Uitdagingen die verband houden met blockchain en manieren om ze te overwinnen

blockchain

Blockchain is een van de zich snel ontwikkelende technologieën ter wereld. Net als elke andere technologie brengt blockchain verschillende uitdagingen met zich mee, en dat is de reden achter de langzame acceptatie ervan in veel industrieën. Er zijn verschillende leidersorganisaties en bedrijfsleiders die klaar zijn om deze technologie toe te passen. Toch zijn er maar weinig uitdagingen die moeten worden opgelost, aangezien deze verantwoordelijk zijn voor de langzame acceptatie van de technologie.

Uitdagingen voor adoptie van blockchain

Blockchain wordt normaal gesproken aangeprezen als een van de technologieën die naar verwachting een revolutie teweeg zullen brengen in verschillende industrieën, waaronder de financiële sector, de gezondheidszorg, enz. Veel problemen, zoals een gebrek aan standaardisatie, hebben de neiging de groei ervan te bedreigen. Hier zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen die van invloed zijn op de blockchain voor ondernemingen en zijn oplossingen. Om te beginnen heeft de blockchain de neiging om zijn milieukosten te hebben.

Blockchain heeft de neiging om te vertrouwen op codering om zijn veiligheid te bieden en de consensus te bereiken over een bepaald netwerk, dat normaal gesproken wordt gedistribueerd. Dit betekent daarom dat verschillende van de blockchain-algoritmen moeten worden uitgevoerd om te bewijzen dat een bepaalde gebruiker de toestemming heeft om de ketting te ontwikkelen of te schrijven. Deze complexe algoritmen vergen grote hoeveelheden rekenkracht en brengen dus hoge kosten met zich mee. Een van de gebruikelijke blockchain-voorbeelden, Bitcoins anno 2019, zou bijvoorbeeld enorme hoeveelheden stroom hebben verbruikt die nodig zijn om de energie te laten draaien, wat het management een enorme hoeveelheid middelen bleek te hebben gekost..

Bovendien verhogen andere factoren, zoals essentiële beveiligingsmaatregelen, de kosten voor het onderhoud en de exploitatie van de technologie, die de meeste industrieën niet kunnen betalen. Blockchains blijken een exorbitante hoeveelheid energie te verbruiken vanwege het algoritme dat is gevolgd voor het maken ervan. Blockchain-acceptatie kost veel energie vanwege het algoritme dat bij de ontwikkeling ervan wordt gebruikt.

Oplossing voor het probleem met het stroomverbruik

energieverbruikBron: TheCable

Er zijn twee toepassingen die de oplossing kunnen bieden om het stroomverbruik in de blockchain te verminderen. Dit omvat het afstappen van de validatiemethoden van het bewijs van werk en in plaats daarvan het overnemen van technieken voor het bewijs van inzet en het bewijs van autoriteit. Deze methode verbruikt aanzienlijk minder energie-intensief dan de proof of work-validatie die normaal wordt gebruikt bij de ontwikkeling van blockchain-algoritmen. De acceptatie van deze technieken in blockchain-toepassingen resulteert in een afname van het energieverbruik van blockchain.

De Energy Web Foundation ontwikkelt bijvoorbeeld een nieuw ontwerp van methoden voor bewijs van autoriteit, dat energie-intensief is omdat het pleit voor de acceptatie van de gedistribueerde hernieuwbare energiebron. Een andere uitdaging van blockchain-technologie is interoperabiliteit. Veel spelers betreden steeds groter wordende industrieën en creëren zo de zorg dat met veel netwerken het ontbreken van standaarden om de spelers te laten communiceren een van de uitdagingen is waarmee ze worden geconfronteerd. Standaardisatie is wat wordt genoemd interoperabiliteit. Het gebrek aan interoperabiliteit geeft ruimte voor zowel de blockchain-codeerders als ontwikkelaars.

Aan de andere kant, stel de IT-afdelingen echter zwaar, aangezien ze zullen leren dat sommige platforms mogelijk niet communiceren omdat ze vertaalhulp nodig hebben. Volgens het rapport is het duidelijk dat sommige van de platforms, zoals bijvoorbeeld Github, ongeveer 6500 actieve blockchain-projecten hebben die volledig gebruikmaken van of worden ontwikkeld met behulp van verschillende protocollen, coderingstalen en door het gebruik van verschillende privacymechanismen. maatregelen. Het ontwikkelen van één blockchain is onmogelijk omdat men geen oplossing kan bieden voor de vele specifieke industrieën met verschillende gebruiksscenario’s, privacyschema’s, consensusmechanismen en economische modellen.

Verschillen in vereisten voor blockchain

blockchainBron: Otesi.net

Verschillende blockchain hebben verschillende vereisten; bijvoorbeeld een supply chain blockchain vereist een hogere decentralisatie en minder TPS, terwijl een IoT-blockchain hoge TPS-doorvoersnelheden en lagere kosten vereist. Dit resulteert in uitdagingen voor blockchains die met elkaar communiceren, omdat ze aanzienlijk geïsoleerd en losgekoppeld zijn. Dit probleem kan echter worden opgelost door het gebruik van enkele cross-chain-technologieën zoals NeoX om de verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Sidechains zoals ICON zijn ook in staat gesteld om parallel te lopen met de blockchains, die een tweewegkoppeling hebben die de uitwisselbaarheid van activa tussen de twee ketens mogelijk maakt. Wanneer beide ketens hetzelfde consensusprotocolmechanisme gebruiken, kan de zijketen gemakkelijk transacties in de hoofdketen valideren.

Een andere interoperabiliteitsoplossing is de escrows-methodologie die wordt gebruikt door Ripple (XRP). Het bedrijf gebruikt Interledger-protocollen die de verschillende grootboeken met elkaar verbinden en stelt gebruikers in staat om connectoren van derden te gebruiken om valuta’s vrijelijk te verzenden. Dit protocol neemt het cryptografische algoritme over en kan fondsbewaring genereren voor de verschillende betrokken grootboeksystemen via connectoren of validators van derden. Beide partijen bevestigen later de grootboektransacties nadat ze overeenstemming hebben bereikt. Het bliksemnetwerk van Raiden en Bitcoins kan ook worden gebruikt voor cross-chain communicatie. Deze Ethereum-netwerken gebruiken harde vergrendelingstechnologie die betalingen tussen ketens mogelijk maakt. Een off-chain betalingsnetwerk wordt tot stand gebracht tussen de verschillende blockchains om het bliksemnetwerk te vormen om waardeoverdracht tussen hen mogelijk te maken.

Het Raiden-netwerk helpt Ethereum om over te schakelen van het huidige model naarmate de verschillende transacties door de blockchain gaan naar het model waar gebruikers tokens overdragen. Dit gebeurt door gegevensuitwisseling buiten de keten zonder gebruik te maken van het wereldwijde consensusprotocol, terwijl de netwerkbeveiliging van Ethereum wordt gehandhaafd. Sommige projecten zoals WAN, AION en ICON werken ook samen om blockchain-communicatie mogelijk te maken. Ze hebben samen BIA gevormd om dit probleem van blockchain-isolatie te verminderen.

Openbare Blockchain-privacy

blockchain-privacyBron: medium


Privacy is een andere uitdaging in de blockchain-omgeving. Transacties en netwerkgrootboeken in een openbare blockchain-omgeving staan ​​voor iedereen open voor transparantie en gemakkelijke tracking. Gebrek aan privacy bij dergelijke transacties draagt ​​in grote mate bij aan verschillende kwesties, zoals vertrouwelijke zakelijke aangelegenheden. Sommige protocollen zijn gemaakt om een ​​alternatief te bieden voor de anonimiteit van Bitcoins, waaronder Coin Join, Zero-Knowledge proof en Ring-handtekening.

Ondernemingen hebben privacy nodig bij hun transactie, maar met blockchain wordt hier geen rekening mee gehouden, waardoor veel bedrijven streven naar een oplossing voor dit probleem. Een voorbeeld is EY, dat in 2020 samen met Microsoft het Baseline-protocol lanceerde om bedrijven te helpen bij het werken met behulp van de Ethereum-blockchain met behulp van Zero proof, gedistribueerde identiteit en off-chain opslag om het gebruik van gemeenschappelijke standaarden bij het verwerken van transacties te verbeteren. Dit aspect zou het bedrijf in staat kunnen stellen om hun persoonlijke en gevoelige informatie niet op de blockchain op te slaan door hen volledige privacy van hun processen te verlenen.

De ringsignatuur is een privacyprotocol dat wordt gebruikt door Monero. Bij gebruik van dit protocol wordt, zodra een afzender een transactie heeft geïnitieerd, de transactie samengevoegd met de transacties van andere gebruikers om een ​​ring te vormen. De transacties worden vervolgens gemaskeerd, zodat alle transacties niet meer van elkaar te onderscheiden zijn, waardoor het voor daders moeilijker wordt om een ​​specifieke transactie te volgen. Monero gebruikt verder de Stealth Address-technologie om een ​​eenmalig adres te creëren voor elke transactie in de ring. Een zero-knowledge proof is een methodologie die door Zcash wordt gebruikt om de verwerking van anonieme transacties mogelijk te maken. De technologie kan informatie over transacties verbergen, zodat details van de afzender, ontvanger en bedragen niet zichtbaar zijn in het systeem, behalve voor gebruikers die hun eigen privésleutels hebben in het slimme contract.

De Coin Join-technologie wordt gebruikt door Dash, waarbij het protocol meerdere betalingen van veel uitgevers mixt en combineert tot één transactie. Het mixen van transacties maakt het moeilijk voor iemand om een ​​specifieke enkele transactie te traceren. Grootschalige acceptatie en succes van blockchain-technologie in de wereld vereisen het aanpakken van de huidige uitdagingen waarmee het platform wordt geconfronteerd. Dit omvat kwesties van energieverbruik, interoperabiliteit en privacy in zijn omgeving. Het energieverbruik kan worden verminderd door validatie van werkbewijzen te vermijden en door bewijs van inzet en bewijs van autoriteit aan te nemen, aangezien ze minder energie-intensief zijn.

Uitdagingen van interoperabiliteit kunnen worden opgelost met behulp van een cross-chain om de verbinding tussen verschillende blockchains te verbeteren. Privacy kan aan de andere kant worden opgelost door het gebruik van Coin Join, Zero-knowledge proof en Ring-handtekening, waardoor transacties in het systeem onvindbaar zijn, behalve voor gebruikers die de openingssleutel hebben. Deze belemmeringen kunnen dus gemakkelijker worden overwonnen door nieuwe technologische ontwikkelingen te implementeren om de acceptatie en groei van ‘s werelds Blockchain-technologie te vergroten..

Uitgelichte afbeelding: Cryptofans

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector