Poloniex recensie

Crypto’s

extra informatie

Doelmarkt

  • Globaal

Storting

  • Alleen Crypto

Valuta’s

  • Alleen Crypto

Voordelen

  • Tal van crypto aangeboden
  • Lijkt de schoonste van de 100+ crypto-uitwisselingen
  • Superieur handelsplatform met meerdere munten

Nadelen

  • Ongereguleerd, bied onbetrouwbare munten aan, niet transparant
  • Heeft in het verleden beveiligingsproblemen gehad
  • Bied geen mobiele oplossing aan

Overzicht

Poloniex is een in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling die een breed scala aan alternatieve valuta’s voor handel aanbiedt. Het is vaak een top vijf liquiditeitsverschaffer voor altcoins die handelen tegen bitcoin, en biedt bijzonder goede liquiditeit voor een aantal kruisen.

Het bestuursniveau van Poloniex wordt anoniem gehouden en gebruikers van over de hele wereld – buiten de staten New York, New Hampshire en Washington – kunnen handelen, hoewel ze KYC-gegevens beginnen te eisen. Is dat een afknapper? Bekijk Binance.

Veiligheid

Zoals de meeste uitwisselingen, biedt Poloniex autorisatie met twee factoren om inloggen te beveiligen en opnames te autoriseren. Bovendien wordt e-mailverificatie aangeboden voor opnames, wat betekent dat verzoeken moeten worden ondersteund door zowel het e-mailadres als het telefoonnummer dat aan een account is gekoppeld. Poloniex beweert dat “het merendeel” van de gebruikersgelden in koude opslag wordt bewaard en dat de “uitwisseling voortdurend wordt gecontroleerd en geïnspecteerd op ongebruikelijke activiteiten”.

In maart 2014, slechts twee maanden na de lancering, misbruikte een gebruiker een kwetsbaarheid in de goedkeuringscode van Poloniex en kon 12,3% van de bitcoin van de beurs, ongeveer $ 50.000, stelen. De hacker ontdekte een foutieve logica waarin onmiddellijke opnameverzoeken eigenlijk allemaal zouden worden overgedragen, wat resulteerde in een negatief saldo (dat natuurlijk nooit zou worden terugbetaald). Dit was een relatief gemakkelijke kwetsbaarheid om op te lossen – door opnames in een wachtrij te plaatsen om een ​​voor een te worden betaald, is de integriteit verzekerd.

Volgens eigenaar Tristan D’Agosta werden er snel aanvullende beveiligingsmaatregelen genomen: “Sinds de hack hebben we continue automatische audits van de hele uitwisseling geïmplementeerd, de beveiliging van alle servers versterkt en de manier waarop commando’s worden verwerkt opnieuw ontworpen, zodat een exploit zoals degene die in maart werd gebruikt, is onmogelijk. “

Gravitas

De Poloniex-beurs kon het verlies niet opvangen. Volgens een forumbericht onmiddellijk na de aanval verklaarde dhr. D’Agosta: “Als ik nu het geld had om de hele schuld te dekken, zou ik het in een oogwenk dekken. Ik doe het gewoon niet, en ik kan het niet zomaar uit de lucht halen “. In plaats daarvan werd het gestolen bedrag – 12,3% – tijdelijk van alle klantenrekeningen afgetrokken. De vergoeding werd, wederom tijdelijk, verhoogd van 2 naar 1,5% totdat de extra fondsen werden opgehaald. Iets minder dan twee maanden later, begin juli, werden de saldi hersteld en werd het reguliere vergoedingsschema hersteld.

Aan de ene kant pakte meneer D’Agosta de zaak buitengewoon goed op. Hij maakte het incident onmiddellijk openbaar, legde precies uit wat er was gebeurd, waarom het was gebeurd en schetste de stappen die zijn genomen om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw zou gebeuren. Bijna een jaar later zijn er geen extra incidenten geweest, dus tot nu toe is zijn aanpak gerechtvaardigd. De gemeenschap was zeer ondersteunend en juichte zijn openhartigheid en benadering toe.

Aan de andere kant was het feit dat de beurs een inbreuk van 12,3% niet kon opvangen, illustratief voor ernstige reservetekorten en een gebrek aan voldoende financiële steun. Hoewel de uitwisseling net is gestart en dus niet in staat is om organisch voldoende reserves op te bouwen, is er geen bewijs dat een dergelijke reserve sindsdien is opgebouwd..

Een rekening openen

Omdat transacties beperkt zijn tot cryptocurrencies, profiteert Poloniex van een uiterst eenvoudig registratieproces, zonder de KYC / AML-vereisten die te vinden zijn op fiat / crypto-uitwisselingen. Voer gewoon uw e-mailadres in, maak een wachtwoord en klik op het vakje om te bewijzen dat u geen robot bent en dat u een lid bent met een goede reputatie.

Software beoordeling

Het handelsscherm is erg slim. Pride of place is gereserveerd voor een grote grafiek met meerdere tijdframes, kandelaars in stappen van 5 minuten tot 1 dag, en de mogelijkheid om bollinger-banden en fib-niveaus toe te voegen. Het meest indrukwekkend is dat het alle ~ 200 paren omvat die worden aangeboden. Wanneer een bepaald handelspaar is geselecteerd, wordt de grafiek snel geladen en wisselen de orderboeken, die onderaan worden weergegeven, om de relevante koop- en verkooporders weer te geven. Er zijn koop- en verkooporders, evenals limiet- en take-profit, en deze kunnen allemaal op elk gewenst paar worden gebruikt.

Er zijn drie hoofdmarkten die worden gekenmerkt door Poloniex: Bitcoin, Monero (XMR) en Tether (USDT). Elke markt wordt weergegeven in zijn eigen vak aan de rechterkant van het platform, met alle kruisen hieronder vermeld. We zijn bijzonder verheugd om te zien dat Tether, dat volgens ons substantiële innovatie op de markt biedt, voldoende liquiditeit bereikt om als zijn eigen markt genoteerd te worden. Vanaf april 2015 lijkt Poloniex bijna 100% van het handelsvolume van Tether te vertegenwoordigen.

Er zijn een paar gebruiksvriendelijke kenmerken: gebruikers kunnen hun belangrijkste altcoin-markten markeren en de weergave beperken tot alleen deze favorieten. Net als btc-e is er een troll-box, maar deze lijkt relatief tam en gebruikers kunnen worden genegeerd, wat een leuke functie is. Op de pagina met handelsgeschiedenis bevindt zich een handige functie voor handelsanalyse, waarin een gebruiker historisch winstverlies kan bekijken voor elk specifiek verhandeld valutapaar. Bovendien worden gebruikers door een prominente waarschuwing op de hoogte gebracht van belangrijke informatie, zoals het verwijderen van munten.

Het scherm “Mijn tegoeden” biedt gebruikers de mogelijkheid om met één klik een portemonnee te genereren voor elke altcoin, die vervolgens kan worden gefinancierd. Opnemen is net zo eenvoudig – voer het adres van de bestemmingsportefeuille in, geef het bedrag op en klik op “opnemen”.

Mobiel

Er is geen app en het ontwerp reageert niet. Hoewel je in een mum van tijd een ruil zou kunnen doen, zal het letterlijk veel schermknijpen en herpositioneren vereisen. Niet aanbevolen voor mensen met dikke vingers.

U bent misschien beter af met een andere ruil als:

U moet storten of opnemen in fiat.  

Poloniex is alleen crypto, dus als je je favoriete nieuwe ICO-shitcoin koopt, moet je bitcoin kopen op een beurs, de bitcoin overbrengen naar poloniex, daar ruilen voor de shitcoin en vervolgens naar je externe portemonnee sturen. Beurzen zoals Bitfinex hebben een aantal verschillende crypto’s beschikbaar tegen USD, wat uw proces vereenvoudigt.

U wilt enkele van de belangrijkste crypto’s met hefboomwerking verhandelen.

U kunt veel hogere leverages verhandelen op zowel de spot- als de futures-markten bij Bitmex en voor een fractie van de kosten, hoewel er slechts een tiental crypto’s beschikbaar zijn..

Bottom Line

Als Poloniex een goed mobiel product zou integreren, zou het hoger scoren. Zoals het nu is, moeten desktopgebruikers, het product en de tarieven van Poloniex in overweging worden genomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me