yang unik, tetapi syiling yang berdagang dengan yang lain. Contohnya, NANO / BTC – NANO / ETH – NANO / BNB dll. Secara keseluruhannya Binance mempunyai kira-kira 200 syiling unik yang tersenarai di platform mereka yang sangat luar biasa. Coinbase mempunyai kurang daripada 30 dan bahkan tidak semuanya tersedia di setiap bidang kuasa. Beberapa syiling yang lebih kabur yang disenaraikan oleh Binance termasuk:

 1. ENJ
 2. WTC
 3. DLT
 4. ARN
 5. VIB

2FA

Seperti yang diharapkan dari pertukaran cryptocurrency paling popular di dunia, keselamatan Binance cukup baik. Mereka banyak belajar dari peretasan $ 40 juta.

Terutama, Binance mempunyai 2FA wajib (Pengesahan Dua Faktor). Ini adalah ciri yang memerlukan pengguna memasukkan kod keselamatan sekali sahaja sebelum mereka dapat menarik balik cryptocurrency mereka dari Binance.

Walaupun beberapa pertukaran seperti Coinbase membolehkan pedagang menyiapkan 2FA dengan nombor telefon bimbit, ini bukan pilihan yang paling selamat. Lebih baik menubuhkan 2FA dengan Pengesah Google. Manfaat GA adalah bahawa ia terikat pada telefon anda, tidak kira seberapa banyak maklumat peribadi yang dapat dicuri oleh penggodam daripada anda, mereka tidak dapat mengakses kata laluan GA.

Itu tidak benar untuk nombor telefon bimbit. Pertukaran SIM berlaku apabila penggodam mencuri maklumat peribadi anda, memanggil penyedia telefon bimbit anda dan menggunakan bukti kelayakan anda yang dicuri untuk memindahkan nombor telefon anda ke kad SIM baru.

Setelah penggodam mengawal nombor telefon anda, mereka boleh log masuk ke mana-mana pertukaran dan mengeluarkan dana jika anda telah mengatur 2FA menggunakan mesej teks.

Itulah sebabnya penggunaan Google Authenticator lebih selamat. Ingatlah bahawa semasa anda menyiapkan GA, anda harus menuliskan kod keselamatan pada sehelai kertas dan menyimpannya di tempat yang selamat.

Sekiranya kehilangan telefon, anda boleh menggunakan kod keselamatan untuk memulihkan GA pada telefon baru anda.

Ciri-ciri yang unik

Inilah ciri-ciri yang benar-benar membezakan Binance daripada orang ramai. Walaupun terdapat puluhan pertukaran cryptocurrency dalam ekosistem (berhati-hati, tidak semuanya boleh dipercayai) ciri-ciri berikut yang benar-benar membuat Binance menonjol dari orang ramai.

Kekurangan KYC

Salah satu sebab mengapa Binance dapat berkembang dengan cepat adalah kerana mereka secara tradisional tidak mempunyai syarat KYC untuk peniaga mereka. Terdapat pertukaran cryptocurrency lain yang tidak memerlukan KYC tetapi biasanya mempunyai had yang sangat rendah, iaitu. had pengeluaran seumur hidup sebanyak 0.5 BTC. Binance, sebaliknya, tidak pernah mempunyai KYC dan had mereka selalu cukup tinggi untuk hampir semua peniaga runcit.

Sejak 2019 Binance mula menyekat geo pedagang tertentu mengikut dasar baru mereka bahawa orang Amerika tidak dapat mengakses platform mereka. Namun, di kawasan yang masih dapat menggunakan Binance (hampir di mana saja di Asia) tidak ada KYC. Ini telah memberi Binance kelebihan besar berbanding platform perdagangan lain yang mempunyai KYC wajib.

Larangan Amerika diberlakukan oleh alamat IP dan seperti yang disebutkan, VPN dapat digunakan untuk mengatasi larangan ini. Walau bagaimanapun, anda berisiko mengunci akaun anda.

Integrasi dengan Berani

Brave terkenal kerana membuat token BAT yang mereka beri penghargaan kepada pengguna mereka kerana menonton iklan tertentu. Sekarang mereka melangkah lebih jauh lagi mengintegrasikan Binance ke dalam penyemak imbas mereka.

Penyepaduan akan berdasarkan pada Binance API dan ini membolehkan orang yang mempunyai akaun Binance menukar cryptocurrency terus dari tetingkap penyemak imbas mereka. Ini adalah idea hebat kerana ia menjadikan crypto jauh lebih mudah diakses dan senang digunakan. Sebagai contoh, pengguna yang berani sekarang dapat memperoleh BAT dan kemudian menukarnya dengan segera ke mata wang yang diterima secara universal seperti Bitcoin atau Ethereum.

Walaupun Binance hanya berintegrasi dengan Brave buat masa ini, akan sangat menarik untuk melihat apakah mereka mungkin mempunyai kerjasama lain. Opera, misalnya, adalah penyemak imbas web pertama yang disertakan sebagai standard dompet cryptocurrency terbina dalam dan akan masuk akal bagi mereka untuk berintegrasi dengan Binance juga.

Senibina yang mantap yang Kebanyakannya Berfungsi Semasa Permintaan Puncak

Kajian Binance objektif harus menunjukkan bahawa pada masa lalu pertukaran mempunyai masalah semasa permintaan puncak. Selalunya ia mengakibatkan Binance masuk ke "Mod penyelenggaraan" pada waktu terburuk ketika turun naik tinggi dan harga melambung tinggi. Tidak ada yang lebih buruk daripada tidak dapat membeli atau menjual cryptocurrency semasa anda mahu.

Binance jauh dari satu-satunya pertukaran yang menghadapi masalah berkaitan jumlah. Terkini Bitmex telah tutup untuk "penyelenggaraan" kerana harga Bitcoin merosot di bawah $ 4,000. Di ruang crypto adalah rahsia terbuka bahawa beberapa platform pertukaran tidak dapat mengatasi jumlah puncak dan apabila itu berlaku mereka berhenti berdagang di bawah naungan "penyelenggaraan."

Semua ini berkaitan dengan Binance kerana bagaimana mereka dapat menangani permintaan kelantangan yang datang dengan penurunan yang sama yang menyebabkan Bitmex ditutup. Walaupun trafik di Binance hampir sepanjang tahap tinggi (lalu lintas _at _at tinggi sepanjang masa untuk Coinbase) mereka hanya mengalami gangguan perkhidmatan ringkas, khususnya Ethereum.

Sejak dua tahun kebelakangan ini Binance telah menaik taraf seni bina mereka untuk menangani lebih banyak lalu lintas walaupun berjuta-juta orang cuba berniaga pada masa yang sama. Bahawa pertukaran mungkin akan berfungsi semasa permintaan puncak adalah sesuatu yang anda anggap biasa sehingga anda berada dalam keadaan di mana anda terdesak untuk berdagang kripto tetapi tidak boleh kerana pertukarannya turun. Senibina Binance yang mantap semestinya menjadi pertimbangan semasa anda membuat keputusan untuk berniaga.

Mempertaruhkan

Beberapa cryptocurrency Proof of Stake (POS) dapat dipertaruhkan sehingga anda dapat memperoleh pulangan dengan membantu mengamankan rangkaian. Walaupun Coinbase mungkin paling terkenal dengan program taruhan Tezos mereka, Binance juga mempunyai program taruhan yang hebat.

Di Binance bukan sahaja anda boleh mempertaruhkan Tezos, sebenarnya boleh juga dipertaruhkan lebih daripada sedozen duit syiling lain juga. ROI untuk meletakkan syiling ini berbeza-beza, dengan kadar dari 2% hingga lebih dari 10%. Tezos, yang merupakan duit syiling yang paling popular untuk dipertaruhkan di Binance dan juga pertukaran lain, kini mempunyai ROI 6 hingga 7%.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program taruhan Binance yang telah mereka keluarkan panduan dan FAQ yang hebat yang menerangkan bagaimana ia berfungsi pada Binance dan semua yang harus anda lakukan untuk memulakan.

Aplikasi Mudah Alih

Seperti yang diharapkan Binance mempunyai aplikasi mudah alih yang tersedia untuk kedua-duanya epal dan Android. Aplikasi ini dinilai tinggi untuk kedua-dua platform dengan penilaian Android 4.4 dan penilaian Apple 4.8. Aplikasi mudah alih menawarkan hampir semua fungsi yang sama dengan platform Binance tradisional. Itu termasuk,

 1. Membeli cryptocurrency dengan kad kredit
 2. Dagangan niaga hadapan dengan leverage sehingga 125x
 3. Perdagangan spot untuk semua cryptocurrency yang disokong oleh Binance
 4. Hubungi khidmat pelanggan secara langsung untuk mendapatkan balasan pantas sekiranya berlaku masalah
 5. Aplikasi ini juga menyokong penentuan cryptocurrency jika anda memegang duit syiling yang boleh ditaruh

Walaupun beberapa pengguna mengadu tentang pengalaman menaiki kereta, aplikasi Binance dikemas kini secara berkala dan ia adalah salah satu aplikasi yang diberi nilai tertinggi untuk mana-mana platform perdagangan utama.

Laporan Penyelidikan Binance

Salah satu sumbangan terbesar Binance kepada masyarakat adalah biasa mereka laporan penyelidikan yang mereka lepaskan secara percuma. Dokumen-dokumen besar ini mengkaji pelbagai topik, dari keadaan pasaran hingga metrik analisis rantai hingga daya maju projek cryptocurrency individu.

Laporan pasaran global mereka dikeluarkan sebulan sekali dan biasanya menangani tindakan harga utama, baik yang bersejarah maupun yang diharapkan. Sekiranya anda berminat dengan laporan ini, yang cukup teliti dan sering dibaca, anda boleh mendaftar dengan Binance untuk menerimanya melalui e-mel.

Syiling BNB

Walaupun sejumlah pertukaran telah mengikuti jejak mereka Binance adalah pencetus model token pertukaran.

Semasa BNB koin dilepaskan, tidak ada kontroversi kecil. Adakah BNB adalah keselamatan? Untuk apa ia diperlukan? Adakah ini hanya versi menarik wang Binance? Sentimen masyarakat berpecah belah dan banyak pelabur menghadapi masalah untuk memutuskan sama ada membeli atau menjual BNB.

Sejak permulaan dramatik itu, walaupun BNB telah membuktikan dirinya sebagai projek yang berharga dengan sejumlah kes penggunaan yang menarik.

Kurangkan Bayaran Dagangan

Hampir semua pertukaran crypto mempunyai beberapa bentuk program yuran perdagangan yang dikurangkan. Beberapa pertukaran seperti Coinmama mengurangkan yuran perdagangan mereka untuk peniaga yang membeli sejumlah cryptocurrency dalam jangka masa tertentu. Pertukaran lain mengikuti model Binance dan memberikan potongan yuran perdagangan kepada pelabur yang memegang duit syiling mereka.

Hampir tidak ada pertukaran ini walaupun menawarkan tahap diskaun yang sama seperti yang ditawarkan oleh Binance. Ini kerana Binance menawarkan potongan dua kali ganda kepada pemegang BNB.

 1. Pemegang BNB yang membayar yuran perdagangan mereka dengan BNB dapat menikmati pengurangan 25% yuran perdagangan secara automatik. Memandangkan Binance sudah mempunyai yuran perdagangan terendah dari pertukaran utama, ini menjadikan mereka platform yang lebih menarik untuk didagangkan.
 2. Dengan memegang sejumlah BNB, anda boleh mendapat potongan harga yang lebih besar lagi. Sebagai contoh, sesiapa yang mempunyai lebih daripada 50 BNB boleh mendapat potongan harga perdagangan 0.09% pembuat dan 0.10% pengambil. Sekiranya anda menggabungkannya dengan diskaun yang ada untuk menggunakan BNB untuk membayar yuran perdagangan, kadar akhirnya adalah pembuat 0.0675% dan pengambil 0.0750%.

Bayaran perdagangan tersebut mula kelihatan sangat baik, terutamanya jika dibandingkan dengan bayaran pembuat dan pengambil Coinbase 0.5%. Sehingga terbitan ini berharga sekitar $ 600 untuk membeli 50 BNB. Maklumat lebih lanjut mengenai diskaun perdagangan BNB adalah terdapat di sini.

Ikut serta dalam IEO

Satu lagi inovasi Binance adalah IEO (Penawaran Pertukaran Awal).

Pada tahun 2017 komuniti kripto melihat sejumlah ICO yang secara kumulatif mengumpulkan miliaran dolar dengan janji pulangan yang besar. Malangnya, sebilangan besar projek ini akhirnya tidak berjaya. Ada yang secara terang-terangan penipuan, ada yang secara teknikal tidak dapat dilaksanakan dan yang lain hanya mempunyai pasukan yang lemah dengan idea yang tidak baik. Tahap kegagalan di antara projek ICO sungguh luar biasa.

Harapannya ialah model IEO dapat membantu memperbaikinya. Dengan IEO pertukaran (seperti Binance) mesti meluluskan projek itu sebelum disenaraikan. Itu bermaksud jalan yang lebih teliti yang diharapkan dapat menghilangkan penipuan dan projek yang tidak dapat dilaksanakan.

Kelebihan lain ialah apabila projek baru menggunakan model IEO, mereka secara automatik akan disenaraikan di bursa. Pada masa lalu banyak projek ICO sebenarnya terpaksa dilakukan bayar berjuta-juta dolar untuk disenaraikan di bursa seperti Binance.

Sekiranya mereka tidak membayar untuk disenaraikan, mereka akan selalu memperjuangkan kecairan dan akses pelabur. IEO menghilangkan masalah itu kerana projek tersedia untuk diperdagangkan sejak awal.

Untuk mengambil bahagian dalam IEO, pelabur perlu menggunakan BNB, dengan cara yang sama seperti kebanyakan ICO dibiayai oleh ETH.

Berdagang di Binance DEX

Sebelum kita memulakan tinjauan mengenai Binance DEX sangat berguna untuk menjelaskan dua istilah.

 1. CEX – Pertukaran berpusat. Ini adalah pertukaran crypto yang dikendalikan oleh satu pihak berkuasa. Hampir setiap pertukaran utama adalah CEX. Kraken, Coinbase, Binance, dll.
 2. DEX – Pertukaran terpusat. Pertukaran crypto biasanya berjalan di platform blockchain dan yang tidak dikawal oleh mana-mana pihak berkuasa terpusat. Kelebihan DEX adalah bahawa ia tidak dapat ditutup kerana perdagangan diatur oleh kod dan tidak dibersihkan oleh pihak berkuasa terpusat.

Akhir-akhir ini terdapat banyak perbincangan dalam komuniti cryptocurrency mengenai DEXes dan potensi masa depan mereka, terutamanya di platform Ethereum. Mereka berpotensi menyelesaikan sejumlah masalah yang berkaitan dengan CEX, terutama sekatan pedagang, dana beku, dana curi, dll.

Yang dikatakan, DEX Binance sebenarnya bukan DEX yang benar tetapi lebih merupakan hibrid CEX / DEX. Walaupun Binance suka mendakwa bahawa DEX mereka terdesentralisasi sebenarnya, ia bergantung pada Binance untuk memastikannya berfungsi dengan lancar dan jika Binance mahu mereka dapat menutupnya.

Walau bagaimanapun, sekurang-kurangnya langkah ke arah yang benar dan menarik untuk melihat CEX terbesar di dunia membuat DEX yang berpotensi mengganggu model perniagaan mereka. Beberapa nota mengenai Binance DEX.

 1. Lebih daripada 100 pasangan perdagangan disenaraikan pada masa ini.
 2. DEX dikuasakan oleh BNB yang digunakan untuk mengurangkan yuran perdagangan, membayar yuran perdagangan dan juga mengambil ekuiti dalam IEO
 3. Sehingga terbitan Binance mendakwa terdapat sekitar 400,000 dompet DEX aktif. Jauh dari jutaan pengguna Binance namun jika DEX terus berkembang kemungkinan mereka akan mempunyai satu juta pengguna pada tahun 2021 atau 2022.

Infrastruktur Pembayaran BNB

Di atas semua kes penggunaannya yang lain Binance secara aktif berusaha mempromosikan BNB sebagai mekanisme pembayaran dalam persaingan dengan sesuatu seperti BTC. Salah satu cara mereka mendorong kes penggunaan pembayaran adalah dengan menggunakan BNB untuk membayar gaji pekerja di Binance. Sebilangan laporan menyatakan bahawa sebanyak 90% daripada semua kakitangan di Binance dibayar sekurang-kurangnya sebahagiannya oleh BNB.

Dalam berita lain, platform pembayaran cryptocurrency juga mula menerima BNB. Semasa Pembayaran Bersama mula menerima BNB tiba-tiba menjadi mungkin untuk menggunakan token pertukaran dengan lebih daripada 2,000,000 vendor yang berbeza.

Berharap untuk menyaksikan peningkatan integrasi BNB dengan kedai dan peniaga di seluruh dunia, terutama di Asia. Binance mempunyai kekuatan dan pengaruh untuk mendorong mereka untuk diterima pakai dan kerana mereka memegang BNB sendiri, semakin banyak permintaan untuk duit syiling mereka semakin baik penampilan kewangan mereka.

Pembakaran Duit BNB

Penawaran dan permintaan yang sederhana menunjukkan bahawa semakin rendah penawaran, semakin tinggi harganya. Binance memanfaatkannya kerana mereka telah membakar suku tahunan ke dalam mekanik token untuk koin BNB.

Setiap suku tahun Binance membeli kembali dan membakar sejumlah BNB, berdasarkan jumlah dagangan untuk suku tersebut. BNB memulakan dengan 200,000,000 syiling dan Binance akan meneruskan pembakaran sehingga tinggal 100,000,000 sahaja. Ini akan membantu menaikkan harga BNB, memberi penghargaan kepada pemegang jangka panjang.

Untuk panduan dan penjelasan lengkap mengenai mekanisme pembakaran BNB, anda boleh menyemaknya Laman web Binance.

Binance AS

Hanya kerana Binance mula menyekat pedagang Amerika tidak bermaksud mereka bersedia menyerah kepada Amerika. Amerika Syarikat adalah pasaran crypto yang besar dan Binance akan mengorbankan keuntungan bernilai puluhan juta dolar dengan tidak beroperasi di sana.

Apa yang diakui oleh Binance adalah sebagai syarikat yang berpusat di Malta dengan hubungan yang erat dengan China, mereka tidak mungkin mendapat izin dari pengawal selia Amerika untuk beroperasi di semua 50 negeri. Oleh itu, mereka berpindah Binance US, pertukaran unik yang masih mempunyai jenama dan rasa Binance tetapi yang berpusat sepenuhnya di Amerika Syarikat.

Binance US diketuai oleh Catherine Coley yang telah merakam podcast hebat dengan Pomp, bagi mereka yang berminat untuk belajar lebih banyak mengenai dirinya dan visi untuk Binance US.

Walaupun Binance US berpotensi menjadi syarikat kuasa cryptocurrency Amerika, sekarang mereka sayangnya mengalami beberapa masalah yang mungkin menjadikan Binance US kurang menarik daripada pilihan lain seperti Coinbase atau Kraken.

Masalah Kecairan

Kecairan Binance US hanyalah sebahagian kecil daripada Binance. Sebagai contoh, semasa artikel ini ditulis Binance US mempunyai 24 jam jumlah dagangan hanya $ 11 juta sementara Binance mempunyai 24 jam jumlah dagangan sebanyak $ 1.5 bilion.

Satu masalah adalah bahawa kecairan menghasilkan kecairan sehingga untuk memulakan pertukaran dari awal boleh menjadi sukar kerana tidak ada kecairan "lompat permulaan" berniaga. Masalah lain adalah akses. Ketika Binance yang pertama dibuka, mereka boleh diperdagangkan oleh siapa saja di dunia. Binance US adalah kisah yang berbeza…

Kekurangan Akses

Oleh kerana peraturan yang berbeza-beza dari satu negeri ke negara lain, puluhan juta orang Amerika tidak dapat menggunakan platform ini. Menurut syarat perkhidmatan Binance AS, peniaga dari negeri berikut tidak dapat menggunakan perkhidmatan tersebut,

 • Alabama
 • Connecticut
 • Florida
 • Georgia
 • Hawaii
 • Idaho
 • Louisiana
 • New York
 • Carolina Utara
 • Texas
 • Vermont
 • Washington

Tidak dinafikan Binance US telah memulakan proses mendapatkan kelulusan peraturan untuk beroperasi di negeri-negeri ini. Walau bagaimanapun, sekurang-kurangnya dari penerbitan mereka tidak dapat menerima peniaga dari negeri-negeri ini yang pasti mengurangkan jumlah kecairan di platform mereka.

Kekurangan Duit Syiling

Sekali lagi kita melihat Binance AS tersasar dari apa yang menjadikan Binance begitu hebat. Binance mempunyai beberapa ratus syiling unik di platform mereka sementara peniaga Binance AS hanya mempunyai akses ke beberapa dozen duit syiling, banyak di antaranya sudah berdagang di bursa lain dengan lebih mudah tunai.

Binance yuran perdagangan lebih rendah daripada platform lain di Amerika tetapi itu nampaknya tidak cukup sebagai insentif untuk membuat orang teruja untuk mendaftar ke platform baru ini. Sebaik sahaja Binance US tersedia di semua 50 negeri, dan setelah ia mempunyai lebih banyak kecairan, mungkin layak untuk mendaftar (adakah kita menyebutkan bahawa mereka mempunyai KYC wajib?) Tetapi sehingga kini hanya ada satu kelebihan versi Binance Amerika: bank pemindahan.

Pemindahan Bank Binance

Tidak seperti versi Binance biasa, pertukaran Amerika menyokong deposit Fiat USD melalui pindahan wang melalui bank. Menurut Binance pengguna baru terhad kepada deposit maksimum $ 5,000. Setelah pelabur mempunyai akaun untuk beberapa waktu, had deposit akan meningkat menjadi $ 50,000 yang semestinya cukup untuk kebanyakan orang.

Sekiranya anda perlu mendepositkan lebih banyak dana ke Binance US, anda juga boleh menggunakan wire transfer yang mempunyai had deposit maksimum $ 1 juta.

Dunia Binance

Semua perkara adalah sama, jika anda hanya akan mendaftar untuk pertukaran cryptocurrency tunggal, masuk akal untuk mendaftar ke Binance.

Seperti yang kita lihat, kos Binance jauh di bawah purata industri yang bermaksud bahawa setiap kali anda berniaga anda akan menjimatkan kripto.

Kami telah membincangkan bagaimana mengeluarkan wang dari Binance dan salah satu perkara hebat mengenai platform mereka adalah bahawa bayaran pengeluaran Binance sangat berpatutan. Bayaran Binance secara menyeluruh adalah wajar sehingga anda tahu anda akan mendapat banyak keuntungan semasa anda berniaga di sana.

Tetapi bukan hanya yuran yang penting. Banyak peniaga cryptocurrency menggunakan Binance bukan hanya kerana yuran yang rendah tetapi kerana pemilihan cryptocurrency yang banyak untuk perdagangan.

Untuk duit syiling yang popular seperti Bitcoin dan Ethereum, Binance biasanya merupakan platform dengan kecairan paling banyak.

Untuk beberapa altcoin cap mikro Binance adalah _ _lyly market di mana mereka berdagang dengan mudah tunai.

Akhirnya, sebagai pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia Binance mempunyai bahagian perkhidmatan pelanggan yang luas yang selalu anda hubungi melalui e-mel atau dengan membuka tiket sokongan. Apabila anda menghubungi bahagian sokongan pelanggan, mereka dapat menolong semuanya dari masalah KYC hingga pengambilan duit syiling yang telah dihantar tanpa tag.

Oleh itu, jika anda mencari hanya satu pertukaran untuk mendaftar di Binance pasti merupakan pilihan yang tepat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me