Wat is een ‘Shitcoin’?

wat is een shitcoin?

Invoering

Er zijn twee soorten mensen die willen weten wat een shitcoin is. De eerste is een persoon die overal ‘shitcoin’ hoort: ‘dat is een shitcoin!’ en “stop met shilling your shitcoins”, maar ze weten niet precies wat het betekent dat iets een shitcoin is. De ander krijgt wel een idee van wat een shitcoin is, maar weet niet welke cryptocurrencies shitcoins zijn en welke niet. Dus voor degenen die erom geven, zijn hier enkele definities.

Shitcoin

De definitie van ‘Shitcoin’

Er zijn verschillende definities:

De Urban Dictionary definieert een shitcoin als “een geweldige manier om geld te verliezen” en “een cryptocurrency zonder hulpprogramma of unieke functies.” Met andere woorden, een shitcoin is een cryptocurrency die ooit totaal waardeloos zal zijn.

Investopia geeft een gedetailleerde definitie, zeggen dat een shitcoin “een pejoratieve term is die wordt gebruikt om een ​​altcoin te beschrijven die waardeloos is geworden. De waarde van shitcoin kan verdwijnen omdat de interesse uitbleef, omdat de altcoin zelf niet te goeder trouw is gemaakt, of omdat de prijs was gebaseerd op speculatie. ” Dit artikel gaat dan verder met het opsplitsen van ‘shitcoin’ met nog eens 500 woorden van beschrijving en analyse.

Een Quora-poster noemt het een “altcoin (dat) wordt als waardeloos beschouwd vanwege het ontbreken van… nuttige functies bij de ontwikkeling van zijn blockchain. Hoewel shitcoins als waardeloos worden beschouwd, hoeft dat ze er niet per se van te weerhouden ‘naar de maan’ te gaan. ”.

Heb je nog meer Shitcoins?

Ruben Somsen, een groot aantal van de Ongehashte podcast, en organisator van de Seoul Bitcoin-bijeenkomst was zo vriendelijk om zijn zinnen te zetten op een goede ‘shitcoin’-definitie:

Twitter-screenshot

Welke munten zijn de shitcoins?

Niets in dit artikel is financieel advies. Ik ben geen financieel adviseur. Raadpleeg een professionele financieel adviseur als u op zoek bent naar financieel advies.

Koop Bitcoin


Eerlijk gezegd zijn de bovenstaande definities allemaal redelijk goed. Maar wat munten uiteindelijk ‘shitcoins’ zijn, is eigenlijk een mening. Iedereen heeft er toch een? Decodering hijst de witte vlag en definieert een shitcoin gewoon als “elke cryptocurrency die niet geliefd is bij de persoon die erover praat.” En zelfs dat heeft enige verdienste. Sommige mensen denken dat alle cryptocurrencies shitcoins zijn.

Noriel Roubini

Neem Noriel Roubini, een Amerikaanse econoom die doceert aan de Stern School of Business van de New York University. In oktober 2018 kwam de term ‘shitcoin’ in feite in de verklaring van de Senaat van de Verenigde Staten in het Bankcomité, dankzij Roubini’s beoordeling van 37 pagina’s met de titel: “Crypto is de moeder van alle oplichting en (nu kapotte) bubbels, terwijl blockchain de meest oververhitte technologie ooit is, niet beter dan een spreadsheet / database.

Twitter Screebshot Rubini

In zijn getuigenis gebruikt hij telkens ‘shitcoin’ en ‘shitcoins’ telkens voordat hij een kleine aantekening maakt waarin hij zijn excuses aanbiedt aan de senaat en een Google-zoekopdracht citeert als bewijs van de naam van de term in de cryptocurrency-ruimte..

Roubini's getuigenis

U kunt hieronder de volledige getuigenis van de senaat van Roubini bekijken:

Dus terug naar de vraag. Welke cryptocurrencies zijn shitcoins?

Is Bitcoin een shitcoin?

Noriel Roubini denkt van wel. Maar op dit moment is het de minst waarschijnlijke munt om een ​​shitcoin te zijn.

Is Litecoin een shitcoin?

De maker van Litecoin, Charlie Lee, denkt van wel: de beste shitcoin die er is!

Is Ethereum een ​​shitcoin?

BitMex noemt Ether een “dubbele cijfer shitcoin.”En ja… het is.

Voor elke cryptocurrency zal er een discussie zijn over het al dan niet een shitcoin. In werkelijkheid zal Father Time het laatste woord hebben over het feit of een bepaalde cryptocurrency al dan niet een shitcoin is. En in veel gevallen heeft hij al gesproken, aangezien talloze projecten al zijn gestorven, tot nul zijn gedaald of volledig zijn opgegeven. Voor vele anderen zijn de dagen geteld.

Herkomst van ‘Shitcoin’

Waar de term “shitcoin” vandaan kwam in de wereld van cryptocurrency en wanneer het populair werd, is een raadsel. Maar het begon waarschijnlijk kort nadat Bitcoin in 2008-2009 was geboren. De vroegste vermelding van de term “shitcoin” die we kennen is op een BitcoinTalk-discussiebord gedateerd 2 november 2010, 22:21:57 uur.

eerste bekende gebruik van shitcoin

De vroegste vermeldingen van “shitcoin” op reddit doken 7 jaar geleden op, in 2011. En volgens Google Analytics was er weinig tot geen interesse in het woord tot 2017-18 tijdens de opkomst van cryptocurrency..

google shitcoin-zoekopdrachten

Tegenwoordig wordt het woord shitcoin rondgegooid, verwijzend naar cryptocurrencies zoals boten in een oceaan. Het maakt voor altijd deel uit van de cryptocurrency-ruimte. Er is gewoon iets aan, zoals Eric Lombrozo legt uit, het woord heeft gewoon die virale klank waardoor het kan domineren.

TechCrunch schreef onlangs een artikel Coinbase roosteren voor het toevoegen van shitcoins in een artikel met de kop als “Coinbase verlaat zijn voorzichtige aanpak maar koppelt als” coinbase-dabbles-in-shitcoins. “

Twitter Screenshot Meltem

En als de naam Meltem Demirors u vreselijk bekend in de oren klinkt, kan het zijn dat u haar net op de nationale televisie hebt gezien … praten met het congres … en met totale ernst uitleggen wat een shitcoin is.

U kunt dat getuigenis hier bekijken:

Dus laten we deze uitleg van wat shitcoins zijn, eindigen met een beetje shitcoin-muziek om ons uit te spelen – bedankt voor het lezen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map